29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
para 5.5.2009 8:19

Re: pro úplnost

honzáku jen pro úplnost... Už mockrát jsi zde měl výlevy ohledně toho jak je kdo kde nekompetentní mimo svůj obor co ho živí - že? Nejsi ele právě jako elekroing pár let před důchodem právě ukáykový příklat toho co sám pranýřuješ?;-)

honzak 5.5.2009 8:24

Re: pro úplnost

He???? Co tím chtěl básník říci? Jako že povoláním slaboproudař VŮBEC  nerozumím výrobě a rozvodu elektrické energie? Pravda, nejsem úplný specialista, ale s kuchtovou nebo s tím bulharistou bych si to v klidu rozdal.

Pro tvoji informaci - ČEPS ani ČEZ mě neživí.

para 5.5.2009 8:41

Re: pro úplnost

Já si osobně také myslím, že za tou touhou zesměšnit výsledky práce klimatologů, biofyziků...  nebude u pana honzáka vnější sponzor ale vnitřní uhranutí.;-)

A to, že si to chce rozdat s kalibry paní kuchtové je nakonec příznačné. Co si to takhle rozdat s těmi na které dávám odkazy? Já tím také začal.;-)

Vašek 5.5.2009 9:01

Re: pro úplnost

Para - doporučuji nechat si od Kuchtové třít ocas, jako alternativní zdroj energie.

para 5.5.2009 10:49

Re: pro úplnost

Nic méně primitivního už Vaška nenapadá? Nakonec i to je příznačné pro to co se komu honí hlavou.;-)

Juščenko 5.5.2009 6:16

Vašík Havlů

je naivka. Podporoval i komunisty (jeho "slavná" pravda a láska vejde do dějin).a nyní sklízíme úrodu. Bolševiků je všude jako nas*áno a rozhodují o všem jako za doby jejich vlády. Panečku, to byl samet, co?! Proto do Duhy a jiných bolševických organizací rýpejte. Je to semeniště levicových zbloudilců!(Y)

honzak 5.5.2009 6:31

Re: Vašík Havlů

Veškrna není naivka. Je to vychczaný, zakomplexovaný intrikán. 

Kecal. 5.5.2009 8:22

Re: Vašík Havlů

R^

Fleischer 5.5.2009 5:52

Znalost

bulharštiny není diskvalifikací. Pane autore, umíte bulharsky? Umíte nějaký jiný cizí jazyk? Ovládáte cizí jazyk na takové úrovni jako Vámi kritizovaná osoba?

68 5.5.2009 6:00

Re: Znalost

A ted přesně. O co vám jde?

Juščenko 5.5.2009 6:19

Re: Znalost

masňákovi jde o DUHU, to je přece jasné. Víze co se říkávalo když se objevila duha? Polib ji   (Y)  a bude druhá:-D

honzak 5.5.2009 6:34

Re: Znalost

"znalost bulharštiny není diskvalifikací" - správně. Jen jste zapomněl podotknout, že není ŽÁDNOU kvalifikací v oboru výroby a rozvodu elektrické energie.  Nebo si od toho "specialisty" necháte doma předělat rozvody elektřiny a vypracopvat revizní zprávu?

Ten spolek hýzlů s názvem DUHA je jenom pláštík pro skupinu zlodějů, kteří šátrají v mé i vaší peněžence. Klasická havlovina.

... 5.5.2009 7:17

Re: Znalost

Třeba vystudoval ještě elektrofakultu a stydí se to říct:-)

honzak 5.5.2009 7:26

Re: Znalost

melouni nebývají stydliví.... Naopak!

Jenda 5.5.2009 11:42

Re: Znalost

No, nbývají, ovšem pokud by se mezi nimi nějakým nedopatřením vyskytl někdo s technickým vzděláním, tak bych chápal, že to před ostatními tají.

