30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Dadacos 27.1.2007 23:26

Re: Re: greene,

green: "Kohose to zastáváte?" On se pan Nový někoho zastává? Měl byste trošku více vážit slova.

Ivan Nový 28.1.2007 8:58

greene,

já hovořím o výdajích EK, ne o rozpočtu Unie. Vyšší standardy to ano, ale v zakrývání nepravostí :-)))) Jen se podívejte jak eurokrati přistupují k protlačení Ústavy, jaké metody nátlaku používají, například usilují o to, aby ti co ji nepřijali, budou o ní hlasovat pořád znovu až do konečného ano. Pokud takhle někdo jedná, ztrácí u rozumných lidí kredit, stává se podvodníkem.

Ivan Nový 27.1.2007 22:13

greene,

no právě, že máme zkušenosti s komunisty, tak ty ideologické bláboly eurokratů neberem. Vidíme jejich pokrytectví.

fafnir 27.1.2007 22:44

Re: greene,

obávám se ,že z pravicových stan jsou komunisi pouze v ODS /komunistou jednou,komunistou navěky/v CDU ani u Španělů,Holandanů a v jiných pravicových stranách je nenajdete

AeroKarel 27.1.2007 23:51

Re: Re: greene,

Jmenované státy mají trochu jinou historii. Dost nekorektní argument. Socdem zastoupení zřetelně opomíjíte. Jste diskutér nebo ideolog?

Ivan Nový 28.1.2007 9:06

fafnire,

ha, ha, ha, ..., no a. Alespoň ti komunisti měli možnost si ověřit, že socialismus nefunguje na vlastní kůži.

Dadacos 27.1.2007 22:32

Re: Re: Nepište nesmysly

green: "O tom jsou ty tisíce stránek, je to cesta od Mein Kampfu k Smlouv ě o Evropě." EU funguje docela dobře podle stávajích smluv. Snad nechcete tvrdit, že když neschválíme nový dokument, že bude kvůli tomu válka?!

green: "Proto nám také nebude dáno se na utváření té věci podílet." Proboha jak? A Francouzi a Nizozemci jsou snad také mimo? A Němci samotní, když jejich ústavní soud prohlásil EÚS za neslučitelnou s národním právem (cca totéž Slovensko)?

Ivan Nový 27.1.2007 22:37

Re: Re: Re: Nepište nesmysly

R^

fafnir 27.1.2007 22:51

Re: Re: Uvědomte si,

nerad mluvím za jiné,ale podle toho co zde dnes čtu,je to opravdu to co značná část ODS chce,proto panu Klausovi tolik vadí Evropan Scvarcenberg

fafnir 27.1.2007 22:54

Re: Re: Re: Uvědomte si,

Oprava Schwarzenberg

Dadacos 27.1.2007 23:01

Re: Re: Re: Uvědomte si,

Měl byste něco konkrétního ad rem namísto ad personam?

fafnir 27.1.2007 23:05

Re: Re: Re: Re: Uvědomte si,

ano,výše několikrát uvedeno

Dadacos 27.1.2007 23:10

Re: Re: Re: Re: Re: Uvědomte si,

Např. co?

AeroKarel 27.1.2007 23:54

Re: Re: Re: Uvědomte si,

Ono ani tak nejde o to, co vadí Klausovi, jako o to, co vadí Topolánkovi. A tam se zdají být Topolánek, Vondra a Schwarzenberg jednotní. Smůla, že?

AeroKarel 27.1.2007 23:48

"je to cesta od Mein Kampfu k Smlouv ě o Evropě"

Ne, na tom se opravdu podílet nechci. Lituji.

mamina 27.1.2007 20:17

to: green ("vrátit Evropu, vmést kancléřce...atp.)

Uvědomujeme si, že obrazem (nejen) českého přemýšlení o Evropě, nemůže být jen ideologie a že integrace má také svou věcnou stránku, která se potýká s konkrétními problémy.

