21.5.2024 | Svátek má Monika


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
fafnir 27.1.2007 19:09

Re: Je tento článek obrazem českého přemýšlení o Evropě?

greene,vždyt u ODS byla pravicova jen rétorika,pravicového myšlení se jeho veličenstvo Klaus nehodlá dopustit ani omylem.A je až s podivem,jak se v pohledu na E U ODS shoduje s bolševikem

fafnir 27.1.2007 19:04

Re: Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

zakřivení okurek určitě ne,ale třeba jednotná el.zásuvka,nebo rozteč vodovodních armatur ušetří dost peněz

Ivan Nový 27.1.2007 19:01

greene,

základem sjednocení Evropy je nacismus, bruselské evropanství je jen to "dobré" vybrané z nacismu, kdy rasismus byl pouze mechanicky a instrumentálně nahrazen multikulturalismem a cíl zůstává stejný, potlačit práva malých národů a moc dát národům velkým, které si Evropu rozdělí na sféry svého vlivu a nebudou těm velkým komplikovat dohody. Může být něco dobrého vybráno ze nacionáního socialismu a může být multikulti socialismus lepší? Zatím to tak nevypadá, podívejte se na Ústavu EU, která uzákonní to, že zkorumpovaní eurokrati budou řídit vše do posledního detailu. To fungovat nebude, nacismus právě na tom zkrachoval, zatáhl Německo do války, kterou nemohlo Německo vyhrát.

Ivan Nový 27.1.2007 18:54

Dnes se pokládají ideologické základy,

příští občanské války v EU. Na jedné straně eurokrati skrytě zavádějící totalitu a na druhé straně občané, kteří se nechtějí vzdát svých svobod. Podaří se eurokratům zavést totalitu? Nechají si občané EU líbit to jak opovržlivě s nimi eurokrati jednají? Nebude vadit Francouzům, že když řeknou NE, tak budou hlasovat znovu a znovu, dokud neřeknou ANO? A proč vlastně eurokrati tu ústavu potřebují?

haui1 27.1.2007 18:47

Opravdu zajímavé.

Jako členové EU jsme druhořadí, když se jedná o možnost práce v evropských zemích, tak nám Německo naordinovalo přechodné období, po které Češi nesmí v Německu pracovat. To si Německo prosadilo. Ale jako mouřenínové, kteří by mohli pomoci protlačit něco, co neuspělo, to jsme najednou dobří. Asi by to chtělo vidle do rukou a hnát paní Merkelovou zase domů.

Starý J. 27.1.2007 18:45

Re: Re: Re: Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Takže ten systém, kterým nás může přehlasovat zavedla jen proto, aby nám mohla ukázat, že nás nepřehlasuje? Tak nějak? Že je hodná a ne zákeřná? Co Vy ještě nevymyslíte?

Starý J. 27.1.2007 18:43

Re: Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Které argumenty jste v tomto příspěvku přinesl Vy? Krom výmyslu o Klausovi? Nikdy nic takového jsem od něj neslyšel. V ano? Kde a kdy?

Starý J. 27.1.2007 18:35

Re: Pátá kolona v EU

...Zahradilovci se v parlamentu EU chovají jako pátá kolona a jsou jen loutkami Klause a ODS.... A zatím tam byli zvoleni za socany! To jste chtěl říct? K čemu ty volby do Eparlamentu byly? A když byly, proč byli zvoleni právě oni? Mohl tam Paroubek bez voleb poslat své! Nakonec má tam celkem 2: Jednoho breptu a jednoho vždy spícího, bývalého agenta STB! 

Starý J. 27.1.2007 18:27

Re: Evropska diplomacie

Špatně jste se díval na záběry v TV ohledně toho, kdo byl a kdo ne na jednání!

Starý J. 27.1.2007 18:25

Jiří K

Napsal:...Spíše je to typický produkt nadměrné a nekritické konzumace třeskutých myšlének té vám milejší množiny vypatlanců. Je to smutný pohled na výsledek jimi vytvořeného myšlenkového gheta....

