3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
mapacorp 25.10.2006 10:22

Re: Fajn, tak proč říkáte, že USA nejsou cizí?

Dobry muzi,

    Co se tyce rozvraceni svetove rovnovahy, " The Big Blunt One " prave hraje posledni set v Iraku a po jeho odchodu dojde k tomu spravnemu multipolarnimu rozdeleni sveta, ktere nas ( Evropany ) teprve skutecne primo ohrozi na zivote.

    Prozatim to ohrozeni neni tak patrne a par chytraku " sazi na americke protiraketove zakladny ". Niceho se nebojte, nedojde k tomu : Zanedlouho budeme mit jine, daleko urgentnejsi a vaznejsi problemy, nez tyto prihlouple hracky americkych packalu.

   

portwyn 25.10.2006 10:21

Re: Sašo neplácejte,

No, popravdě 70% - 80% národa o tom ví kulový. To máte jako s Temelínem. :-/

Ivan Nový 25.10.2006 10:20

mapacorpe,

Rusové se vás ptát nebudou, převálcovat EU se už rozhodli, teď jen sbírají síly :-))))

portwyn 25.10.2006 10:18

Re: co delaji tito "obhajci miru", kdyz jde do tuheho?

No přece bude řvát "ať už Američané něco udělají, sakra!" (Y)

Ivan Nový 25.10.2006 10:18

Proč USA nejsou cizí?

Protože ve dvou světových válkách jejich vojáci položili životy za osvobození Evropy a nemuseli to udělat, mohli vždy Evropu nechat napospas samu sobě.

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:15

Re: základna pro obranu území USA

R^

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:13

Proč jste proti Rusku?

Pro ČR jsou současné USA mnohem nebezpečnější než současné Rusko, které se prostě nevměšuje a korektně obhoduje.

mapacorp 25.10.2006 10:12

Re: Geronte,

Dobry muzi,

    Dovedu pochopit vasi psychozu z multipolarniho rozdeleni sveta a novych nebezpeci, ktere z neho vyplyvaji.

Takovy chrabry rek jako vy se tedy odmita branit sam a v zachvatu sve nezmerne kuraze ( ktera ho musi urcite kdesi tlacit, ci pripadne hnat na velkou ) CHCE ZAKLADNU USA ! Predstavte si, ze par takovych jako vy mame v zasobe a nejak se mezi sebou neshodnete : Jedni chteji, aby se rusove znovu vratili ( ex : soudruh Zifcak a spol ) a jeste jini mimo vasi proamerickou kategorii se domnivaji, ze zitrkem sveta je Cina. Jsem tedy pro organizaci ozbrojene konfrontace mezi vami vsemi na nejakem opustenem ostrove ( s primym televiznim prenosem - jak jinak ) a tym toho co to vyhraje dostane narok na bezplatny pobyt v blazinci ( tedy na verejne utraty : chtel jsem napsat " statni" ale nejspis budete ultraliberal a slovo " stat" by vas mohlo urazit ) az do smrti smrtouci.

   

walter 25.10.2006 10:12

základna pro obranu území USA

V dnešní fázi asi opravdu nejde o obranu proti masívnímu útoku stovek raket (konflikt s Čínou, ev. s Ruskem). Jde o to, aby USA (ne my) byly bezpečné proti úderu jednotek relativně jednoduchých balistických raket s jadernou hlavicí. Cílem základny je tedy obrana proti zhovadilému útoku nebo proti odvetě... A to tak, aby sestřelená raketa nepadala v blízkosti území USA...

Když se nad tím zamyslím, asi si nepřeju, aby USA měly "volné ruce" pro případné "akce" proti zemím s jaderným arzenálem... Snaha všech režimů co nelížou USA zadek si opatřit A zbraně je po napadení Iráku pochopitelná.

S pocitem nejistoty ohledně jaderné odvety bude možná politika USA rozumnější.

Ivan Nový 25.10.2006 10:11

Skeptiku lžete,

Rusko v poslední době kohoutky přiškrtilo Gruzii, a víceméně otevřeně vyhrožovalo přiškrcením Polsku. Co na to EU? Vůbec nic. No a o tom, že jakmile EU zeslábne, přiškrtí mu kohoutky, aby ho dorazilo nemůže být pochyb.

MP 25.10.2006 10:11

Re: Re: Re: Re: Hlouposti - ano pisete Vy, mekota Zaoralek a podobni

jak to jako myslite, "klast pozadavky"? Proste bude jasne stanoveno, ze pokud odtamtud neco prileti(a je jedno, jestli to bude umysl, omyl, vystraha, nebo cokoliv), odvetou bude naproste zniceni daneho statu. Takhle to fungovalo po celou dobu trvani studene valky. Nemyslete si, ti islamsti papalasi se vetsinou maji moc dobre a jsou radi na svete a nijak netouzi dostat se k alahovi driv, nez musi...

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:10

Fajn, tak proč říkáte, že USA nejsou cizí?

