26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ja 12.12.2008 8:04

drobný komentář

Prosím, co to je liberálně-konzervativní? To je něco jako pravo-levá nebo černo-bílá?

R 12.12.2008 8:01

příčiny porážky ODS jsou 3

A sice jsou to lidovci, zelení a obrovský hospodářský rozdíl mezi Prahou a jejím okolím a zbytkem republiky.

A sice lidovci proto, protože si zvykli, že ať volby vyhraje kdokoliv, oni se dostanou do vlády, stalo se to pro ně samozdřejmost. A tak místo toho, aby pro vládu pracovali, tak věnovali svou energii na udržení Čunka ve vládě kvůli prestiži a na různé žabomyší spory. Zelení proto, protože to je slepenec z poloviny zelených ideologistů a z poloviny lobbyistů "zelených" firem. Ideologisti zablokovali kritiku nebo diskuzi či přímo odmítnutí zelených nesmyslů přicházejících z EU a navíc prosadili svoje nesmysly, lobbysti zase byli u úprav zákonů vyhovujících těm svým firmám a v součtu tak výrazně zvýšili lidem náklady na živobytí, které by beztak i bez nich kvůli globálním vlivům stoupaly.  Hospodářský rozdíl mezi Prahou a zbytkem způsobil odtržení politiků vládních stran od reality, začali si myslet, že stejně jako v Praze, kde v podstatě každý, kdo pracuje, se má dobře je i všude jinde a proto opustili důraz na provádění reformy a hlavně na PR reformy, protože považovali její dopad na lidi za bezvýznamné přechodné zhoršení hospodářské situace lidí, které bude během pár let kompenzováno. Problém je v tom, že na rozdíl od pražáků je v okrajových oblastech republiky silná vrstva lidí žijících prakticky z minimální mzdy z ruky do huby a ani lidé v postavení o stupínek, dva stupínky nad nimi si moc vyskakovat nemohou, nájmy a další služby a ceny zboží buď přímo kopírují pražské ceny, nebo se jim snaží přiblížit, zatímco platy jsou podstatně nižší, takže jejich finanční rozpočty jsou už teď i bez reformy napnuté. 

Minutus 12.12.2008 11:52

Re: příčiny porážky ODS jsou 3

A čvrtá bude v tom, že se neumí srovnat s realitou.

yorik 12.12.2008 8:01

Neviděl bych to tak tragicky

K výměně obyvatelstva nedošlo, a to co tu je, má poměrně konzervativní politické názory, ať už levicové nebo pravicové. Je třeba se dívat na reálná čísla volebních výsledků a nepanikařit z toho, jestli přišlo více jedněch nebo druhých. Příště to může být obráceně. Podle mého názoru budou na české politice dvě politické strany na levici, dvě na pravici, jedna uprostřed a možná ještě jedna, na nic. Hlasy komunistů a socialistů se budou přelévat podle toho, která z nich bude více řvát o sociálních jistotách. Topolánkova liberální ODS se posune mírně do středu  a udrží si pořád slušná čísla. Vzniknou  konzervativci pana Havlíka s přímou nebo nepřímou podporou pana Klause. Podle mne více autentických konzervtivců než do 10 % v Čechách není. S Topolánkem se určitě na společném programu dohodnou.  Lidovci zůstanou ve středu, jejich voliči nevymřou ani je nezapřou. Zelení, pokud nepřestanou ohrožovat stát svou protijadernou energetickou politikou, se do žádné příští exekutivy už nedostanou, Žádná strana si takové riziko nevezme na triko. Zakládat nějakou speciální stranu založenou jen na eurofobii a národním uvědomnění je čirá blbost. Jak pravil pan Železný , nové europarlamentní mandáty budou vyfutrovány zlatem a ve všech stranách bude o možnost hájení národních zájmů v Bruselu ohromná tlačenice. Takže žádná revoluce. Mírný pokrok, ale pořád v mezích zákona.;-) 

PROKOP BUBEN 12.12.2008 8:01

NO ANO

Klaus měl být vyhozen na smetiště dějin hned po svém neúspěšném vládnutí, nejpozději však po účelové a hanebné OPOSMLOUVĚ...V opozici se ODS mohla emancipovat a restaurovat......kLausismus již tehdy silně zapáchal a Dalbalíkův Topolánek se prokázal jako duševní slaboch.....

