29.3.2024 | Svátek má Taťána


Diskuse k článku

NÁZOR: Rakety v Česku?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Xury 20.7.2006 9:29

Re: Dluhoš jakožto typický svazácký mamlas nás nechce prodat pod cenou USA, ale klidně soudruhům z EU

Ne, že bych s vaším názorem na umístění protiraketové základny u nás souhlasil, ale na druhé straně je pravda, že vzdát se komukoliv kdo se namane a bude vypadat, že je silnější než my ( tedy  prakticky všichni snad kromě Slováků ), to dokážeme i bez cizích základen. Konečně za posledních 400 let jsme nic jiného nepředvedli. 

Skepticus Maximus 20.7.2006 10:58

Xury to je zbytečné sebemrskačství

česká vojska tu i onde sehrávala i těch posledních 400 let své role dobře, prostě nejsme velmoc a musíme si najít svou cestu, jak mezi nimi přežít. Teď máme šanci se postavit na nohy a není důvod klečet, protože vládci planety se nemají mezi sebou rádi a to je třeba podporovat ;-D

Marat 20.7.2006 11:01

Re: Dluhoš jakožto typický svazácký mamlas nás nechce prodat pod cenou USA, ale klidně soudruhům z EU

Česká vychcanost vždy a především.Když by došlo do tuhého,tak Američané musí za čecháčky bojovat tak jako tak.

Jsem rovněž pro to,aby v ČR nebyla žádná základna.Jsem pro to,aby ČR byla vyloučena z NATO.Jsem proto,aby si češi sami vyžrali všechno co si navaří. Češi vyžadují vždy jen takového spojence,který v případě potřeby bude za ně krvácet,aby sami nemuseli nic dát.

Češi vždy byl spojenec nespolehliví a věrolomný.Proto žádná základna v ČR.

Skepticus Maximus 20.7.2006 11:55

Marate nelžete opět tentokráte pod svou obvyklou přezdívkou

Napište rovnou, že Čechy nemáte rád, protože Vaši předci byli šmejdi z rusky mluvících oblastí a nechte nás, ať si o sobě rozhodneme sami, že Vy jste kočovník, je Váš problém, já chci žít tady a líbí se mi můj národ i když má chyby jako každý jiný. Nicméně na spolehlivé spojence naopak nemáme štěstí my. V posledním století připomenu třeba Mnichov. (Y)

honzak 20.7.2006 7:55

Uff!

"Evropské unii jasně chybí jednotný postup v obranném průmyslu i mezinárodní politice. Dalo by se to řešit například úřadem přímo voleného evropského prezidenta a jeho vládou volenou evropským parlamentem, pod jejichž vedení by zároveň spadaly sjednocené armády všech zemí Evropské unie."

Ten vůl chce udělat Bruselskou smlouvu jako protiváhu NATO. Jdi si dát studenou sprchu, demokrate!

Saša 20.7.2006 7:55

Stejně jako autor článku,

i já si myslím, že protiraketová základna USA nás bude chránit především proti EU, respektive hlavním majitelům EU. A zatímco on z tohoto důvodu proti vybudování protiraketové obranné základny brojí, já její vybudování ze stejného důvodu podporuji.

Existence americké vojenské minizákladny na našem území zmenší nebezpečí toho, že se znovu ráno probudíme pod nečekanou a nežádanou vojenskou ochranou blízké mocnosti jako v roce 1939 a v roce 1968 (to poslední jsem zažil na prahu puberty a dodnes na to mám velmi trpké a živé vzpomínky). Autor takové prožitky nemá

Dovedu si velmi snadno představit, jak vedoucí politikové EU, například autorem článku prosazhovaný EUpresident a EUvláda, dospějí k názoru, že euČechové jsou oběťmi zákeřných podvodníků, kteří je přesvědčili, aby už nebyli euČechy ale jen Čechy a proto je nutno vzít je pod ochranu a provést tam normalisaci. Dovedu si i představit vojenskou EUochranu "repatriantům" do pohraničí. Také EUochranu imigrantů, přesunutých k nám proti naší vůli  z Francie a Holandska si dovedu reálně představit - i to, jak zde vojenské EUjednotky staví pro ně mešity. Vojenská základna USA taková nebezpečí zmenší a tím zvýší i pro budoucnost naši svobodu.

Kdyby byli Američané v roce 1946 ze Západních Čech neodešli, mohly mít naše dějiny jiný průběh.

Podporuji vybudování protiraketové základny USA v ČR, protože to považuji za záležitost našeho národního zájmu.

walter 20.7.2006 9:00

Re: Stejně jako autor článku,

malá protiraketová základna nepředstavuje žádný problém pro případné obsazení našeho státu. Zejména pokud napadající zajistí bezproblémové pokračování chodu základny po akci. Amíci si jedou podle svého, altruismem netrpí - když přestali potřebovat jižní Vietnam, tak ho klidně nechali padnout a 2.000.000 jihovětnamských vojáků nastoupilo na převýchovu...

Vytvoření základny cizího státu je natolik závažná věc, že by ji mělo řešit referendum.