Jsou cizí a to zrovna tak jako Rusové. Ostatně Rusko má u nás politický vliv minimální a vztahy jsou zcela korektní. Strach jde spíše z idiotské politiky USA, která se snaží o zvrácení rovnováhy ve světě. :-/

Blake 25.10.2006 10:09

Re: naivni plany us

>> Pokud bude utok smerovat na evropu budou mit pak spojene staty zajem na ochrane tohoto uzemi? <<

Americti (ale nejen oni, take kanadsti, australsti, novozelandsti, indicti, ...) vojaci bojovali za Evropu a umirali v Evrope v obou svetovych valkach.

walter 25.10.2006 10:05

Re: Tisíce slov a nic.

"Můj vztah k možnosti zřízení protiraketové základny US army na našem území je dán tím, že nechci, abych byl spojencem těch, kdo jsou proti ní. " toto mi připadá jako pitomý důvod. Hodně pitomí...

Jo slyšel jsem, že Vámi zmiňovaní jsou stoupenci názoru,  že 2+2=4... Mohl byste mi sdělit Vaši variantu?

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:05

Pěkný blábol

Rusko si nemůže dovolit přiškrtit kohoutky a imperialismu se vzdalo víceméně samo narozdíl od USA, pro které je hujerské rozesírání světa bez znalosti souvislostí denodenním chlebem. :-/

Ivan Nový 25.10.2006 10:03

Skeptiku,

nepřimykáme se k velkému bratru, jsme jednoduše proti Rusku!

Ivan Nový 25.10.2006 10:01

Skeptiku,

necítím se občanem USA, ale také se necítím vazalem Ruska. Naopak, požaduji aby vliv Rusky byl u nás minimální, mám s ním velmi špatné zkušenosti.

Skepticus Maximus 25.10.2006 9:57

Ivane Nový, když se cítíte jako občan USA, tak tam také žijte a

nepleťte se do záležitostí ČR. (Y)

Skepticus Maximus 25.10.2006 9:55

Sašo neplácejte,

chcete snad říci, že 70%-80% národa jsou jen zmiňované skupiny lidí? Pravda je naopak taková, že manipulovatelní připosránci jako jste Vy se automaticky přimykají k Velkému Bratru bez ohledu na následky a čemu vlastně slouží. :-/

Ivan Nový 25.10.2006 9:50

Geronte,

nechci cizí základnu, chci základnu USA. Cizí základna by byla Ruská, či Čínská.

gerontusinza 25.10.2006 9:39

Pane Zaorálku, je to dlouhé a mnohomluvné.

Jenže je samozřejmě nutné o tom mluvit. Je nezbytné ovšem, aby místo těchto slov bylo řečeno jako politický závazek Chceme či nechceme v této zemičce nějaké cizí základny? Budu volit jen takovou stranu, která bez referenda nepřipustí jakékoli jednání o něčem takovém. Taková základna (i radarová) je vážný a dlouhodobý závazek, navíc má zničující charakter pro suverénitu státu na jeho vlastním území včetně devastace a omezení pohybu občanů. Vojenské aspekty USA  a jejich globalizace mě zajímají až skutečně naposledy. Mimochodem asi stejně, tak jako můj názor zajímá vládu USA.

frisco 25.10.2006 9:38

Je to v něm

Pár let se nás snažil přítel Zaorálek přesvědčovat o tom, že zrovna on patří do moderní evropské levice, tvářil se a hovořil moudře a příliš nedával najevo své pravé přesvědčení, které je spíše rudé než oranžové. Jeho poslední projevy v parlamentu pak postrádají pouze jediné - pověstnou kapičku slin Velkého Miloše. Proč mu tak vadí možnost zřízení základny  to je pak zcela jasné - vadí to Rusku, tak to vadí i soudruhům ¨Zaorálkům".

Saša 25.10.2006 9:28

Tisíce slov a nic.

Diskuse s panem Zaorálkem se pro muže moc nehodí, protože on sám je žensky ukecaný. On není schopen dialogu - pronáší jen podivný monolog: nahromaděná slova zdánlivě dávající smysl, jenž ovšem unikne, jakmile se ho člověk pokusí z nich vydolovat. Mluví rychle a hodně a k ničemu to není.

Můj vztah k možnosti zřízení protiraketové základny US army na našem území je dán tím, že nechci, abych byl spojencem těch, kdo jsou proti ní. Proti ní jsou lidé, s nimiž nechci táhnout společný konec provazu, protože bych se styděl sám před sebou. Proti základně jsou muslimové (a muslimofilové), komunisté (a další levicoví extremisté), eurohujeři a EUgenossen (a maločeši za své češství a slovanství se stydící), ekoteroristé (a další pomatenci z okruhu New Age). To postačuje k tomu, abych já byl pro základnu. Bojí-li se shora uvedené skupiny lidí existence americké základny na našem území, je to i bez dalšího bádání postačující důkaz toho, že zřízení americké vojenské základny na území českého státu bude pro mne, můj národ i pro mé potomky a jejich svobodu prospěšnou.

kileros 25.10.2006 9:18

naivni plany us

Copak nikoho nezajima jakym zpusobem se da utocit. Nosicem nemusi byt nutne raketa a pokud vim tak sev. korea

investuje daloko vetsi penize do vyvoje tzv kufrikovych bomb. Myslite

si ze Vas pak nejaka protiraketova zakladna ochrani? A pred cim ma vlastne chranit? Pokud bude utok smerovat na evropu budou mit pak spojene staty zajem na ochrane tohoto uzemi? Co se stane jestlize jaderna hlavice bude obsahovat jistici mechanismus odpalu a v pripade kolize s jinou raketou dojde k odpaleni? Copak si vazne myslite, ze je mozne takovou raketu zneskodnit a ze souper je tak hloupy ze nam daruje jaderny material?

