9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

NÁZOR: Rakety v Česku?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sp 20.7.2006 13:17

vyhody, vyhody, vyhody

Zkuste se autore zamyslet nad timhle: ptali se Americani za druhe svetove valky, jake vyhody jim prinese osvobozeni nasi male zemicky? Asi ne, ze?

ptakopysk 20.7.2006 13:27

Re: vyhody, vyhody, vyhody

určitě se ptali milý sp. A odpověď byla neuspokojivá, takže se zastavili u Plzně...

Marek Dluhoš 20.7.2006 13:40

Re: Re: vyhody, vyhody, vyhody

Ptakopysk: Presne tak - zastavili se u Plzne, protoze si spocitali, ze je to pro ne nejvyhodnejsi. Ze stejneho duvodu nejeli pomoci Praze a nechali tam vjet Rusy a ze stejneho duvodu nam nikdo nepomohl v roce 1968. Obecne plati, cim mene toho pro sebe urcity stat udela, at se spoleha na kohokoliv, do o to vetsiho padu se dostane..

G. Pašek 20.7.2006 14:20

Re: Re: Re: vyhody, vyhody, vyhody

Pánové studujte historii, kde a kým bylo rozhodnuto že USA muselo zastavit u Plzně . . . 

Marek Dluhoš 20.7.2006 14:23

Re: Re: Re: Re: vyhody, vyhody, vyhody

No v prvé řadě byste neměl říkat, že bylo rozhodnuto někým a někde - Američané sami se pod to podepsali a tak rozhodli, aby tak vyhověli svým v té době ač komunistickým, přesto nejlepším přátelům, kteří jim pomohli zlikvidovat Německo a zároveň bez větších ztrát nastartovat vývozem od 1939 - 1970 do ničené Evropy takový hospodářský boom, který do té doby USA nezažily..;-)

G.Pašek 20.7.2006 14:33

Re: Re: Re: Re: Re: vyhody, vyhody, vyhody

Holt, ta nová mladá generace evropských historiků se smajlíky . . . . šíříš bludy, které se ti hodí do krámu, chlapče . . .

John 20.7.2006 14:38

Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhody, vyhody, vyhody

Jestli to nebude vážený Pašku tím, že tito historici již nemusejí sdílet linii té jediné správné strany, že?

G. Pašek 20.7.2006 15:41

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhody, vyhody, vyhody

Ale, vždyť se v Evropě začíná tvrdit, že židovské koncentríky je z prstu vycucaná fantazie, že?

John 20.7.2006 15:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: vyhody, vyhody, vyhody

Kdo to tvrdí, LePen nebo jiný nácek, a nebo Pašek.

Esmerald 20.7.2006 12:06

Osobní zmatek v duši (?) pana Dluhoše .

Bod 1) Efektivnost obranného systemu se bude pouze zvyšovat, pokud půjde o obranný system, vyvinutý, navržený a financovaný USA. Bod 2) je zcela chaoticky nesmyslný. Pokud znáte alespoň zhruba politickou abecedu o neudržitelnosti strategického "vakua", pak musíte hodnotit nejinak než KLADNĚ, že sféra vlivu USA se rozšiřuje. Se svým nesouvisejícím problemem rostoucí ceny ropy si jděte laskavě do OPEC či obchodů s českými LTO a pokud uvažujete o budování obranných systemů, řízených podobnými pravidly jako je roční rybářský lístek, pak zneužíváte svého práva psát. Bod 3) Česká republika je zákonitě závislá na alianci a pomoci jiných. Proto jsme členy EU, její členové jsou členy NATO a toto je napojeno na obanu USA včetně satelitů a ostatních parád, o kterých nevíme ani jeden z nás nic, ale důvěřujeme, že vysoká technologie ( samozřejmě z USA ) a spolupráce s nimi je jaksi lepší, než jiné alternativy. Bod 4) Bez omílání, přejděte rovnou k MYŠLENÍ samotnému a jsem šťasten, že pro neschopnost samu prostě nemůžete být  velitelem "komanda", kterému by jste nařídil dobýt raketovou základnu v Brdech, abyste zničil obranu USA. Vzhledem k výše popsaným argumentům jste pisálek této 4. cenové skupiny. Ptejme se !!!! Budou USA dovážet třeba beton z USA ? Bude tento ZADARMO jako v případě CCCP, nebo bude placen v dollarech a možná i cenách USA ? Klidně reciprocitně zakažte občanům USA pracovat v Česku, ale uznáte sám, že Vaše ".... Čechům dnes nuceným načerno pracovat v USA..." je demagogie par excellance. Ještě jsem v USA neviděl JEDINÉHO Čecha, NUCENĚ pracujícího. Nuceně pracujícího Roma, to ANO !!!! A přestaňte brečet nad tím, že ".. nevidíme podobně efektivní postup ve vývoji moderních technologií...." Neuvidíme, pokud si to nezasloužíme. K Vašim chybějícím základům fyziky patří, že nejdříve musí přijít nějaká AKCE, aby mohla nastat RE-AKCE. Chcete výplatu dříve, než vůbec vylezete dopoledne z postele.