Marek Dluhoš 20.7.2006 9:35

Re: Re: Stejně jako autor článku,

Walter: Naprosto s Vámi souhlasím, na rozdíl od některých chápete, jak většina zemí včetně USA v mezinárodní politice postupovala a postupovat podle mne i nadále s největší pravděpodobností bude. Pokud se nezačneme spoléhat zásadněji na vlastní techniku a vývoj, schopnosti, tak mů¨žeme očekávat nepříjemná překvapení.

John 20.7.2006 9:53

Re: Re: Re: Stejně jako autor článku,

Může mi autor objasnit odkud bude brát náš pidistáteček finance a vědecké kapacity k vývoji a výrobě obranných systémů budoucnosti? Podobně stupidní názor praktikuje jistý Skepticus Maximus, který hlásá potřebu vyvynutí vlastní jaderné zbraně abychm také odstrašovali.

Marek Dluhoš 20.7.2006 10:13

Re: Re: Re: Re: Stejně jako autor článku,

Proč si myslíte, že jedinou odstrašující zbraní budoucnosti musí být nutně atomová bomba? Podle mně vývoj vědy v sobě nese potenciál ještě učínnějších a zvláštnějších metod a zbraní, než je at založená na štěpení atomu. A k tomu nepotřebujete náklady srovnatelné s vývojem atomové bomby.

 Základem jsou nápady a jejich rozpracování - na to by i ČR nějaké finance najít samozřejmě měla - na alternativní moderní zbraně. Dokud se však budeme ve vládě ČR a vedení našich služeb jako NBÜ setkávat s lidmi, kteří už byli např. i odvoláni, že měli kontakty na mafii a potažmo jistě na cizí státy, můžeme rozpracování podobných systému v ČR zahájit jen těžko...

John 20.7.2006 10:44

Re: Re: Re: Re: Re: Stejně jako autor článku,

Já jsem také nepsal, že musíme mít jadernou zbraň, ale že to káže jist Maximus. Mluvil jsem o zbraňových systémech budoucnosti. Jinak vaše najivita ohledně vývoje vlastních moderních zbraňových systému je opravdu směšná. tytop zbraně globálního měřítka budou mít USA, Rusko a ČR. Myšlenka hodná génia.

Skepticus Maximus 20.7.2006 12:13

Johne nelžete alespoň tak očividně

jaderné zbraně jsou dávno vymyšleny, materiál pro nás dostupný a sestrojení, včetně časování, je pro naše techniky poměrně triviální záležitostí. Nic se vyvíjet nemusí, stačí praktická realizace. Nemluvím ani o biologických či chemických zbraních, ve který rovněž můžeme být světovou špičkou. Otázkou je proč, když to není třeba a zbytečně bychom zatížili svůj rozpočet a nakrkli všechny kolem.

Marek Dluhoš 20.7.2006 9:50

Re: Re: Stejně jako autor článku,

Ovšem referendum k tomu mi přijde stejně tak nevýznamné jako rozhodnutí "odborníků" z ČSSD nebo ODS. V důsledku to bude stejně postaveno jako spíše emotivní rozhodnutí, ač by mělo být spíše max. z hlediska pro a proti, což se snažím v článku naznačit.

Netřeba 20.7.2006 9:11

Re: Kdyby Rusové v r. 1991 z Čech neodešli,

mohly mít naše dějiny jiný průběh.

Zdá se vám to debilní? Mně taky.

slovan 20.7.2006 7:48

Rozumne napsany rozbor moznosti

Pane Dluhos, diky za rozumny prispevek

Netřeba 20.7.2006 7:33

Jsem pro základnu chránící USA na našem území.

Ale jsem také pro základnu chránící Rusko na území Kuby.

jaryn 20.7.2006 7:22

PROTIRAKETOVÁ ZÁKLADNA?

Pročetl jsem si několik diskusí k věci, a nesetkal se s názorem, že USA dost dlužíme. Myslím že cena není nijak vysoká, vzhledem k tomu že bez američanú bychom z větší části neexistovali. Z dalších našincú byli by germáni, něco na sibiři, pár set tisíc v patagonii. Jsem silně pro základnu, tím spíše že jde primárně o prvek obrany USA. Že to má mimořádný vliv na budoucnost naši mě přijde taky jasné. Mohu li si vybrat do jaké sféry vlivu chci patřit, pak je to jasná volba.

Skepticus Maximus 20.7.2006 8:33

To bude asi tím Jaryne, že USA nic nedlužíme.

O vše podstatné jsme se přičinili hlavně sami a USA není žádný altruistický stát, který by nás jakkoli podporoval bez protislužby či vlastních výhod.

Netřeba 20.7.2006 9:15

Re: To bude asi tím Jaryne, že USA nic nedlužíme.

Jaryn měl asi na mysli americké vojáky, kteří slavnostně vstoupili do Plzně, protože bojovat už tam  nebylo s kým.

justMe 20.7.2006 9:42

Re: To bude asi tím Jaryne, že USA nic nedlužíme.

