17.4.2024 | Svátek má Rudolf


Diskuse k článku

NÁZOR: Rakety v Česku?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Marek Dluhoš 20.7.2006 12:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Překážkou jsou i nejednotné a soc. demokratické vlády zemí EU - do budoucna bych viděl ideální nějakou jednotnou proevropskou stranu ve všech zemích EU ..pak to bude jiné..

Dušan 20.7.2006 13:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Pane Dluhoši, nerad do této vaší debaty vstupuji, ale pokud jde o motivaci vaší strany, kterou jsem původně zvažoval volit (a do EP jsem ji volil), mám velmi velké pochybnosti po komunikaci s vaším předsedou panem Kaslem. Když jsem před volbami otevřel otázku reálnosti vašeho plánovaného vstupu do PS, pan Kasl (po několika počátečních invektivách) velmi čile komunikoval - zjevně ve snaze získat nějaký ten hlas. Když volby dopadly tak, jak jsem se obával a jak jsem varoval, témuž panu Kaslovi jsem již nestál ani za odpověď na mail. Právě ta vaše 2 procenta přitom chyběla k tomu, abychom dnes měli vládu ne sice po všech stránkách dokonalou, ale alespoň nebolševickou. Ale jak už naznačil pan Kasl před volbami - neobolševický Paroubek v koalici se starobolševiky je mu milejší než konkurence na pravici.

Marek Dluhoš 20.7.2006 14:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Dobrý den - jak jistě víte, novým předsedou SNK ED je nyní paní Hybášková. A k panu Kaslovi bych řekl, že měl v posledních měsících před volbami i po nich tolik práce, že ne vždy stihl hned odepsat.

Jistě však nemůžete čekat, že jako nová strana, která si klade za cíl vystřídat napravo i ODS jim budeme vyklízet pozice. Pevně doufám, že s p. Hybáškovou nám dá hlas i nejeden, který dřííve z nemožnosti najít jinou volbu dal hlas znechuceně ČSSD nebo ODS či Zeleným.;-)

Skepticus Maximus 20.7.2006 11:38

Mablungu

ad 1/ Oboje je úspěšné, nevšiml jsem si, že by se na nás někdo chystal. Smiřte se s tím, že Rusko ani USA o to nemá zájem a ani si na něco takového netroufne. Ostatní už vůbec ne.

ad2/ EU ne, ale jednotlivé země EU jsou na světové vojenské špičce a co NATO, to přeci není jen USA!

ad 3/ Jistěže dokáže a hlavně, ať myšlení zůstane stejné či podobné. Na idiotské svazácké sjednocovací projekty může čekat jen socialismem prožraný pomatenec.

Mablung 20.7.2006 12:35

Re: Mablungu

Maxime, souhlasím s tím, že naše země má minimální význam a minimální sílu. Ne, nezáleží na nás. Proto se země združují do obrannných seskupení, kdy jejich síla a význam vzroste.

Bohužel, před druhou světovou válku lidé říkali, že první světová se už nikdy nebude opakovat. Pokládali to za nemožné a nedokázali si představit, jaký magor by to chtěl opakovat ...

Mezi zeměmi EU a USA je bohužel velká technologická propast.

Skepticus Maximus 20.7.2006 14:29

Re: Re: Mablungu

Já spíše vidím problém v uvažování, tam ta propast skutečně je. Technologicky jsme mnohdy vyspělejší než USA, jen se tolik neumíme propagovat.

John 20.7.2006 14:46

Re: Re: Re: Mablungu

Jste jmenován na vtip dne. Blahopřeji.

Mablung 20.7.2006 12:30

Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

Bohužel pane Dluhoši,

říkáte tak jak by to mělo být. Ano, ideální stát a vyvoj situace by vyhovoval většině lidí. Jenže nejste v ideálním světě. Počítáte-li s realitou, vyjde Vám, že EU svou politiku nezmění, dokud nepřijde skutečně SILNÝ impuls. Proti Vašim ušlechtilým snahám tu stojí konzervativní kolos, který nic měnit nechce. Já vycházím z reality, proto říkám že se o svou obranu postarat nedokážeme. Vy  sníte s otevřenýma očima a místo pancíře si hodláte nechat holé pozadí v naději, že se to jednou zlepší.

