30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ivan Nový 27.1.2007 21:48

Jiří K.,

eurokrati mohou jen za směrnice, které produkují a které jsou často nesmyslné. Jinak, až na ty komplikace těch eurokratických ignorantů se nám daří dobře. Jinak eurokrati, spíše než k Židům, mají ke komunistickým aparátčíkům, kteří ne vždy byli hloupí, jen vytvořili systém, který odmítal pravdivé informace. Stejným neduhem trpí i EU. Jinak by se eurokrati nesnažili oživovat Ústavu, která stejně neřeší jejich problém. Jejich skutečným problémem je krach evropského sociálního modelu.

AeroKarel 28.1.2007 0:13

Ach ne.

Židem se člověk rodí. EUrokratem stává.  I socdemákem, bolševíkem, liberálem. Nepleťte pojmy.

AeroKarel 28.1.2007 0:06

Re: Re: greene, ...nevěřím svým očím, Ivane!

Neprskejte a přísahejte "na holý pupek", že frantíkům o nic podobného nejde. A že za to dáte ruku do ohně .......

sláva 27.1.2007 21:07

Re: greene,

To je zajímavý. Tak já si pamatuju, jak před II. světovou, I. světovou, za Napoleona atd. zpět diktovali ti silní těm slabým, Polsko si dělili třikrát, a v Mnichově nám to předvedli par excellence! Teď jsme ve svazku, kde můžete vetovat rozhodnutí 24 (či kolika ) ostatních a pánové křičí, jak jsme utiskovaní. Taky tak nějak od časů Fridricha II. nepamatuju (tedy včetně, lépe řečeno od tří Ottů před tisíci lety), že by sem z Berlína jezdili a doprošovali se o něco. Hned zkraje, co vím z Jiráska, posílal Václav třista volů ročně jako daň za mír.

Zapomněli, pánové? Nezdá se vám, že ten česky 10-milionový chudý prdeček si moc vyskakuje, a ani neví, že jde o existenci jako takovou (viz diskuse o radarech - pan starosta toho kopce nebude moct na houby a taky srnkám to nebude svědčit,), protože zná jen český rybníček a předposranost.

Závěr: buď jsme národ evropský, dědici celoevropské kultury za posledních tak 1200 let od Karla Velikého, v širším smyslu i Řeků a Římanů, a pak také vyznáváme jisté společné hodnoty (které můžeme diskutovat rovnoprávně v těch byrokratických síních, neb tam máme své volené zástupce! - co ještě chcete?), nebo jsme nějací do sebe zahledění srbové, aby neurazil a vývoj půjde kolem nás. Pak si na nás jen budou ukazovat - to je ten kmen z té zalesněné kotliny, co měli za náčelníka dálnovidného Klause?

Ivan Nový 27.1.2007 21:16

slávo,

no a to právě má Ústava změnit, má dát větší moc nevoleným eurokratům. Proto ji nechceme, protože nechceme "odborníky" z Bruselu, nechceme si nechat řídit život lidmi, kteří o nemají informace o reálném světě, a rozhodují se na základě lobistických tlaků nadnárodních společností a imperiálních zájmů velkých států.

fafnir 27.1.2007 19:09

Re: Je tento článek obrazem českého přemýšlení o Evropě?

greene,vždyt u ODS byla pravicova jen rétorika,pravicového myšlení se jeho veličenstvo Klaus nehodlá dopustit ani omylem.A je až s podivem,jak se v pohledu na E U ODS shoduje s bolševikem

Ivan Nový 27.1.2007 19:18

fafnire,

co se vám líbí na úřednících EK? Co se vám líbí na tom, co produkují? K čemu je to všechno dobré a jak to ovlivňuje váš život?

fafnir 27.1.2007 20:31

Re: fafnire,

nejde ani tak o to,co se mi na úřednících líbí nebo nelíbí,ale jaké má EU možnosti.Soudím při pohledu na USA,že nemalé.Ono například sjednocení technických norem,sjednocení financování základního výzkumu,výrobní a obhodní síla skoro půl miliardy lidí dokáže dost ovlivnit.V malém to bylo prokázáno při sjednocení Německa za Bismarcka.A mě osobně.Pracuji v nadnárodní obchodní společnosti to dost ulehčilo práci

Ivan Nový 27.1.2007 20:42

fafnire,

aha. Ovšem za Hitlera také, že. Jinak samozřejmě nadnárodním společnostem vyhovují šaty jednotného střihu, zvláště když si ten střih u eurokratů koupí a s jejich pomocí eliminují konkurenci :-)))) Výsledkem je pak ale stagnace a z Evropy se stává kolonie.

