30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fafnir 27.1.2007 19:04

Re: Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

zakřivení okurek určitě ne,ale třeba jednotná el.zásuvka,nebo rozteč vodovodních armatur ušetří dost peněz

Ivan Nový 27.1.2007 19:25

fafnire,

Jak ty peníze ušetří?

Ivan Nový 27.1.2007 19:27

A fafnire,

když lidé budou smět chodit jen v předepsaných uniformách, také se ušetří hodně peněz. Kde je ta hranice unifikace. Nepřekročili ji už eurokrati?

AeroKarel 27.1.2007 20:55

Re: Re: Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

Jednotná zásuvka neexistuje dodnes, u armatur jsou dva rozměry. Navíc sjednotí to mnohem spíš trh než početné komise i Komise.

AeroKarel 27.1.2007 20:54

Re: Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

Nikoliv, to udělá "bruselská ovečka".

fafnir 27.1.2007 16:28

E.U.není o pravo-levém

vidění světa.Ostatně,od kdy je ODS se svým odmítáním deregulací nájmů,neprivatizováním bank,a když privatizací,tak českou cestou/Stehlík,Soudek/pravicovou stranou.V Europarlamentě má problémy se skutečně pravicovými stranami,a hlásí se spíše k nacionalistům,pardon ,Euroskeptikům.Kdzž jsou,jak se prokázalo ,životaschopné Spojené státy,se svou ústavou,tak nevím,poč by se nemohla integrovat Evropa, s podobně jednoduchou ústavou.Tedy jsem pro rozumnou a jednoduchou ústavu a sjednocenou Evropu,jinak hospodářsky proti Rusku Číně USA a Indii neobstojíme

AeroKarel 27.1.2007 20:57

Re: E.U.není o pravo-levém

S tou jednoduchou stručnou a jasnou ústavou souhlasím. Až s ní EU přijde, budu pro. Základní podmínka je zamítnutí té současně navrhované. Tu takto popsat rozhodně nejde.

Ben 27.1.2007 15:44

Eurohujer Zaorálek cítí tučnou, velice tučnou kořist

A tak bojuje ze všech sil. A všemi prostředky. Bojuje prostě jako Zaorálek. :-) Když může být eurokomisařem Špidla, proč bych jím nemohl být já..., žejo...?

A tak se snaží a snaží a snaží. A mnoha lidem je z něho špatně a špatně a špatně.;-(

Pete Brich 27.1.2007 16:19

Re: Eurohujer Zaorálek cítí tučnou, velice tučnou kořist

Ale Zaorálek by s Cohn-Bendidem v Europarlamentu tvořili dobrý párek - pro registrované partnerství jak stvořený.

PB

Dadacos 27.1.2007 15:31

Souhlasím s D. Kaiserem

Souhlasím s D. Kaiserem, např.: "Tvrdit, že bez této ústavy se rozšiřovat nedá, je diplomatická bouda." ***  "Když se řekne Listina základních práv unie, zní to nevinně. Jenže listina není žádný garant základních práv a svobod, bez něhož se demokracie v členských zemích začne hroutit. Demokratický řád dostatečně chrání národní ústavy; kdyby například v té české nebyly zapsané občanské svobody, do EU bychom se vůbec nedostali. Listina jaksi navíc přináší tzv. sociální práva, napříště vymahatelná Evropským soudním dvorem. Je to dračí vejce sociálnědemokratického světonázoru, který samozřejmě není trestný, v ústavě ale nemá co pohledávat. Konečně návrh zdvojnásobuje počet kompetencí, v nichž členské státy ztratí právo veta. Argument, že jde o to, aby se Evropa neutápěla v nekonečných sporech a byla vůbec řiditelná, je výjimečně trapný. Teprve po převodu nějaké kompetence na evropskou úroveň přeci vznikají třecí plochy a hádky; dokud si státy v dané oblasti uchovávají suverenitu, nikdo jim do toho nemluví."

Dále podotýkám, kupř. směrem k přispívajícím Aleš, Radim, pařez, Jíří K., že jsem v celé diskusi zatím neobjevil jedinou věcnou námitku proti konkrétním tvrzením D.K., pouze "argumentaci" ad hominem.