Uvědomujeme si, že v demokratickém prostředí otevírá prostor pro polemiku vždy PŘEDKLADATEL návrhu. Vyjadřuje tím svou ochotu respektovat zpětnou vazbu - připomínky, náměty, kritiku.

Uvědomujeme si, že pokud se polemiky o předloženém návrhu prosebně dožaduje STRANA, VYZVANÁ k souhlasu s ním, svědčí to o deficitu demokracie.

Prosím tedy zastánce přijetí e-ústavy, kteří se distancují od "nátlakových skupin", aby svůj nátlak na přijetí e-ústavy podepřeli věcnými (ne ideologickými) argumenty.

drak 27.1.2007 21:18

Re: to: green ("vrátit Evropu, vmést kancléřce...atp.)

S tímto příspěvkem bych si dovolil souhlasit, je totiž velmi rozumný a věcný.

AeroKarel 28.1.2007 0:00

Re: to: green ("vrátit Evropu, vmést kancléřce...atp.)

No, tak ať tedy strana předkládající předloží něco lepšího než mrtvý (důvodně) text.

Ivan Nový 27.1.2007 18:54

Dnes se pokládají ideologické základy,

příští občanské války v EU. Na jedné straně eurokrati skrytě zavádějící totalitu a na druhé straně občané, kteří se nechtějí vzdát svých svobod. Podaří se eurokratům zavést totalitu? Nechají si občané EU líbit to jak opovržlivě s nimi eurokrati jednají? Nebude vadit Francouzům, že když řeknou NE, tak budou hlasovat znovu a znovu, dokud neřeknou ANO? A proč vlastně eurokrati tu ústavu potřebují?

AeroKarel 28.1.2007 0:09

"A proč vlastně eurokrati tu ústavu potřebují?"

No aby bylo ještě více rozhodování nevoleného úřednictva a méně prostoru pro svobodu konání individua. Pro socany je to sprosté slovo ideologicky, pro úřednictvo prakticky.

haui1 27.1.2007 18:47

Opravdu zajímavé.

Jako členové EU jsme druhořadí, když se jedná o možnost práce v evropských zemích, tak nám Německo naordinovalo přechodné období, po které Češi nesmí v Německu pracovat. To si Německo prosadilo. Ale jako mouřenínové, kteří by mohli pomoci protlačit něco, co neuspělo, to jsme najednou dobří. Asi by to chtělo vidle do rukou a hnát paní Merkelovou zase domů.

drak 27.1.2007 21:22

Re: Opravdu zajímavé.

Až tak primitivně netřeba, naprosto postačí, když jí sdělíme, že máme na věc jiný názor a nehodláme ho měnit. To prozatím naprosto postačí.

Starý J. 27.1.2007 18:25

Jiří K

Napsal:...Spíše je to typický produkt nadměrné a nekritické konzumace třeskutých myšlének té vám milejší množiny vypatlanců. Je to smutný pohled na výsledek jimi vytvořeného myšlenkového gheta....

A tak nevím - to jste psal o levicových, nebo pravicových vypatlancích, o myšlenkovém ghetu pravice, nebo sockomunistů?

Zřejmě se to týká podle Vás pravice. Co naopak brání druhé straně myslet si něco podobného o levici? Myšlenkové gheto všech sockomunistických režimů, co jich doposud ve světě bylo, Vám nic neříká? Naprostý krach uplatňování marx-leninských myšlenek v praxi, které to myšlenkové gheto založily, Vás nepřesvědčil? Ještě že jsou ve světě jen dva zbylé režimy s tímto ghetem. Lidé Vašeho ražení se však snaží nás do něj vrátit i přes zkušenosti, které jsme dostatečně načerpali!

doxa 27.1.2007 18:17

Zbytečná frajeřina

Klidně ji mohl slíbit, že se Eustava v našem  parlamentu schválí. Mála by radost a stejně by to k ničemu nepomohlo.

H.K. 27.1.2007 18:20

Re: Zbytečná frajeřina

R^ Slibem nezarmoutíš. Měla by radost a pěknou sobotu a neděli dopoledne.

green 27.1.2007 18:10

Je tento článek obrazem českého přemýšlení o Evropě?

