25.4.2024 | Svátek má Marek


Diskuse k článku

NÁZOR: Rakety v Česku?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
josef n 20.7.2006 18:00

Re: Re: Nikde jsem neviděl oficiální žádost od USA stavět rakety v ČR . . . .

Racku FAKT??:-(

josef n 20.7.2006 18:04

Re: Re: Nikde jsem neviděl oficiální žádost od USA stavět rakety v ČR . . . .

:-/Racku kdes´k tomu číslu došel??

Marek Dluhoš 20.7.2006 18:10

Re: Re: Re: Nikde jsem neviděl oficiální žádost od USA stavět rakety v ČR . . . .

Podobné číslo znám z Prahy také, proto jsem to v článku zmínil..Fascinuje mne, že někdo napíše, že v USA dělá načerno 30000 Čechů a co jsou to za zločinci. když v Praze je to ze strany Američanů normál - a mají se tady jistě lépe než ti ze spoluobčanů, kdo se snaží načerno vydělat slušnější proti české dosti platově upadlé rno v amerických hypermarketech úklidem a doplňováním..

G. Pašek 20.7.2006 18:30

Re: Re: Re: Re: Nikde jsem neviděl oficiální žádost od USA stavět rakety v ČR . . . .

Proč tech 30 tisíc Čechů nejezdí dávat to zboží na poličky a uklízet záchody v té vaší slavné EU? Třeba v zemích vašich bratrů, Německa, Anglii, Francii, Itálii . . . ? Proč tahnou do USA a porušují zákony USA?

Jedna paní povídala, že v Praze pracuje načerno 150 tisíc Amíků a jiná 300 tisíc . . . . a já říkam vykopněte takové Amíky pobudy, ať jich tam je počet, kolik si z prstu vycucáte.

Marek Dluhoš 20.7.2006 18:52

Re: Re: Re: Re: Re: Nikde jsem neviděl oficiální žádost od USA stavět rakety v ČR . . . .

Proč by měl někdo někoho vykopávat? Oni se mají dobře  v ČR - dost z nich znám kvůli holkám, kterým pořád volají - -protože Slovanské holky se jim mimo jiné moc líbí a někteří Češi prostě hledají štěstí v USA, neb jim např. v Anglii připadá moc mlhavo, chladno a mokro a v Německu je málo práce a neyvhovuje jim mentalita..Hodně se teď třeba jezdí do Španělska, kde je to už legální..

Prostě to chceme legalizovat někteří i s USA a klidně i s Austrálií, kde se také hodně Čechům líbí..Tak proč tak nadávat na své spoluobčany, že chtějí trávit nějaký čas v jiné zemi a raději jim nepomoci, když můžeme a rádi by takovou zkušenost i oficiálně měli i další..;-)

G. Pašek 20.7.2006 19:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nikde jsem neviděl oficiální žádost od USA stavět rakety v ČR . . . .

Když se ti líbí v USA, tak sem jezdi legálně na dovolenou, a po dovolené odjeď  včas tam odkud jsi přijel . . . . vše ostatní pro českého turistu je ilegální.  Po EU můžete courat bez pasů a pracovat dle libosti . . . .  protože se ti někde líbí, neznamená, že tě tam chtějí a můžeš tam ilegálně zůstat . . .  k tomu máte ten holubnik EU. 

penzista 20.7.2006 13:17

Dámy a pánové

nezapomínejte na to, že to byly USA, které vytáhly Evropu z bryndy po první i druhé světové válce. Také ve studené válce dokázaly oslabit SSSR tak, že se v řadě výchdoevropských států mohly zrodit demokratcoké režimy. Stejně tomu je i dnes v době ohrožení Evropy muslimskými fundamntlisty. Proto jsem pro vybudování základen protiraketového systému v Česku. Jenom slepí nevidí hrozící nebezpečí a hluší neslyší hrozby islámských fundamentalistů, které se v ničem neliší od hrozeb Adolfa Hitlera. Ten bojoval za čistotu gërmánské rasy a oni bojují za čistotu víry v Aláha. !!!