Marek Dluhoš 20.7.2006 12:12

Re: Osobní zmatek v duši (?) pana Dluhoše .

Vážený Esmeraldem, proč státy jako USA neuvažují jako Vy a nemají ve svém vedení odborníky Vašeho formátu, aby např. Rusko si nechalo pro zlepšení vlastní ekonomické situace stavět na svém území americké základny, že jim za to Američané zaplatí dovezený beton..

Na rozdíl od Vás prostě nemůžu sdílet dojem, že by ČR měla být navěky přívěskem cizích států, kterým bude vděčná, že jí platí za beton na stavbu základen na svém území..Trošku mi Vaše argumentacepřipomíná ČSSD, že přibývá míst v továrnách japonců a korejců, kde může stále více Čechů s bakalářským vzděláním utahovat matičky..:-);-)

Esmerald 20.7.2006 13:20

Re: Re: Osobní zmatek v duši (?) pana Dluhoše .

Zůstaňte, prosím, pane Dluhoši alespoň po dobu otázky a odpovědi u jistých pravidel, jeďte přímo a nepřehazujte výhybky. Ruskem se tudíž zabývat nebudu a toužím po tom, abych se s ním již nikdy zabývat nemusel. Česko přece neřeší výstavbou těchto základen nějakou svou ekonomickou situaci, nýbrž situaci MNOHEM závažnější a to je obrana, ať již ČR, EU, západní (s.i.c.) civilizace, tedy existence. Pokud slova "přívěsek cizích států" má ovšem pro Vás OSOBNĚ nějakou negativní příchuť, pak to naprosto nemůže přece znamenat, že spolupráce, smlouvy o vzájemné pomoci či obraně jsou hodny hanlivého nadsazování. Co JE hodné odsouzení je vědomě, z naivity, tuposti či zbytku bolševické ideologie v mysli takovouto pozitivní spolupráci zanedbat, pokud historie dovolí ( v neobyčejně řídkých příležitostech ) toto učinit. Co JE rovněž zásadní a důležité, svou důvěru dát důvěry-hodným. A USA důvěry hodné JSOU !!!  Býval bych si přál, abyste neházel výhybku ani na otázky bakalářského vzdělání a utahování matiček. To ať posoudí každý Bakalář sám, chce-li "utahovat matičky". Pokud má totiž tento bakalářský titul, jen aby probůh nějaký měl třeba za pískání na pikolu, věřte, v utahování matiček nemá příliš výhod před zručným instalatérem.

Prokáži Vám názorně, pane Dluhoši, že ani čtení budoucnosti není takový problem za jistých podmínek. Budu vzápětí napaden Vámi, či jinými jednak při zmínce mé důvěry v USA a potom v otázce bakalářské.  Jsem milovníkem hudby a tak mám velkou úctu k dobrým pikolistům, ale pokud tento/tato si vydělá v USA více jako uklizečka, či v japonské továrně a doma je pikolistů na 1metr čtverečný nepočítaně , pak se ptejte toho pikolisty. Titul NIC NEZNAMENÁ a mělo by být zákonem přikázáno titulů neužívat, pokud tento nepracuje v oboru svých studijních oborů.Pokud se jedná o tu první poznámku o důvěře ve USA, stavím svoje bytí za tento axiom. Neznám jinou zemi, která by byla tak silná, mocná a vyspělá a přitom nechala na pokoji ty, kteří nechají na pokoji je.

Marek Dluhoš 20.7.2006 13:49

Re: Re: Re: Osobní zmatek v duši (?) pana Dluhoše .

Vážený Esmeralde - nechali na pokoji ty, kdo nechá je? To myslíte Američany?:-) Přečtěte si jejich dějiny od indiánských válek, podporu mexických povstalců proti Habsburskému mexickému císaři, aby získali území v Texasu atd., který díky nim a spousta Čechů v jeho armádě pak skončili na šibenici, jak myslíte, že přišly USA na desítky let ke Kubě i Filipínám, když kvůli nim o území začaly a vedly válku se Španělskem...

