22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

JETE: Temelínský otesánek?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
malstoka 28.8.2007 7:33

Jen více takových článků

Jsem rád, že p. Týc tyto texty zveřejnil a tak ukázal nesmyslnost mnoha tzv. ochránců přírody. Já jsem letos při návštěvě jižních čech navštívil se svými vnoučaty informační centrum temelínské elektrárny v Temelíně. Bylo to velmi poučné a věřím, že pokud by paní učitelka dětem ve škole chtěla vtloukat zelené myšlenka, bude mít v mých vnoučatech dobré oponenty. Myslím, že i Klausovi dá čas zapravdu, pokud se týká globálního oteplování. Celé šílenství z globálního oteplování je obrovský byznys placený státy.

zk 28.8.2007 7:29

Rakouští magoři

Teď už se ani moc nedivím vyjádření rakouského ministra obrany ohledně možné výstavby radaru v Brdech. Pro něho je to provokace, protože je to provokace pro Rusko. Rakušané chtějí od Ruska plyn do svých elektráren, musí kývat tak, jak si žádá ruský medvěd. Až jim občas přiškrtí kohoutky, to pak bude  radosti v Rakousku, ale hlavně že nebudou odebírat el. energii z atomové elektrárny, ta je přeci fuj:-D:-D 

zk 28.8.2007 7:20

Re: Blbost lidská

Díky za Váš článek a Váš čas, který tomu věnujete. Boj s lidskou blbostí je boj s větrnými mlýny (nebo větrnými elektrárnami?:-D:-D). Díky za tuto osvětu, ale někteří jsou nepoučitelníRv

Bob z Dukovan 28.8.2007 7:15

Blbost lidská

 je neohraničená a boj s ní nekonečný. Dá to strašné práce, výsledek je nejistý, ale člověku to nedá.Díky za každý článek.

                                   Bob.

Pavel 28.8.2007 7:10

Díky autorovi

za připomenutí několika "perel" z per a úst našich některých spoluobčanů - "pomatenců". Je dobré si připomínat jejich "strašení" a po krátkém čase porovnat s realitou. S Temelínem nás strašili, dnes je nejvyšší čas zahájit realizaci jeho dostavby do původní, uvažované kapacity. Stejně nás panové Beránek a Bláha oblbovali se Šumavou, jak si sama poradí. Jděte se dnes podívat na Šumavu, mizí před očima a obávám se, že proces zkázy je už nezvratný. Pamatujete si výroky pana Beránka, Bláhy ... - teď se každý může přesvědčit o jejich "krátkozrakosti" (Temelín, Šumava ...).  Nejhorší na tom je, že ty jejich plky platíme jako daňoví poplatníci teď, ale i další generace nezůstanou bohužel stranou.

I. - příznivec Temelína 28.8.2007 7:07

K rozpočtu a ceně elektřiny

K bodu 2: Rozpočet byl dodržen, ale který? Kolikrát se navyšoval ( nejen z titulu liberaliazce cen), než se dostal na 98 mld.Kč ? A pokud se projekt upravoval s ohledem na požadavky magorů, tak proč se jim ustupovalo, když to byli magoři? Tomu nerozumím.

A k bodu 6 - ono se v roce 2000 vědělo, jaká bude cena elektřiny v r. 2007? Tak  to nám ČEZ asi zatajil, protože by bylo vzbouření, že? Buď by nevyšla návratnost, nebo by vyšla, ale s tehdy nepředstavitelnou cenou...

To jen v zájmu objektivnosti. Lhát se nemá.

PS: Jsem pro ETE 3+4, taky aby se rozpustily náklady na zařízení staveniště, pozemky a společná zařízení, již tehdy budovaná pro 4 bloky.  Neváhat a využít poměrně příznivé situace v ČR - veřejnost by to vzala.

Jiří Tyc 28.8.2007 6:49

Re: V archivu to je

Já v archivech hledat neumím, takže díky za to! Ten papírový materiál jsem samozřejmě nevyhodil... A koukám, že i v tom archivu jsou perly k pohledání. ;-D

Jiří Tyc 28.8.2007 6:48

Re: Diky za clanek

Problémem je to, že firmu ČEZ řídí stát. A tedy politika. Pan Bursík dnes blokuje stavbu nových bloků, ale za pár let už pan Bursík nemusí v politice být. Nám zbyde problém s nedostatkem zdrojů, pan Bursík může tvrdit, že neměl dost informací atd. Na něm zodpovědnost není a nebude.

Dřív byl ČEZ zodpovědný podle zákona za to, že má dostatek zdrojů pro zásobování republiky elektrickou energií. Dnes za to není nikdo zodpovědný. Pokud je poptávka a vyplatí se zdroje stavět, postaví se a podnikateli se zaplatí. Je v tom ale právě ta politika, takže si můžete postavit zdroj, ale jen ten "vhodný".

Jiří Tyc 28.8.2007 6:42

Re: Dotaz

Zatím to neplánujeme, ale po posledních prohlášeních našeho ministra zahraničí a pana Baradeje lze předpokládat, že v rakouských blokádnících "chytnou saze" a až začnou zase blokovat, mohli bychom udělat nějakou srandablokádu na naší straně hranice.

