17.5.2024 | Svátek má Aneta


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fafnir 27.1.2007 21:19

Re: O čem je Ústava?

tak se sakra snažme měnit ústavu,a když jsme tak dokonalí,tak také řekněme jak,a nebrečme pořád jak nám každý ubližuje.

drak 27.1.2007 21:18

Re: to: green ("vrátit Evropu, vmést kancléřce...atp.)

S tímto příspěvkem bych si dovolil souhlasit, je totiž velmi rozumný a věcný.

Dadacos 27.1.2007 21:18

Re: Re: Souhlasím s D. Kaiserem

Vilém: "Kromě toho mír jsme po sv. válce měli v celé Evropě, ale nevydržel, není tedy dostatečnou podmínkou."

Mír není dostatečnou podmínkou míru? Aha. Ale já napsal, že mír byl dostatečnou podmínkou vzniku ES/EU. A to vydrželo.

Ivan Nový 27.1.2007 21:16

slávo,

no a to právě má Ústava změnit, má dát větší moc nevoleným eurokratům. Proto ji nechceme, protože nechceme "odborníky" z Bruselu, nechceme si nechat řídit život lidmi, kteří o nemají informace o reálném světě, a rozhodují se na základě lobistických tlaků nadnárodních společností a imperiálních zájmů velkých států.

AeroKarel 27.1.2007 21:14

"Třeba snahu zachovat funkčnost,"

souhlas, to je oprvdu nutnost. Tedy je třeba jednoduchosti a konkurence, svobody pohybu a práce. Všeho toho se slavné EUústavě bohužel nedostává.

sláva 27.1.2007 21:12

Re: Re: Je tento článek obrazem českého přemýšlení o Evropě?

BodejĎ by ne. Však ti bolševici se taky činili, aby nás oddělili a vyhnali z Evropy. Smrádek a teploučko, a pak taky ještě uvozhřený český zákony, který musej hned nazítří předělávat, protože něco zapomněli... Já ani nechci, aby o mně rozhodovali Češi! Jak jsem dávno navrhl, Klaus neschválil: přeložit vr. 1990 rakouské zákonodárství a od zítra ho dodržovat. KONEC českým špecifikám!

fafnir 27.1.2007 21:10

Re: A fafnire,

není,ale zatraceně nám to usnadňuje život/například při certifikaci výrobků/Jinak jsme rozataženi na třech kontinentechA že se Asie přizpůsobí,jde o to aby se museli přizpůsobovat oni nám,a ne my jim.Ale dohadovat se s desetimilionovo zemičkou nebudou,klidně budou porušovat autorská práva,ale s opravdu sjednocenou Evropou to bude těžší.Ale vám spíš jde o to,být králem na na malém pískovišti

Ivan Nový 27.1.2007 21:10

Jiří K.,

o co podle vás doopravdy eurokratům jde? O to co deklarují? Pokud zůstaneme na úrovni toho co deklarují, pak analogie s deklaracemi nacistů, když si odmyslíte rasismus a orientaci na vnější expanzi, existují. Problém ovšem je, že eurokrati jsou pokrytci, takže určit o co jim vlastně jde, je obtížné, neví to ani oni sami, jsou ve vleku byrokratické struktury, která má vlastní logiku, kterou nejsou sto ovlivnit. Samozřejmě, jako osobám jim jde o bezstarostný život v blahobytu, který není závislý na výsledcích, ale pouze na líbivých deklaracích. Je EU reformovatelná? Není.

AeroKarel 27.1.2007 21:08

Re: pařez

Jako Jandák na hrnec ......

sláva 27.1.2007 21:07

Re: greene,

To je zajímavý. Tak já si pamatuju, jak před II. světovou, I. světovou, za Napoleona atd. zpět diktovali ti silní těm slabým, Polsko si dělili třikrát, a v Mnichově nám to předvedli par excellence! Teď jsme ve svazku, kde můžete vetovat rozhodnutí 24 (či kolika ) ostatních a pánové křičí, jak jsme utiskovaní. Taky tak nějak od časů Fridricha II. nepamatuju (tedy včetně, lépe řečeno od tří Ottů před tisíci lety), že by sem z Berlína jezdili a doprošovali se o něco. Hned zkraje, co vím z Jiráska, posílal Václav třista volů ročně jako daň za mír.

