21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

JETE: Temelínský otesánek?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
oakman 28.8.2007 11:18

Zase ty omyly levičáka

1) to není česká ale CEZská energie

2) nutnost existence JETE nemá s obchodováním více společného než to, že podmiňuje svým nominálním výkonem stabilitu sítě, na které se vexluje se špičkovou energií. Vy strašně žvaníte, člověče!!!;-D

BuBu 28.8.2007 11:15

Z článku jednoznačně vyplývá . . .

. . . že ten, kdo navrhl do funkce ministra školství, dezertérku od dřezu, odkojenou rakouským mlékem Kuchtovou - tak ten by měl být souzen za vlastizradu - sabotáž - nebo za terorismus !

A to nemluvím o ostatním ksindlu, který v této nesmyslné "kauze" figuroval !

amiZ .M 28.8.2007 11:13

Máte česky jednoduchý pohled na svět a

podléháte klausovským zmateným postulátům o kapitalismu a trhu. Obojí v energetice dávno nefunguje a proto navrhuje komisařka EU rozbití koncernů s monopolním charakterem. (Podívejte se, jak dokáže taková veřejnoprávní ZDF situaci rozkrýt a porovnejte to s českými poměry.)

BM 28.8.2007 11:10

Re: Pane Tyc,

Vyborne sudruh Zima, si este vacsi blbec ako sme dufali.

Tvoj riadiaci dostojnik.

amiZ .M 28.8.2007 11:08

Není to pro mě nic nového, ale

je to s vámi pořád stejné: Nejde o nedostatek na Západě, ale o cenu. Na "české elektřině" se na Západě vydělává kolem 25-ti % bez hnutí prstu.

oakman 28.8.2007 11:03

To je v klidu, přítel Zima jen popisuje atav na německém, jeho rudými soudruhy kontrolovaném trhu.

Ano Zimo, krásně popisuješ ten psí socanismus na západě. Díky!!:-D

oakman 28.8.2007 10:59

Diletantismus na straně technologů je také děsivý

Pan Tyc by už měl pochopit, že vystudoval nejen proto, aby dostal práci, ale také - zejména ve firmě konající "veřejnou službu" - musí být schopen té dávky empatie, která ho přiměje k pochopení, že mnohé triviality jeho oboru jsou pro p.t. veřejnost španělskou vesnicí, potlačit aroganci fachidiota a pokusit se vysvětlit názorně okolním hlupákům, co je společným zájmem jich i JETE - stabilní síť. Ponechme ČEZ a jeho cenovou politiku bokem, chtělo by to hlasitý technologický exkurs do nutných parametrů sítě, který by laické veřejnosti ukázal, co je prostě do budoucna nutné a co může být ponecháno politikům na hraní.

Emp 28.8.2007 10:57

díky

Jirko za pěkný článek. Mám doma kompletní sérii těchto letáčků, kterých bylo asi 5. Pokud by byl zájem mohu dát k dispozici. Zdravím 

Jura Jurax 28.8.2007 10:57

Re: Re: První!

Ti redaktoři to dělají možná i z čistého srdce - tedy z blbosti - protože na novinářské fakultě matematika a fyzika není ...

oakman 28.8.2007 10:52

Zelení - povídka o tom, jak to vypadá, když se nedělá, co by se mělo...

Oni zelení jsou také potřeba - on je občas potřeba nějaký ten magor, protože "normální ldé" ani nechtějí separovat odpad, ani netuší o nutnosti správně skládkovat, nemají chuť investovat do ČOVek, rádi se zbavují svinstva pokoutně, pletou si řeky a lesy s motokrosem.

Svou naprostou idiocii nám Zelení (myšleno "ti praví, političtí") demonstrují na jednom naprostém principielním lapsu rozumu.