A tak nevím - to jste psal o levicových, nebo pravicových vypatlancích, o myšlenkovém ghetu pravice, nebo sockomunistů?

Zřejmě se to týká podle Vás pravice. Co naopak brání druhé straně myslet si něco podobného o levici? Myšlenkové gheto všech sockomunistických režimů, co jich doposud ve světě bylo, Vám nic neříká? Naprostý krach uplatňování marx-leninských myšlenek v praxi, které to myšlenkové gheto založily, Vás nepřesvědčil? Ještě že jsou ve světě jen dva zbylé režimy s tímto ghetem. Lidé Vašeho ražení se však snaží nás do něj vrátit i přes zkušenosti, které jsme dostatečně načerpali!

H.K. 27.1.2007 18:20

Re: Zbytečná frajeřina

R^ Slibem nezarmoutíš. Měla by radost a pěknou sobotu a neděli dopoledne.

doxa 27.1.2007 18:17

Zbytečná frajeřina

Klidně ji mohl slíbit, že se Eustava v našem  parlamentu schválí. Mála by radost a stejně by to k ničemu nepomohlo.

green 27.1.2007 18:10

Je tento článek obrazem českého přemýšlení o Evropě?

Je tento článek vyjádřením české ideje evropanství? Je toto český příspěvek k 5O letému vývoji ideje, kterou prosadil Marshalův plán - spolupracujte, řešte problémy společně  amy vám hospodářsky pomůžeme? Je toto česká představa jak z Evropy vytvořit něco, co by mohlo pomoci Američanům v mimořádně obtížné globální situaci? Je toto koncept jak Evropané odplácí podporu, kterou se jim dostalo, když pro své nesváry, nejednnotnost, nacionalistický chamtivost nebyli sto akce (Jugoslávie), dělali kazisvěty - při studené válce v rozmisťování raket s plochou dráhou, nebo ještě dříve. K takové Evropě chceme vrátit kontinent v ideích Kacinskeho, KLause LePena a Haidera? Toto chtěl autor vmést kancléřce, která je z bývalé NDR a představuje CDU do tváře? Uvědomují si zdejší diskutéři, že integrace a Smlouva je PRAVICOVY projekt, ktery dnes nese prave CDU? Uvedomuji si, ze politickou integraci prave chce cesky byznys a verejnost ve většině? Češství nastoupilo místo brežněvovského NJET v prostředí demokratické Evropy. To je to, co jsme dámě, která vystudovala v Čechách a ví co je levicové, socialistické zlo, předvedli.  

Fafa 27.1.2007 18:03

Vileme,

ad 1 - z dnesnich clenskych statu EU bylo skutecnym problemem jenom Nemecko. Musel byste jit vlastne az k Napoleonovi, abyste nasel valku, ktera nebyla primo svazana s Nemeckem. Valky vedene SSSR se nepocitaji, ani SSSR ani Rusko nebyly a nejsou cleny EU. Navic si myslim, ze existence NATO a okupace Nemecka byly podstatne dulezitejsi nez existence EHS. Ale i pokud Vy mate pravdu, tak EHS zabranilo valkam v Evrope po dobu temer pul stoleti. Proc je tedy nutne ted zakladat EU s ustavou a ostatnimi atributy statu?  Jo, Nemci uz tupe jednaji, jejich sedmilety zakaz volneho pohybu pracovnich sil je dobrym prikladem.

ad narodni staty - tady se urcite neshodneme. Mne osobne treba Norsko, Island a mimo Evropu Australie, Novy Zeland  nebo Japonsko pripadaji jako velmi privetive domovy pro vlastni obcany a neni mi presne jasne, co by jim melo prinest prevedeni vladni odpovednosti na blize neurcene nadnarodni entity.

honzak 27.1.2007 17:44

Re: Re: reakce

nebyla paní matka rozená Dušínová? Zvonku to tak vyzerá.

honzak 27.1.2007 17:39

Re: Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

když se k tomu přidá geniální směrnice na rozlišování hraček od ozdobných předmětů, tak možná ano. Zvítězíme, protože nepřítel se po*ere smíchy:-D

H.K. 27.1.2007 17:36

Re: Zaujatá angažovanost článku by mi nevadila

Pane Brodský bohužel ani Vy jste mi nopomohl k pochopení nutnosti vzniku jednoho superstátu v Evropě řízeného z jednoho centra. Nevím ani kdo nebo co je to antiintelektuál. Možná někdy jindy.