Nevěřte tak skálopevně cizímu státu, jeho zájmy se proměnují a většinově budou trochu jiné než Vaše. O zájmech i USA můžeme jen spekulovat, rozhodně Vás ujistím, že světový mír je to až poté, co budou mít zabezpečeny zásoby ropy a surovin na 50 let dopředu..a když nebudou, tak se někde demokracie prosazovat bude, i kdyby nějaký nový nerost, který by se nějak zásadně jako uran v 50. letech průmyslu hodil, našel nyní v ČR..

Esmerald 20.7.2006 14:53

Re: Re: Re: Re: Osobní zmatek v duši (?) pana Dluhoše .

Váš anti-amerikanismus  je snad to jediné, co zasluhuje neuvěřitelný obdiv, ať již jakkoliv sarkastický. Opravdu není jediný argument, včetně bití indiánů, který bych sám nečetl v příručkách "političeskych rukovoditelov". Nemrhejte municí, pane Dluhoši, já jsem to musel též vědět, já též mám "Fučíkův odznak". Jiná otázka, kterou jste patrně selektivně přehlédl byla moje výzva k MYŠLENÍ. Opakuji slova "NECHAL NA POKOJI" !!! Já bych třeba pokládal za sebepotupující, nemít v diskusi žádný argument jiný než příručkový anachronismus. Musel bych se propadnout hanbou a studem, kdybych měl argumentovat třeba současnou situaci zde doma podobným hloupým argumentem, třeba, že husité nám rozbili Beroun. Do takového primitivismu mne nedostanete, pane Dluhoši. Argument platí tak jako platí, že Japonsko si mohlo zachránit svoje zakonzervované imperium, nebýt toho, že NAPADLI USA. Pak přišel pokrok.  Ano, taktéž Němci. Svět mohl vypadat zcela jinak bez Ameriky, jejich techniky, technologie, civilizace, pokroku. Jen pobít Stalina, bez války s Amerikou to mohli stihnout opravdu do těch Vánoc. Dnes jsme mohli všichni, včetně Ruska mluvit německy. Evropa by byla "jednotná". Amerika byl vítězný stát, bez kterého výsledky možné nebyly. Jaké že jsme zde ale měli okupační armády ? Odešli. A SAMI. Nepotřebovali jsme ani nějakého kytárystu, aby odešli. Posbírali své mrtvé, nechali za sebou pomoc, nabídli další a bez díků odešli. Skromně, bez pompy, chtěli být doma. Dnes ? Udělejte si přehled třeba o dobročinných organizacích USA a amerických filantropech. Kolikže dáváte VY na nějaké dobročinné účely?Češi jen nadávají, že nedostávají, nebo někdo dostává více; je to země zlodějů, gaunerů, podvodníků a nadávačů na ty, kteří dávají méně, než by sami chtěli. Je nejen dobré, ale nutné se přidat ke straně dobra.

jaryn 20.7.2006 17:58

Re: Re: Re: Re: Re: Osobní zmatek v duši (?) pana Dluhoše .

Pěkně dovedete klást slova. Děkuji a mějte pěkný den.

Saša 20.7.2006 11:54

S panem Dluhošem nemá smysl diskutovat.

Pan Dluhoš se domnívá, že protiraketové střely mohou létat nadsvětelnou rychlostí a že Spojené královstí si při vstupu do EU založilo jako vzdoroorganisaci Commonwealth.

Nejspíš vyznává i Astara Šerana.

Marek Dluhoš 20.7.2006 12:05

Re: S panem Dluhošem nemá smysl diskutovat.

Vážený pane Sašo - přečtěte si dějiny vzniku EU - ze stránek EUROINFO Vám uvádím oficiální začátek dějin EU - HISTORIE EU v datech:  9. mája 1950 oznámil Robert Schuman plán vytvorenie Európskeho spoločenstva uhlia a ocele  (ESUO), čo viedlo k podpísaniu zmluvy v Paríži v apríli 1951. Tento plán staval na myšlienke Jeana Monneta vybudovať jednotnú Európu krok za krokom tak, ako murár stavia budovu. Základ položilo 6 štátov: Belgicko, Francúzsko, Holandsko, Luxembursko, Nemecko a Taliansko. Parlamentné zhromaždenie ESUO prvýkrát zasadlo v septembri 1952 v Štrasburgu.