Zapomněli, pánové? Nezdá se vám, že ten česky 10-milionový chudý prdeček si moc vyskakuje, a ani neví, že jde o existenci jako takovou (viz diskuse o radarech - pan starosta toho kopce nebude moct na houby a taky srnkám to nebude svědčit,), protože zná jen český rybníček a předposranost.

Závěr: buď jsme národ evropský, dědici celoevropské kultury za posledních tak 1200 let od Karla Velikého, v širším smyslu i Řeků a Římanů, a pak také vyznáváme jisté společné hodnoty (které můžeme diskutovat rovnoprávně v těch byrokratických síních, neb tam máme své volené zástupce! - co ještě chcete?), nebo jsme nějací do sebe zahledění srbové, aby neurazil a vývoj půjde kolem nás. Pak si na nás jen budou ukazovat - to je ten kmen z té zalesněné kotliny, co měli za náčelníka dálnovidného Klause?

fafnir 27.1.2007 20:59

Re: fafnire,

že vás .ta unifikace tak děsí.Jestli trochu cestujete,tak víte jaký je třeba problém,když se ráno chcete oholit a oni mají jinou zásuvku.Ale při vašem způsobu myšlení to asi řešíte břitvou

AeroKarel 27.1.2007 20:57

Re: E.U.není o pravo-levém

S tou jednoduchou stručnou a jasnou ústavou souhlasím. Až s ní EU přijde, budu pro. Základní podmínka je zamítnutí té současně navrhované. Tu takto popsat rozhodně nejde.

Ivan Nový 27.1.2007 20:55

A fafnire,

pokud je vaše nadnárodní firma technologicky a organizačně závislá na jednotném evropském trhu, pak ji raději opusťte, patrně není v dobré kondici. Jak unifikace vaší firmě pomůže? Například v Asii výrobním firmám je celkem jedno, jak je EU unifikována, rychle se přizpůsobí jakémukoliv nesmyslu.

AeroKarel 27.1.2007 20:55

Re: Re: Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

Jednotná zásuvka neexistuje dodnes, u armatur jsou dva rozměry. Navíc sjednotí to mnohem spíš trh než početné komise i Komise.

AeroKarel 27.1.2007 20:54

Re: Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

Nikoliv, to udělá "bruselská ovečka".

fafnir 27.1.2007 20:53

Re: fafnire,

mávat Hitlerem je mimo mísu,podle vás bycho měli měřit Pražským loktem,abychom byli sví.A pro posílení možností,by se USA mělo rozdělit na 50 zcela samostatných států,každý s vlasní politikou,to by se svět hnul kupředu.Zejména by to prospělo takovým odvětvím jako je medicina,kosmický výzkum ale to vlastně osobně až tak moc nepotřebujeme.Věci se opravdu nepohnou kupředu,když si každý bude hrát na svém písečku

Jiří K. 27.1.2007 20:49

Re: greene, ...nevěřím svým očím, Ivane!

To co jste napsal, je tak neobyčejně pitomé, že to snad ani nemůžete myslet vážně.

Ale vlastně vám děkuji Ivane, předvedl jste totiž názorně ukázku tuzemské verze pravicové vypatlanosti v její krystalicky čisté podobě!

Proti tomu argumenty skutečně nemám, s nesmysly takového kalibru nelze polemizovat. To je beznadějné.

Ivan Nový 27.1.2007 20:45

fafnire,

financování základního výzkumu? Vždyť EU na to financování nebude mít dost peněz, ne při růstu HDP v průměru o 2%. A co ten nízký růst HDP způsobilo? Unifikace. Dokonce ani rozšíření EU ho nijak nezlepšilo.

Ivan Nový 27.1.2007 20:42

fafnire,

aha. Ovšem za Hitlera také, že. Jinak samozřejmě nadnárodním společnostem vyhovují šaty jednotného střihu, zvláště když si ten střih u eurokratů koupí a s jejich pomocí eliminují konkurenci :-)))) Výsledkem je pak ale stagnace a z Evropy se stává kolonie.

mamina 27.1.2007 20:41

...zahanbování výčitkami, skrytá obvinění

- a přitom slovo, která zaznělo z Brusele, znělo "sebereflexe"

Ivan Nový 27.1.2007 20:37

O čem je Ústava?

O tom, aby se nemusely rušit dotace pro ty co si na ně zvykli a nemusely se dávat těm co si na ně ještě nezvykli. Ale jak bude fungovat taková Evropa?

