3.6.2024 | Svátek má Tamara


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tana 25.10.2006 18:17

Re: Jakym zpusobem bude resit Evropa svoje problemy zjistime.....SAMA

Vážený pane, ona i ta Amerika asi bude muset v dohledné době přehodnotit samu sebe. Evropané již nejsou většinou a to ani v akademických kruzích. Číňan zůstane Číňanem , Ind Indem a Japonec Japoncem i když dělají vědu v USA za peníze USA. Až získají politickou moc a smetou "staré američany" tj Evropany a Africké míšence, jejich evropské zájmy skončí a Evropa se stejně bude muset o sebe postarat. Naco tedy Americkou základnu na území NATO? To by ji stejně legitimně mohli chtít i Číňani a Rusové.

J.G. Pašek 25.10.2006 18:07

Kecáš . . . .

!

StandaT 25.10.2006 18:02

když čtu Zaorálka

když čtu Zaorálka, tak si říkám, že ten Vondra nebude až zas tak špatněj

Tana 25.10.2006 18:01

kdyby se USA chovali opravdu demokraticky

nemuseli by se bát. V současné době jim nahání strach 3 letadla v rukou únosců a hurikán.

Ani od jednoho jim základna nepomůže. 2 x hasili požár v Evropě, teď se Evrppa poučila a situaci v Jugoslávii sice těžko ale zvládá sama.

AeroKarel 25.10.2006 17:56

Re: Re: No, ještě klika, že jen stínový ministr.

Jaksi jste nepochopil smysl mé glosy. Ale čta vaše glosy, ani se nedivím. Nejste prekabátěný Júchylka? Nebo Janeček?

AeroKarel 25.10.2006 17:51

Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

" a ze to melo a ma zabranit konstrukci funkcni  Evropske obrany, o tom tu nebudeme diskutovat."

Ještě větší pitomost než od Zaorálka, a to už je co říci. Evropská obrana je fikce, NATO je funkční organizace, v níž jsou ovšem všichni ti relevantní Evropané také, jen žabožrouti jen napůl ....

Máte víc podobných vtipů týdne?

zdeněk 25.10.2006 17:49

Re: Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Byli jsme a budem. Ano Havel může za stav naší armády, to je nepopřete. Kdyby nebyli lidé jako vy kteří pořád kecají že to nemá smysl mohli bychom mít armádu a být regionální velmocí. Nebyli bychom tak silní jako Německo, ale silnější než Polsko.

A když máte reálnou moc, když máte sílu o kterou se můžete opřít, pak s vámi vaši spojenci a protivníci jednají jako rovný s rovným a ne jako s vazalským státem.

mapacorp 25.10.2006 17:36

Re: Re: Jako obvykle kecáš . . . .

PS ;

    Co se tyce americke armady a drog, az si nekdy zajedete do Nemecka, pokecejte si s Nemci kteri bydli kolem US zakladen, od tech se o tom dovite tolik veci, ze vas ten optimismus rychle prejde.

mapacorp 25.10.2006 17:21

Re: Jako obvykle kecáš . . . .

Dobry muzi,

    Nevim co je USCM, ja jsem byl ve styku s USMC, US NAVY a prislusniky MP obou slozek. Fetovat jsem videl pouze marinaky a to pri strategickem cviceni v souvislosti se situaci v Zalivu. Jak a kde kontroluji a koho, to skutecne nevim. Proto vam nic nevyvracim.

mapacorp 25.10.2006 17:17

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: česká vyčůranost

Pane " Merde ",

    Tesi me, ze vas znovu potkavam na tomto foru a preji vam prijemny podvecer.

J.G. Pašek 25.10.2006 17:12

Jako obvykle kecáš . . . .