Magor 12.12.2008 6:43

Jako prasata v žitě

Lidi se mají jako prasata v žitě.Tak vysoká životní úroveň tu nikdy nebyla.Takže je otázka proč volí levici.Prostě proto,že vzniklé majetkové rozdíly nenechávají českou závistivost spát.Rovnostářství a závist jsou určující faktory české mentality.To dobře vystihl Paroubek a vítězí.Liberální strana může dost těžko využít těchto vlastností malého českého člověka.Ostatně byla snad zde nějaká větší liberální strana za první republiky?Nebyla a události po roce 1945 snad není ani potřeba komentovat.Takže naši tzv. politologové,kteří radí pravici co by měla dělat si nevidí ani na špičku nosu.Převezmeli pravice témat levice bude to ještě pravice?

Venda 12.12.2008 6:52

Re: Jako prasata v žitě

R^R^R^

PROKOP BUBEN 12.12.2008 8:05

Re: Jako prasata v žitě

No bolševickou zvůli nahradila zvůle státní moci a správy, exekutoři, správcové majetku a ti co rozhodují se vezou na bronzovém světovém umístění v korupci.....Takže, jak která - prasata.....

jan hájek 12.12.2008 7:04

Re: Jako prasata v žitě

Pán má na mysli bezdomovce? Jejich životní úroveň je skutečně závratná!

Ladislav N 12.12.2008 8:43

Re: Jako prasata v žitě

Kolik je bezdomovců a proč jimi jsou? ;-) Komunisti u moci by je zavřeli do kriminálu za "příživnictví". Dnes tady parazituje větší část občanů na aktivní menšině přes státní rozpočet a dluhy - a to vám nevadí?8-o

ferry 12.12.2008 12:12

Re: Jako prasata v žitě

Největší hnup v diskusi a nejvíc vymachrovany ladislav N. Bezdomovectví to je produkt kapitalismu  !!!!Všude po světě. Akumulace kapitálu v soukromých rukach a v astronomických částkách je též produkt kap.  A kdo podle tebe pracuje v těch fabrikach na ty majitele firem?   Asi ti paraziti,že ? Vole!                                                                                                                                                   

jk-jiny 12.12.2008 7:09

Re: Jako prasata v žitě

...možná v Praze. Ale samoživitelka ze skláren v Poděbradech...

ps 12.12.2008 7:32

Re: Jako prasata v žitě

Myslíš, že ta samoživitelka by měla před 30 ti lety vyšší životní úroveň?

jazve 12.12.2008 20:12

Re: Jako prasata v žitě

To určitě ne,ale co vím jistě že před 30  ti lety by měla vyšší úroveň než před 60

jan hájek 12.12.2008 7:34

Re: Jako prasata v žitě

Pane, ironie je skutečně někdy těžko postřehnutelná v psaném projevu bez emotikonů, ve slyšeném ústním projevu ji lze identifikovat z intonace, pokud na mluvčího vidíme, pak i z jiných neverbálních projevů. Nicméně, představa, že si žiji jako bezdomovec, byť pražský, mne nutí dělat téměř cokoli, abych jím nebyl, a to na mně již není nikdo existenčně přímo závislý. Pro matku (ale i pro otce) jsou na něm (nich) závislé děti vskutku faktorem exponenciálně zvyšujícím stres. Každý však má svůj limit odolnosti a po jeho překročení se lavinovitě zhroutí všechny zábrany a zůstane jen snaha buď přežít za každou cenu, v případu osamělých pak spíše snaha nepřežít a to co nejrychleji.

