17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
H.K. 27.1.2007 14:22

Re: Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Pane Brodský já se Vám musím přiznat, že nevím co je to antiintelektuál. Chtěl bych od také vědět v čem bude Evropa,  po ratifikaci stávající ústavy,  demokratičtější než je dnes? jaký máte názor na to, že když Německo a Francie a Italie se v parlamentě spojí, tak si prohlasují co budou chtít?

H.K. 27.1.2007 14:11

Re: Inspirace Sládkemi

Pane Milane z Vašeho příspěvku mi není jasné jaký názor na ústavu máte. Zajímalo by mne,  jak přijetí ústavy přispěje ke zlepšení dodržovámí lidských práv a vztahů mezi národy v Evropě.

pařez 27.1.2007 14:06

Na jedné straně nás pravicoví pisálci varují

před nebezpečím návratu komunismu, ztrátou národní nezávislosti, Ruskem... a přitom jediný realistický projekt, jak těmto rizikům zabránit, tedy co nejhlubší integrace naší země do EU, halasně zavrhují. Alespoň je vidět, nakolik ty svoje pravičácké žvásty myslí upřímně - pokud tedy vůbec myslí.

Petr Brodský 27.1.2007 14:05

Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Mirku, ´myslím, že zaujatost v polemice je legitimní, pokud se autor zároveň snaži argumentovat.

K pláči mi naopak připadá ta zdejší záplava antiintelektuálů, kteří pilně nadávají všem, kdo se neshodují s Klausem, aniž by cokoli řekli k věci. Tedy v čem jim např. současná EU připadá demokratičtější a méně byrokratická ve srovnání se změnami

 navrženými v ústavní smouvě.Sám Klaus je naopak věcný. Jemu připadá nedemokratické, když by 60 milionů Francouzů mělo o něco větší zastoupení než 10 minionů Čechů

mirek 27.1.2007 13:56

Re: reakce

 p.s. Vulgarismy a arogance čišící z příspěvků ODS fan klubu jsou typické pro bolševické chování.

Petr Brodský 27.1.2007 13:51

Re: Re: Inspirace Sládkemi

Richarde, všichni, kdo nemají názory jako Klaus jsou socialisti, zatímco všichni klausovci jsou naopak správní pravičáci.?

Spor není o pravici a levici.ale o malonacionalistický separatismus.Ten spor ovšem neprobíhá na PSu.Zde probíhá pouze závod o to, zdali někdo dokáže oponentům nadávat tak pilně, jako klausolízalové.. Zatím se zdá, že v tomto oboru tu na klausovi přívržence nikdo nemá. 

mirek 27.1.2007 13:45

reakce

 Je to k pláči, sledovat "nestranné" články v tomto promodralém deníku!!!!

Petr Brodský 27.1.2007 13:45

Re: Re: Re: Re: "Obrovský shit" - jací vypatlanci jsou vám milejší je mi srdečně jedno.

Ten "shit" to je argument v popjketí Pete Bricha.

Richard iii. 27.1.2007 13:44

Re: Inspirace Sládkemi

Milane, to co píšeš, je socialistický blábol, který nemá jediný argument, ale o to víc používá pomluvy a nadávky.

Petr Brodský 27.1.2007 13:37

Re: Re: Proč tolik vzteku?

Pro většinu zdejších přívrženců Václava klause je typické, že pouze osobně napadají oponenty, aniž by něfco řekli k tematu debaty

Milan 27.1.2007 13:23

Inspirace Sládkemi

Naše slavná a neomylná ODS se evidentně inspiruje argumentací pana Sládka. Je obeně známo, že největší odpůrci EU a ústavní smlouvy jsou nacionalisti, ultrapravice a ultralevice. Ke komu se hlásí ODS a jejich trouby? Když už nemají argumenty tak mlží nebo užívají třeskutě vtipné vulgarizmy. Nelzajímavější je odpor k lidským právům, který je typický pro národní nacionální ultapravici. Tedy když nepůjdeme do Evropy, tak kam....na  Balkán, k Číně nebo  do naší zasmrádlé modré reality?

Pete Brich 27.1.2007 13:20

Dostalo jste mě, milé Šejno.

Myslel jsem, že tematem je:

Američané a Rusové byli také spojenci proti Němcům. Nevzpominám si, že by historikové někde zdůraznovali, že Američané sice proti Němcům bojovali, ale úplně z jiných důvodů než Rusové.

