30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří K. 28.1.2007 16:10

Re: "aby se vůbec zachránili."

Před naprostým volebním debaklem a možná i pádem do pásma bezvýznamnosti. To si Karle nevzpomínáte? Jak úžasně populární tam tehdy byla tzv. daň z hlavy?

AeroKarel 28.1.2007 14:54

Re: CDU skutečně pravicová strana :-))

Británie se "pochlapila" za Thatcherky, ale jinak jim ten socík jde zcela plynule, až mne to udivuje.

Miek 27.1.2007 22:11

do bot

Už dost nám Evropa kadí do bot, nes.... si tam s eurohurvínkovstvím  taky sami.

fafnir 27.1.2007 22:19

Re: do bot

ano gosudare Putine,už vás nebudeme dráždit

AeroKarel 27.1.2007 23:36

Re: Re: do bot

Hujer, metesku blesku !!!!!!!!!!!!

jerry 27.1.2007 22:00

Zahraničněpolitický expert SZ Ondřej Liška,

Máme nový výraz pro diletanta-odborník Strany Zelených.;-D

AeroKarel 27.1.2007 23:39

Re: Zahraničněpolitický expert SZ Ondřej Liška,

Ale on není diletant, on je ideolog.

mamina 27.1.2007 20:29

Uvědomte si,

že mezi Evropským kontinentem a cca tisíci stránkami textu o něm je (ne?)patrný rozdíl. Uvědomit si to, znamená vyléčit hluchotu evropských monologů a nahradit ji evropským dialogem.

fafnir 27.1.2007 20:35

Re: Uvědomte si,

ono je to těžké,když každý chce být okresním okresobašim

Ivan Nový 27.1.2007 20:37

O čem je Ústava?

O tom, aby se nemusely rušit dotace pro ty co si na ně zvykli a nemusely se dávat těm co si na ně ještě nezvykli. Ale jak bude fungovat taková Evropa?

fafnir 27.1.2007 21:19

Re: O čem je Ústava?

tak se sakra snažme měnit ústavu,a když jsme tak dokonalí,tak také řekněme jak,a nebrečme pořád jak nám každý ubližuje.

Ivan Nový 27.1.2007 21:28

fafnire,

nebrečíme, jen se nechceme podřídit tomu, co by si Německo a Francie představovaly, že je pro ně nejlepší. Protože jsme experimentálně ověřili, že socialismus nefunguje, víme, že sebevětší píseček a sebevětší unifikace evropský sociální model nezachrání. Bohužel, Západní Evropa k tomu poznání ještě nedospěla, tak se pomocí Ústavy snaží svou vlastní agónii prodloužit.

fafnir 27.1.2007 21:48

Re: fafnire,

netušil jsem,že USA jsou socialistiká země.Vím ale,že na rozdíl od ODS je CDU skutečně pravicová strana,vím totéž o španělské Lidové straně,o rakouských lidovích, a omnoha jiných západoevropských skutečně pravicových stranách ,které ovládají Evropský parlament,a které mají problém s ODS. A už jsem dnes jednou napsal,že je až s podivem jak blízko k sobě mají co se týče Evropské unie ODS a bolševici,tak nekecejte o socialismu z Bruselu

Ivan Nový 27.1.2007 21:57

fafnire,

dopustil jste se logicky nekorektní úvahy, implikace neplatí opačně :-))) EU je ovládaná socialistickou ideologií, a to tak silně, že ani pravicové strany nemají sílu to změnit a přizpůsobují se jí. EU navíc reálně neovládají politici, ale eurokrati. Když vaše firma bude potřebovat něco vylobovat, nebude se starat o politiky, ale domluví se s nějakým eurokratem, nejlépe nižší střední úrovně a ten vám to, co potřebujete, do nějaké směrnice už propašuje. Tak funguje socialismus.

Ivan Nový 27.1.2007 21:59

fafnire,

No a pro českou republiku stačí se domluvit s překladatelem, myslíte, že je někdo sto, v tom množství zbytečných regulací, všechny odchylky zkontrolovat?

green 27.1.2007 21:56

Myslíte, že se bráníte Franko_Německé převaze

odmítnutím ústay ji naopak dostanete, protože se nebude dít to, co si myslí Klaus nebo Kacinsky, ale co prosadi Berlin a Paříž, pak pochopíte, že právě ústavní smlouva měla jejich dominanci omezit. Vysvětlit se vám to ale asi nedá, musel byste vědět, že existence poměrného hlasování a pravidel je výhodná pro malé a střední, nikoli pro velké, viz náš volební systém.

