30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Yarda 27.1.2007 7:51

.....Češi, Poláci, Britové, kteří k textu mají námitky.....

Asi by se mělo napsat ....Britové, Poláci, Češi.....:-/

redbird 27.1.2007 7:12

Dnes bych se už nebál.

Dnes bych se už nebál, referenda. Myslím že si Ti kteří k referendu příjdou, připomenou ty různé buzerace, stavitelů světlejších zítřků v Bruselu a eurohojerů u nás.

K nevire. 27.1.2007 7:03

Takovy clanek napsat v zemi kde lide nerozumi ani sve vlastni ustave ?

V zemi kde sestaveni vlady po volbach trva sedm mesicu ?   Protoze nikdo nevi jak se ma postupovat - a Ustavni soud je napadny svym naprostym mlcenim ?

V zemi kde nejvyssi soudkyne musi zalovat presidenta pro chybna vyuzivani sveho uradu ?

Ten  t.zv. novinar  mluvi jak zadek ze sna. 

trp 27.1.2007 7:17

Re: Takovy clanek napsat v zemi kde lide nerozumi ani sve vlastni ustave ?

Nevím o kterých lidech si troufáte tvrdit, že neznají vlastní Ústavu. Mně spíš připadá, že jste obklopen jen samými burany, kteří znají jen vaše "názory". Z toho pak pro vás vyplynulo, že vy jste znalec a odborník na ústavní právo. Pro mne jste však b-b! Bude to asi tím, že mám vlastní mozek, umím číst a přemýšlet. Váš odsudek celé české společnosti vyplývá z vašeho snu o vaší výjmečné a jasnozřivé inteligenci. Leč, musím vám zopakovat že jste jen a pouze b-b.

Starý J. 27.1.2007 10:46

Re: Re: Takovy clanek napsat v zemi kde lide nerozumi ani sve vlastni ustave ?

Že máte pravdu potvrzuje už jeho podiv nad tím, že ústavní soud mlčel při tom, když bylo obtížné sestavit vládu. To ji měl sestavovat. Jak vidno, někteří si za ÚV teď dosadili i Ústavní soud a tak se diví, jak to, že nezasáhl. Dokud nevymřou dvě generace, přízrak komunismu nás bude drtit.

Lea 27.1.2007 6:20

Angela

nepřijela nikoho zmasírovat,Angela se přijela pozeptat.Zmasírovat by myrek zasloužil za projev k výročí holocaustu.Mluvil tam o kolektivismu,který je základem k těmto excesům.A to vykládá  Židům,kteří se v kibucech dopracovali k "téméř komunismu."

AeroKarel 27.1.2007 15:42

Re: Angela

Jo Leo, nacionální socialismus nebyl nic víc, než je v jeho názvu. I kdyby socani pukli vzteky a raději vždy mluvili o fašismu.

Jenda 27.1.2007 15:44

Re: Angela

No on je trosku rozdil mezi nasilnou kolektivizaci celeho statu a dobrovonym tvorenim malych komunit v ramci kterych jsou zrusene penize. Nehlede na to, ze se jim ty kibucy samovolne rozpadaj. A nejak jsem si nevsiml, ze by kolem nich obchazeli pohranicnici s prikazem zastrelit kazdeho kdo se je pokusi opustit.

Jist, tak daleko nejsme. A doufejme, ze ani nebudem. Ale musi se to hlidat! I proti Vilemum a Hanakum.

Lerak 27.1.2007 16:26

Re: Angela

Než Leu, raději Leo!!

Vilém 27.1.2007 1:46

Proč tolik vzteku?

Pan Kaiser zde předvádí pokleslou, vágní, nepodloženou, nebo přímo mylnou argumentaci. Prakticky v každém odstavci. Od subjektivních dojmů typu "několik málo oblastí, kde má spolupráce smysl" přes tvrzení o důvodech odmítnutí euroústavy ve Francii a Nizozemí až po ataky na sociální práva jako údajně sociálně demokratická. To bychom mohli třeba vlastnická práva taky vyřadit s tím, že nejsou komunistická, a proto jim chybí všeobecná podpora. Vulgarity ohledně shitů nemá cenu komentovat.