O tom Švýcarsku to, bohužel, je pravda. Žádná armáda na světě nedělá tak přísné a neoznámené drogové prohlídky oficírů jako USA. Moč a vzorek vlasů. Jediné provinění a je vyhozen. To vím na tuty . . . takže ty tvoje kecy o USCM si strč . . . nu, však víš kam . . . .  

mapacorp 25.10.2006 17:05

Re: Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Dobry muzi,

    Jedna pani povidala...... Ja jsem tez byvaly oficir ( i kdyz teda ne CS armady ) a anglicky nekoktam ! Vite co provedli urciti US marinaci na cviceni Dragon Hammer v roce 1992 v Italii ? A to mluvim o mladych dustojnicich, ne o pumparich ! Normalne se nafetovali behem operacni pohotovosti. Problemy s drogami jsou mj. v USMC permanentni a neni mozne jich zbavit.

    Takze mate jednu neoveritelnou informaci proti druhe a je to. Co se tyce flakace, ktery  si mysli ze to obehraje : Pozvu si ho k sobe a poradne mu rozbiju hubu, kdyz mi to udela podruhe, zapisu mu to do papiru a dam ho prelozit. Co se tyce fetaku, cesta je jen jedna : VYHODIT TO Z ARMADY ! A pokud se jedna o dustojniky : TAK KROME VYHOZENI JESTE ZAVRIT DO KRIMINALU !

Mard 25.10.2006 16:57

Re: Re: Re: Re: Re: Re: česká vyčůranost

Ty jsi mdlého rozumu, kdyby na tvých příspěvcích byla chyba jen ve špatných historických a dobových souvislostech, tak by to byl menší problém. Ty máš ale problémy se základy logiky.

Nedobrý muz 25.10.2006 16:57

Jakym zpusobem bude resit Evropa svoje problemy zjistime.....SAMA

Chytrý pisateli, ledacos je na vasich príspevcích zajímavé, mnohé pravdivé, ale mnohé i nepochopitelné. Co je to napr. Evropa? Já znám Evropu pouze jako geografický útvar mezi Atlantikem a Asií. Jako homogenní politickou sílu jí vsak neznám, az na to, ze nekterí jedinci se s touto neznámou (nedefinovatelnou) sílou identifikují. Evropa mela jiz prílis casu na to, aby sama sebe definovala. Doplníme-li tedy do vasí úvahy, o zjistení jakym zpusobem bude Evropa resit svoje problemy, zjistíme, ze je nebude resit nikdy, SAMA nikdy. Dukazu v novodobých dejinách existuje nepocítane. Preji vám hodne úspechu s vasím presvedcením, ale myslím, ze se jich nedockáte.

zrusksc 25.10.2006 16:53

Re: Re: Levičácký blábol

Né,člověk který nechce aby idioti rozhodovali o národní bezpečnosti.Kecama jako Zaorálek likvidovali demokracii už před 65lety!

J.G. Pašek 25.10.2006 16:45

Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Jó, to já nevím, co si v hlavním stanu NATO o ČR povídají a myslí. Prej na cvičení ve Švýcarsku ladit počítače, čeští oficíři s bulharskejma a rumunskejma čuměli celý den na počítače pornostránky a anglicky koktají.  Nevím, co je na to pravdy. Co si myslím já? To už jsem tady tady napsal. 

mapacorp 25.10.2006 16:44

Re: Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Dobry muzi,

    Klidne si dal zajedu k Baltickemu mori ( i kdyz ne trabantem ) a jsem velice spokojeny s nizkym poctem pricmoudlych rypaku v techto koncinach Evropy. Je to balzam pro dusi a pro oci, zkuste to take... uvidite.

    Co se tyce bolsevismu, nijak mi nechybi, jen vy ho tak casto oplakavate. A kdyby chtela CELA EVROPA VYSTOUPIT Z NATO, verte tomu, ze by z toho byl v USA poprask. Nedavno ani nedovolili znovu projednat clenstvi Nemcum ( kteri by z neho velice radi vypadli ), tak je dobrovolna a nestranna organizace.

mapacorp 25.10.2006 16:34

Re: Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Dobry muzi,

    Vezmeme to poporadku : Havel neni tunelar, Havel je politicky hochstapler, jehoz jedinym prinosem byl fakt, ze delal po urcitou dobu krovi byvalym stranickym kadrovym rezervam a ex-bolsevikum sdruzenym v Charte. Potom se jmenovite zaslouzil o rozpad CSR a o podpis nam nevyhodne NATO. Z tohoto hlediska mi tedy pripada realizace americkych pohledavek u Havla a ostatnich " iniciatoru" podpisu NATO naprosto opravnena. Obrana Naroda je ale zalezitosti vsech obcanu a ne jen prominentniho bolsevistickeho kriminalnika a jeho akolytu, musi se tedy resit NARODNIM REFERENDEM ! Chapu, ze jsou to pro vas " konspiracne paranoidni pseudoduvody", pro me je to ale jasny pripad nedemokratickeho postupu Havlem krytych bolseviku.