Ta základní zakopaná mrcha není v palivu, ale v jeho přetvoření v jinou energii. To znamená, že tu - pokud bojujeme s sifonovým plynem - bojujeme s hořením. To znamená, že VĚŠKERÉ technologie založené na oxidaci plamenem jsou bez ohledu na palivo špatné. Jednak uvolňují sifon, za druhé jsou NEEFEKTIVNÍ - využijeme méně než třetinu výkonu motoru či pece, zbytek odchází formou odpadního tepla. To, že Zelení hodlají vyrábět ELEKTRICKOU - ne tepelnou energii tím, že proženou komínem vše, co hoří, sice možná odstraní trochu tu naši feťáckou záislost na ropných zdrojích, ale samo o sobě to antagonizuje tu jejich misi. Nadto to, jako obvykle u ideologistů, vůbec neřeší vedlejší efekty změny palivové politiky na domácí trh.

Pro všechny fanoušky "nové generace" v poltice to musí být smutná kocovina - jsou to stejní diletanti ve "svém" oboru jako ODS v ekonomice a KDU v obraně.

Nejsmutnější je to, že kromě diletantů jsou tu už jen sockomouši.

Jura Jurax 28.8.2007 10:50

Re: Uz ma Bursik

No, to se neví, ale pracuje na tom. Očividně nemíří do Mostecké uhelné ... :-D

Jura Jurax 28.8.2007 10:49

Re: Re: Re: Re: Re: Malá kalkulace

Alternativou je vybavení každého větrníku dieselgenerátorem, který vyrábí elektřinu, když nefouká.

Ono totiž za každým větrníkem ten pomyslný dieselagragát vlastně je - akorát ho neplatí provozovatel toho větrníku, ale my všichni v ceně elektřiny.

Ccecil 28.8.2007 10:47

Re: Pane Tyc,

Pro tvou informaci, kam a jak momentálně teče proud z Temelína se můžeš kouknou sem http://www.ceps.cz/detail.asp?cepsmenu=3&IDP=418&PDM2=426&PDM3=0&PDM4=0 a raději zklapnout, neb co píšeš jsou howadiny.

cb 28.8.2007 10:45

Uz ma Bursik

zajistene misto v Gazpromu?

Ccecil 28.8.2007 10:44

Re: Stránky www.referendum2000.cz

Já byl dřív ;-)

amiZ .M 28.8.2007 10:44

Pane Tyc,

je vidět, že Vám i doma, stejně jako na JETE chybí pracovní kázeň. Místo, abyste uklízel sklep, jak Vám nařídila manželka, tak fantazírujete o bezpečnosti Temelína, jako byste byl na šichtě.

Zase blábolíte jako Urban o nedostatku kapacit v Západní Evropě. Je příslovečné, že celé Česko včetně médií zcela minulo výpadky Krúmmel, Brunsbúttel před dvěma měsíci, po kterých by podle Vaší zmatené teorie o nedostatku kapacit museli zachraňovat svícení v Evropě Češi. O tom, že při zmíněné příležitosti předložil Vattenfall zprávu, která ukazuje, jak se má takový případ zpracovávat, raději nechcete při Vašem pracovním stylu ani slyšet.  

A ještě k těm cenám. Trochu Vás poučím. Udáváte Vaši prodejní cenu, cca. 42 €/MWh o výrobních nákladech neříkáte nic. V Evropě je to asi takto: Ve starých JE's se produkuje za 10€/MWh, ve starých hnědouhelných elektrárnách za cca. 15€/MWh. Prodává se to na zmanipulované Lipské burse za 55€/MWh, protože nefunguje trh. Na této skutečnosti participujete a vyděláváte na aktivity, které podtrhují mafiózní charakter činnosti energetických bossů. (Financování pochybných, s politikou spjatých akcí a odsávání nehorázných sum na privátní účty managementu).   V současnosti je situace nejenom v Česku již tak pokročilá, že není jasné, kdo vlastně určuje, rozhoduje, dělá politiku, zda manageři, nebo politici.

