3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
poznamecka 25.10.2006 12:09

Re: Re: Re: Re: Proč USA nejsou cizí?

Vazeny pane, popirate zasluhu Wilsonovy doktriny na narodni sebeurceni na vzniku CSR z nejakeho specifickeho duvodu, nebo o ni nevite, nebo povazujete narodni sebeurceni za nesvodobu? Vite o tom kolik casu stravil TGM presvedcovanim W. Wilsona o nutnosti vzniku CSR? Ostatne bez pomoci USA na zapadni fronte by po podarenem kousku nemecke generality s agentem Uljanovem a kolapsem vychodni fronty dopadla zajiste jinak.

Mimochodem, proc vytahujete ten nemocny mozek - podle sebe soudim tebe?

mapacorp 25.10.2006 11:56

Re: Re: Fajn, tak proč říkáte, že USA nejsou cizí?

Dobry muzi,

    Co nam zde pisete, je nanestesti seriozni a rozumne. Jenom bych dal chtel poznamenat, ze v multipolarnim svete zadny spolehlivy a nezistny spojenec neexistuje. A jako strategicka situace to ma hodne spolecneho s jednou etapou vyvoje soucasne Ciny : Epocha bojujicich kralovstvi : Ze ktere vychazi slavny spis jisteho Sun Tzu, ktery doporucuji dopodrobna prostudovat.

mapacorp 25.10.2006 11:47

Re: Re: Re: Proč USA nejsou cizí?

Dobry muzi,

    Doucte se historii, potom pridavejte poznamky : Vznik CSR je vysledkem Versaillesske smlouvy, tedy hlavne vule francouzu a anglicanu. Mj. tez pekna oslovina, protoze jako palamentni stat tehdejsi centralni mocnosti KuK bychom meli daleko vetsi sanci na preziti proti nacistickemu nemecku, nez jako CSR. Zadna zasluha USA na samostatnosti CSR neexistuje jinde nez ve vasem nemocnem mozku. A tim s tim koncim.

Venkovan 25.10.2006 11:47

Tohle se nedá podle nastavených pravidel komentovat vůbec

navážel bych se do autora tvrdil bych,že je popleta nebo b....

Janák 25.10.2006 11:45

Re: Tak pravil

nic jinýho než marx-leninismus by ten blbeček vystudovat nedokázal. A za naše daně.

kileros 25.10.2006 11:44

pro zastance zakladny

Nevim a tak se zeptam Co se stane jestlize bude sestrelena raketa nesouci jadernou hlavici, nedojde k jejimu odpaleni? A pokud ano co se stane z uzemim nad kterym exploduje? Je predem vylouceno ze pak radioaktivni spad nezasahne i ceskou republiku, popripade nedojde k sestreleni az na uzemi ceske republiky?  Pokud takove nebezpeci nehrozi proc ji americane nesestreli nad atlantikem?

Musil 25.10.2006 11:43

Tak pravil

promovaný učitel marx-leninismu, soudruh Zaorálek.

poznamecka 25.10.2006 11:42

Re: Protiraketová základna a česká otázka

Jaderna hlavice znici maximalne mesto, rozhodne ne 1/2 evropy, zpatky na zem kolego. Predstava ze appeasement k necemu vede je predstava mylna. Po tech nekolika letech jednani s Iranem, kteremu byly cpany nabidky vyhod horem i dolem a jeho konzistentni odpoved byla "Darky sem, dekujem, v jadernem programu budeme pokracovat samozrejme dal, mimochodem Izrael musi byt znicen, naschledanou zitra" - je to predstava silena.

mapacorp 25.10.2006 11:41

Re: Re: Re: Ivane Nový neplácejte nesmysly

PS.

    Doufam, ze po rozboru situace ktery bude nutne tuto porazku nasledovat, se uz americane nikdy neodvazi dat takovou zodpovednost do rukou par soukromych zlatokopu. Obrana statu se totiz neda ani delokalizovat ani zprivatizovat.

A myslim si, ze uz jim to zacina dochazet : Bush totiz velice posilil a zreorganizoval statni aparat USA a je mozne, ze prvni svetovy herald soukrome iniciativy bude zachvili obycejnym totalitnim statem - jeden extrem obycejne stihajice druhy.