Marek Dluhoš 20.7.2006 13:43

Re: Dámy a pánové

Vážený pane - čtěte historrii - Američané nikoho z bryndy nevytahovali, v I. i II. světové válce si prostě počkali, až pro ně bude nejlepší do války na některé strany vstoupit, do té doby zásobovali obě strany za mx. ceny - Britové by Vám o tom mohli vyprávět, jak se jejich zlatý poklad rozplynul v amerických bankách a kolik svých základen a území pro ně museli Američanům na 99 let pronajmout na 99 let za 50 starých a dosluhujících torpédoborců..

Přestaňte tolik věřit tomu, co se o někom píše a podívejte se trošku pod povrch těch věcí..:-/

G. Pašek 20.7.2006 13:57

Ano, hrdinná Francie měla smlouvu s ČSR "Tvůj nepřítel je můj nepřítel" . .

a jak to dopadlo? A dnes lezete Německu a Francii do prd*le . . . "Kudy oni, tudy já" . . .  ale ona to je taková móda v EU  "Fuj USA" . . . .

Marek Dluhoš 20.7.2006 14:04

Re: Ano, hrdinná Francie měla smlouvu s ČSR "Tvůj nepřítel je můj nepřítel" . .

Nikdo nikomu nikam neleze, nebereme li v úvahu poslední jednání ČSSD a ODS s komunisty.

Německo i Francii bych viděl jako přirozené spojence v integrované EU, jen i u nich musí ve vedení ubýt soc.demokratických a provničně nacionalistikých stran viz. česká ODS. Fungující EU je běh na dlouho trať.R^;-)

Skepticus Maximus 20.7.2006 14:05

G. Pašku zbytečně se čílíte

Vždy se tu pár řiťolezců najde, ale pořád platí, že košile je bližší než kabát a USA je kabát na věšáku v hospodě za horama ;-D

Flasi 20.7.2006 14:09

Re: Re: Dámy a pánové

Britove by jiste mohli vypravet, ze nez jim zacali Americane dodavat v ramci L&L na dluh, tak museli za zbrane platit. Ale spise by bylo lepsi, abyste vy vypravel, jak zasobovali obe strany.

G. Pašek 20.7.2006 15:12

Re: Re: Re: Dámy a pánové

Flasi, prášíš. Anglie musela platit za dluh z 1. Světové Války, protože se všude platilo zlatem . . . . a před nedávnem konečně zaplatila. Za 2. Světovou Válku Anglie ani Rusko nezaplatilo ani jeden červený cent . . . bylo odpuštěno a USA po válce živilo zdarma Evropu, UNRA  . . . .USA darovala ČSR novou továrnu na Penicilin, kterou komouši zabralii . V USA vláda prodávala válečné bondy, které Američani civilisti kupovali, aby vláda měla na výrobu zbraní . . . . před pár lety USA vláda konečně proplatila a zaplatila civilistům ty bondy, které si většina rodin schovala na památku a peníze od vlády za ně nevza . . . . to jen tak hoooodně krátce.

Flasi 20.7.2006 15:54

Re: Re: Re: Re: Dámy a pánové

V ramci programu cash&carry (jak uz samotny nazev evokuje) Britanie pochopitelne platit musela. Zavazky z L&L ji sice byly odpusteny (nevim jestli vsechny nebo ne), ale nebylo to zadarmo (musela prenechat Americanum nektere zakladny).

Jirka 20.7.2006 15:57

Re: Re: Re: Re: Dámy a pánové

I Rusko (tehdy Sovetsky svaz) platilo za dodavky z USA behem 2. svetove valky a take zlatem. Kdysi jsem cetl v nejake knizce, asi od Hubacka, o konvojich do Ruska. Take se tam psalo o lodi, ktera vezla 10tun zlato jako splatku za dodavky zbrani a materialu. Ovsem tato lod sla ke dnu....