A na závěr (hlavně pro Viléma): Teze, že ES/EU je zárukou míru, je nepravdivá. A to proto, že zaměňuje příčinu a následek. Ve skutečnosti totiž není mír díky ES/EU, nýbrž z toho důvodu, že v relativně přátelskému ovzduší mezi západními státy po 2. válce tato organizace vznikla - jinými slovy existuje ES/EU díky míru.

Vilém 27.1.2007 16:45

Re: Souhlasím s D. Kaiserem

Připouštím, že ES mohla vzniknout jen v mírové atmosféře, ale rovněž ji posílila díky tomu, že státům neumožňuje rozpoutat obchodní a ekonomické války, které by jejich vztahy zhoršili až k skutečné válce.

Kromě toho mír jsme po sv. válce měli v celé Evropě, ale nevydržel, není tedy dostatečnou podmínkou.

Dadacos 27.1.2007 21:18

Re: Re: Souhlasím s D. Kaiserem

Vilém: "Kromě toho mír jsme po sv. válce měli v celé Evropě, ale nevydržel, není tedy dostatečnou podmínkou."

Mír není dostatečnou podmínkou míru? Aha. Ale já napsal, že mír byl dostatečnou podmínkou vzniku ES/EU. A to vydrželo.

Aleš 27.1.2007 14:45

smutné

Pane redaktore, tolik demagogie a styl jako boj proti imperialistům. EU otřebuje vzhledem k rozšíření pravidla, která by pomohla tomu, aby fungovala pružněji. A. Merkelová přijala úkol zmapovat situaci a připravit do června EU na to jakou cestou jít.

Jdětě na masáž sám, potřebujete ji, ale hlavy!!

AeroKarel 27.1.2007 15:24

Re: smutné

Aleši, EU potřebuje stručná, jasná jednoduchá pravidla, týkající se toho nejdůležitějšího co se má řešit na úrovni soustátí. Obsáhlá bichle "euroústavy", obsahující i to. o čem se má každou chvíli polticky hlasovat ("sociální práva") jde jasně špatným směrem. Vyhodit a začít znovu. Kdežto Merkelová pořád preluduje o tom, jak oživit nevhodný odmítnutý text. Takže Kaiser možná jedovatě, leč reálně.

MirekTopShit 27.1.2007 15:52

Re: Re: smutné

Jak náš Míra Topolánek již dříve pravil:  obrovský shit a včera doplnil, že kolektivismus (rozuměj všetně evropského i např. skauting) vede k holocaustu.....

Samozřejmě tlustá bichle je fakt to, co říkal Dalíkův chovanec..

Pete Brich 27.1.2007 16:16

Re: smutné

Již staří Římané věděli, že čím tlustší zákoník, tím horší právní stav.

Mj., znáte nález Ústavního soudu SRN?

PB

Radim 27.1.2007 14:32

Pátá kolona v EU

Názorová shoda našich komunistů s ODS na EU je příznačná.Obě partaje mají v sobě zakodované totalitní myšlení a jejich cílem je dosáhnout stavu,kde demokracie a právní řád podle západoevropských modelů u nás nebudou akceptovány.Zahradilovci se v parlamentu EU chovají jako pátá kolona a jsou jen loutkami Klause a ODS.Zakladatelským zemím EU.které jsou ekonomicky i politickou kulturou o několik desetiletí před námi,nadávají do socialistů a bruselských byrokratů.Chovají je se jako ženich pochybné pověsti,který se přiženil do pracovité a bohaté rodiny,aby je vzápětí zahrnul urážkami ,že to s tím pořádkem přehánějí a že mu dávají málo peněz.Za Zahradila a jeho poslance se můžeme jen stydět.

AeroKarel 27.1.2007 15:25

Re: Pátá kolona v EU

Vy se styďte do alelujá, tedy spíš za svůj patolízalský postoj. ale raději nepoužívejte množné číslo.

Pete Brich 27.1.2007 16:12

Další po totální lobotomii.