Josef Kotrba 28.8.2007 10:41

Stránky www.referendum2000.cz

pokud hledáte nějaké materiály, které byly v minulosti vystaveny na Internetu a nyní již nejsou, je možné zkusit nahlédnout do některého z archivů, které provádí pravidelné "sklizně obsahu vybraných domén". Asi nejznámější je dostupný na adrese web.archiv.org, viz příklad url ze subj. http://web.archive.org/web/*/http://referendum2000.cz

Jura Jurax 28.8.2007 10:41

Re: Re: Re: Malá kalkulace

A za tohle děkujme zeleným a našim zákonodárcům i eurounijním papalášům, s jejichž blbostí a úplatností nutno počítat jako s faktem. Jde holt o zlegalizovaný penězovod peněz daňových poplatníků do těch správných kapes.

Jura Jurax 28.8.2007 10:37

Re: Re: Malá kalkulace

No, ten uran je v zemi taky "zadarmo" jako ten foukající vítr - a náklady na palivo jsou zakalkulovány v ceně energie - a ta vychází nejmíň třikrát levněji než z větrníků a navíc jde o stabilní zdroj.

Jura Jurax 28.8.2007 10:33

Re: Každý zelený

No, nevím, jestli to myslíte opravdu vážně - ale pakliže ano, pak vězte, že máte pravdu.

Jura Jurax 28.8.2007 10:32

Re: Hezké to sice je

Velmi přesně řečeno ... bohužel. A v televizi veřejné služby se dozvíme, jak jsou ty větrníky super ... diletantští nebo podplacení novináři taky chtějí být in ...:-(

Předseda 28.8.2007 10:31

Technická:

Pane autore, ve Vašem komentáři mezi citovanými odstavečky 4 a 5 máte hrubku. Také Temelín neprodal podle mých informací zatím ani jednu elektriku, v okolí žádné tramvaje nejezdí.

Emersonskej 28.8.2007 10:29

Re: Jinak panu Tycovi děkuji za názornou ukázku

Naprostý souhlas !!!

Jura Jurax 28.8.2007 10:28

Zelení, grýnpísáci, duhatci

a podobní pomýlenci jsou prostě zemští škůdci - dílem z vlastní blbosti, dílem za cizí peníze jako jihočeské maminy nynější ministryně školství (!!!!!) Kuchty a dílem ku svému prospěchu, získanému něčím, čemu se diplomaticky říká nátlak, nediplomaticky raketýring (dělal to už Al Capone neblahé paměti).

Emersonskej 28.8.2007 10:26

Re: Bravo

PŘESNĚ !!!!!

jarda 28.8.2007 10:26

ja nevim, proc delaj tu pakrnu s vetrniky

Nebylo by lepsi ty dotace proplatit naiz by se stavely ty vetrniky. Beztak je to tunel a kdyby se vyplacel jen "cisty zisk" aniz by se cokoliv stavelo, dostalo by se na vic tunelaru, setrila by se priroda, vsichni by byli spokojeni

Milaz 28.8.2007 10:21

Re: Re: Re: Re: kdyby nebylo "atomoviho dedka"...

Grégr nejvíce pomohl Františkem Hezoučkým. Všichni atomčíci ví, o kom mluvím.

oakman 28.8.2007 10:21

Jinak panu Tycovi děkuji za názornou ukázku

pro levicové dogmatiky - lpění na ideologii končí trapasem, oprtunismus a revizionismus jsou v byznysu a investicích naproosto nutnou a přirozenou součástí úspěšné strategie.

JETE je podobně jako radar obětí politických odborných diletantů. V obou případech se popírají nejen názory odborníků, ale pokud nelze popřít názory, diskvalifikují se jejich nositelé. To je další daň té lidské mentální nuzotě u nás - každý Pepan z hospody má tu svou svatou pravdu. Proč? Protože strana naučila dělňase komandovat inženýry. 

Emersonskej 28.8.2007 10:20

Re: Každý zelený

R^R^R^

Emersonskej 28.8.2007 10:19

Re: Hezké to sice je

Velmi přesně řečeno !!!R^R^