3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Skepticus Maximus 25.10.2006 11:04

No jasně a také nám sem může pustit usurijské tygry a ty nás sežerou :-)))

;-D

jirka.s. 25.10.2006 11:02

O čem to vlastně, Zaorálku tedy kydáte?

"Debata o americké protiraketové základně v České republice je v něčem hodně zvláštní. Do této chvíle nebyla podána žádná oficiální žádost USA na umístění základny nebo jejích komponentů v České republice, dokonce snad takovou žádost ani do konce roku neobdržíme."

První věta z vašeho písemného duševního pohnutí, jako jediná, je pravdou. Ale u té jste měl také skončit. Jinak pak celý váš článek vyznívá jako docela schizofrenický. Kydáte spoustu blábolů o něčem, o čem jste hned v úvodu vlastně prohlásil, že je to zcela zbytečné. Ale, konec konců, vždyť jste za blábolení docela dobře placený.

Skepticus Maximus 25.10.2006 11:00

Tak to by teď v USA zněla němčina a v Kanadě japonština :-)

;-)

poznamecka 25.10.2006 11:00

Re: Re: Re: Re: Re: Hlouposti - ano pisete Vy, mekota Zaoralek a podobni

Co myslite pod "Bude jasne stanoveno"? Kdo to stanovi? Predstavte nejaky realisticky scenar takove odezvy, vcetne zasadnich kroku. Zatim nic takoveho stanoveno neni a nevypada to, ze by Evropa mela v nejmensim umyslu nejak zasadne zbrojit.

Opravdu si myslite, ze na "omylem" odpalenou strelu odpovi demokraticky stat vyvrazdenim milionu civilistu?

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:58

Ivane Nový neplácejte nesmysly

Právě na nás houká Velký Bratr z USA, nevšiml jsem si, že by nám vyhrožoval nějaký ofáčovaný pomatenec. Ostatně kdyby USA předváděli v ČR to co v Iráku, tak je ze mě "terorista" natotata. :-/

Čeští Němci dostali to, oč si říkali a navíc od nich nehrozí skutečné nebezpečí, časem vymřou zcela a s nimi i ta nenávist vůči ČR.

poznamecka 25.10.2006 10:55

Re: Ještě k účelu amerických antiraket v ČR

Muzete naznacit, kterak z tech dvou odpovedi plynou Vase teze

a) nejde o soucast destniku MDA, b) zaplati to NATO a ne USA?

Obavam se, ze Vami zmineny problem s pochopenim psaneho textu se tyka toho, kdo o nem zacal mluvit :-)

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:52

portwyne, kulový víte Vy

Toto je čistě politické rozhodnutí a technické parametry jsou až v druhé řadě. Takže nežvaňte, ostatně proti Temelínu nejsou v ČR slyšet žádné hlasy nesponzorované ze zahraničí, stejně jako hlasy pro tzv. protiraketovou základnu jsou ovlivněny amerikanofily a notorickými kolaboranty.

Ivan Nový 25.10.2006 10:52

Skeptiku Maxime,

ale může si dovolit přiškrtit EU plyn :-))) Aha, omyl ne EU, třeba jen Polsku, Slovensku, nebo Česku. Nebo se mohou rovnou dohodnout a rozdělit si sféry vlivu. Sudety Německu, zbytek Rusku a to vše ve formálním rámci EU.

poznamecka 25.10.2006 10:52

Re: Pro poznámečku

Pisete: "Jediným smyslem tzv. "protiraketové základny" v ČR je snaha Američanů

vnutit NATO prostřednictvím vazalských států, ČR a Polska, americký

systém ochrany teritoria proti balistickým raketám malého a středního

dosahu, založený na částečně vylepšených raketách Patriot." Jenze ty AR, ktere by zde mohly byt umisteny,  jsou odvozeny od Minuteman-III, ne od raket Patriot, coz je neco uplne jineho. Takze si je pletete vazeny kolego.

Ohledne onoho kratkeho shrnuti pro laiky na strankach US embassy - pisi tam explicitne ze system je proti raketam dlouheho doletu. Take zminuji, ze existujici systemy chrani proti raketam doletu kratsiho.  Komu chybi schopnost chapat psany text? Soude podle Vasi prezdivky umite anglicky, nejlepe udelate kdyz se informujte primo u zdroje http://www.mda.mil/

Ivan Nový 25.10.2006 10:48

Skeptiku,

mohli podporovat i Japonsko, pomoci mu v Číně a Rusku :-)))

Ivan Nový 25.10.2006 10:47

Skeptiku,

proč bychom je bourali, abychom vyhověli přání toho, kdo na nás trochu houkne. Tak si představujete bezpečí, být zadobře s potencionálním uchvatitelem? Ne? A nebo jsou to zájmy sudetských Němců?

Ivan Nový 25.10.2006 10:45

EU je a zůstane slabá,

protože strká hlavu do písku. Nabízí se otázka proč a kdo má na tom zájem, kdo ten zájem inspiroval. Třeba nenápadným implantováním evropského modelu sociálního státu, který odčerpává zdroje na účinnou obranu.