   Z jakeho duvodu mame hrat obetniho beranka

hodne neRath 25.10.2006 9:05

Re: Íránský president má pro Evropu i pro Vás vzkaz ...

ale on mu Zaoralek rad vyhovi.....

Miroslav Klobas 25.10.2006 9:01

Íránský president má pro Evropu i pro Vás vzkaz ...

Pane Zaorálku, Asi jste během psaní svého neuvěřitelného blábolu přehlédl vzkaz íránského presidenta Evropě, mohl jste si ušetřit čas a věnovat se něčemu užitečnějšímu. S pozdravem: Miroslav Klobas - http://www.cnn.com/2006/WORLD/meast/10/20/iran.europe/index.html

Esmerald 25.10.2006 8:59

Spojení mezi impotencí a tupozrakostí .

" První otázka zní, do jaké míry tato základna prospívá bezpečnosti v České republice. ...... Pořád není jasné, kde vlastně vidím(e) (!) hlavního nepřítele. " Možná jej uvidíte ve zpětném zrcátku, pane Zaorálku, ale pak bude POZDĚ svalovat vinu na opozici.

" Druhá otázka zní, jakým způsobem budou ovlivněny vztahy s našimi spojenci.........".Pokud Vám "není jasné", kde vlastně vidíte hlavního nepřítele, pak od Vás nelze očekávat, že budete především vidět hlavního přítele, tedy toho, který nás nepřepadne. Může jít o politickou ambliopii, tedy tupozrakost, možná i selektivní.

Pokud ovlivňujete názor a činíte rozhodnutí jako POLITIK, pane Zaorálek, pak je ovšem na čase, aby jste ve svých funkcích, jeden jako druhý, převzali OSOBNÍ ZODPOVĚDNOST (!) za katastrofické důsledky vašich rozhodnutí. Z tohoto důvodu vidím vaši " imunitu " za legalizaci zrady.  

 " Není nic velikášského, když řekneme, že otázka české bezpečnosti je otázkou světovou. " Jistě že. Tak proč tedy to předcházející přesvědčování o moudrosti " impotence " ? 

čtenář 25.10.2006 8:57

Je Zaorálek v ČSSD přes zahraničí???

Pokud p. Zaorálkovi není jasné, proti komu by nás US základna měla bránit, tak z jekotu, který se ozývá z východu a též od mašich komančů, by měl pochopit, že především proti ruskému imperializmu. Naši obranu je třeba opřít o síť&#157; US základen, které by pod jakoukoliv záminkou bylo potřeba vybudovat v bývalé Východní Evropě včetně Pobaltí. Ta by nás ochránila před ruským imperializmem, stejně tak, jako překazila Stalinovy poválečné plány dojít až k atlantickému pobřeží. Přímá americká účast není v protikladu s členstvím v NATO, stejně jako nebyla v NSR. Členství v EU je naopak třeba zrevidovat tak, abychom se nenakazili jejím současným sebedestruktivním antiamerikanizmem, který tam momentáln&#236; kvete. Dále se zbavit závislosti na ruské (a arabské) ropě a plynu, tj. dobudovat Temelin a postavit ještě nejméně jednu atomovou elektrárnu stejného kalibru. Uhlí idiotsky nepálit v elektrárnách, ale přemýšlet o jeho využití třeba pro výrobu benzinu. Putin teď ani vlastně nemusí proti Evropě bojovat. Stačí, když přiškrtí kohoutek a Evropa mu bude ochotně zobat z ruky.

jimmy keen 25.10.2006 8:57

Získat obyvatelstvo pro změnu režimu

Strašně rád bych zjistil, jak si pan Zaorálek představuje ono mytické získávání obyvatel pro změnu režimu v KLDR. To jako že Zaorárek a company přijede do této úžsné země, volně pohovoří s obyvateli o výhodách demokracie, ti to pochopí a oznámí Kimovi toho jména x-tého, že jako by to chtělo změnu a Kim se bude pakovat. Jetsli tohleto má být někdy náš ministr zahraničí, tak nás opravdu potěš pán Bůh či Příroda. To je stejné jako diskutovat s rozzuřeným pitbulem o zásadách humanity a vegetariánství.

zdenek 25.10.2006 8:47

co delaji tito "obhajci miru", kdyz jde do tuheho?

Docela by mě zajímalo, co bude pan Zaorálek říkat a dělat v okamžiku, kdyby nedejbože skutečně došlo (časem, až poskytneme všem fanatikům dost času získat vhodné nosiče) k ohrožení našeho regionu?