Jabo 27.1.2007 17:28

Evropska diplomacie

Predevsim onjasnim vyraz "Dohoda": Mnichovska, Varsavska  - to nebyly dohody, ale diktaty! Kdyz se puvodnich 15 statu dohodlo na sjednoceni svych statu v EU,  jejich zakladni myslenka byla: Dohodli jsme se, ze se dohodneme. To bylo vysledkem jejich diplomacie. Kdyz se prijali nove staty do jejich spolecnosti, diplomacie vzala jiny smer: Dohodli jsme se, ze se nedohodneme. To byl vysledek navstevy pani Merkelove v Praze. A kdyz i balkanske staty vstoupily do EU, ovladla myslenka,: Nedohodli jme se, ze se nedohodneme - dvoji zapor je klad. Jiste jste si vsimli, ze kdyz Balkanec rika:ANO, krouti hlavou do stran. Kdyz rika NE, hyba hlavou zhora dolu. Nikde jsem necetl, ze k rozhovu s pani Merkelovou byl prizvan i novy Minister Zahranicnich Veci. Divne, coz? Mimochodem, v existenci EU se nepamatuji, ze by Holandsko "masirovalo" Italii, a ze by Belgie "masirovala " Portugalsko.8-o

Vidlák 27.1.2007 17:26

Re: Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

Vážně si myslíte, že předpisy o zakřivení okurek porazí svět?

Vilém 27.1.2007 16:47

Re: Re: Proč tolik vzteku?

V článku se nemluví jen o vztahu k této konkrétní ústavě. Není nutné, aby byla obsáhlá, nýbrž aby byla OBSAŽNÁ, tj. nebyla prázdnou deklarací, kterou si pak každý stát vysvětlí (překroutí) po svém.

Vilém 27.1.2007 16:45

Re: Souhlasím s D. Kaiserem

Připouštím, že ES mohla vzniknout jen v mírové atmosféře, ale rovněž ji posílila díky tomu, že státům neumožňuje rozpoutat obchodní a ekonomické války, které by jejich vztahy zhoršili až k skutečné válce.

Kromě toho mír jsme po sv. válce měli v celé Evropě, ale nevydržel, není tedy dostatečnou podmínkou.

Vilém 27.1.2007 16:41

Re: Vileme,

1. V Evropě neválčilo jen Německo, ale také třeba SSSR vůči Finsku, Maďarsku, a koneckonců i vůči ČSSR. A kromě válek existovala řada napjatých a nenávistných vztahů, které do ozbrojeného boje nepřerostly. Kdežto spolupráce v rámci ES vše podstatně změnila. Naši pravicoví politikové se neustále tváří, jako by evropská spolupráce byla jakousi samozřejmostí, která spadla z nebe a stačí ji patřičně zneužít v náš prospěch na účet ostatních. Ale to je nesmysl, trend se může i obrátit a pak se neudrží ani ekonomická spolupráce. Pokud by se prosadili populisté ve Francii nebo Německu, které mají problémy s trhem práce hlavně díky ES, a jednali stejně tupě jako zdejší pravice, tak nás prostě vykopnou a hotovo, a pak by se najednou ukázalo, že naše báječné levné zboží se tam nedostane.