Všeobecně: někteří lidé zřejmě těžce nenávidí jakékoli instituce, které odporují jejich soukromým názorům a způsobům. Takové gaunery hrozně děsí společnost, kde vládnou ohledy na slabší, spolupráce, na které se musí daňově podílet, kde není normální chovat se jako krysa. Svým způsobem se těmto lidem nedivím - v Evropě by vypadali mnohem hůř než v pražských podnikatelských brlozích, kde jsou standardem. Tím spíš je nutné Evropu sjednotit - v ní se naučí slušným způsobům nebo si zachovají ty své - a skončí v kanále.:-D

janabok 27.1.2007 2:25

Re:Vilíku,

pokud je zrnko pravdy na tom, že studujete v Česku, pak na rovinu přiznávám, že mé zděšení z českého školství nabývá nebývalých rozměrů...

moje tajná útěcha spočívá v tom, že študýrujete "načerno", t.j. čerpáte ze spisů dávných, leč zločineckých, tedy Marxem a podobnými zločinci vytvořených... 

Alfons 27.1.2007 3:28

Re: Proč tolik vzteku?

Au, au, chtějí nám šáhnout na zoubek !! A tentokrát při nejhorším budeme hájit práva lidu a v tomto případě uděláme referendum a za to se pěkně schováme.

sKoba 27.1.2007 7:16

Sjednotit Evropu? A k čemu vlastně?

Jak chcete sjednotit národy, které už od pádu Římské říše nedokázaly vytvořit vnitřně jednotnou říši i přes všechny snahy vládců a diktátorů? Jak šel dějinami čas, bylo to vždy horší - národnostně, nábožensky, politicky. Na jakém základě je chcete spojovat dnes? Na ochranářských opatřeních vůči novým členům a síle největších národů a jejich lobby je jasně vidět. že jde o nepřirozené znásilnění skutečnosti. Klameme sami sebe řečičkami o vzájemně se usmívajících evropanech. Nejsou tu žádní Evropani, to jsou jen kecy politiků. Jsou tu hrdí Němci, Britové, Holanďané, Francouzi a pak bohužel připos...é skupiny servilních východoevropských úředníků, kterým se podařilo nachytat vlastní lidi na "dotace z EU". Což byl nejčastěji uváděný argument, proč do EU jít.

Ti noví, ideami opojení hlupáčci si sní o své Jednotné Evropě, zatímco ti staří, silní si jdou za svými cíli, ochotni ty nové bez váhání omezit, znevýhodnit kvótami a pod. nebo umlčet zavedením většinového vlivu té slavné Smlouvy. Proč by se měla Evropa propojovat jinak než ekonomicky? Kdo potřebuje centralizaci moci? Kdo to je? Obyčejní lidé v zastoupených národech to ve velké míře nechtějí. Tak kdo? Řeknou nám přeplácení bruselští papaláši konečně o co tady jde? Ale doopravdy!

Josina 27.1.2007 7:35

Re: Sjednotit Evropu? A k čemu vlastně?

R^

Jojin 27.1.2007 9:43

Re: Sjednotit Evropu? A k čemu vlastně?

No oco asi,přeci o vytvoření"Unie evropské národa německého"(jako Říše římské národa německého)čili jinými slivy,rozpoutáním krveprolití v minulých dobách to nevyšlo,dostali pokaždé(nebo aspoň z části)po ústech,tak to půjde takto.Každý z nás už udělal zkušenost že když někam měl nastoupit a dostal informace o podmínkách tak později zjistil že je to jinak,zkrátka"když ptáčka..."a tak by se dalo dost dlouho pokračovat.