pramen: http://www.euroinfo.gov.sk/index/go.php?id=294

Británie do thoto základu vstoupila až: V januári 1973 sa EHS rozšírilo o nasledujúcich členov: Dánsko, Írsko a Veľká Británia. Parlament mal 198 členov

Důvod - Evropské kontinentální státy ve své organizaci, která byla základem nynější EU fungovaly podstatně lépe, než Britská vzdoroorganizace:  Velká Británie tak připravila nový integrační projekt, alternativní EHS, založený na volném svazku států, přičemž vzájemné obchodní vztahy byly upraveny na bázi zóny volného obchodu. V roce 1960 tak vzniklo nové integrační seskupení – Evropské sdružení volného obchodu (ESVO, smlouva podepsána v lednu 1960, platí od května 1960), které mělo představovat integrační alternativu EHS. Zakládajícími státy bylo 7 zemí: Velká Británie, Švédsko, Norsko, Dánsko, Rakousko, Švýcarsko a Portugalsko.  http://www2.euroskop.cz/data/index.php?p=detail&c-id=47701&h_kat_id=5065&id=5087&kap_id=119910

Stačí Vám to Sašo?

Marek Dluhoš 20.7.2006 12:07

Re: Re: S panem Dluhošem nemá smysl diskutovat.

Tady máte doplnění, proč se Británie nakonec do EU přidala:

Nicméně přes všechno uvedené integrační úsilí Velké Británie v souvislosti s ESVO, to byla již o rok později konzervativní vláda Harrolda McMillana, která podala přihlášku do Evropských společenství. Byly to čtyři základní důvody, které motivovaly Británii k tomuto kroku:

1.) Evropské sdružení volného obchodu vytvářelo vůči EHS slabou protiváhu. Podíl obchodu Velké Británie s ???evropskou šestkou“  (EHS) byl mnohem vyšší než se zeměmi ESVO a nečlenství Británie v EHS  by mimo jiné znamenalo vysoké celní poplatky v důsledku plánovaného vzniku celní unie (a tedy společného celního sazebníku EHS) k roku 1968. V souvislosti s první vlnou rozšíření je pak nutno poznamenat, že podobnému problému ve svém zahraničním obchodě čelilo také Dánsko.

2.) Další ekonomickou motivací Velké Británie bylo poznání, že země EHS rostly mnohem rychleji. Přelom padesátých a šedesátých let byl stále ve znamení ohromného ekonomického probuzení válkou zničeného Německa, podobně také Itálie a ekonomicky se dařilo i státům Beneluxu.

3.) Za třetí důvod bývá považován klesající význam Velké Británie v mezinárodní politice – a to jak ve vztahu ke Commonwealthu, v jehož rámci si Británie vedoucí pozici udržela, nicméně mezi členy docházelo k relativním poklesům vzájemného obchodu, tak také ve vztahu ke Spojeným státům americkým. Británie viděla řešení ve vstupu do EHS za současného zachování preferenčních vztahů k zemím Commonwealthu (i zemím ESVO) a vzniku partnerství ve vztahu EHS – USA.

Esmerald 20.7.2006 15:04

Re: S panem Dluhošem nemá smysl diskutovat.

Bohužel, ale patřím k té staré škole, která říkala, že hloupá otázka je jen ta, která nebyla vyslovena a nesmyslná diskuse je jen ta, v které se vzdáme ubožejšímu argumentu.

Mablung 20.7.2006 11:13

rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Píšete tady, co by se mělo. Souhlasím, bylo by hezké kdyby se EU a ČR postaralo o vlastní obranu. Ale

1) Proč to EU do dneška nedokázalo?

2) Proč je EU, i když měla desetiletí času, vojensky neschopná?

3) Myslíte si, že se EU dokáže v budoucnosti změnit a o svou obranu se postarat? Myslíte si že najde zdroje a změní své myšlení?

Marek Dluhoš 20.7.2006 11:25

Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Tedy ad 1. a 2.: EU to dodnes nedokázalo, protože se jednalo především o sjednocování ekonomické, které už samo o sobě bylo od počátku trnem v oku zemím jako Británie, které si na počátku dokonce založily vzdoroorganizaci a do zemí k těm EU vstoupily až poté, co viděly, jak prosperují.

Zde však země jako Británie a zároveň různé nacionalizující skupinky jako ODS u nás jakékoliv pevnější spojení zemí EU blokují. Soc. demokratické vlády v mnoha zemích EU navíc nikdy neoplývaly schopností investovat do priorit a tak dostat své země do čela světového vývoje, spíš se marnotratně rozhazuje a roste byrokracie.

