30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
sherman 27.1.2007 11:02

Re: Téhle ústavy se bojím

R^R^

AeroKarel 27.1.2007 11:21

Re: Téhle ústavy se bojím

Přesné. A vypadá to,  že "kritická diskuse o (odmítnuté) ústavě se má sestávat z kritizování všech, mající nějaké výhrady. Ne diskusi na nápravě onoho paskvilu.

jasan 27.1.2007 10:13

musim rici

ze, obavam se na rozdil od mnoha, jsem si to precetl...  podiskutoval s par pravniku....     je to obrovsky SHIT

Jiří K. 27.1.2007 10:02

"Obrovský shit" má především pan Daniel Kaiser v hlavě.

Podobně jako sám velký myslitel, tedy původní autor tohoto "vtipného" přirovnání.

Ostatně to u obou pánů není žádné nové zjištění.

Článek a zejména jeho závěr je typickým produktem pravicového českého vypatlance, který je za všech okolností skálopevně přesvědčen, že všechno ví a všemu rozumí lépe, než zbytek zeměkoule, bohužel. Na svoji omezenost a ignorantství je navíc náležitě hrdý, takže se s ním rád a s chutí předvádí na veřejnosti očekávaje obdivné reakce a souhlasné hýkání ( např.: R^R^) obdobně postižených.

P.S.: Je mi líto, ale na hrubý pytel patří hrubá záplata.

Plzák 27.1.2007 10:23

Re: "Obrovský shit" má především pan Daniel Kaiser v hlavě.

Pane, neuvědomujete si, že tlak na nás dnes, je totéž, jako tlak bývalého Sovětského svazu na své slovanské vazaly před rokem 1989. Nic se nezměnilo, místo komunistů přicházejí noví zájemci o vládu nad Evropou - tentokrát ze západu.

A pravicoví čeští vypatlanci jsou mi stále milejší než levicoví pohrobci komunistů.

Jiří K. 27.1.2007 11:11

Re: Re: "Obrovský shit" - jací vypatlanci jsou vám milejší je mi srdečně jedno.

Ovšem to přirovnání nesvědčí zrovna o znalosti poválečného vývoje Evropy a ani o snaze používat hlavu k myšlení.

Spíše je to typický produkt nadměrné a nekritické konzumace třeskutých myšlének té vám milejší množiny vypatlanců. Je to smutný pohled na výsledek jimi vytvořeného myšlenkového gheta.

Ale účinnost jejich propagandistické práci je nutno přiznat, to zase ano. Však se mají kde učit. Co se stane se 100 krát opakovanou lží je už mnoho desítek let obecně známo, to není žádná novinka. Útulno, pohodlno a jednoznačno je v jimi vytvořeném Matrixu, vše je tam takové polopaticky jasné a jednoduché.

Pete Brich 27.1.2007 12:40

Re: Re: Re: "Obrovský shit" - jací vypatlanci jsou vám milejší je mi srdečně jedno.

A co takhle nějaký argument?

Co ale čekat od někoho, kdo má v hlavě jen ten shit.

PB

Jiří K. 27.1.2007 13:02

Re: Re: Re: Re: "Obrovský shit" - jací vypatlanci jsou vám milejší je mi srdečně jedno.

Hmm, další volá po argumentech.

viz. odpověď AeroKarlovi

Petr Brodský 27.1.2007 13:45

Re: Re: Re: Re: "Obrovský shit" - jací vypatlanci jsou vám milejší je mi srdečně jedno.

Ten "shit" to je argument v popjketí Pete Bricha.

sláva 27.1.2007 21:32

Re: Re: "Obrovský shit" má především pan Daniel Kaiser v hlavě.

Správně! Nenecháme se ovládat nějakou Západní Evropou a hrdě se jí postavíme! Jako ti husiti, a Picolomini jak panečku mazal! (Škoda jen, že se pak Čechy nemohly dobrých sto let zmátořit z té kalamity.) Jen jestli na to válčení nebudem jaksi v silné menšině. Ale co! Přivineme se k tomu tam velikému dubisku, které na nic jiného ani nečeká, a máme zase jednou vystaráno! Ej, uchněm!

Starý J. 27.1.2007 10:50

Re: "Obrovský shit" má především pan Daniel Kaiser v hlavě.

Zatímco komunistický český vypatlanec skromě přiznává, že by se mohl i mýlit! Na svoji skromnost je náležitě hrdý a očekává tichý souhlas soukmenovce - "Čest"!

Mirek Sejna 27.1.2007 11:32

soukmenovče Starý

komunističtí vypatlaci byli a jsou proti samotné existenci EU. Vždy patřili mezi její nejhorlivější kritiky. Takže jsou i proti ústavě EU. V tomto jsou komunističtí vypatlanci velice podobní politikům ODS a s nimi se v názoru na EU dojemně shodují.