Všechny národní státy ztrácejí možnost poskytovat svým občanům kvalitní prostředí k životu, Island a Norsko nevyjímaje. Uznávám, že některé vlády situace zneužívají k tomu, aby občanům namlouvaly, že stát je tady jaksi jen pro politiky, občan se má o sebe postarat sám - to dělá třeba ODS.

amik 27.1.2007 16:41

a ty jsi SHITHEAD

strc si tohle cesko-neoconske  skrehotani do riti.(Y)

Jan 27.1.2007 16:39

Tim, kdo ma nejvetsi prospech z nejednotnosti Evropske unie,

je evidentne Rusko, pripadne dalsi silne zeme (Spojene staty, Cina). Rusove mohou stvat jednotlive clenske zeme proti sobe, jednat se slabymi staty, namisto se silnou Unii. Je treba se ptat, proc modri soudruzi z ODS jdou v tomto Rusakum tak na ruku.

U tupeho Topolanka jde asi o zbytecny dotaz, ten jen opakuje, co slysel nekde u Klause, ale znat motivy komunistickeho prezidenta Klause by bylo jiste zajimave.

maaara 27.1.2007 16:29

Re: Re: klasika...

Možná to mnohé zde diskutující překvapí, ale nařízení může evropská unie vydávat i bez ústavy

fafnir 27.1.2007 16:28

E.U.není o pravo-levém

vidění světa.Ostatně,od kdy je ODS se svým odmítáním deregulací nájmů,neprivatizováním bank,a když privatizací,tak českou cestou/Stehlík,Soudek/pravicovou stranou.V Europarlamentě má problémy se skutečně pravicovými stranami,a hlásí se spíše k nacionalistům,pardon ,Euroskeptikům.Kdzž jsou,jak se prokázalo ,životaschopné Spojené státy,se svou ústavou,tak nevím,poč by se nemohla integrovat Evropa, s podobně jednoduchou ústavou.Tedy jsem pro rozumnou a jednoduchou ústavu a sjednocenou Evropu,jinak hospodářsky proti Rusku Číně USA a Indii neobstojíme

Fafa 27.1.2007 16:26

To Jiri K.

V demokratickem hlasovani by Cinane celkem snadno prehlasovali vsechny Evropany. Neni tedy ponekud nedemokraticke, ze jim nedovolujeme hlasovat?

Nevim specialne o prehlasovani Cechu, ale prezident Francie nam uz jednou doporucil, abychom drzeli hubu. Zda se mi ponekud zpozdile mu ted poskytnout vice pravomoci, aby nam toto doporuceni mohl demokraticky schvalit.

Paranoia je jiste spatna, ale navrh na zvyseni dani z piva a ponechani dani z vina na stavajici urovni vypada dost podezrele. Taky mi neni uplne jasne, proc se demokraticky hlasuje o tom, ze se v Cesku vyrabelo moc cukru a uz se to nesmi. Jo, taky by stalo za vysvetleni, ze konak muze pochazet jenom z oblasti Cognac, kdezto Pilsner nemusi Plzen ani videt.

Lerak 27.1.2007 16:26

Re: Angela

Než Leu, raději Leo!!

Lerak 27.1.2007 16:24

Re: Proč tolik vzteku?

Otázka intelektuálu Vilémovi: ví kolik (mnohdy i navzájem protichůdných) stránek ten výtvor zvaný Návrh... má. No i s přílohami na dva tisíce!!! Ví Vilém kolik stránek má Ústava USA? Má GB ústavu? A fungují nějak špatně posledně dva jmenované státy? Topolánkovo anglofonní hodnocení návrhu EÚ je po právu výstižné. Samozřejmě, útlocitným (a obvykle málo užitečným) intelektuálům se toto hodnocení nehodí do krámu. Ať jdou k čertu tito zbyteční lidé! 

Pete Brich 27.1.2007 16:19

Re: Eurohujer Zaorálek cítí tučnou, velice tučnou kořist

Ale Zaorálek by s Cohn-Bendidem v Europarlamentu tvořili dobrý párek - pro registrované partnerství jak stvořený.

PB