fafnir 27.1.2007 20:53

Re: fafnire,

mávat Hitlerem je mimo mísu,podle vás bycho měli měřit Pražským loktem,abychom byli sví.A pro posílení možností,by se USA mělo rozdělit na 50 zcela samostatných států,každý s vlasní politikou,to by se svět hnul kupředu.Zejména by to prospělo takovým odvětvím jako je medicina,kosmický výzkum ale to vlastně osobně až tak moc nepotřebujeme.Věci se opravdu nepohnou kupředu,když si každý bude hrát na svém písečku

Ivan Nový 27.1.2007 21:25

fafnire,

jenže eurokrati si představují, že si ten vlastní píseček vytvoří a na něm přežije evropský model sociálního státu, podléhají iluzi, že když bude ten píseček dostatečně velký, že se jim to podaří. To je iluze, nepodařilo se to Rusku, nepodařilo se to miliardové Číně. prosperita tam se nastartovala teprve tehdy, až se podřídili trhu. Jak je unifikovaná a jednotná Čína? Velmi málo, jediné normy, které tam platí, jsou ty, které jsou určovány tím, co se nejlépe prodává a nějaké jednotné zásuvky neřeší.

Ivan Nový 27.1.2007 20:45

fafnire,

financování základního výzkumu? Vždyť EU na to financování nebude mít dost peněz, ne při růstu HDP v průměru o 2%. A co ten nízký růst HDP způsobilo? Unifikace. Dokonce ani rozšíření EU ho nijak nezlepšilo.

fafnir 27.1.2007 20:59

Re: fafnire,

že vás .ta unifikace tak děsí.Jestli trochu cestujete,tak víte jaký je třeba problém,když se ráno chcete oholit a oni mají jinou zásuvku.Ale při vašem způsobu myšlení to asi řešíte břitvou

Ivan Nový 27.1.2007 21:36

fafnire,

no vidíte, a to je přesně příčina začínající evropské stagnace. Nepřizpůsobivost, zkostnatělost. Manažer, který si libuje v jistotě, firmu brzy přivede na buben, není psychologicky vybaven k tomu, aby dynamicky reagoval na potřeby trhu. A přesně takoví jsou eurokrati, snaží se svět přizpůsobit svému strachu z jeho proměnlivosti, ale svět se jich na jejich názor neptá, mění se a pulsuje bez ohledu na jejich názor a jejich směrnice.

Ivan Nový 27.1.2007 20:55

A fafnire,

pokud je vaše nadnárodní firma technologicky a organizačně závislá na jednotném evropském trhu, pak ji raději opusťte, patrně není v dobré kondici. Jak unifikace vaší firmě pomůže? Například v Asii výrobním firmám je celkem jedno, jak je EU unifikována, rychle se přizpůsobí jakémukoliv nesmyslu.

fafnir 27.1.2007 21:10

Re: A fafnire,

není,ale zatraceně nám to usnadňuje život/například při certifikaci výrobků/Jinak jsme rozataženi na třech kontinentechA že se Asie přizpůsobí,jde o to aby se museli přizpůsobovat oni nám,a ne my jim.Ale dohadovat se s desetimilionovo zemičkou nebudou,klidně budou porušovat autorská práva,ale s opravdu sjednocenou Evropou to bude těžší.Ale vám spíš jde o to,být králem na na malém pískovišti

Dadacos 27.1.2007 21:28

Re: Re: Politická a ekonomická integrace

Mluvíte celý večer o něčem zcela jiném - o ekonomické integraci, zatímco současná podoba navrhované EÚS prohlubuje především integraci politickou.

Btw, ke sjednocení technických apod. norem společnou sociální, zahraniční, bezpečnostní aj. politiku, omezení práva veta a snížení váhy hlasu ČR v Radě ministrů opravdu nepotřebujeme.

Ivan Nový 27.1.2007 21:42

fafnire,

jenže v EU není unifikace nástrojem snižování nákladů, ale nástrojem regulace a vytváření vlastního písečku. Jistě, snížení nákladů pro externí výrobce to jistě přinese, ale ne pro výrobce uvnitř EU, protože ti jsou nadměrně zatěžováni unifikací v oblastech, které nemají vliv na vlastnosti koncového produktu. No a to bude pro EU smrtící.

sláva 27.1.2007 21:12

Re: Re: Je tento článek obrazem českého přemýšlení o Evropě?

