26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

NÁZOR: Rakety v Česku?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Netřeba 20.7.2006 7:30

Re: jednostranne

Opravdu nevím, v čem bude základna řínosem pro Horní-Dolní. Možná budou obyvatelé vyrábět ty kliky pro vojáky. Vším ostatním se budou vojáci zásobovat sami ze svých zdrojů.

NATO nás chrání tak ostražitě, že když bychom chtěli použít NAŠE Gripeny pro ochranu NAŠEHO území, musíme požádat velení NATO, generální štáby zváží situaci a možná povolí start. To ještě neznamená, že povolí přímou akci. Mezitím bude potenciální nepřítel nad  našim územím kroužit  a kroužit a kroužit . . . až mu dojde benzin. Takže vlastě Gripeny opravdu nepotřebujeme.

Vy si opravdu neumíte představit kufřík v lese dva kilometry od základny? Jako zběsilý argument se mi zdá výrok (myslím Cyrda Retarda Svoboda) "Ještě nikdy k takovému útoku nedošlo."

Jahoda 20.7.2006 9:27

Re: Re: jednostranne

Vojenská základna zaměstnává velké množství lidí. Stačí se podívat do Německa kde zrušení dvou základen americké armády v letech 2002 a 2003 způsobilo výrazný místní nárůst nezaměstnanosti zejména ve službách. Nepotřebují jen čistit kliky. Na základně budou peníze a bude-li někdo dost chytrý a umožní těm penězům nechat se utratit bude to přínos. Základna není uzavřený celek, budou tam manželky a civilní zaměstnanci a ti potřebují taky si občas něco koupit, nechat udělat na zahradě, opravit cokoliv atd.

Komu by vadil kufřík dva kilometry v lese? Tak prskne a je to. Nebo máte pocit, že atomové granáty jsou jednoduchá zařízení, která se dají vyplýtvat na maličkou v podstatě bezvýznamnou základnu?

Netřeba 20.7.2006 10:12

Re: Jahodo

První odstavec je diskutabilní. Četl jsem také, že prakticky veškeré zásobování pro takovou základnu se děje prostřednictvím vlastních zdrojů. Jde o pár stovek osob, vojáků vč. další pomocné obsluhy, ne o tisíce pěšáků (pardon - mariňáků) nebo letištního personálu. A chcete mi tvrdit, že každý voják tam bude mít svou starou, aby mu pekla jablečný koláč na nedělní bohoslužbu s dětmi? Taky jsem si zamáčknul slzu, když jsem si představil ty dobrotivé americké rakeťáky, jak jim místní jézédáci okopávají narcisy a instalatéři spravují protékající hajzlíky.

No akdyž jde o "v podstatě bezvýznamnou základnu", proč tady republikou a sousedními státy chodí pešek okolo s týmy expertů a zkoumají, na koho ten pešek padne?

Dick 20.7.2006 1:55

Panebože!

Panebože, co se to tady zase exhibuje za EUROhurvínka??? Ačkoliv jsem se na ED zlobil, že odebrali 2% hlasů, jež dneska pravici tolik chybějí, považoval jsem je v skrytu duše za docela rozumnou partaj. Pokud ale sestává z takových Dluhošů, notně u mne ztrácí! ;-€

Petr.Schuster. 20.7.2006 1:11

takove texty v LN nenajdete

Ocenuji vyvazeny prispevek, ktery ze ctenaru nedela blbce. Nemohl by se autor vymenit v LN misto s tou neschopnou Petruskou Sch.? R^>-

J. Mach 20.7.2006 9:08

Re: takove texty v LN nenajdete

No, ono zase nebude velkého rozdílu mezi inteligencá Petrušky a pana Dluhoše. Jediné řešení je, vyhnout se LN. Nebo jste snad v článku p. Dluhoše našel náznak inteligence? Třeba představa, že se velmi nákladná základna bude rušit po každých volbách, nebo jak USA budou řídit z Texasu celý svět. a to nemluvím o dalších pikantnostech., nejeví známky velké inteligence.  Ale je fakt, že nedělá z čtenářů blbce, nanejvýš ze sebe.

Doxa 20.7.2006 0:57

Bude ale jistota

že dokud tu budou Amíci, tak nepřijdou Rusáci

Marek Dluhoš 20.7.2006 1:20

Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

Občané ČR by také měli vědět, že dříve či později Američané své rakety a jejich obsluhu včetně radarů natolik zdokonalí, že žádnou základnu v ČR nebudou potřebovat, protože vše budou kontrolovat z několika bunkrů pod horami USA.