Mira 5.5.2009 1:07

Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Takovou hovadinu může tvrdit pouze ekoterorista. Ad energie z větru - vážení ekologové, jak ji chcete regulovat???? Pokud to nevíte, tak energetická soustava se MUSÍ regulovat. V případě větrné energie hrozí rozsáhlý blackout (a už se to jednou stalo). Ad sluneční kolektory - kde chcete energii skladovat??? Potřebujeme jí i v noci a to nemluvím o ceně takových slunečních kolektorů a ceně energie z nich vyrobené. Ad biomasa - již dnes je prokázáno, že pěstování biomasy má drtivý dopad na rozvojové země, plně srovnatelný s genocidou. Čert vem statisíce lidí, kteří zemřou hlady, hlavně že budete mít EKOLOGICKOU energii. Dokud si ekoteroristi neuvědomí, že takovéto zdroje nemohou být nosnými energetickými zdroji ale pouze lokálními a to ještě v omezeném rozsahu, tak nesmí být vyslyšeni.

Dnes je již prokázáno, že např. na výrobu ekologické bionafty a biobenzinu je zapotřebí mnohem více energie, než jaká je vydána jejich spalováním. To je jeden z největších podvodů ekoteroristů na lidstvu, který byl realizován a dokonce uzákoněn  a v jeho důsledcích již dnes umírají desetitisíce lidí hlady.

Pokud v důsledku ekologických aktivit umírají lidé, tak ekologičtí aktivisté jsou hromadní vrazi.

wiki 5.5.2009 1:27

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Přesně! R^

para 5.5.2009 2:13

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Miro zdánlivě máš pravdu. To zdání  navozuješ tím co neříkáš - neříkáš totiž kde energii vememe. Možná si to ale ani neuvědomuješ nebo nevíš - o to je to záludnější klam. Po dlouhá tisíciletí žil homo sapies podobně jak ostatní živá příroda prakticky jen s transformované sluneční energie do potravin různého typu a dřevní hmoty. Větrnou v vodní se naučil využívat víc jen s rozvojem mořeplavby. Jakmile homo objevil technologie umožnující využívání fosilních paliv začal se zdánlivě stávat pánem světa. Do jeho "krevního řečiště" se tak dostal mimořádný energetický doping a s toho opojení žijem ještě dnes. Vážný problém je jak dál až fosily dojdou a to z hlediska historického bude velmi brzo. Prakticky za dobu života jedné generace fosily nenávratně dojdou. Prvé náznaky už v podobě celosvětové stagnace klepou lidstvu na dveře. Náhradní zdroj ekvivalentní fosilům lidstvo nemá. Mnozí co tuší oč jde hledají cestičky jak prodloužit využívání fosilů v naději, že se snad podří něco oběvit. Jiní jim nadávají v opojení typu "po nás potopa". Prognozy pro další generace homo na téhle planetě jsou obecně špatné. Dá se říci že nejlépe se má lidstvo dnes. Ti po nás to budou asi mít už jen těžší a těžš - leda, že někdo přijde s nečekaným oběvem. Lidstvo jako celek a především ta jeho nejvíce konzumní část směřuje k sebezničení - nesvaluj primitivně tu beznaděj na jakoukoli úzkou skupinku. http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/pet-stupnu-kolapsu     nebo    http://ac.blog.sme.sk/c/119739/Ropny-zlom.html   nebo    http://www.esf.edu/EFB/hall/ 

Jenda 5.5.2009 2:48

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Teda jeste stesti, ze v dobe kamenne neexistoval internet. Doted by se na nem nachazely zbytky exaltovanych diskuzi o blizicim se nedostatku pazourku. No predstavte si to? Z ceho probuh budem delat hroty ostepu a sipu? Uz ted neni mozne sehnat poradny pazourek, jen odstepky co kdysi kdyz jeste bylo pazourku dost lide vyhazovali. Da se rict, ze nejlepe se ma lidstvo dnes. Ti po nas to budou asi mit uz jen tezsi a tezsi - leda, ze nekdo prijde s necekanym objevem.