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:44

Ivane Nový oni ho také podporovaly, minimálně jednotlivci čile obchodovali.

Jak dlouho s Japonskem v zádech by jim ty dobré kšefty vydržely? ;-D

mapacorp 25.10.2006 10:42

Re: Proč USA nejsou cizí?

Dobry muzi,

    Vy zijete v r 1918, nebo 1938 -39 ? Pokud jste si tim jist, bezte si vzit Prozac a kafe, udela vam to dobre.

    Tyhlety zvasty o pomoci behem dvou minulych valek mi pripominaji urcite zidovske intelektualy :  jejich reakce na jakykoliv seriozni problem spociva v soustavnem omilani historie kolem Holocaustu. Timto se samozrejme nic neresi a tito trojiti blbeckove se svymi argumentari pouze vyrabeji a udrzuji antisemitismus a revisionismus,  aby ho  pozdeji  samozrejme mohli  verejne odsoudit.

Stejne tak vy a vam podobni jenom hloupe a nemistne kecate o vecech ktere se staly pred stoletim, ci pulstoletim a ktere nemaji se soucasnou geopolitickou situaci nic spolecneho. Namisto toho, aby se veci vyresily a nas vztah k USA se normalizoval na jasne bazi, pouze podporujete antiamerikanismus a revizionismus - za chvilku nam nekdo napise, ze udalosti na Omaha Beach jsou smyslene ( Analogicky Ahmadinezad popira holocaust ). Takze takovi vlezprdelkove a primitivni kolaboranti vaseho razeni nejen, ze zrazuji narod, ale navic jsou opravdovou pritezi i pro USA, jelikoz zabranuji svym kulpabilizatorskym tlachanim opravdovemu vyjasneni situace.

portwyn 25.10.2006 10:42

Re: ten pan lze nebo je uplne mimo

Jasné a logické.

R^

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:42

Proč bysme je bourali, když už tu jsou? :-)

To že z nich nejsem nijak nadšený, stejně jako z mešit, je druhá věc.

poznamecka 25.10.2006 10:40

Re: Re: Pěkný blábol

Zatimco USA ma moznosti, ovsem kupodivu Kuwajt ani Irak neanektovala. Naopak, (v druhem pripade s velkymi problemy) se je snazi predat do spravy domorodcum.

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:40

Ivane Nový EU je naopak ekonomicky i lidsky nejsilnějším aktérem v MV,

jen její nejednotnost to poněkud zakrývá. Nicméně, žádný stát si nemůže dovolit zaútočit na EU, tedy ani Rusko či USA. Nemluvě o tom, že je to pitomost.

Ivan Nový 25.10.2006 10:40

Skeptiku,

židovské synagogy máme také zbourat jen proto, že jsou symbolem, který se nelíbí teroristům?

Jara London 25.10.2006 10:39

Ještě k účelu amerických antiraket v ČR

Informace o případné základně ABM v ČR jsou na WWW stránkách US ambasády (informace technické viz odkaz http://czech.prague.usembassy.gov/md_technical.html). Ty jednoznačně potvrzují, že nejde o součást protiraketového deštníku USA, ale skutečně o snahu USA vnutit NATO své antirakety prostřednictvím vazalských států ČR a Polska, nechat si ho zaplatit z peněz NATO a ztížit nebo zabránit dokončení vývoje NATO systému ABMS (nebo chcete-li NATO MD) . Pro znalé poměrů to je jednoznačné z následujících odpovědí na "otázky":

Někteří lidé si myslí, že umístění systému na obranu proti íránským raketám by bylo logičtější v Turecku nebo Řecku. Je to pravda? Po pečlivém přezkoumání se Úřad pro protiraketovou obranu rozhodl, že střední Evropa je optimálním místem pro umístění stávajícího amerického protiraketového systému na ochranu Spojených států a evropských přátel a spojenců před balistickými raketami dlouhého doletu vystřelenými z území Středního východu. V současné době diskutujeme o možném umístění protiraketového systému a radaru zachycujícímu nepřátelské střely ve střední části letu v České republice a/nebo v Polsku.

Říká se, že protiraketový systém je vlastně zamýšlen jako obranný štít proti Rusku. Je tomu tak? Americké protiraketové systémy v Evropě slouží k ochraně amerických vojsk a amerických přátel a spojenců před raketami dlouhého doletu vypálených z území Středního východu. Nejsou zamýšleny jako obrana proti ruským balistickým střelám. Malý počet protiraketových střel a geografická poloha v této části Evropy naznačují, že systém není vhodný pro obranu Spojených států před ruskými balistickými raketami.

Takže pokud někdo tvrdí něco jiného, je to věci neznalý trumbelín. Politická reprezentace ČR ze sebe dělá šašky ve prospěch byznysu vlády USA, aniž tuší, o co v této věci jde.

portwyn 25.10.2006 10:39

Re: Re: Článek je bohužel vzdálen realitě.