Pak se základna v ČR jako nepotřebný šrot v klidu zruší, ovšem když česká vláda nadále nebude investovat do nejnovějších zbraní včetně jejich nových typů, které si dnes většina občanů ani nedokáže představit, tak budeme po odchodu Američanů ještě více bezbranní, než dnes...:-/

Vždy se ptám, jak může Izrael i USA mít tak obrovské výdaje na prakticky stálé vedení bitev po celém světě, když na rozdíl od Ruska nejsou ani v rope atd. soběstační - prostě jejich lidé dokáží efektivněji studovat i vést své životy, kdy stále větší náklady nemusí nutně znamenat chudší lidi - tyto státy naopak stále bohatnou. České soc.demokratické i ODS vlády se snažily šetřit kde se dalo včetně a hlavně na armádě a stát je spíš zadluženější a chudší - zajímavý paradox.:-/

Patron Divný 20.7.2006 5:16

Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

Ad: "žádnou základnu v ČR nebudou potřebovat, protože vše budou kontrolovat z několika bunkrů pod horami USA".

Já také rád čtu scifi. Ty jejich budoucí rakety budou létat nadsvětelnou rychlostí, že?

Marek Dluhoš 20.7.2006 9:54

Re: Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

Nevím jest¨li nadsvětelnou rychlostí, ale podíváte li se na vývoj vědy, může to být nejen nadsvětelnou rychlostí i na základě úplně jiného prvku účinnosti těch raket, který si dnes jen těžko představíme...

Flasi 20.7.2006 10:33

Re: Re: Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

Ja jenom doufam, ze nejste autor clanku, ale nekdo kdo se za nej vydava.

Flasi 20.7.2006 10:58

Re: Re: Re: Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

No ted koukam na autorovo vzdelani - filosoficka, pravnicka, teologicka fakulta. Takze je mozne, ze to pise skutecne autor. Tim hur.

Netřeba 20.7.2006 7:11

Re: Dluhošu, Dluhošu

Nějak jsem to nepochopil. Které že to státy budou bohatnout? USA a Izrael, nebo ty jiné státy na jejichž náklady uvedené dva bohatnou?

Marek Dluhoš 20.7.2006 9:26

Re: Re: Dluhošu, Dluhošu

Stačí se podívat kolem sebe - podle mne na těch konfliktech USA stejně jako rusko získávájí - upevňují pozice. Jednoznačně tedy dělají efektivní postupy, stejně jako Izrael.

Mablung 20.7.2006 9:33

Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

Omg. Izrael nemá peníze na vedení válek. Izrael je až po plešku v dluzích, díky neustálému zbrojení.

Marek Dluhoš 20.7.2006 9:39

Re: Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

Izrael je v "dluzích" už od roku 1948 a pořád má k dispozici podstatně větší finance než ČR. Ono se prostě vše - včetně s těmi financemi pracovat -  musí umět..

Mablung 20.7.2006 10:54

Re: Re: Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

Vy se ptáte, jak Izrael může mít peníze na vedení tak rozsáhlých válek a zbrojení. Já Vám jednoduše říkám, že on ty peníze nemá. Jede na dluh.

Marek Dluhoš 20.7.2006 11:42

Re: Re: Re: Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

To snad ČR už roky taky..;-):-);-) Ale Izrael je evidentně stále brán ve světě za velmoc, zatímco ČR za trpaslíka - nbude to spíše těmi lidmi, co v daných státech žijí, volí..Proti holt jsou Izraelci obecně dost chytří;-)

Medák 20.7.2006 15:49

Re: Re: Re: Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

Izrael si nepůjčuje,on dostává :-D

DARK RAVEN 20.7.2006 12:38

Re: Re: Bude ale jistota - o jistotě nelze mluvit, raketová základna časem ztratí význam..

A jaké zbraně si představujete že vyvine ta hrstka inženýrů co máme ?

A nebo máte pocit že za pár českokreditů  a kouzlo malebné mikrozemě

s gigantickou státní podporou všem oblastem výzkumu o vývoje dá někdo

zvenčí přednost  před  například USA  ?  Ale co má to být netradyční zbraň tak co třeba přesunout vývoj na nejgeniálnější mozky našich dnů na nějakou fakultu sociologie,polytologie,žurnalistyky, mediálních studií..............

Fil 20.7.2006 0:24

Ze se případně do 3 měsíců zruší?

Raketová základna není obchoďák. Nejde ji stěhovat pokaždý, když si nějakej českej politik bude chtít vylepšit rating u občanů a bude hrát na protiamerický nálady a chtít její odsun:-) Zařízení tohohle typu se staví s dlouhodobější perspektivou....Fil