68 5.5.2009 5:25

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Nedělejte si ale z toho "pary" legraci. Je to jeden z těch více nebezpečných trotlů. Dovede totiž mluvit. A o to téměř vždy jede na prvním místě. (Dovede navíc i psát, jen si ještě musí vylepšit ty "oběvy", což je ale maličkost.)

honzak 5.5.2009 7:38

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

dneska je v útlumu, ještě nevytasil EROEI. Jinak souhlas, demagogové jeho typu jsou velmi nebezpeční! Není blbej a umí šikovně písmenka do vět poskládat tak, že mu leckdo naivní uvěří. Nicméně zpívá píseň toho, koho chleba jí (Jihočeskou univerzitu platí de iure i de facto melouni přes ministerstvo školství). Až bude mít školství jiná strana, tak bude buď zpívat na jinů notečku, nebo půjde od válu.

Honza2 5.5.2009 15:59

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

To že Para je demagog ještě neznamená, že lže. Možná píše v něčím žoldu, ale s tou fatální závislostí naší společnosti na "lacino" dostupné fosilní energii má sakra pravdu. Bez ní by z 95% z nás byli špinaví středověcí vesničani. A taky zase z našich vnuků budou, pokud nepřijde nějakej zásadní přelomovej objev. To jsou fakta, která nemají nic společného s nějakou břiblblou zelenou ideologií.

para 5.5.2009 8:33

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

68 nedovedu toho moc - jen jsem dostal odvahu vylést na ramena těm co něco už dokázali a rozhlédnout se s té výškz dál. V odkazech to pak nabízím i ostatním.

Za tu gramatiku se stydím - textový editor a brýle stále na očích i méně spěchu by tomu asi taky prospěly.

Jiným by možná prospělo probrat se s opojení nad závratnými úspěchy lidstva a zkusit je nějak zavčas vysvětlit. Pak by už i to nebezpečí probuzení z opojného snu do reality nemuselo tolik bolet.;-)

Vaněk 5.5.2009 10:31

Re:Trpíte nedostatkem informací resp. jejich selektivním výběrem a zkreslením

Uhlí je na několik set let, ropy při započtení dehtových písků jakbysmet. Jediné co poroste je cena.  Ověřené zásoby uranu vystačí řádově 100 let a odhadované těžitelné standartními způsoby cca na 100 - 300 let, v mořské vodě cca na 1000 let (dle metodiky vyhodnocení) Při využití rychlých=množivých reaktorů se tyto doby cca zpětinásobí. Thoria do rychlých reaktorů je v současně doložitelných zásobách také řádově na 500 - 1000 let. V horizontu desítek let se s velkou pravděpodobností podaří konečně realizovat fuzní reaktory s prakticky nevyčerpatelnou zásobou paliva. Všechny výše uvedené metody výroby jsou rentabilnější než jakýkoliv tzv. obnovitelný

Jenda 5.5.2009 11:39

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

"vylést", "probrat se S opojení". Jo, možná by nějaká automatická kontrola pravopisu nebyla od věci. A možná byste se měl vzbudit vy. Z té vaší noční můry.

para 5.5.2009 8:22

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Jo Jendo a to navíc už i ten pazourek dnes takřka sedmimiliardovému lidstvu došel:-(

... 5.5.2009 7:21

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

A co takhle jaderná energie, fanaticky odmítaná všemi zelenými šílenci. Skladování vyhořeného paliva nebude problém, protože dnešní vyhořelé palivo bude za pár desítek let cennou surovinou.

BJ von Wolfenstein 5.5.2009 9:26

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

I vy jeden kacíři!!! Padněte na kolena a proste Gaiu za odpuštění;-D;-D;-D.

JaS 5.5.2009 2:47

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Jak regulovat energii větru? Ještě jednu vrtuli na stožáru! Když nebude foukat, tak se roztočí ta druhá vrtule, poháněná špatnou energií z jaderné elektrárny a takto vytvořeným větrem roztočí tu spravnou vrtuli. Když bude foukat moc, tak se vrtule přibrzdí. Nechápu, že to ještě nikoho nenapadlo!

exuloant 5.5.2009 3:04

Re: Energii budeme získávat z větru, slunečních kolektorů a pálení biomasy.

Vezmete na to ty, co nam psali a rikali "Porucime vetru, desti". Jeste vsichni nevymreli.