;-D;-D;-D;-D;-)

PB

Mirek Sejna 27.1.2007 13:13

milé Bricho

a něco k tématu by nebylo?;-D;-D;-D;-D;-D;-D;-D

Shob 27.1.2007 13:12

dobry clanek

Tenhle clanek me pobavil. Autor ma samozrejme pravdu. Dulezite je taky pripomenout, ze i nemecky prezident je proti tomuto dokumentu, protoze je v podstate v rozporu s nemeckou ustavou.

Jiří K. 27.1.2007 13:02

Re: Re: Re: Re: "Obrovský shit" - jací vypatlanci jsou vám milejší je mi srdečně jedno.

Hmm, další volá po argumentech.

viz. odpověď AeroKarlovi

Jiří K. 27.1.2007 12:58

Re: Re: AeroKarle - argumenty?

Musím se Vám Karle přiznat, že přečtení takových článků, jakým je ten dnešní (zejména jeho závěr) pana Kaisera či nedávný pana Jakla o globálním oteplování, člověka od psaní argumentů odrazuje. Házení hrachu na zeď nepatří mezi zrovna smysluplné aktivity a sypání perel sviním je už vůbec čirá bláhovost.

Ti pánové prostě mají svou zjevenou (a někdy možná i zaplacenou) pravdu o které nepochybují, které bezvýhradně věří a proto nediskutují o argumentech, nehledají je aby si mohli utvořit názor, oni je hledají a selektují tak maximálně proto, aby jimi podpořili a zdůvodnili svou (jedinou pravou) víru. Právě tak jako převážná většina fanoušků a nekritických konzumentů jejich mouder.

Pan Kaiser nemůže neznat (nebo nemůže nemít možnost si opatřit) argumenty, které stály u vzniku a vývoje EHS, ES a EU, nemůže neznat dějiny a vývoj poválečné Evropy, nemůže neznat jaké vztahy panovaly mezi evropskými mocnostmi (nebo mezi katolickou a protestanskou částí Evropy) od středověku do poloviny minulého století a jaký měly dopad na zbytek kontinentu. Právě tak pan Jakl nemůže neznat (nebo nemůže nemít možnost si opatřit) argumenty jak je tomu ve skutečnosti s názory vědecké komunity na problémy globálního oteplování, jaké ve skutečnosti převažují argumenty v seriozních vědeckých publikacích a jaké v bulváru.

Jestliže přesto oba napsali co napsali, pro mne je to důkazem že pravda a argumenty jsou to poslední, oč oběma pánům (a jejich fanklubu) jde a připadá mi proto marné a neproduktivní s jejich bláboly obsáhle polemizovat.

Och ta nesnesitelná lehkost redaktorského (poradcovského) plácání!!

Pete Brich 27.1.2007 12:46

Milé Šejno,

honem k lékaři. Možná, že ten nádor na mozku se dá ještě odoperovat. Nebo jste po totální lobotomii?

PB

Pete Brich 27.1.2007 12:40

Re: Re: Re: "Obrovský shit" - jací vypatlanci jsou vám milejší je mi srdečně jedno.

A co takhle nějaký argument?

Co ale čekat od někoho, kdo má v hlavě jen ten shit.

PB

divana 27.1.2007 12:21

jako ve všem ostatním i ve sportu

Mokrý: Bojíme se rozkolu, Evropa je rozdělená

http://zpravy.idnes.cz/mfdnes.asp?v=023&r=sporth&c=673526

Mirek Sejna 27.1.2007 12:20

Re: Re: AeroKarle

nejen "vypatlanost" ale "levicová vypatlanost". Proto jsem Vám předhodil komunisty, víte?

Američané a Rusové byli také spojenci proti Němcům. Nevzpominám si, že by historikové někde zdůraznovali, že

Američané sice proti Němcům bojovali, ale úplně z jiných důvodů než

Rusové.

jasan 27.1.2007 12:15

konecne

mame vladu, ktera nedrzi hubu a krok kdyz velky bratr piskne...  nacal to Tlusty pivem a doufam, ze budeme pokracovat.

AeroKarel 27.1.2007 11:56

Re: AeroKarle

Chcete-li spatřovat spřízněnost v tom, že obě strany se shodnou v odmítnutí, ne však v jeho důvodech, klidně můžete. Jen by mne zajímalo, jste-li si vědom nesmyslnosti toho tvrzení a děláte to z propagandistických důvodů, nebo si rozdílu vědom nejste, to by se potom dalo vysvětlit (ne)schopností vyhodnocování skutečností.