BodejĎ by ne. Však ti bolševici se taky činili, aby nás oddělili a vyhnali z Evropy. Smrádek a teploučko, a pak taky ještě uvozhřený český zákony, který musej hned nazítří předělávat, protože něco zapomněli... Já ani nechci, aby o mně rozhodovali Češi! Jak jsem dávno navrhl, Klaus neschválil: přeložit vr. 1990 rakouské zákonodárství a od zítra ho dodržovat. KONEC českým špecifikám!

Ivan Nový 27.1.2007 21:53

slávo,

ovšem směrnice EK na tom nejsou o mnoho lépe, ano konec nejen českým špecifikám, ale hlavně i konec evropským špecifikám. Docházejí zdroje i Francii a Německu.

mamina 27.1.2007 20:41

...zahanbování výčitkami, skrytá obvinění

- a přitom slovo, která zaznělo z Brusele, znělo "sebereflexe"

Jabo 27.1.2007 17:28

Evropska diplomacie

Predevsim onjasnim vyraz "Dohoda": Mnichovska, Varsavska  - to nebyly dohody, ale diktaty! Kdyz se puvodnich 15 statu dohodlo na sjednoceni svych statu v EU,  jejich zakladni myslenka byla: Dohodli jsme se, ze se dohodneme. To bylo vysledkem jejich diplomacie. Kdyz se prijali nove staty do jejich spolecnosti, diplomacie vzala jiny smer: Dohodli jsme se, ze se nedohodneme. To byl vysledek navstevy pani Merkelove v Praze. A kdyz i balkanske staty vstoupily do EU, ovladla myslenka,: Nedohodli jme se, ze se nedohodneme - dvoji zapor je klad. Jiste jste si vsimli, ze kdyz Balkanec rika:ANO, krouti hlavou do stran. Kdyz rika NE, hyba hlavou zhora dolu. Nikde jsem necetl, ze k rozhovu s pani Merkelovou byl prizvan i novy Minister Zahranicnich Veci. Divne, coz? Mimochodem, v existenci EU se nepamatuji, ze by Holandsko "masirovalo" Italii, a ze by Belgie "masirovala " Portugalsko.8-o

Starý J. 27.1.2007 18:27

Re: Evropska diplomacie

Špatně jste se díval na záběry v TV ohledně toho, kdo byl a kdo ne na jednání!

Ivan Nový 27.1.2007 19:21

Jabo,

Přijetí Ústavy EU, také není založeno na dohodě, ale na diktátu. Proč bychom měli pokrytecky tvrdit opak. Lepší bude, když ji prosadí otevřeným nátlakem.

Jabo 27.1.2007 22:27

Evropska diplomacie 2

Pane Stary J. a Ivan Novy: Na TV se zasadne nedivam. Jedno slovo vyjadri vic nez obraz.  Jestlize tam MZV byl, pak ho dva urciti panove nepustili k reci. Kde mluvi diplomat, politici strkaji hlavu do pisku. A natlak? 14 zemi nutilo Spanelsko aby do EU nevstoupìlo? Ano, natlak byl ze strany Ruska, aby Litva, Lotyssko a Estonsko do EU nevstoupili.  A jednou uz tam, hbite odhlasovali Ustavu. To bylo pokrytectvi vuci Rusku? Pane Novy, podle Vasich dnesnich nazoru, a tech bylo vic nez dost, mam dojem, ze chcete zabit tygra, a uz se predem bojite jeho kuze. Dekuji za Vase prispevky.8-o

Papouch 28.1.2007 1:41

Re: Evropska diplomacie 2

hbite odhlasovali v referendech?

amik 27.1.2007 16:41

a ty jsi SHITHEAD

strc si tohle cesko-neoconske  skrehotani do riti.(Y)

Jan 27.1.2007 16:39

Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

je evidentne Rusko, pripadne dalsi silne zeme (Spojene staty, Cina). Rusove mohou stvat jednotlive clenske zeme proti sobe, jednat se slabymi staty, namisto se silnou Unii. Je treba se ptat, proc modri soudruzi z ODS jdou v tomto Rusakum tak na ruku.

U tupeho Topolanka jde asi o zbytecny dotaz, ten jen opakuje, co slysel nekde u Klause, ale znat motivy komunistickeho prezidenta Klause by bylo jiste zajimave.

Vidlák 27.1.2007 17:26

Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

Vážně si myslíte, že předpisy o zakřivení okurek porazí svět?

honzak 27.1.2007 17:39

Re: Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

když se k tomu přidá geniální směrnice na rozlišování hraček od ozdobných předmětů, tak možná ano. Zvítězíme, protože nepřítel se po*ere smíchy:-D