Navíc je zřejmé, že k vývoji je třeba i utajení a dobré fungování obranných služeb zemí atd. - podívejste se na kauzu Kubice ci našeho odvolaného šéfa NBÚ, který měl zřejmě napojení na nějaké cizí zájmy..Bez odstranění všech těchto nešvarů není možné pořádně pokročit i v moderních technologiích a předednání či alespoň dohnání jiných světových mocností...

ad 3.: Ano dokáže, ovšem musí přibýt v jejím vedení i ve vedení jedontlivých zemí max. na danou budoucnost orientovaných osob, sázejících na nejlepší dobře placené odborníky motivované jít stejným směrem. To je úkol pro nás všechny, kteří chceme, aby ČR opět byla silná, k čemuž jí synergicky pomůže silná EU max. využívající potenciál jednotlivých členských zemí.

Předpokladem je eliminace vlivu komunistických a nacionálně šovinistických stran typu ODS, vedených provinčními trpaslíky - viz jejich předsedové. Později po sjednocení musí být překonán i vliv sociálních demokratů, kteří jsou vždy orientováni na neperspektivní využívání zdrojů a deficitní rozpočty, bez odvahy a schopností jít oprvadu dopředu k modernímu světu.

John 20.7.2006 11:28

Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

A proto musí nastoupit globální obři z ED. Pane Dluhoši, nechte si vyšetřit hlavu.

Marek Dluhoš 20.7.2006 11:30

Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

No rozhodně je lepší se snažit stát globálním obrem s novou stranou, než celý život plakat nad rozšlápnutýma bábovičkama a skuhrat, proč se to stalo zrovna mi, když jsem celý život nikomu nic nerozšlápl (protože jsem nejřastěji nemohl;-))

John 20.7.2006 11:36

Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Pane Dluhoši, vraťe se nohama na zem. Právě pro takovéto s prominutím žvásty jste hluboko pod 5%.

Marek Dluhoš 20.7.2006 11:45

Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

No řekl bych, že mít za sebou tolik prostoru v TV, rádiích a novinách, jak ho dostává KSČSSD či ODS, tak už mají SNK ED i nad 20 procent..

Proč myslíte, že nám Sobotka přes všechna rozhodnutí soudů nedává těch minimálně 12 milionů - oni se bojí a mají proč. :-);-€:-/

John 20.7.2006 11:54

Re: Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Sobotka patří do krimu, to souhlas, ale ta vaše pidistrana se tak úporně snaží rádoby odlišovat od ODS až je to opravdu směšné. Kdyby jste si nehráli na poslední spravedlivé na pravici, nemuseli jsme být tam kde jsme. Protože pane Dluhoši, všichni jsou stejní a jde jim zas jen o to korýtko.

Marek Dluhoš 20.7.2006 12:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

No snad když si přečtete co píšu, tak Vám musí být jasné, že se od ODS nesnažíme odlišovat uměle, jaksi z důvodu prostě zdůvodnit svou existenci, ale že máme ve velmi mnoha věcech k ODS stejně daleko jako KDU - ČSL ke komunistům...;-)

Například mi připadá ODS jako naprostý anachronismus moderního evropského světa..

John 20.7.2006 12:22

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Umělého evropského národa? Tak to máte pravdu. Sociální inženýrství a ODS opravdu nejde dohromady. A přebírat z Evropy její byrokracii, nerozhodnost a nejednotnost může opravdu jen zaslepený eurofanda. V rámci společné evropské obrany snad nejmarkantnější. Pro příklad: Číňan již bude mašírovat na Paříž, ale Evropa bude stále diskutovat o diplomatickém řešení krize.

Marek Dluhoš 20.7.2006 12:45

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Tohle jsou vize staré rozložené Evropy v duchu ODS a britských konzervativců..Prostě věřím, že vedení EU i my ještě máme na čem pracovat, rozhodně je EU a její státy na tom lépe než samotná ČR dnes či po Bílé hoře. Počkejte na lepší vedení EU a Číňané ani nepřekročí Volhu..To jim ostatně nedovolí ani Rusové:-)

John 20.7.2006 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Ta vize staré rozložené Evropy je p. Dluhoši kupodivu aktuální stále. Stačí si vpomenout na neschopnost v balkánských válkách a nebo vyjádření ohledně izraelsko-jordánského konfliktu. Proto nejsme v jednotných vojenských strukturách Evropy, ty jaksi neexistují, ale kupodivu v NATO.