Standa 25.10.2006 11:36

Protiraketová základna a česká otázka

Diskutující se zabývají tím co je proti čemu. Jádro leží v tom, co nastane pokud dojde k výbuchu dostatečně silné jaderné hlavice(např.: rozbije 1/2 Evropy a 2. 1/2 území v jiných státech. Jak budou reagovat jiné zasažené státy?). Zůstane vůbec někdo ze zasažené 1/2 Evropy naživu? K čemu je mrtvému zimník? A kdo bude za vodou? Nejlepší obrana proti napadení a válce je, že se "představení" nebude konat. Takže trpělivost, nabídky obchodních výhod atd. a dohoda o odzbrojování je tou nejlepší obranou!

Harpyje 25.10.2006 11:35

Re: Harpyje, vymlouvat Vám to nehodlám :-)))

To Vás ctí, Septiku. Vaše vynikající vlastnosti předčí pouze Vaše skromnost.

JJ 25.10.2006 11:34

Jeste dodam,

ze krome KLDR (ktera ma jadernou bombu i raketovou technologii schopnou zasahnout EU ci US) je dalsi velkou potencialni hrozbou mozna zmena rezimu v Pakistanu. Pakistan ma jaderne zbrane, raketovou technologii a pritom ani nedokaze plne kontrolovat sve uzemi na hranici s Afganistanem.

poznamecka 25.10.2006 11:34

kouzla dialektiky

Takze kdyz ke kolonizaci nedoslo, je to vlastne ta nejhorsi forma kolonizace. S Vami tezko polemizovat :)

Brundibár 25.10.2006 11:34

Re: Pěkný blábol

"Výpadek dodávek" do EU nebude pro Rusko problém - spotřeba ropy v Číně roste velmi rychle a zámýšlený ropovod do Číny může být postaven velmi rychle. Denní objem vytěžené ropy na Sibiři moc neroste, všechny firmy jsou ovládány ruským státem a jestli platby za suroviny půjdou ze západu nebo jihu, je technická drobnost. O ten ropovod dnes stojí hlavně Číňané, Rusové mohou svůj souhlas s výstavbou dát v podstatě kdykoliv.

Co bude Rusku bránit, aby svoji produkci začala vyvážet na jih místo na západ? A navíc bez tranzitních poplatků? Hezké oči Gerharda Schrödera?

Pokud svůj názor opíráte o vyjádření dlouholetého důstojníka sovětských a ruských tajných služeb, bylo by vhodné se opřít o něco trvanlivějšího a pevnějšího - navrhuji alespoň špejli...

portwyn 25.10.2006 11:32

Re: portwyne, kulový víte Vy

Skeptiku, nepřeháníte to trošku? "Notorický kolaborant" je už hodně silná káva...já Vás taky neprohlašuju za "pátou kolonu teroristů". O amerikanofilech a germanofilech, případně rusofilech je bezpředmětné mluvit, každý ať si vybere to svoje (a NIKDO není v tomhle nestranný, to byste musel být Marťan).

Nejde o technické parametry. Celkem pravidelně se (pracovně) setkávám s názory na atomovou energii typu "atomové elektrárny způsobují rakovinu" apod. U poměrně inteligentních středoškoláků - odlkud to asi mají? Sami si to nevymysleli...

Skutečně to je politické (ne vědecké) rozhodnutí. Ale i k vytvoření politického názoru lidé potřebují informace. A většina ty informavce nemá, nezajímá se o ně a nechce je mít. Hlavně ať my nic nemusíme dělat. To se nás netýká. Not In My BackYard! :-/ 

JJ 25.10.2006 11:32

UK , Norsko, Polsko

tyto zeme s US take spolupracuji. NATO ci EU nema prakticky sve sily ci zakkladny, krome omezenych misi. Proste pouziva vyclenenych zakladen a jednotek clenskych statu. EU je na tom jeste hur.