R 12.12.2008 8:18

Re: Jako prasata v žitě

Stačí se pořádně podívat do diskuzí jinde třeba o platech.  Plat, za který obvykle  dělá kvalifikovaný středoškolák nebo vysokoškolák ve většině oblastí mimo Prahu, za ten by se obyčejný hloupý pražák bez škol ani nedostavil do práce. Zatímco energie, nájmy a ceny dalších služeb i zboží se snaží Praze přiblížit nebo jsou dokonce prakticky stejné, v platech je obrovský rozdíl. I střední vrstva tady mimo Prahu, která má  být opora ODS, je tady víceméně jen pár kroků od těch, kteří s platem jen těsně nad minimálním sotva zvládají zaplatit nájmy a všechny výdaje. Trvalo by minimálně několik let hospodářské prosperity, než by si lidi tady pořádně vydělali v těch nově postavených "montovnách" a navazujích fabrikách a službách a byli skutečně zajištěni, ten čas ale tady v krajích nebyl poskytnut.  Pro všechny tyto lidi musela být reforma, která logicky minimálně na prvních pár let zvýší jejich výdaje, setsakra pořádně vysvětlená a zdůvodněná, aby do toho šli. Jenže ODS si promítla hospodářskou situaci v Praze do celé republiky a na PR reformy se vykašlala. Takže když se Paroublbek na tyto lidi obrátil profesionálně vedenou kampaní, na ODS se vykašlali a minimálně nešli k volbám. A toto bude trvat několik let, dokud se vládnoucí  jednotlivci socani nezdiskreditují svými činy a lidi, co jim dopomohli  k zvolení, se nepřesvědčí, že jsou stejní a prosperitu bez práce taky nezajistí.

R 12.12.2008 8:25

Re: Jako prasata v žitě

Zatímco v Praze trvá hospodářská prosperita nejméně 10 posledních let v kuse, třeba tady na severní Moravě začala tak poslední rok, možná poslední dva roky. A kvůli světové krizi může jít ta prosperita zase do kytek.

jan hájek 12.12.2008 8:38

Re: Jako prasata v žitě

a ještě maličkost. Poznal jsem dost lidí z vesnic, kteří vzpomínali na své dědy, kvalifikované dělníky, kteří přišli okolo 33 o zaměstnání a protože práci nemohli sehnat, přežili ze svých úspor a ještě postavili, protože nevydrželi se jen povalovat, domy v kterých žijí ještě jejich vnuci. Nějak ty kvalifikované dělníky, jejichž mzdy by stačily za předchozí období relativní prosperity na vytvoření takových úspor, aby mohli následovat příkladu svých pradědů, nevidím.

maro 12.12.2008 8:38

Re: Jako prasata v žitě

Zásadní rozpor mezi křesťanskými princi a řadou zcela konkrétních sociálních i jiných určitých důsledků globalizace je viditelný a neoddiskutovatelný. Již v r. 1891 papež Lev XIII. ve své encyklice Rerum novarum odsoudil bezbřehý liberalismus a označil ho za neslučitelný s křesťanstvím. Encyklika však také napomohla ke vzniku sociálně reformních křesťanských stran, z nichž některé ve svých programech přímo zakotvovaly, že “kapitalismus a křesťanství stojí proti sobě jako oheň a voda.” I tyto strany měly zásluhy na věcně možném “polidšťování” divokého liberalismu a vnesly i svůj vklad do zformování sociálního státu a jeho praxe

Ladislav N 12.12.2008 8:48

Re: maro IP: 82.113.45.xxx

Běž s tím tvým papežem k šípku!! Papež není pro české občany žádná autorita ani studnice moudrosti. S tím se tady může ohánět leda magor - náboženský fanatik.Rv