    Jakym zpusobem bude resit Evropa svoje problemy zjistime, az je bude moci resit SAMA . Co se tyce vaseho argumentu o " zakladnich civilizacnich hodnotach " urcite si to nemyslim, protoze chodim s otevrenyma ocima. A kdokoliv by si mohl prijit a rict ze je ten nejlepsi spojenec pro EU proti vsem ostatnim multipolarnim velmocim.

JJ 25.10.2006 16:24

Co se tyce Polska, tak to je vycuranejsi

CR ma lehke tendence k sebedestruktivnim krokum. Ale jinak souhlas

Kantor 25.10.2006 16:16

Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Když Vás tak čtu, tak nevím jestli nás berete za spojence nebo za poskoky.:-(

poznamecka 25.10.2006 16:13

Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Predstavitele USA uz nekdy v prvni polovine 90tych let rikali Evropskym politikum z clesnkych zemi NATO  - "Na obranu vydavate dobromady 60% toho co USA, dosahujete 10% bojeschopnosti. Meli byste s tim neco udelat. " Co s tim udelali? Snizilii vydaje na "zbrojeni" a zvysili vypalne vseho druhu.

Vy odmitate videt tenhle zakladni probelm a hledate konspiracne paranoidni  pseudoduvody jako "Havla a tunelare", nazyvaje nesouhglasici diskutery zaprodanci a podobne. Evropa NENI sama obranyschopna, nenio sama schopna resit ani svoje problemy (od WW1 az po valku v Jugoslavii) - zjevne uz temer 100 let, a s narustem  bohatstvi a politicke moci v Indii, Cine a Rusku je na tom STALE HUR. Za to opravdu Havel nemuze :)

Takze Evrope zbyva pouze moznost kolektivni obrany v ramci uzke spolupraci s nejakou velmoci. S USA sdilime nejen NATO, ale i cely system zakladnich civilizacnich hodnot (Huntingtona jste predpokladam cetl) a je to nejspolehlivejsi spojenec. USA samozrejme zvorala spoustu veci, ovsem asi tak o rad mene nez jakakoliv jina velmoc.

Abych pouzil Vas zpusob argumentace, treba Vam to bude srozumitelnejsi - Vy svou snahou o preruseni transtlantickeho spojenectvi davate realne obrany nechopnou Evropu vsanc vsem tem, kteri si na ni podle Vasich slov brousi zuby.

jakovy 25.10.2006 16:11

a oni chtějí vyhrát volby !

Rv

J.G. Pašek 25.10.2006 16:10

Re: Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

ČR mělo zůstat ČSSR a člen Waršavské smlovy . . . . . byl ve světě od vímvšechnonejlíp ukecaných Čechů pokoj. Jednou za rok Trabantem k Baltickému moři či Balatonu . . . . a halekat na 1. Máje  . . . . "Ať žije KSČ . . . ať žije KSČ . . . . se Sovětským Svazem na věčné časy . . . uráááááá . . .uráááááá" . . . . . jak tak koukám, vono to tam v té slavné ČR tak jednou stejně skončí . . . . udělejte si referendum a budete z NATO na to tata . . . .

portwyn 25.10.2006 15:58

Obešli bychom se, kdybychom

1. byli velmoc nebo aspoň regionální mocnost (jako třeba Indie), což nejsme

2. měli tak Bohem zapomenutou polohu, že bychom za agresi nestáli (jako třeba Nový Zéland), což nemáme