Ivan Nový 27.1.2007 22:07

greene,

přece není problém v tom, jaké zájmy prosadíme, a nebo jaký zájem se prosadí, problém je v zodpovědnosti za výsledek. Eurokrati nejsou za nic zodpovědní. A tak se nedělá to, co je třeba reálně udělat. A co je třeba udělat? Reformovat Německo a Francii. No a to nejde zvenku, ať má EK jakékoliv pravomoci. Ústava je pseudoproblém, který to má zakrýt. Německo i Francie žije v představě, že když si píseček zorganizuje podle sebe, že ze svých problémů vybředne. My žádné problémy nemáme, očekávání našich lidí odpovídají naší ekonomické situaci, to v Německu a Francii se očekávání rozcházejí s jejich aktuální  ekonomickou situací. Je EU reformovatelná? Není. Sovětský Svaz také nebyl. Socialismus je už příliš silný a vytvořil příliš mnoho slabých lidí, kteří změny nepřipustí, dokud se jim bude dostávat "dotací".

green 27.1.2007 22:29

Re: greene, k eurokratům

asi 70% jsou diplomati astupující své země, o všem se rozhoduje v radě národních ministrů a legislativu rozhoduje Evropský parlament zvolený proporčně voliči členských zemí. Není to byrokracie, ale reprezentanti národních států a zvolení poslanci. Kdybyste sledoval faktický obsah činnosti institucí pak pochpíte, že dnešní EU je nadále spolkem států, ale jde o pravidla jejich rozhodování, nebudouli pravidla, platí rozhodování velkých, protože malí se proti velkým politicky neprosadí, budouli ústavní pravidla, platí přeevším jako regulace malých. Ale pročbychom to chtěli, že ...

Ivan Nový 27.1.2007 22:33

ale greene, tomu snad sám nevěříte,

reálně rozhodují ti úředníci, kteří ty směrnice tvoří. No ať velcí rozhodují, budou zodpovědní za výsledek a ten dokud bude EK produkovat tolik regulací nebude nikdy dobrý.

cha cha 27.1.2007 23:27

Re: ale greene, tomu snad sám nevěříte,

Kdybyste si o EU aspoň něco přečetl, namísto planého žvanění, tak byste věděl, že se ještě nestalo, aby návrh nějaké směrnice, který předloží Komise, prošel v Radě a Parlamentu beze změny.

AeroKarel 27.1.2007 23:46

" beze změny"

bez podstatné změny? Nebo dokonce neprošel?

Ivan Nový 28.1.2007 9:02

ale milý cha cha,

komunistický parlament bývalého Československa pracoval podobně, papírově mohli poslanci zákony i zamítat a jen z nějakého záhadného důvodu se to nikdy nestalo :-)))

fafnir 27.1.2007 22:15

Re: Myslíte, že se bráníte Franko_Německé převaze

grene souhlas.problém českých euroskeptiků je ale v čecháčkovské vyčůranosti,mít výhody,ale žádné povinnosti.A hlavně výhody momentální,žádná vize do budoucnosti,žádná práce,jen využívání

Ivan Nový 27.1.2007 22:19

fafnire,

jsme čistí plátci, všemu jsme se přizpůsobili a stále to nestačí, chyba tedy není na naší straně.

AeroKarel 27.1.2007 23:57

Re: Re: Myslíte, že se bráníte Franko_Německé převaze

Nebo že by jen prostě chtěli, aby se nám do našeho pojednávání věcí nikdo z Brusele zbytečně nes...? Ono opravdu některé věci nejsou centrálně dirigovatelné, alespoň s úspěchem ne.

AeroKarel 27.1.2007 23:43

Re: Myslíte, že se bráníte Franko_Německé převaze

Ne,to vysvětlit opravdu nejde. Jedná se totiž o záležitosti s právem veta. Ubydou-li, je systém hlasování irelevantní. A EU se opravdu nemusí s.át do všeho!

AeroKarel 27.1.2007 23:40

Re: Re: O čem je Ústava?

Ale vždyť to Zahradil řekl. Stručnější, jednodušší, bez sociálních nesmyslů. Stačí poslouchat.

green 27.1.2007 22:05

Re: Uvědomte si,

ano, ten rozdíl je historická zkušenost, nemůžeme znát a tvrdit o sobě, že jsme byli součástí toho 5O let dlouhého procesu, protože jsme jeho součástí nebyli. Ale ten projekt začal a vyvíjí se v reakci an Evropu, která se málem vybila ve dvou nacionalistických válkách, Evropu, která propadla nacismu po těžkém hospodářském krachu a neexistenci sociálně tržního systému, po tlaku Američanů na vznik společné a spoijené Evropy. O tom jsou ty tisíce stránek, je to cesta od Mein Kampfu k Smlouv ě o Evropě. To ale my, dědicové bolševismu a pravicových bolševiků nemůžeme vědět. Proto nám také nebude dáno se na utváření té věci podílet. V pátek jsme se toho vzdali a nabídce k e spolupráci jsme řekli ne. Důsledky budou na nás. A ještě, kdyby Američani nevtlačili tento region do NATO, nebyl by v EU, ale v rukou CHarouzů, Kožených, Klausů, Srbů, Zemanů a Tlustých. Je to to, co chceme?

Ivan Nový 27.1.2007 22:10

greene,

Už EK vede účetnictví? Už se ví, za co utrácí peníze?

green 27.1.2007 23:09

Re: greene,

vážený, rozpočet EU tvoří asi 1.4 nároních rozpočtů členských zemí, má to účetní dvůr takový, že se nelíbí Charouzovi, Bémovi a Klausovi. Myslím, že to mluví za sebe. Kolik jste zaplatili za Želzného Novu, za IPB, za Nomuru. Kohose to zastáváte? Ropočet EU schva¨luje a kontroluje Evropský parlament tak, že ani český parlament se tomu nedotáhne. Štěkáte na vyšší standard, což chápu, ale přemýšlejte o potřebě být lepší.