8-o

PB

Starý J. 27.1.2007 18:35

Re: Pátá kolona v EU

...Zahradilovci se v parlamentu EU chovají jako pátá kolona a jsou jen loutkami Klause a ODS.... A zatím tam byli zvoleni za socany! To jste chtěl říct? K čemu ty volby do Eparlamentu byly? A když byly, proč byli zvoleni právě oni? Mohl tam Paroubek bez voleb poslat své! Nakonec má tam celkem 2: Jednoho breptu a jednoho vždy spícího, bývalého agenta STB! 

pařez 27.1.2007 14:06

Na jedné straně nás pravicoví pisálci varují

před nebezpečím návratu komunismu, ztrátou národní nezávislosti, Ruskem... a přitom jediný realistický projekt, jak těmto rizikům zabránit, tedy co nejhlubší integrace naší země do EU, halasně zavrhují. Alespoň je vidět, nakolik ty svoje pravičácké žvásty myslí upřímně - pokud tedy vůbec myslí.

AeroKarel 27.1.2007 15:26

Re: Na jedné straně nás pravicoví pisálci varují

Ale nic protihlubší integraci, ne však do spolku zajímajícího se hlavně o "bruselské ovečky".

Pete Brich 27.1.2007 16:10

pařez

Ten nick sedí jako (jak by to řekl Paroubek?)

PB

AeroKarel 27.1.2007 21:08

Re: pařez

Jako Jandák na hrnec ......

GLUM-II 27.1.2007 16:12

Re: Na jedné straně nás pravicoví pisálci varují

Petr Brodský 27.1.2007 14:05

Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Mirku, ´myslím, že zaujatost v polemice je legitimní, pokud se autor zároveň snaži argumentovat.

K pláči mi naopak připadá ta zdejší záplava antiintelektuálů, kteří pilně nadávají všem, kdo se neshodují s Klausem, aniž by cokoli řekli k věci. Tedy v čem jim např. současná EU připadá demokratičtější a méně byrokratická ve srovnání se změnami

 navrženými v ústavní smouvě.Sám Klaus je naopak věcný. Jemu připadá nedemokratické, když by 60 milionů Francouzů mělo o něco větší zastoupení než 10 minionů Čechů

H.K. 27.1.2007 14:22

Re: Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Pane Brodský já se Vám musím přiznat, že nevím co je to antiintelektuál. Chtěl bych od také vědět v čem bude Evropa,  po ratifikaci stávající ústavy,  demokratičtější než je dnes? jaký máte názor na to, že když Německo a Francie a Italie se v parlamentě spojí, tak si prohlasují co budou chtít?

Jiří K. 27.1.2007 14:52

Re: Re: Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

No to by byla skutečně katastrofa, takové prohlasovávání čehokoliv.

Naprosto stejná, jako kdyby se pro hlasování sestavila jakákoliv jiná majorita.

To je neobyčejně pitomý systém vládnutí a spravování věcí veřejných, že?  Problém je pouze v tom, že všechny ostatní jsou horší.

Lepší by mohla být pouze ničím neomezená vláda nějakého osvíceného a všemu rozumícího a veškerým lidem milovaného panovníka. Nejlépe ověnčeného tituly čestných doktorů a profesorů z univerzit kdejaké obskurní země. Možná znám někoho takového, který by se toho nakonec určitě rád ujal.;-)

P.S.: Celá zákeřná Evropa se bezpochyby třese nedočkavostí, jak nás nebohé Čechy bude stále a ve všem přehlasovávat a speciálně nám diktovat svoji vůli. Zase tam budeme stát se svou pravdou "Proti všem"!! Nenechte se vysmát, pánové. Tomu říkám paranoia.

AeroKarel 27.1.2007 15:29

Re: Re: Re: Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Víte, on je problém v tom, že se často hlasuje nebo bez hlasování vnucuje cosi, co by mohlo být úplně volné ......

Ale vy se svobody konání zřetelně bojíte, že?

H.K. 27.1.2007 15:49

Re: Re: Re: Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Katastrofa? Jak pro koho. Pro ty, kterým se bude dařit prosazovat svoje zájmy, to určitě katastrofa nebude. Již dnes je to rejdiště různých lobistických skupin.  Fakticky vládnou anonimní úředníci, kteří " produkují " nesmyslné předpisy a nařízení. 

Zase tam budeme stát se svojí pravdou "Proti všem"!! Kdo nejde s námi jde proti nám!? Pravd je mnoho. Každý má tu svoji pravdu. Není potřeba se někomu vysmívat ani někomu dávat psychiatrické diagnosy.