Je tento článek vyjádřením české ideje evropanství? Je toto český příspěvek k 5O letému vývoji ideje, kterou prosadil Marshalův plán - spolupracujte, řešte problémy společně  amy vám hospodářsky pomůžeme? Je toto česká představa jak z Evropy vytvořit něco, co by mohlo pomoci Američanům v mimořádně obtížné globální situaci? Je toto koncept jak Evropané odplácí podporu, kterou se jim dostalo, když pro své nesváry, nejednnotnost, nacionalistický chamtivost nebyli sto akce (Jugoslávie), dělali kazisvěty - při studené válce v rozmisťování raket s plochou dráhou, nebo ještě dříve. K takové Evropě chceme vrátit kontinent v ideích Kacinskeho, KLause LePena a Haidera? Toto chtěl autor vmést kancléřce, která je z bývalé NDR a představuje CDU do tváře? Uvědomují si zdejší diskutéři, že integrace a Smlouva je PRAVICOVY projekt, ktery dnes nese prave CDU? Uvedomuji si, ze politickou integraci prave chce cesky byznys a verejnost ve většině? Češství nastoupilo místo brežněvovského NJET v prostředí demokratické Evropy. To je to, co jsme dámě, která vystudovala v Čechách a ví co je levicové, socialistické zlo, předvedli.  

Ivan Nový 27.1.2007 19:01

greene,

základem sjednocení Evropy je nacismus, bruselské evropanství je jen to "dobré" vybrané z nacismu, kdy rasismus byl pouze mechanicky a instrumentálně nahrazen multikulturalismem a cíl zůstává stejný, potlačit práva malých národů a moc dát národům velkým, které si Evropu rozdělí na sféry svého vlivu a nebudou těm velkým komplikovat dohody. Může být něco dobrého vybráno ze nacionáního socialismu a může být multikulti socialismus lepší? Zatím to tak nevypadá, podívejte se na Ústavu EU, která uzákonní to, že zkorumpovaní eurokrati budou řídit vše do posledního detailu. To fungovat nebude, nacismus právě na tom zkrachoval, zatáhl Německo do války, kterou nemohlo Německo vyhrát.

Jiří K. 27.1.2007 20:49

Re: greene, ...nevěřím svým očím, Ivane!

To co jste napsal, je tak neobyčejně pitomé, že to snad ani nemůžete myslet vážně.

Ale vlastně vám děkuji Ivane, předvedl jste totiž názorně ukázku tuzemské verze pravicové vypatlanosti v její krystalicky čisté podobě!

Proti tomu argumenty skutečně nemám, s nesmysly takového kalibru nelze polemizovat. To je beznadějné.

Ivan Nový 27.1.2007 21:10

Jiří K.,

o co podle vás doopravdy eurokratům jde? O to co deklarují? Pokud zůstaneme na úrovni toho co deklarují, pak analogie s deklaracemi nacistů, když si odmyslíte rasismus a orientaci na vnější expanzi, existují. Problém ovšem je, že eurokrati jsou pokrytci, takže určit o co jim vlastně jde, je obtížné, neví to ani oni sami, jsou ve vleku byrokratické struktury, která má vlastní logiku, kterou nejsou sto ovlivnit. Samozřejmě, jako osobám jim jde o bezstarostný život v blahobytu, který není závislý na výsledcích, ale pouze na líbivých deklaracích. Je EU reformovatelná? Není.

Jiří K. 27.1.2007 21:38

Re: Jiří K., vždyť to říkám, beznaděj ...

Je to marný, je to marný ... je to marný!Rv

No, na těch vašich analogiích s nacisty nakonec možná něco bude, ovšem v opačném gardu Ivane.

Kdysi za všechno mohli Židi, dnes jsou to eurokrati. Bezstarostný blahobyt nezávislý na výsledcích ... kdo by jim to nezáviděl, kdo by k nim za to necítil nenenávist. A určitě mnozí z nich jsou Židi!

Ach jo. ;-(