P.S.: Já autíčka nemám, zato mám další generaci malých dětí. :-D

Jana 28.8.2007 6:40

Re: Re: Prosím o opravu

Vždyť se shodnete, tak proč ten útok?

Jiří Tyc 28.8.2007 6:39

Re: Prosím o opravu

Děkuji za upozornění! Když jsem to psal, bylo už pozdě v noci a "Klausovi" je v tomto případě ostuda!

honzak 28.8.2007 6:09

Re: První!

řadoví členové z blbosti (nevědomosti) vedení pro prachy. Tučné. Kolik z nich asi dostávají televizní redaktoři, kteří tu ekologistickou sebranku neustále tlačí na obrazovku?

Kiri 28.8.2007 6:07

Re: Prosím o opravu

Nech se opravit sám. Podstatné jméno vláda podle vzoru žena - koho čeho ženy, t.j. vlády - čí Klausovyyyyyyyyyyyyy. Kapišto????

Ladislav N. :-))) 28.8.2007 3:21

Re: Re: Re: kdyby nebylo "atomoviho dedka"...

Kdepak, on jenom klamal tělem a hubou! ;-)

Roman Šula 28.8.2007 2:17

Re: Re: Re: Re: Diky za clanek

On by šel a vážně se tím zabývá, alespoň to se to tak jevilo na červnové konferenci České nukleární společnosti, kde byly předneseny i jednotlivé možnosti z úst představitelů ČEZu. Nakonec částečně i z těchto informací jsem čerpal i pro svůj včerejší článek Co vadí zeleným na jádru

nespavec 28.8.2007 2:07

Re: Re: Re: Diky za clanek

Kdyby dostavet bylo vetsi terno nez nedostavet, proc do toho CEZ nejde ?

Karel Plocek 28.8.2007 2:07

Prosím o opravu

Prosím o opravu hrubé pravopisné chyby "Klausovi vlády" v bodu "4) „Zpráva dokončená v únoru 1999..."

nespavec 28.8.2007 2:05

Re: Re: kdyby nebylo "atomoviho dedka"...

no jestli zrovna lopatou po hlave to nevim,:-D ale nejak ty managory k tomu aby Temelin konecne dostaveli prinutil.

Jenda 28.8.2007 1:55

Re: Re: Diky za clanek

CEZ na to samozrejme skodnej bude. Onje rozdil jestli prodavate dva tisice rohliku po korune devadesati nebo jeden tisic za dve koruny. Jiste, zalezi na marzi, ovsem jeste jeden Temelin by rozhodne nesrazil cenu tak hluboko aby se nevyplatil.

Ladislav N. 28.8.2007 1:39

Re: kdyby nebylo "atomoviho dedka"...

 ;-D ... copak, on tam chodil pomáhat s lopatou? ;-P

Roman Šula 28.8.2007 1:35

Dotaz

Kdypak zase Jihočeští taťkové udělají nějakou blokádu dětskými autíčky? Že bych se přidal, děti mi odrostly, ale auta jsou stále...

nespavec 28.8.2007 1:24

Re: Diky za clanek

Pokud se nepostavi dalsi bloky Temelina, CEZ na tom skodnej nebude. Bude dale vyrabet tak jako dneska, ale pri vetsi poptavce prodavat mnohem draz.

Ono kdyby nebylo "atomoviho dedka", a vystavba Temelina byla jenom na manazerech CEZu, tak i pres proinvestovanych 300 miliard v Temeline dodnes nejede jedinej blok.

Maaartin 28.8.2007 1:13

Diky za clanek

Fandim Vam.... a mam dotaz: Pokud se nepostavi dalsi bloky temelina vznikne tim jiste nemala skoda (predpokladam ze CEZu, ale i celemu statu v dusledku nutnosti importu elektriny a pripadnym vypadku). Kdo za ni bude zodpovidat?

jenicek 28.8.2007 0:50

V archivu to je

www.referendum2000.cz

Doufám, že jste ten podklad blbosti nevyhodil.

habr 28.8.2007 0:48

poděkování

I já se připojuji k "prvnímu" a chtěl autorovi moc poděkovat za excelentní rozbor a následné jednoznačné vysvětlení jednotlivých bodů tohoto rozboru. Tato cesta trpělivého vysvětlování je asi jedniná cesta jak bořit účelové články a tvrzení různých demagogů, vedených buď jejich vlastní neznalostí, hloupostí a nebo zcela účelově.

Jirka 28.8.2007 0:45

Re: První!

Nezbývá mi než abych se přidal.;-D

Ignacy M. 28.8.2007 0:37

První!

Přestože se mi (poprvé!) podařilo být prvním, nebudu psát kraviny a jenom popřeju panu Tycovi i ostatním taťkům mnoho vytrvalosti v boji proti těm, kteří brojí proti Temelínu, a to, jak říkal Werich, částečně z blbosti a částečně za cizí peníze.