Zkuste si najit info napr. o konvoji Convoy RA 54B:

Nov. 27-Dec. 3: Cruiser cover by Bermuda, Jamaica and Kent (with 54 tons of gold and silver bullion, payment for war supplies to Russia),

Flasi 20.7.2006 16:17

Re: Re: Re: Re: Re: Dámy a pánové

To bych se divil. Kdyz Rusove vstoupili do valky, tak uz fungoval L&L a to se dodavalo na dluh s tim, ze se to zaplati nekdy pozdeji, jestli ten stat vubec prezije.

Jestli Rusove L&L dluhy splaceli nevim. Americani to po nich temer jiste chteli. A proc by nemeli - Rusove se nechali od Americanu zasobovat jeste nekolik mesicu po valce (a navic brali hlavne technologicky narocnejsi a kompikovanejsi zbozi) a proc by Americane nezkusili vyrazit penize z Ruska, kdyz se stalo nepritel.

Ale jestli Rusko svemu studenovalecnemu oponentovi skutecne neco platilo, to netusim.

Jura Jurax 20.7.2006 16:09

Re: Re: Dámy a pánové

No je vidět, že pan Dluhoš dával v dějepise pozor - ovšem učil se z komunistických učebnic - jako kdysi já. Ale zas tak moc pozor nedával, protože do druhé světové nevstupovaly USA po kalkulu, ale byli do ní jaksi vstoupeni.

Marek Dluhoš 20.7.2006 16:15

Re: Re: Re: Dámy a pánové

Vážený pane, Hubáčka jsem již za komunistů přečetl komplet a leccos i po roce 1989, proto také vím, že i na Japonsko byl učiněn plánovaný nátlak - USA jim omezily před rokem 1940 dovoz železa, železného šrotu atd., zatímco sami prakticky žádné zdroje neměli, což také rozhodnutí Japonska vstoupit do války urychlilo.

Ony ty dějiny bývají složitější, než se píše i v dnešním běžném tisku a podle mně za naprostou většinou rozhodnutí moderních velmocí -jako USA, Rusko již po 200 let minimálně můžeme najít kalkuly jejich největších a nejlepších mozků.

G. Pašek 20.7.2006 16:45

Re: Re: Re: Re: Dámy a pánové

Japonsko začalo okupovat Čínu a válečnou expansi i jinde . . .  proto USA ucvaklo strategické suroviny Japonsku . . . to rozhodnutí nepadlo jen tak nasr*t Japonsko, aby jednoho nedělního rána bombardovali Pearl Harbor a odpoledne vypověděli válku USA. 

Marek Dluhoš 20.7.2006 16:53

Re: Re: Re: Re: Re: Dámy a pánové

A to víte jak? V USA byla velmi silná protiválečně naladěná veřejnost, kterou k podpoře války a zapojení do ní vehnalo především přepadení Pearl Harboru. A tato veřejnost na rozdíl od zkušených politiků s mnoha odborníky nedokáže najít spojitost, jak se dá stát vehnat do války i nepřímo a navíc směrem, který se hodí.

Pokud něco víte o válce v Číně tak byste mohl tušit, že Japonsko mělo před Pearl Harborem 2 plány a 2 hesla - jeden pro útok na doražení SSSR v roce 1941, jehož výsledkem by bylo, že by Stalin nemohl stáhnout čerstvé sibiřské divize na ubránění a protiofenzívu u Moskvy již v zimě 1941 a druhý pro útok na USA přes Pearl Harbor. Diplomatická krize vyvolaná rozhodnutím zrušit většinu dodávek do Japonska železa a železného šrotu a dalších materiálů, které Japonsko potřebovalo pro pokračování v operacích je dovedlo k útoku na USA, což zřejmě definitivně zachránilo Stalina a bylo v řetězu událostí i příčinou pádu Japonska. Neb ihned po vstupu do války se na konferenci Británie s USA dohodly, že nejprve dorazí Německo, které i samo bez Japonska by bylo schopné válku vyhrát a pak teprve Japonce.

