3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zdeněk 25.10.2006 1:15

Re: Nejak nevidim v clanku logiku

Spoléhat se na cizí pomoc to už tu bylo. VB a francie se na nás zvysoka vykašlali. Stejně jako všichni spojenci v letech 1618-1620.

Jedině SAMI můžeme zajistit svou bezpečnost. Až USA bude týct do bot zvysoka se na nás vyserou.

chucharo 25.10.2006 1:10

Nejak nevidim v clanku logiku

Pan Zaoralek si zrejme plete dojmy s pojmy a je mi lito socdem, ze maji takoveho trageda jako ministra zahranici.

K pritiskavani se k silnemu dubisku. Ja bych byl rad pritisknut(zejmena pokud by k necemu skutecne doslo) a nepripada mi to nijak servilni. Naopak muzeme byt radi, ze takto silny hrac vyznava stejne hodnoty jako my a muzeme byt v NATO a tezit z vzajemne spoluprace. A tou spolupraci rozumim napriklad i to, ze pokud nas o to nas spojenec pozada, umoznime mu vystavbu zakladny, kterou jeho strategove povazuji za dulezitou a postavi ji za sve penize.

První otázka zní, do jaké míry tato základna prospívá bezpečnosti v České republice. To je hluboky omyl. Amici tu zakladnu stavi, a nijak to pokud vim nezakryvaji, primarne pro SVOU bezpecnost. Takze prvni otazka zni: Je akceptovatelne snizeni nasi bezpecnosti v dusledku vystavby takove zakladny?  

Druhá otázka zní, jakým způsobem budou ovlivněny vztahy s našimi spojenci Cely odstavec uvozeny touto vetou nejak nemohu dohnat. Ma snad p. Zaoralek za to, ze pokud nasemu spojenci v NATO vyhovime, zhorsi se nase vztahy? Odkaz na Polsko je nesmyslny neb nemusime odkoukat kazdou kravinu, kterou polaci upecou a navic mam za to, ze zhorseni vztahu s Ruskem je vyrazne mensim zlem nez zhorseni vztahu s USA.

Takto je mozne pokracovat odstavec od odstavce, zminim se jen o odkazu na TGM, ktery me racky nadzdvihl. Reseni, ktere navrhuje p. Zaoralek ne sice primo, protoze jakykoliv konkretni navrh reseni v clanku chybi, ale da se jej cist mezi radky a sice poradne si to rozmyslet, nic radsi nestavet, nikoho nenastvat a hlavne na sebe moc neupozornovat. No ja si takhle spojeni ceske a svetove otazky proste nepredstavuju. A jak ja chapu odkaz TGM tak si on takhle taky nepredstavoval. Howgh

zdeněk 25.10.2006 1:09

Každej přece ví že systém je proti rusku.

A my bychom byli obětními beránky na které by spadly zbytky jaderné bomby která by mířila na USA. Systém by nechránil nás, systém by chránil USA.

jo_ru 25.10.2006 1:01

Re: Hmmm, zdá se že pan Zaorálek je mimo

Édouard Daladier a Chamberlaina to jsou vzory pana Zaoralka, jeho argumentace jako by byla pokracováním Mnichova

conqueror 25.10.2006 0:42

Ale, ale...

Takže nevíme co by tu mělo stát, rakety, radary anebo nakonec nic, Oficiální žádost američané nedali. Ale socani a komunisti už 4 měsíce řvou. Jaksi preventivně? Nebo jako hluchej do vrat aby je bylo slyšet jak je to krásně protiamerické? A ještě si drze k tomu vyrveme z kontextu Masarykův výrok, že Zaorálku. Zeman o vás Zaorálku prohlási, že jste líný a kdoví co ještě. Možná řekl, že jste i hloupý, nevím. Ale pokud to neřekl, tak vám to říkám já. A rozloučím se jaksi po vašem: Čest práci a smrt kapitálu. A připojuji se s gratulací k profláknutým senátním a komunálním volbám. Jste v nejistotě a neprosperitě. Vím, že se někomu můj příspěvek nebude líbit a je mi to jedno a mou noční kávičku mi to nezkazí.

Mard 25.10.2006 0:31

Hmmm, zdá se že pan Zaorálek je mimo

Nechtěl bych se pana Zaorálka dotknout, ale text vypadá jako kdyby ho psal bývalý učitel maxismu-leninismu. Dle mého soudu nechápe o čem argumentuje. Píše abychom zbytečně nevyhazovali peníze na obranu proti něčemu co nehrozí, ale jde o peníze američanů a pochybuji že naši vojenští stratégové jsou lepší než jejich, tedy mám pocit že opravdu je asi ta hrozba možná, přeci nevyhazují tolik peněz oknem jen kvůli naštvání pana Zaorálka. Dále - proč se bránit, když na nás nestřílí? No právě proto aby nestříleli. Obrana je nejlepší prevencí útoku. Nikdo tu nechce nějaké útočné zbraně, ale proč by se na nás třeba Rusové zlobili? No přeci jen v tom případě, kdyby na nás chtěli útočit, jinak jim to může být jedno, ne?