Vstup USA do obou sv. valek urychlil jejich konec a de facto rozhodl o vitezne strane. USA ekonomicky polozily nekdejsi SSSR a de facto umoznily rozpad vychodniho bloku a ukoncily studenou valku.

Sami jsme se pricinili maximalne o vyhnani, pronasledovani, perzekuci

a popravy lidi jako Komensky, Hus, Borovsky, Horakova, csl. legionari,

letci a vojaci ze zap. fronty atp.

USA delaji pouze byznys, jedinou vec fungujici zde uz tisice let bez ohledu na klimaticke, geograficke ci politicke podminky.

Skepticus Maximus 20.7.2006 12:22

Re: Re: To bude asi tím Jaryne, že USA nic nedlužíme.

Tak USA vstoupili do válek, když už bylo rozhodnuto, aby se přiživili. Sami jsme se postarali třeba o vznik státu, v roce 1918-19, kdy jsme pacifikovali okolní státy, ubránili své území třeba před Polskem a dokonce pro Slováky uzmuli ku Maďarska.

Jinak obchod propaguji rovněž, jenže ne po vzoru USA, kterým při stisku ruky a podpisu smlouvy za zády vykukují tanky a neví kam otřít krev z rukou :-/

trouba 20.7.2006 12:50

Re: Re: Re: To bude asi tím Jaryne, že USA nic nedlužíme.

coze?! v prosinci 41 byla druha svetova valka uz rozhodnuta? tak k tomu uz neni opravdu co dodat...

Skepticus Maximus 20.7.2006 14:15

Helejte troubo, to laškování USA s Japonskem měl být vstup do války?

;-D

PPP 20.7.2006 7:19

Dluhošovo nádraží

Šel bych ještě dál. Navrhuji zrušit názvy všech ulic, náměstí a budov, pojmenovaných po amerických prezidentech Wilsonovi a Rooseweltovi. Američané tady nebudou věčně. Vhodnější by bylo pojmenování po zasloužilých Evropských Demokratech.

max 20.7.2006 6:47

Co je tohle za vola??

Dluhoš, zkuste třeba vyšívatnebo něco méně náročného...

dannovy poplatnik 20.7.2006 5:56

ani "N"!

Jakozto americky dannovy poplatnik, zasadne nesouhlasim z jakoukoliv zakladnou, nebo pritomnosti americkych vojaku v Ceske republice!

Rovnez myslim ze Ceska republika by mela vystoupit z NATO!

Ani dolar investice, ani jeden americky vojak do CR. CR je v zajmove sfere Ruska a tam zustane!

Skepticus Maximus 20.7.2006 8:37

Re: ani "N"!

Buďte tak hodný a přesvěčte o té přítomnosti am. vojáků na území suveréní ČR své spoluobčany, děkuji. Já už se s tím nějak smířím ;-D

P.S.: Buďte od té dobroty a nepleťte se nám do toho odkud ČR vystoupí, není to vůbec Vaše věc. (Y)

Kryštof 20.7.2006 18:58

Americký daňový poplatníku,

nemontujte se do nás a ty svoje rady v jakém vojenském paktu máme či nemáme být si taky srčte za klobouk.

Alex Juchelka 20.7.2006 2:34

Já osobně bych ještě autorův poslední odstavec...

obohatil o podmínku, že základna může být v ČR postavena, pouze pokud se USA vzdá své doktríny preventivních válek. Pokud ale Čechům a Moravanům nevadí, že by se se původně ryze obranný systém mohl stát důvodem dalšího, spíše vojenského, než diplomatického řešení (americký 'preventivní' útok a případný protiútok napadeného státu odvrácen raketovým 'štítem') a budete z toho opravdu něco mít... Proč ne.

Bubla 20.7.2006 2:32

jednostranne

Je zajimave, ze autor tolik vi o budoucnosti?  Jak to bude, co se stane... To se to pise z klidu prazskeho bytu. Prijmy obci kde tyto zakladny by mohly byt umisteny nejsou jenom z hospod ctvrte cennove skupiny. Ale to je vam jedno ze? Lide z techto obci chodi si cist neviditelneho psa tak ke starostovi. Je to smute, ale raketova zakladna je stejny prijem pro obce jako treba nova automobilka, nebo tovarna na kliky. Je to uplne jedno. Kdyz to neprijmou Cesi, tak to prijmou Slovaci, nebo Madari.. Vzijte se do reality pane Dluhosi.

Jak jsme se ale cesi hnali do NATO ze? a kdyz nas nas partner v NATO pozada o jeho ochranu, tak to davame ruce pryc??? typicky ceska natura. Ostatni narody by od USA jenom brali, ale "pomoci" nikdo nechce? A schovavat se za EU to je taky typicky ceske. Cesi proste nikdy nic nerozhodli sami. Rad bych videl jak terorista uklada kufrikovou jadernou zbran do ceskeho lesa ke zniceni americke raketove zakladny..

Je krasne ze "osobne proti tomu nic nemate" To Vam teda gratuluju. Pokud jste to ovsem nemyslel jako Svejkovinu, a pak se omlouvam ze jsem to nepochopil. A jak rika klasik... "Dojal jste me ze jste zustal cech."

Bubla