US a UK jsou zeme, na ktere se muzeme rozumne spolehnout, ze nam pomuzou proti Rusku, pokud by se tam dostali do vlady nacionaliste - scenar ne nerealny (Frantici si kvuli nam vrasky delat nebudou, mozna ze navrhnou nejakou tu odsuzujici notu do OSN, ale to je tak vse). Ale pokud tyto zeme potrebuji nasi pomoc proti zemim jako KLDR (ktera otevrene vyhrozuje US utokem, pokud nezrusi blokadu), tak rikame "nasrat". To dlouhodobe fungovat nemuze.

mapacorp 25.10.2006 11:31

Re: Re: Ivane Nový neplácejte nesmysly

Ma Cherie,

    Nemohu s vami tak uplne souhlasit : v kazde ozbrojene sile je potreba takovych co pujdou hodit granat a zmacknout trigger. Neni malych roli.

A mimo jine : Elitismus ozbrojenych sil ma dvoji charakter : Za prve vysoka odborna zrucnost - tedy napr. clovek, ktery ten granat umi hodit lepe nez jiny prumerny element. A  zadruhe,  vysoka uroven  ideologicke  infiltrace : Tedy ABSOLUTNI presvedcenost o ucelu zabijeni  ke kteremu dostava takto motivovany clovek rozkazy.

    Motivace Sceptica je jasna, prvni element elitismu je tedy pritomen, co se tyce vycviku, tez se tomu da pomoct, ale tam je nejspis potreba obrovske nekolikalete prace : Ne jako nekteri americti gauneri a babraci ze soukromych agentur, kteri presvedcili US gov. k podpisu tucnych smluv k vycviku Irackych milic ktere cvicili pouze nekolik tydnu a potom je poslali " au casse -pipe " Coz tez vysvetluje vysokou uroven ztrat mezi proamerickymi irackymi bezpecnostnimi silami.

Skepticus Maximus 25.10.2006 11:31

poznamecko, naopak Vám uniká,

že nejlevnější kolonizací je ta, která se za ní ani nepovažuje :;-P

Skepticus Maximus 25.10.2006 11:29

Harpyje, vymlouvat Vám to nehodlám :-)))

;-D

poznamecka 25.10.2006 11:24

Re: Sašo neplácejte,

S temu 70-80% si moc "fandite". Podle pruzkumu je to asi 62% jestli mi pamet slouzi. Coz je mene, nez soucet volicu komunistu a socanu + lidi linych jit volit.

mapacorp 25.10.2006 11:18

Re: O čem to vlastně, Zaorálku tedy kydáte?

Dobry muzi,

    Vy si skutecne myslite , ze politici jsou tak naivni, aby s necim prisli jen tak z ciste vody ? Ta sondaz verejneho mineni byla nutna : Ted je jasne ze to tu pres 80 % lidi nechce a pokud se to nezmeni, tak si tu oficialni zadost jednoduse nepodaji.

    Co se tyce obdrzeni teto zadosti v jakemkoliv terminu, jednoduse ji neverim. USA maji  po ted uz  " de facto " prohrane valce v Iraku ( a v Afghanistanu ), uplne jinaci starosti : Namisto drahych hracek budou mit starosti s placenim dluhu ( asiati se o sve penize urcite ozvou ) a s vyrovnanim vlastni nevalne ekonomicke situace. Existuje i nejaka hypoteticka moznost uteku kupredu dalsim zbrojenim, ale sazim na americky pragmatismus ktery dokazal v minulosti vzdy ubrzdit jejich hegemonicke choutky. Zkratka pristi vyvoj teto veci je jasny : Pujde to do supliku, nejsou prachy.

poznamecka 25.10.2006 11:17

Re: Re: EU je a zůstane slabá,

Evropane netvori politicky narod - demos. Takovy stat by tedy byl velice nestabilni a mohl by se dele udrzet pouze jako total;itarni entita, ktera by vsak nebyla schopna konkurorvat, protoze naklady na koherency by byly nesmirne. Mozna za nekolik generaci, pokud se vytvori neco jako evropsky politicky narod.

Ostatne dosavadni pokusy o jednotnou zahranicni politiku spocivaly v aktivnim appeasementu vuci vsemoznym diktaturam jestli si dobre pamatuji, nektere se podarilo nasi reprezentaci (ac Lidovce nemusim tak Vivat Cyril) shodit ze stolu. Myslize ze by bylo lepsi, kdyby se tyto politicke akce zdarne provedly v ramci celo-EU jednotne zahranicni politiky? Aby byla Evropa jeste vice k smichu?