Jinak o komunistech řeč vůbec nešla, jen si kdosi místo argumentů vzal do huby nebo klábosnice "vypatlanost". Já bych raději polemizoval s argumenty, v dotyčném příspěvku však žádné nejsou.

A chcete-li hledat spřízněnost, položte oko na programové rozdíly Paroubkovy "naší stovky".

skoroprduch 27.1.2007 11:56

drzost

Mít souseda který si myslí že má ve všem pravdu jsme už zažili. Bláboly z východu jsme brali s rezervou a k západu jsme se dívali s nadějí že z této strany se nedočkáme stejného metru. A ejhle západní soused potřebuje učičíkat frantíky aby stále dostávali obrovské zemědělské dotace a ostatní budou držet hubu a krok. Ta sůseda si nevidí na špičku nosu a umí jenom po německu zavelet a to jak je u nás známo moc neplatí. Tak milostivá dojděte s něčím přijatelným a můžeme se o tom bavit. Jinak si dovolujete jako tetka na drbu.

AeroKarel 27.1.2007 11:50

Re: tomi něcopřipomíná:

Jo, na tom Iránu je vidět jak se třese před celou EU. O uplácení palestiských teroristů raději nemluvím.

AeroKarel 27.1.2007 11:48

Re: Slet

Neoznačenou inzerci? Spíš určitý názor. Těžko být nestranný při setkání s činěním oné melounské strany.

janoryna 27.1.2007 11:47

tomi něcopřipomíná:

 většina států ústavu už ratifikovala a od menšiny není demokratické brzdit většinu. a po našich volbách:  většina občanů si přeje vládu pravice a od menšiny levicové není demokratické neuznat volební porážku. nakonec, s integrací mají smutné zkušenosti na př. v USA, mexiku, švýcarsku atd. vtexasu by mohli vyprávět, coto jeta federace. a ve švýcarsku zase mají o všem referendum aspoň jednou za měsíc. samostatnáČR má ve světě větší váhu než nějaká eu. z jednání s ruskem nebo čínou jeto přece  vidět. když ČR pohrozí sankcema, hned se všichni třesou. i palestinci nebo írán.

Mirek Sejna 27.1.2007 11:41

AeroKarle

v tom případě jsou komunisté pravičáci, protože nikdy nepatřili mezi euroHujery, Euroblby a tím tedy ani mezi levicové vypatlance. Je opravdu dojemné, jak se bolševici a modráci občas profláknou podobností svých názorů. V odporu k EU se bolševici a modráci shodují dokonale.

Vilém 27.1.2007 11:33

Re: Sjednotit Evropu? A k čemu vlastně?

Tvrzení, že věci jdou stále hůř, nelze obhájit proti očividným faktům. Evropa, kdysi dějiště neuvěřutelného množství válek, nezaznamenala žádnou mezi členy EU. A že to není vlivem civilizačního vývoje, vidíte na Balkáně. Takže podstatným důvodem je právě ES.

Evropani nejsou národ, a nemusí jím být o nic víc než Švýcaři, Belgičané nebo Velkobritaňané.Celkové existenční propojení včetně ekonomického dospělo tak daleko, že národní stát nemá MOŽNOST efektivně plnit své úkoly, protože dění se vymyká jeho pravomoci. Z toho plyne nezbytnost státu Evropa. Pokud má jít o stát demokratický, a nikoli diktaturu typu RVHP, jak by plynulo z návrhů ODS, musí mít ústavu, parlament atd.

Mirek Sejna 27.1.2007 11:32

soukmenovče Starý

komunističtí vypatlaci byli a jsou proti samotné existenci EU. Vždy patřili mezi její nejhorlivější kritiky. Takže jsou i proti ústavě EU. V tomto jsou komunističtí vypatlanci velice podobní politikům ODS a s nimi se v názoru na EU dojemně shodují.

vládík 27.1.2007 11:23

Slet

Ať by byl váš článek jakýkoliv, trapně ho snižuje poznámka, že zelení "na svém sletu ...".  Prostě novinář by měl profeně vědět, že má-li se jeho článek tvářit jako nestranné hodnocení, nesmí takovéto úlety obsahovat.    Stačí jeden a víme, že jde o neoznačenou inzerci.