G. Pašek 20.7.2006 17:11

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dámy a pánové

Nepotřebuji lekce na historii . . . . . odpovídal jsem proč USA ucvaklo strategické suroviny Japonsku. Toť vše. Jaké smlouvy měl Hitler se Stalinem a že Stalin povolil Hitlerovi v Rusku si cvičit Němce piloty na zakázaných Německu stihačkách atd. atd. a že Roosevelt kandidoval na prezidenta heslem "USA do žádného váečného konfliktu nezatahnu" prd, prd, prdprd, prd . . . . sliby se dělají a smlouvy se píšou, aby bylo co zrušit . . . . 

Skepticus Maximus 20.7.2006 14:00

Helejte penzisto zaprvé ty základny jsou proti Rusku,

zadruhé za okupanta je tu Izrael nikoli "islámští fundamentalisté" a zatřetí ty kecy o vytáhnutí z bryndy už Vám těžko někdo zbaští. Žijeme v době informačního boomu a nevzdělaných naivků utěšeně ubývá ;-P

John 20.7.2006 14:15

Re: Helejte penzisto zaprvé ty základny jsou proti Rusku,

Jasně, Rusové to mají z Dálného východu do Ameriky coby kamenem dohodil, ale budou apriori vysílat rakety přes Evropu a Atlantik. Jinak 10 antiraket je opravdu hrozba pro cca 2000 ruských balistických raket, z toho několik set vícehlavicových. Něco rozumějšího nemáte?

Marek Dluhoš 20.7.2006 14:18

Re: Re: Helejte penzisto zaprvé ty základny jsou proti Rusku,

:-):-):-)

Skepticus Maximus 20.7.2006 14:21

Zanechte pábení Johne

je zřejmé, že by nešlo o žádnou protiraketovou základnu, ale o regulérní umístění jaderných zbraní dříve či později, klidně i tajně. A ten protiraketový systém může bránit třeba i základny jinde v Evropě, lodě a ponorky s jadernou výzbrojí.

Marek Dluhoš 20.7.2006 14:26

Re: Zanechte pábení Johne

Nevím, jestli se jim na tu základnu podaří dostat atomové zbraně, ale jestli bude mezinárodní úloha i sebevědomí ČR slábnout tak, jak to vidíme mimo I. republiku od 17 století a Bílé hory, tak se můžeme dočkat i jaderného překvapení. Spíše vzhledem k malé rozloze základny by to byla nějaká daleko efektivnější zbraň než běžná atomovka - co se ví, tak Británie i USA již začaly práce na daleko novějších typech.

Každopádně je jasné, že základna bude nejen proti Iránu, ale i proti Rusku a pokud nějaké země EU výrazněji začnou či EU posilovat, tak ta základna bude monitorovat i nás. A to by se mělo v té smlouvě ošetřit..

John 20.7.2006 14:35

Re: Re: Zanechte pábení Johne

Jasně při předpokládané účinnosti 60 - 70% bude těch plánovanách 10 antiraket jasnou hrozbou Rusku. To aby si ti rusové z těchto blábolů začali ťukat na čelíčko. A při schopnostech raket Topol-M za letu manévrovat jsou Rusové ze základny ještě připosranější.

Marek Dluhoš 20.7.2006 14:38

Re: Re: Re: Zanechte pábení Johne

Vážený kolego Johne - Vývoj zbraníí jde dopředu a může se stát, jedna jaderná nová nahradí 100 starých..jistě se na tom stále pracuje, stejně jako na om, aby byla ještě menší a hubenější..

John 20.7.2006 14:44

Re: Re: Re: Re: Zanechte pábení Johne

Pane Dluhoši bavíme se o antiraketách tak proč sem pletete nově vyvíjené jaderné zbraně. Jinak se neobávám, že by USA své nové útočné zbraně umisťovali mimo své území. Neutronové zbraně také jsou jenom v USA, to samé bombardéry B-2. Tyto věci si amík hodně sakra hlídá.

John 20.7.2006 14:30

Re: Zanechte pábení Johne

Maximusi vás může omlouvat jedině to, že je takové vedro. Pokud to tak náhodou není tak jste zralý na Chocholouška nebo se moc díváte na válečné filmy.