Starý J. 27.1.2007 10:34

Re: Sjednotit Evropu? A k čemu vlastně?

R^R^R^

Starý J. 27.1.2007 10:41

Re: Sjednotit Evropu? A k čemu vlastně?

Je to snaha socialisticky zmasírovat Evropu. Když se to nepovedlo u té výchdní, protože zde byla západní a bylo možné porovnávat nejen hospodářské výsledky tržní a socialistické ekonomiky, je snaha znásilnit Evropu celou, aby nebylo s čím srovnávat a nebyla zde protiváha. Pakjiž jen stačí nasadit Americe psí hlavu a tvrdit, že jejich bohatství je výsledkem "vykořisťování pracujících, vysáváním nerostného bohatství rozvojových zemí, námezdní práce všech možných imigrantů (kteří se tam dobrovolně za účelem toho, aby byli vykořisťováni, ženou) a je vymalováno. Socialismus nakonec "zvítězí" v celé Evropě. Ti západní Evropané totiž ani netuší, co jim jejich sociáldemokratické strany připraví, co na ně chystají!

Vilém 27.1.2007 11:33

Re: Sjednotit Evropu? A k čemu vlastně?

Tvrzení, že věci jdou stále hůř, nelze obhájit proti očividným faktům. Evropa, kdysi dějiště neuvěřutelného množství válek, nezaznamenala žádnou mezi členy EU. A že to není vlivem civilizačního vývoje, vidíte na Balkáně. Takže podstatným důvodem je právě ES.

Evropani nejsou národ, a nemusí jím být o nic víc než Švýcaři, Belgičané nebo Velkobritaňané.Celkové existenční propojení včetně ekonomického dospělo tak daleko, že národní stát nemá MOŽNOST efektivně plnit své úkoly, protože dění se vymyká jeho pravomoci. Z toho plyne nezbytnost státu Evropa. Pokud má jít o stát demokratický, a nikoli diktaturu typu RVHP, jak by plynulo z návrhů ODS, musí mít ústavu, parlament atd.

Fafa 27.1.2007 16:10

Vileme,

valka mezi staty EU nevznikla mimo jine proto, ze historicky problematicke Nemecko bylo okupovano viteznymi mocnostmi.

Pokud jde o plneni ukolu, mate pocit, ze narodni staty Norsko nebo Island selhavaji ve svych ukolech? 

Vilém 27.1.2007 16:41

Re: Vileme,

1. V Evropě neválčilo jen Německo, ale také třeba SSSR vůči Finsku, Maďarsku, a koneckonců i vůči ČSSR. A kromě válek existovala řada napjatých a nenávistných vztahů, které do ozbrojeného boje nepřerostly. Kdežto spolupráce v rámci ES vše podstatně změnila. Naši pravicoví politikové se neustále tváří, jako by evropská spolupráce byla jakousi samozřejmostí, která spadla z nebe a stačí ji patřičně zneužít v náš prospěch na účet ostatních. Ale to je nesmysl, trend se může i obrátit a pak se neudrží ani ekonomická spolupráce. Pokud by se prosadili populisté ve Francii nebo Německu, které mají problémy s trhem práce hlavně díky ES, a jednali stejně tupě jako zdejší pravice, tak nás prostě vykopnou a hotovo, a pak by se najednou ukázalo, že naše báječné levné zboží se tam nedostane.

Všechny národní státy ztrácejí možnost poskytovat svým občanům kvalitní prostředí k životu, Island a Norsko nevyjímaje. Uznávám, že některé vlády situace zneužívají k tomu, aby občanům namlouvaly, že stát je tady jaksi jen pro politiky, občan se má o sebe postarat sám - to dělá třeba ODS.