Jan Kubalčík 12.12.2008 11:48

Re: maro IP: 82.113.45.xxx

Dobry den. Mam tomuto Vasemu prispevku rozumet tak, ze podle Vaseho nazoru o tom, co je a co neni moudrost, nebo rekneme (ted si Vasi poznamku vedome trosku upravuji...:-)) pravda, rozhoduje (mozna nejen, ale i...) to, kdo ke komu ji pronasi? Diky.

ferry 12.12.2008 12:17

Re: maro IP: 82.113.45.xxx

No jo jenže ty jsi fanatik konzumu  a neviditelné ruky trhu! To je Váš odesácky Bůh   VOLNY TRH !Jste magoři. Takže by ses měl řídit vaším heslem užij dne  carpe diem ! a dnes stihnout co nejvíc prožitků,jak kvuli vám musejí žít jiní tě ovšem nezajímá.

Sunny 12.12.2008 9:47

Re: Jako prasata v žitě

Výraz "divoký liberalismus" je vážně roztomilý:-)

mišo 12.12.2008 6:33

česká pravice

uvahy o pravicovosti nějaké strany v česku jsou už možná pasé. Je to dáno tím ,že většina lidí konečně pocítila na vlastní kůži o co se jedná.Tzv. reformy jenom lidem zhoršují život až do strachu o existenci. Takové zvyšování nájmů,milionové částky na nové bydlení,vyhazovy z práce,krácení dávek nemocenské,a všech dalších soc.vydaju tzv mandatorních.Na druhé straně nesmyslsné platy např. šéfa čezu,a galších např. hokejistu,fotbalistu atd. Za normální běžnou práci lidé dostanou par korun a vzhledem k zvyšujícím se nákladum na bydlení a energie se dostávají do problémů.Proč pomatená ods podporuje nějaké majitele baráků?Tím zvyšováním nájmů vzniká jen tlak na zvyšování mezd a spirála se stále vytáčí.Prostě lidé Vás ODS mají dost. Nejlepší by bylo ,aby u moci byla Ksč a zase znarodnila určité majetky .

Didi 12.12.2008 12:20

Re: česká pravice

Bohužel, to co zde prezentujete je typický postoj člověka, který se nechal zmanipulovat socialisty. Zkuste na výše uvedené nahlédnout i z jiné stránky. Zkuste si přečíst něco takříkajíc "z druhého pohledu". Pro začátek bych Vám doporučil třeba Frederic Bastiat: Co je a co není vidět. http://www.bastiat.kvalitne.cz/Co_je_a_neni_videt_98.htm

Pšoukanda 12.12.2008 6:30

Nechte to koňovi

ten má větší hlavu! Až bude levicovým sockám opravdu zle, svrhnou i Paroubka s jeho bolševickou ČSSD! Vždyť se podívejte jak se chovají ve světě, naposledy v Řecku. Řvou, že se mají pod pravicovou vládou zle, ale svým debilním chováním napáchají stamilionové škody. Má to nějakou logiku? S lidmi, kteří mají místo mozku ho*na kostku, se špatně vládne!:-(

dany 12.12.2008 6:36

Re: Nechte to koňovi

    Hnupe arogantní. Absolutně nechápeš lidskou společnost.   Vy pravičáci byste měli být odstaveni od moci prostě všude na světě. Jak se chováte vy pracháči? Vy jste ta banda ,která lidem kazí životy.....

nemo 12.12.2008 6:46

Re: Nechte to koňovi

Non, homo sapiens.

Petr1 12.12.2008 6:47

Re: Nechte to koňovi

Hňupe arogantní. Absolutně nechápeš lidskou společnost.   Vy levičáci byste měli být odstaveni od moci prostě všude na světě. Jak se chováte vy chudáci? Vy jste ta banda ,která lidem kazí životy.....

Haui1 12.12.2008 8:40

Re: Nechte to koňovi

Nejste vy levičák? Sprostota by tomu odpovídala.