Marek Dluhoš 20.7.2006 13:51

Re: Re: rád bych od vás slyšel odpověď na pár otázek, pane Dluhoši

No z článku jnad vyplývá, že jsem pro investice do vlastních pancířů..a zodpovědně..

Jarský 20.7.2006 10:51

Souhlas s pasáží o vízech!

Jinak jen podotýkám: Nikdy jsem se žádnému nepříteli nebránili a neubránili. Slyšel jsem, že i po Mnichovu si národ oddechl. Takže nikoho neprovokovat - koneckonců, zvykneme si i na budoucí vládu muslimů, že...  

Marek Dluhoš 20.7.2006 11:00

Re: Souhlas s pasáží o vízech!

Díky za souhla ovšem u těch proher pozor: Což takhle Přemysl Otakar II.  a Kresenbrunn - o tomhle našem vítězství se tehdy hovořilo po celé Evropě, a pak Žižka i Jiří z Poděbrad leccos vyhráli. R^>-;-)

Ke dnu jsme šli od Lipan a Bílé hory, kdy už nás okupoval stále někdo kromě I. republiky. Za komunistů nás okupovali komunisté, to jsme také samostatní nebyli.

Teď po 1989 snad zase máme šanci na nějaká vítězství, je ovšem jak říká klasik "Jít štěstíčku naproti" - to znamená investovat do moderní techniky a lepšího vedení státu..;-)

John 20.7.2006 11:23

Re: Re: Souhlas s pasáží o vízech!

Vaše najivita ohledně vývoje vlastních moderních zbraňových systému je opravdu směšná. Tyto zbraně globálního měřítka budou mít podle p. Dluhoše USA, Rusko a ČR. Myšlenka hodná génia. Pochopí autor, že obrana pro globálnímu nebezpečí nespočívá ve vlastní obraně ale kolektivní?

Marek Dluhoš 20.7.2006 11:28

Re: Re: Re: Souhlas s pasáží o vízech!

Mohla by je vyvinout i EU a klidně ČR - ovšem vždy jde o to, kdo je vyvine první - za nějakou dobu stejně zastarají a vyvinou je i malé země.

Můžete mi pane Johne vysvětli, jak takové USA nebo Rusko spoléhají na Vaši myšlenku kolektivní obrany? My jsme na kolektivní obranu spoléhali tuším v roce 1938 a neštěkl po nás pes..

Jinak co považujete za globální nebezpečí? Za nějakou dobu se jím může stát zase Rusko a klidně i USA, nebo třeba Čína či Indonésie..

John 20.7.2006 11:51

Re: Re: Re: Re: Souhlas s pasáží o vízech!

Ale pane Dluhoši, atomové zbraně v současném měřítku taky zastarali a žádné malé země je kupodivu nevyvíjejí. Nepočítám sem takové režimy jako Irán a KLDR. Tam jde o něco trochu jiného.

My jsme v 38. měli smlouvu s Ruskem nebo USA o vzájemné obraně? Pokud vím tak to byly státy dnešní EU a ty nás hodily přes palubu.

A vojenské strategie se vyvýjejí dle aktuálního a výhledového geopolitického uspořádání ve světě. Dnes jsou pro západní civilizaci nebezpečí Irán a KLDR a proto plánovaná obrana míří tímto směrem.

Marek Dluhoš 20.7.2006 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Souhlas s pasáží o vízech!

S tím samozřejmě souhlasím, ale že dnes jde obrana proti Iránu a Sev. Koreji a smlouva na tu základnu se udělá na 99 let, tak na koho myslíte, že ta základna bude mířit za 5..10, či za 50 let..to už Sev. Korea i Irán můžou být pacifikovanými americkými provinciemi...

John 20.7.2006 12:51

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlas s pasáží o vízech!

No jelikož by byla základna vybavena antiraketami tak by na nikoho kupodivu nemířila, ale to jen tak na okraj.

Marek Dluhoš 20.7.2006 13:56

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Souhlas s pasáží o vízech!

No zase jisté zaměření těcdh radarů tam a elektroniky jistě bude - určitě spíše na Irán a Sev. Koreu než na Antarktidu..

Skepticus Maximus 20.7.2006 11:02

Lež jako věž, doučte se historii pane Jarský

S takovými poraženeckými žvásty jděte na Seznam.cz, tam Vám na to možná pár prosťáčků skočí.

John 20.7.2006 11:24

Re: Lež jako věž, doučte se historii pane Jarský

Co se čertíš, vždyť tak uvažuje většina obyvarel ČR.