Fafa 27.1.2007 18:03

Vileme,

ad 1 - z dnesnich clenskych statu EU bylo skutecnym problemem jenom Nemecko. Musel byste jit vlastne az k Napoleonovi, abyste nasel valku, ktera nebyla primo svazana s Nemeckem. Valky vedene SSSR se nepocitaji, ani SSSR ani Rusko nebyly a nejsou cleny EU. Navic si myslim, ze existence NATO a okupace Nemecka byly podstatne dulezitejsi nez existence EHS. Ale i pokud Vy mate pravdu, tak EHS zabranilo valkam v Evrope po dobu temer pul stoleti. Proc je tedy nutne ted zakladat EU s ustavou a ostatnimi atributy statu?  Jo, Nemci uz tupe jednaji, jejich sedmilety zakaz volneho pohybu pracovnich sil je dobrym prikladem.

ad narodni staty - tady se urcite neshodneme. Mne osobne treba Norsko, Island a mimo Evropu Australie, Novy Zeland  nebo Japonsko pripadaji jako velmi privetive domovy pro vlastni obcany a neni mi presne jasne, co by jim melo prinest prevedeni vladni odpovednosti na blize neurcene nadnarodni entity.

jardavary 27.1.2007 7:58

Re: Proč tolik vzteku?

A jé, Vilém zase perlí! Nechceš už konečně jít péct housky a ty svoje bláboly si nechat pro sebe?

Petr Brodský 27.1.2007 13:37

Re: Re: Proč tolik vzteku?

Pro většinu zdejších přívrženců Václava klause je typické, že pouze osobně napadají oponenty, aniž by něfco řekli k tematu debaty

AeroKarel 27.1.2007 15:43

Re: Re: Re: Proč tolik vzteku?

Třeba Jiří K., že?

Lerak 27.1.2007 16:24

Re: Proč tolik vzteku?

Otázka intelektuálu Vilémovi: ví kolik (mnohdy i navzájem protichůdných) stránek ten výtvor zvaný Návrh... má. No i s přílohami na dva tisíce!!! Ví Vilém kolik stránek má Ústava USA? Má GB ústavu? A fungují nějak špatně posledně dva jmenované státy? Topolánkovo anglofonní hodnocení návrhu EÚ je po právu výstižné. Samozřejmě, útlocitným (a obvykle málo užitečným) intelektuálům se toto hodnocení nehodí do krámu. Ať jdou k čertu tito zbyteční lidé! 

Vilém 27.1.2007 16:47

Re: Re: Proč tolik vzteku?

V článku se nemluví jen o vztahu k této konkrétní ústavě. Není nutné, aby byla obsáhlá, nýbrž aby byla OBSAŽNÁ, tj. nebyla prázdnou deklarací, kterou si pak každý stát vysvětlí (překroutí) po svém.

NobodyWasHere 28.1.2007 13:25

Re: Re: Re: Proč tolik vzteku?

Víte, Viléme, já jsem to dílko četl a popsal jste jej poměrně přesně jako obsáhlou prázdnou deklaraci, kterou si každý vlivný stát již při jejím vytvoření překroutil po svém. ;-D

sláva 27.1.2007 21:41

Re: Proč tolik vzteku?

R^!!

janabok 27.1.2007 0:51

klasika...

pokaždé, když se přiblblým socialistům hroutí jejich sny, sáhnou po tužce a papíru, stvoří blábol, pokud možno opentlený sociálnem a podobnými nesmysly...

drazí socialisté, vím, že to se mnou myslíte dobře, přesto vás prosím, nevšímejte si mne! ...

Melein 27.1.2007 1:58

Re: klasika...

Jenom se připojuji:-D A dodávám: Klidně si tvořte svoji EU, ale nechtějte po mě, abych se s ní ztotožila, neboť přinese mi další a další nařízení EU, tak se jděte vycpat;-€ Takové blbosti, co musíme snášet začnou jednoho dne být neúnosné a mě to (krom plánování) začíná zapáchat bývalým RVHP a to jsme snad nechtěli nebo ano?