Jiří K. 27.1.2007 20:37

Re: Re: Re: Re: AeroKarle - argumenty?

Když už nic jiného, tak historii.

A také cíl mírovým způsobem uspořádat a garantovat koexistenci a spolupráci jednotlivých evropských zemí. Bez stoletých, třicetiletých, napoleonských, revolučních, velkých (původní název 1. SV) i malých, světových i lokálních, sjednocovacích (Prusko - Rakousko) či emancipačních a já nevím ještě jakých válek, bez "svatých" i nesvatých aliancí, trojdohod/trojspolků, tisíciletých říší, revolučních táborů míru a socialismu a vůbec přemnoha dalších podobných bohulibých vymožeností.

Třeba snahu pro tyto cíle zachovat přijatelnou míru funkčnosti společenství při podstatně větším počtu členů než v dobách EHS/ES. Dávno už se nejedná o prestižní a exkluzivní klub pro několik vyvolených a bohatých ale o rozsáhlý geografický prostor s podstatně větším počtem členů, navíc s nebývalými rozdíly v dosažené úrovni (nejenom ekonomiky ale i politiky a demokracie). Společenství otevřené prakticky každému, kdo projeví zájem a zaváže se dodržovat pravidla hry.

Třeba snahu zachovat funkčnost, aby bylo možno lépe čelit výzvám doby jakými je třeba globalizace, nástup nových velkých hráčů jako je Čína, Indie, jihovýchodní Asie ...

A třeba mnoho dalšího, chce to jenom namáhat si trochu mozkové závity, Jendo.

fafnir 27.1.2007 20:35

Re: Uvědomte si,

ono je to těžké,když každý chce být okresním okresobašim

fafnir 27.1.2007 20:31

Re: fafnire,

nejde ani tak o to,co se mi na úřednících líbí nebo nelíbí,ale jaké má EU možnosti.Soudím při pohledu na USA,že nemalé.Ono například sjednocení technických norem,sjednocení financování základního výzkumu,výrobní a obhodní síla skoro půl miliardy lidí dokáže dost ovlivnit.V malém to bylo prokázáno při sjednocení Německa za Bismarcka.A mě osobně.Pracuji v nadnárodní obchodní společnosti to dost ulehčilo práci

mamina 27.1.2007 20:29

Uvědomte si,

že mezi Evropským kontinentem a cca tisíci stránkami textu o něm je (ne?)patrný rozdíl. Uvědomit si to, znamená vyléčit hluchotu evropských monologů a nahradit ji evropským dialogem.

mamina 27.1.2007 20:17

to: green ("vrátit Evropu, vmést kancléřce...atp.)

Uvědomujeme si, že obrazem (nejen) českého přemýšlení o Evropě, nemůže být jen ideologie a že integrace má také svou věcnou stránku, která se potýká s konkrétními problémy.

Uvědomujeme si, že v demokratickém prostředí otevírá prostor pro polemiku vždy PŘEDKLADATEL návrhu. Vyjadřuje tím svou ochotu respektovat zpětnou vazbu - připomínky, náměty, kritiku.

Uvědomujeme si, že pokud se polemiky o předloženém návrhu prosebně dožaduje STRANA, VYZVANÁ k souhlasu s ním, svědčí to o deficitu demokracie.

Prosím tedy zastánce přijetí e-ústavy, kteří se distancují od "nátlakových skupin", aby svůj nátlak na přijetí e-ústavy podepřeli věcnými (ne ideologickými) argumenty.

Ivan Nový 27.1.2007 19:27

A fafnire,

když lidé budou smět chodit jen v předepsaných uniformách, také se ušetří hodně peněz. Kde je ta hranice unifikace. Nepřekročili ji už eurokrati?

Ivan Nový 27.1.2007 19:25

fafnire,

Jak ty peníze ušetří?

Ivan Nový 27.1.2007 19:21

Jabo,

Přijetí Ústavy EU, také není založeno na dohodě, ale na diktátu. Proč bychom měli pokrytecky tvrdit opak. Lepší bude, když ji prosadí otevřeným nátlakem.

Ivan Nový 27.1.2007 19:18

fafnire,

co se vám líbí na úřednících EK? Co se vám líbí na tom, co produkují? K čemu je to všechno dobré a jak to ovlivňuje váš život?