Skepticus Maximus 20.7.2006 11:30

To je vážně logika Johne

ta prostodušší část lidiček sem tam na něco skočí, ale proč z toho hned dělat národní sport? ;-D

Marek Dluhoš 20.7.2006 11:31

Re: To je vážně logika Johne

Jo, jo Skepticu - pravdu v tomto díš ;-):-)

John 20.7.2006 11:55

Re: To je vážně logika Johne

Bohužel není to národní sport, ale realita.

Skepticus Maximus 20.7.2006 11:59

Re: Re: To je vážně logika Johne

Takových "realit" vymyslím kolik chcete a přesto se realitou nestanou.

John 20.7.2006 12:15

Re: Re: Re: To je vážně logika Johne

Tak se laskavě poptejte po vašem okolí a budete móc překvapen.

Skepticus Maximus 20.7.2006 12:27

Re: Re: Re: Re: To je vážně logika Johne

Aha, tak zkrátka máme každý jiné okolí, i v poměrně malé ČR jsou oblasti s diametrálně odlišnými názory a vzdělaností obyvatel. ;-P

asd 20.7.2006 10:43

Projekt instalace raket u nás bych nazval

"Gambit", je evidentní, že tím USA nás odepsaly. Gambit je šachové zahájení s obětováním pěšce, kterého představujeme my.

JK 20.7.2006 10:13

Populista Dluhoš

Přečetl si asi, že 85% Čechů je proti americké základně a teď se snaží vydobýt politický kapitál, aby si ho někdo všiml, a mohl být zvolen znovu.

Já jsem z jeho argumentace a z argumentů diskutujících zcela konsternován. Připadá mi to jako tvrdit, že nejlepší ochrana v noci při procházení parkem je nemít zbraň. Představte si, že v noci prostě musíte jít přes park, máte v kapse nějakou tisícovku a mobil. Proti Vám se objeví skupinka tmavších spoluobčanů a slušně vás požádají o obsah kapes. Podle této logiky je nejlepší říci, nemám žádnou zbraň, tak si najděte někoho jiného - tak nám to radí pan Dluhoš.. Druhá možnost je začít se s nimi prát holýma rukama, samozřejmě se ukáže, že každý má nožík nebo břitvu. Většina Čechů se asi nenechá zmrzačit či zabít a tak raději odevzdají všechno, co mají a pak se nechají oslavovat jako hrdinové, že unikli jisté smrti. Situace se ale otáčí, máte-li v kapse revolver. Stačí ustoupit dva kroky, vytáhnout zbraň a pro zvýšení efektu vystřelit do vzduchu. Najednou začne smečka couvat, protože nikdo se nebude chtít stát tím prvním, kdo zhebne kvůli tisícovce. Najednou už nebudete snadná kořist jako byly dvojčata v NY. A kdyby se Vám podařilo jednoho z útočníků zastřelit, vsaďte se, že v parku bude najednou bezpečno.

Marek Dluhoš 20.7.2006 10:17

Re: Populista Dluhoš

Vážený JK asi jste to nedočetl nebo nechápete, že ty rakety základny nebuou stíhat rakety vypálené na ČR, takže to bude, jako by Vás v parku na procházce se ženou přepadli a Vy měl doma tank...

Jak píši nejsem proti základně - jsem pro jim ty pozemky půjčit - ovšem zároveň pracovat na vlastníh podobných systémech, abychom se pořád nemuseli spoléhat na druhé. To znamená nechodit po parku a věčně spoléhat, že za mnou chodí stejnou cestou z práce kolega policista s revolverem, ale cvičit třeba sebeobranu a pořídit si vlastní zbraně.

JK 20.7.2006 10:31

Re: Re: Populista Dluhoš

Souhlasím, každé přirovnání kulhá. Ale spíše jsem chtěl reagovat na primitivní pacifismus, na který pan Dluhoš zcela evidentně sází.

Marek Dluhoš 20.7.2006 11:03

Re: Re: Re: Populista Dluhoš

Vážený JK to mne opravdu neznáte, pacifista jsme až v posledním případě;-)

Celý článek směřuje k tomu ukázat, že máme spoléhat především na vlastní zbraně a jejich vývoj, což ČR v posledních stovkách let zásadně podceňuje. Také více spolupracovat na vývoji efektivnějších technologií v rámci států EU..R^;-)