Brundibár 25.10.2006 11:17

Re: Fajn, tak proč říkáte, že USA nejsou cizí?

Politické vlivy Ruska na ČR a Evropu jsou dva a zcela zásadní - HUP a HUR (Hlavní uzávěr plynu a Hlavní uzávěr ropy). I proto EU (bohužel) jedná s Ruskem v rukavičkách a v podstatě nezasahuje do konfliktu Ruska s Gruzií. Marná sláva, jestli Rusko "ovládne" Gruzii a Ukrajinu (jako že má dost velkou naději na úspěch), další na řadě bude EU. A EU to Rusku zatím žere i s navijákem (viz poslední setkání v Lahti).

Norská a britská naleziště Evropu nespasí, až Putin kohouty zavře - třeba kvůli tomu, že je nutné urychleně roury opravit, aby nevznikly ekologické škody. A když to ruští stratégové připraví lépe než blokádu Západní Berlína (chybami se člověk učí, že), tak se máme na co těšit...

Harpyje 25.10.2006 11:17

Re: Ivane Nový neplácejte nesmysly

Septiku, Vy musíte být velký hrdina, ohromný stratég a zkušený geopolitik. Ještě že Česká Republika má takové lidi jako jste Vy.

jirka.s. 25.10.2006 11:11

Re: No jasně a také nám sem může pustit usurijské tygry a ty nás sežerou :-)))

No, tebe by stejně takový tygr hned vyblil.

honcek 25.10.2006 11:10

ubohy socankuu rudy

Hromada kecu, pytel vykalu, lahodna forma - prazdny obsah aneb autorem je socan!!! Cely tento vyplod chore hlavy se da shrnout asi takto. Mame parlamentni nikoli primou demokracii, ja se necham zvolit jako zastupce lidu, necham se platit, opecovavat, hyckat lidmi, ktere zastupuji, ale rozhodovat nebudu, co kdyby po mne nekdo chtel za ma rozhodnuti osobni zodpovednost. Jak ubohe socani a pro vas typicke. Chci o vsem rozhodovat a za nic nebyt zodpovedny!!!!

honcek 25.10.2006 11:10

obohy socankuu rudy

Hromada kecu, pytel vykalu, lahodna forma - prazdny obsah aneb autorem je socan!!! Cely tento vyplod chore hlavy se da shrnout asi takto. Mame parlamentni nikoli primou demokracii, ja se necham zvolit jako zastupce lidu, necham se platit, opecovavat, hyckat lidmi, ktere zastupuji, ale rozhodovat nebudu, co kdyby po mne nekdo chtel za ma rozhodnuti osobni zodpovednost. Jak ubohe socani a pro vas typicke. Chci o vsem rozhodovat a za nic nebyt zodpovedny!!!!

poznamecka 25.10.2006 11:08

Re: Re: Proč USA nejsou cizí?

Duvodem je zrejme historicke poznani, ze neni lepsiho spojence nez USA, neb diky nim jsme ziskali samostatnost v roce 1918, diky jejich podpore prime i neprime byl porazen nacismus a my ziskali opet svobodu, prestoze jsme pote sami skocili skrzeva politiku Benese do Stalinova chrtanu. Stejne tak jsme ziskali svobodu pote, co USA porazili komunismus ve treti svetove, tzv. studene valce. Dale na prikladu uzemi vojensky dobytych USA nebo pod jejich vedenim v posledni dobe (Kuwajt, Afghanistan, Kosovo, Irak) je videt, ze je USA nekolonizuje, jak je jinak u velmoci obvykle, ale snazi se je s vetsimy nebo mensimy problemy predat do spravy domorodcum.

To je konzistentni obrazek, ktery Vam patrne unika.

Skepticus Maximus 25.10.2006 11:07

Vy jste přímo kašna naivity.

8-o

mapacorp 25.10.2006 11:05

Re: EU je a zůstane slabá,

Dobry muzi,

    Argumentovat tim, ze jste a zustanete " slaby na mozek " je bezpredmetne. SOUCASNA EU JE PROBLEMATICKA, ALE NENI SLABA ! A to co potrebujeme, neni EU ale opravdovy EVROPSKY STAT k jehoz konstrukci pres konfrontaci s neevropany ( a tedy i USA ) skutecne casem musi dojit.