R^

Ivan Nový 25.10.2006 10:38

Skeptiku,

vydělali by stejně nebo více, kdyby třeba podporovali Hitlera.

portwyn 25.10.2006 10:37

Re: Pěkný blábol

Skeptiku, Rusko na imperiální politiku nemá MOŽNOSTI, nikoli chutě. Zatím. Každý velký stát je přirozeným hegemonem ve svém okolí (USA, Rusko, Indie, Německo, Čína...) a záleží jen na poměru sil. Zaorálek prosazuje to, aby Češi přicmrdovali německé hegemonii (vznešeně se tomu říká "Evropská unie"). Někteří z nás si myslí, že v našem zájmu je omezit přirozenou německou hegemonii vazbami na vliv americký (rovnováha sil). Pokud by USA ale ve střední Evropě vyklidily pole, začne se sem tlačit (vracet) vliv ruský. Mám-li si já osobně vybrat mezi USA a Rusy, beru USA, ale neberu ostatním jejich názor.

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:36

Ivane Nový a proti těm pomůže protiraketová základna?

Nebo je naopak přiláká? :-/

Ivan Nový 25.10.2006 10:34

mapacorpe,

víme co to znamená, být spojencem Ruska, spojencem Ruska si může troufnou být jen USA, to jediné má dostatek síly, aby se ze spojence nestalo vazalem. EU je na to slabá a jak to vypadá vždy bude.

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:34

Zaprvé nemohli nechat Evropu napospas,

protože by sami přišly na řadu a zadruhé na tom velice slušně vydělaly, jak politicky, tak ekonomicky. ;-P

Ostatně čekali skutečně do poslední chvíle, zapomeňte na jejich lidumilnost či idealismus, šlo především o skvělý obchod.

Ivan Nový 25.10.2006 10:32

waltře,

jenže teroristi volné ruce mají.

Jara London 25.10.2006 10:32

Pro poznámečku

Pokud neumíte česky, nekomentujte články. Neschopnost pochopit napsaný text je vám viditelně vlastní. Vím sakra dobře, co jsou rakety středního doletu a co jsou mezikontinentální balistické rakety. A rozhodně si nespletu raketu Minuteman s krámem zvaným Patriot, který nedokázal ve válce v Zálivu reálně zničit ani jedinou dopadající raketu (nepleťte si pojmy "zásah rakety" a "zničení hlavice"). Naopak, disfunkce jedné odpálené rakety, která byla k vidění i v TV, vedla k jejímu pádu na zem a k explozi v ulicích města. Ostatně Izraelci sami se po ukončení vývoje vlastního ABMS na bázi ruského PL/PR systému S-300M amerických Patriotů zbavili. Pro pobavení obecenstva - prodali je do Číny.  A v USA nikdo ani nemukl (srovnej s tóčem kolem lokátorů Věra). Kromě toho ve vývoji antiraket pro obranu teritoria určených k ničení hlavic na sestupné dráze letu je Evropa poměrně daleko, ale nikdo vám to nebude troubit. Tyto systémy jsou stále ještě vysoce utajované a budou tak dlouho, dokud se nestanou předmětem konkurenčního boje, protože v nich jsou těžké prachy. Američané by rádi protlačili prostřednictvím ČR a Polska Patrioty do Evropy (první pokusy tu byly už vroce 1999), zatímco Evropa by byla ráda, kdyby se jí vydané peníze zúročili ve vlastním funkčním ABMS. Zkuste si přečíst stránky US embassy v ČR. Tam najdete odpovědi, a to i v češtině. Sami Američané tam říkají, že nejde o obranu proti ICBM, a už vůbec ne amerického teritoria, ale o obranu evropského teritoria proti raketám středního a krátkého doletu. Takže ta vaše rádobyodborná reakce na můj příspěvek je jen snůška blbostí.

mapacorp 25.10.2006 10:29

Re: mapacorpe,

Dobry muzi,

    Namisto nejapneho vypisovani byste si tez mohl precist rusofonni tisk a blogy na Internetu. Rusko nas v momentalni dobe nijak neohrozuje a naopak s nami pocita, jako s eventualnim spojencem. Nez se Rusko znovu postavi na nohy k novemu imperialistickemu tazeni, to bude trvat nekolik desetileti. Potom se uvidi, situace bude jina. Zatimco USA, CINA A ZEME ISLAMU nas ohrozuji dnes !

Skepticus Maximus 25.10.2006 10:23

Nelžu, jen vidím souvislosti.

V Gruzii je to poněkud složité a jestli Poláci mají, čert ví proč, otevřeně nepřátelskou politiku vůči současnému Rusku, nemohou čekat, že se to nějak neprojeví a nebudou odstaveni na druhou kolej. Doufám, že také vyčítáte USA embargo Kuby :-)

Nevšiml jsem si, že by se nás něco podobného dotklo.