AeroKarel 27.1.2007 11:17

"P.S.: Je mi líto, ale na hrubý pytel patří hrubá záplata."

Dobrá, dostane se vám tedy požadovaného. Jste blb, podkategorie EUroblb, druh EUro Hujer, čeleď levicový vypatlanec.

Argumentace pana Kaisera se vám líbit nemusí (byť je IMHO zcela správná), ale zkuste ji vyvrátit nějakým argumentem. Jste-li toho schopen.

Mirek Sejna 27.1.2007 11:41

AeroKarle

v tom případě jsou komunisté pravičáci, protože nikdy nepatřili mezi euroHujery, Euroblby a tím tedy ani mezi levicové vypatlance. Je opravdu dojemné, jak se bolševici a modráci občas profláknou podobností svých názorů. V odporu k EU se bolševici a modráci shodují dokonale.

AeroKarel 27.1.2007 11:56

Re: AeroKarle

Chcete-li spatřovat spřízněnost v tom, že obě strany se shodnou v odmítnutí, ne však v jeho důvodech, klidně můžete. Jen by mne zajímalo, jste-li si vědom nesmyslnosti toho tvrzení a děláte to z propagandistických důvodů, nebo si rozdílu vědom nejste, to by se potom dalo vysvětlit (ne)schopností vyhodnocování skutečností.

Jinak o komunistech řeč vůbec nešla, jen si kdosi místo argumentů vzal do huby nebo klábosnice "vypatlanost". Já bych raději polemizoval s argumenty, v dotyčném příspěvku však žádné nejsou.

A chcete-li hledat spřízněnost, položte oko na programové rozdíly Paroubkovy "naší stovky".

Mirek Sejna 27.1.2007 12:20

Re: Re: AeroKarle

nejen "vypatlanost" ale "levicová vypatlanost". Proto jsem Vám předhodil komunisty, víte?

Američané a Rusové byli také spojenci proti Němcům. Nevzpominám si, že by historikové někde zdůraznovali, že

Američané sice proti Němcům bojovali, ale úplně z jiných důvodů než

Rusové.

Pete Brich 27.1.2007 12:46

Milé Šejno,

honem k lékaři. Možná, že ten nádor na mozku se dá ještě odoperovat. Nebo jste po totální lobotomii?

PB

Mirek Sejna 27.1.2007 13:13

milé Bricho

a něco k tématu by nebylo?;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Pete Brich 27.1.2007 13:20

Dostalo jste mě, milé Šejno.

Myslel jsem, že tematem je:

Američané a Rusové byli také spojenci proti Němcům. Nevzpominám si, že by historikové někde zdůraznovali, že Američané sice proti Němcům bojovali, ale úplně z jiných důvodů než Rusové.

;-D;-D;-D;-D;-)

PB

AeroKarel 27.1.2007 15:35

Re: Re: Re: AeroKarle

Asi ti historikové takovou samozřejmost nepovažovali za nutnou. Ale použil jste dobrý příklad boje naprostých protikladů se společným cílem. Něco takového jsem měl na mysli, čta vaše dávání ODS a komunistů do jednoho pytle. Do toho, do kterého Paroubek ke komunistům přistrčil ČSSD.

Jiří K. 27.1.2007 12:58

Re: Re: AeroKarle - argumenty?

Musím se Vám Karle přiznat, že přečtení takových článků, jakým je ten dnešní (zejména jeho závěr) pana Kaisera či nedávný pana Jakla o globálním oteplování, člověka od psaní argumentů odrazuje. Házení hrachu na zeď nepatří mezi zrovna smysluplné aktivity a sypání perel sviním je už vůbec čirá bláhovost.

Ti pánové prostě mají svou zjevenou (a někdy možná i zaplacenou) pravdu o které nepochybují, které bezvýhradně věří a proto nediskutují o argumentech, nehledají je aby si mohli utvořit názor, oni je hledají a selektují tak maximálně proto, aby jimi podpořili a zdůvodnili svou (jedinou pravou) víru. Právě tak jako převážná většina fanoušků a nekritických konzumentů jejich mouder.

Pan Kaiser nemůže neznat (nebo nemůže nemít možnost si opatřit) argumenty, které stály u vzniku a vývoje EHS, ES a EU, nemůže neznat dějiny a vývoj poválečné Evropy, nemůže neznat jaké vztahy panovaly mezi evropskými mocnostmi (nebo mezi katolickou a protestanskou částí Evropy) od středověku do poloviny minulého století a jaký měly dopad na zbytek kontinentu. Právě tak pan Jakl nemůže neznat (nebo nemůže nemít možnost si opatřit) argumenty jak je tomu ve skutečnosti s názory vědecké komunity na problémy globálního oteplování, jaké ve skutečnosti převažují argumenty v seriozních vědeckých publikacích a jaké v bulváru.