3. byli obklopeni jiným státem (jako třeba San Marino, ovšem to bychom mu byli de facto podřízeni, což vyjde nastejno)

4. byli za bezpečnou clonou silných států spojeneckých nebo států, kteří na své straně "cizí vojcly" mají (jako třeba Dánsko), což nejsme, případně  byli obklopeni spřátelenými nebo k nám neutrálními zeměmi, přičemž by panovala mlčenlivá shoda, že "tam se neleze" a zároveň bychom udržovali silnou armádu (jako třeba Švýcarsko), což také nejsme

5. byli bychom "zemí nikoho" mezi dvěma znepřátelenými státy či jejich bloky (třeba jako dříve Finsko), což nejsme.

mapacorp 25.10.2006 15:57

Re: Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Dobry muzi,

    Jak to vlastne bylo s tim prijetim do NATO a ze to melo a ma zabranit konstrukci funkcni  Evropske obrany, o tom tu nebudeme diskutovat.

    Pokud ma Amerika z te smlouvy jakesi nezaplacene pohledavky ( coz je velice pravdepodobne ) at si je tedy soudne vymuze u Havla a tech ostatnich hochstapleru, tunelaru a kseftaru kteri za tim podpisem stoji.

poznamecka 25.10.2006 15:52

Re: Re: Re: Ještě k účelu amerických antiraket v ČR

Cetl a nenasel. Jelikoz nedokazete odpovedet na me jasne a strucne otazky, a jelikoz o systemu MDA zjevne nevite zhola nic (krome nepochopeni onoho kompilatu pro laiky), nelze nez doporucit abyste si  rozsitril sve znalosti.Prislusny odkaz jsem uvadel.

J.G. Pašek 25.10.2006 15:50

Re: Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Tak příště nelezte do NATO a nepodepisujte s NATO smlouvy o 2% . . . . hogo-fogo velká huba žebráci.

poznamecka 25.10.2006 15:43

Re: pro poznamecka

Bavime se tady o systemu MDA, tedy "protiraketovemu destniku", ktery je neco uplne jineho nez systemy Patriot a podobne, primarne urcene k niceni letadel a krizujicich strel, ktere byly na posledni chvili preprogramovany jako pbrana proti balistickym strelam se stredne a kratkym doletem (typu SCUD), protoz ebylo potreba chranit uzemi spojencu (Izrael, SA) v prvni valce v zalivu. Tyto systemy (Patriot aka PAC-3) by byly soucasti zakladny za ucelem ochrany teto zakladny a okoli, nikoliv jako primarni system na sestrelovani ICMB. Nemichat dohromady prosim. Proc si o tom neco nezjistite, ne zacnete vyvozovat sve zavery?

"Vlastni system" - to je jako z Hurvinka  a jeho valky. My jako CR  budeme vypoustet vlastni satelity monitorujici odpaly strel a sledujici spektralni slozeni vyfukovych plynu zjistujicich co ze je to za rachejtli,  budeme mit systemy radaru na obezne draze presne monitorujicich drahu letu  a navadejici antirakety etc?

Ty Ruske raketove systemu jsou primarne urcene na likvidaci utovnych svazu strategickych bombarderu, neco uplne jineho nez AR destnik. Nikdy nebyly pouzity proti balistickym strelam ani na to nejsou konstruovany. Jsou srovnatelne (vzdalene) s PAC-3, tedy viz prvni odstavec - neco zcela jineho ...

mapacorp 25.10.2006 15:42

Re: Re: Re: Re: Re: česká vyčůranost

Aha tak ano,

    Beru to , uz to neni aktualni. Nejak se s tim Havlovym hrdinskym cinem nemuzu smirit. Takze mi prosim prominte ty Cechoslovaky.

mapacorp 25.10.2006 15:37

Re: Zaorálku, Zaorálku . . . neoháněj se s tím slavným členstvím ČR v NATO . . .

Dobry muzi,

    Zakladna USA patri do USA, stejne jako vy. There wouldn't be a mismatch. Co delaji Cesi a vsichni ostatni Evropane se svymi vojenskymi rozpocty je ciste jejich vec.