Jestliže přesto oba napsali co napsali, pro mne je to důkazem že pravda a argumenty jsou to poslední, oč oběma pánům (a jejich fanklubu) jde a připadá mi proto marné a neproduktivní s jejich bláboly obsáhle polemizovat.

Och ta nesnesitelná lehkost redaktorského (poradcovského) plácání!!

AeroKarel 27.1.2007 15:39

Re: Re: Re: AeroKarle - argumenty?

Ono z vámi jmenovaného jdou vyvodit i jiné závěry než ty vaše, třeba ty páně Kaiserovy. Pokud mu jen nadáváte a pro podporu svého názoru neuvedete žádné argumenty ( o což on se snaží), řadíte se svou úrovní hluboko pod něj. Škoda, pokud z zřejmě obsáhlého studia nějaké ty argumenty máte.

Jenda 27.1.2007 15:53

Re: Re: Re: AeroKarle - argumenty?

Dotaz. Co ma soucasna nebo dokonce eustavou projektovana EU spolecneho s EHS?

Jiří K. 27.1.2007 20:37

Re: Re: Re: Re: AeroKarle - argumenty?

Když už nic jiného, tak historii.

A také cíl mírovým způsobem uspořádat a garantovat koexistenci a spolupráci jednotlivých evropských zemí. Bez stoletých, třicetiletých, napoleonských, revolučních, velkých (původní název 1. SV) i malých, světových i lokálních, sjednocovacích (Prusko - Rakousko) či emancipačních a já nevím ještě jakých válek, bez "svatých" i nesvatých aliancí, trojdohod/trojspolků, tisíciletých říší, revolučních táborů míru a socialismu a vůbec přemnoha dalších podobných bohulibých vymožeností.

Třeba snahu pro tyto cíle zachovat přijatelnou míru funkčnosti společenství při podstatně větším počtu členů než v dobách EHS/ES. Dávno už se nejedná o prestižní a exkluzivní klub pro několik vyvolených a bohatých ale o rozsáhlý geografický prostor s podstatně větším počtem členů, navíc s nebývalými rozdíly v dosažené úrovni (nejenom ekonomiky ale i politiky a demokracie). Společenství otevřené prakticky každému, kdo projeví zájem a zaváže se dodržovat pravidla hry.

Třeba snahu zachovat funkčnost, aby bylo možno lépe čelit výzvám doby jakými je třeba globalizace, nástup nových velkých hráčů jako je Čína, Indie, jihovýchodní Asie ...

A třeba mnoho dalšího, chce to jenom namáhat si trochu mozkové závity, Jendo.

AeroKarel 27.1.2007 21:14

"Třeba snahu zachovat funkčnost,"

souhlas, to je oprvdu nutnost. Tedy je třeba jednoduchosti a konkurence, svobody pohybu a práce. Všeho toho se slavné EUústavě bohužel nedostává.

Jenda 27.1.2007 15:50

Re: "Obrovský shit" má především pan Daniel Kaiser v hlavě.

No presne tak by se dalo prohlasit, ze vas prispevek je typickym produktem levicoveho ceskeho vypatlance presvevdceneho, ze za hranicema vedi vsechno lip a on udela nejlip kdyz sklapne a prevezme cokoli co kde koho napadlo. Kdyz je to ze zahranici tak to prece musi byt lepsi. :-P

Plzák 27.1.2007 9:56

Německý tlak na Českou republiku je stejný.

Jako tlak Hitlera na bývalé Československo v roce 1938. Cíl je získání nadvlády v Evropě.

Jen forma je jiná.

SÍLA ODSUDU 27.1.2007 11:20

Re: Německý tlak na Českou republiku je stejný.

 Plzáku - TOSTE ale uhodil hřebík na hlavičku, který stál na vaší palici....

Alfons 27.1.2007 9:10

Nejvíc řvou ti,

kterým by  EUústava ohrožovala jejich privilegia, prebendy a pohodlné vládnutí. Nejednotná legislativa způsobuje např. to, že u EUsoudu platíme jeden prohraný spor za druhým. Peněz máme dost a vláda ani politici to neplatí ze svého. Platí to za ně všichni občané.

AeroKarel 27.1.2007 11:19

Re: Nejvíc řvou ti,

U soudu platíme za neskutečně bídný stav justice, ne za zákony, které máme povinně "sladěné", ale kulhá jejich použití.

Pláčete na špatném hrobě.