29.4.2024 | Svátek má Robert


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vaněk 5.5.2009 10:48

Re: biomasa

Drobný rozdíl je v tom, kdo to platí.

Všiml jsem si, že hlasatelům zeleného náboženství ovšem tento detail nikdy problémy nedělá, - tedy pokud neplatí důsledky své ideologie z vlastního.

Viz. výkupní ceny větrné "energie", solární, .....

M. Zima 5.5.2009 9:41

Pro Glosátor

Váš příklad nucených výkupů ukazuje, kam to vede, když se alternativních zdrojů chopí koncerny a Bursíci. (ČEZ a vítr není nic nového, na Západě byly ještě větší hovadiny a dnešní EU si v blbnutí (odpustky, biodiesel, ...) mnohdy se socialismem nezadá, ale selhání Burcíků přeci na principu nic nemění).

libero 5.5.2009 10:44

"byly ještě větší hovadiny "

Jsou dosud.

Včetně Zimy.

J.M. 5.5.2009 9:36

Dík

za poodhalení odborné způsobilosti funkcionářů Duhy. Ono sice stačí si přečíst jejich názory, aby člověk měl jasno o jejich dbornosti, ale takto je to ještě jasnější. A Havlova podpora jen vypovídá o Havlově vdělání a inteligenci. Ale v minulosti už Havel podpořil ty nejpodivnější spolky a straničky a vždy to znamenalo jejich konec. Doufejme, že Duha nebude výjimkou.

Hans 5.5.2009 9:28

MU

je velice podivna univerzita, ze ktere vylezaji podivni absolventi a uci(li) tam velmi podivni ucitele.

honzak 5.5.2009 9:40

Re: MU

nepůsobí tam i ten sociální etanolog?

Ivan 5.5.2009 10:08

Re: MU

O oborech jako je filosofie, sociologie atp. to platí o všech universitách. O Karlově Universitě nejvíce.  Přírodovědecké obory nebo medicina, to je něco zcela jiného.  V úrovni přírodovědných oborů má MU stejnou úroveň jako KU (když se pomine to, že cokoliv co je v Praze je nehorázně finančně nadhodnoceno kvůli známému pražskému centralismu). Takže rozdíly jsou jenom v tom, že za stejně kvalifikovanou práci dostanete v Praze víc zaplaceno a bude se od vás chtít daleko méně práce a schopností než jinde v republice.

mu1 5.5.2009 12:37

Re:ach, gaspadin tavarišč Ivan......

Děda Vševěd Ivan vám zodpoví všechny otázky sociologické, goniometrické, metrícké, fysikální, neutronové, ví jakou barvu měl kožich Jánošíka, jaká je hospoda V Jílovicích, nejlepší ústavy pro choromyslné, vysoké školství, dějiny VKS(b)- ty vzlášť,- ekonomika státu, EU, motory v sovětských letadlech, mizernou ˇuroveň obyčejných Američanů, kádrové otázky, obsah hliníku v klapkách klávesnice, rozmnožování morčat, jak centralismus rozdává prachy, normovač práce Pražanů, urovenˇuniversit, mlýnú na kostní moučku.Nedá si pokoj, blb, a to je mu přes 70.

Dušan Streit 5.5.2009 9:25

Souhlasím

Autor je střízlivý a myslím, že i docela kvalifikovaný, jak jej znám z jeho článků. Má rozumné přístupy na rozdíl od kampaňovité Duhy. R^

M. Zima 5.5.2009 9:45

Jestliže to autor psal "střízlivý", pak je obava o jeho mentální stabilitu na místě (přecenění významu střelných zbraní)

Jenda 5.5.2009 12:01

Re: Jestliže to autor psal "střízlivý", pak je obava o jeho mentální stabilitu na místě (přecenění významu střelných zbraní)

No o vasi mentalni stabilitu nikdo obavu nema. Uz davno ne.

hlava22 5.5.2009 9:24

Biomasa.

Je třeba doplnit vznikající zákon o podmínku, že při spalování biomasy nesmí vznikat oxid uhličitý ani žádný jiný skleníkový plyn - metan, vodní pára a pod. Jen tak se zabrání globálnímu oteplování a likvidaci života na zemi.

Stredocech 5.5.2009 9:24

Hnutí Duha ovšem podporuje také "venkovské komuny"

podle vzoru Pol Pota, jak to navrhuje Jan Keller ve své knize Až na dno blahobytu, kterou vydalo hnutí Duha roku 1993. O tom se ovšem z taktických důvodů mlčí. Jenže, kdyby si evropští politici včas přečetli Hitlerův Mein Kampf a VZALI HO VÁŽNĚ, nemohli se dopustit série tragických chyb včetně Mnichova, vedoucích k válce, jak varoval Churchill.

rasputin 5.5.2009 9:06

Pan Drábek

Pan Drábek se řídí heslem českého hňupa " Kdo nemá názor jako já není odborník. "

geo 5.5.2009 9:17

Re: Pan Drábek

hnup je student bulharstiny, ktery chce ridit zemekouli

Stredocech 5.5.2009 9:26

Zelenou odbornici na biomasu jsme si mohli

poslechnout v pořadu Jana Krause. Nedělejte si iluze, že jiní zelení vědí více. A pokud ano, jejich ideologie vylučuje, aby se tím řídili.

geo 5.5.2009 10:18

Re: Pan Drábek

hnup je student bulharstiny, ktery chce ridit zemekouli

Jerome 5.5.2009 9:05

Autor

Autor Snění o Evropě snít nepřestal. Je to jeho životní úděl tak trochu nezáviděníhodný. Sen a skutečnost jsou dvě odlišné alternativy života. Na Borech, Na Hrádečku, na Hradě, nebo na Ořechovce se to sní, ale těm,  jimž zůstávají bezesné noci nad podobou správy věcí veřejných, zůstávají jen oči pro pláč. VH na tom nese nemalý podíl. Pravda a láska nejsou veřejné statky a také nevítězí. VH se tehdy dopustil stejné mystifikace, jakou trvale provádí světová levice...Snad v dobrém úmyslu a pak se drama vymklo dramatikovi poněkud z rukou. To není zlost, ale pouhé konstatování. Nazelenalé tričko opět připomíná, že státník nemůže být dobrým státníkem pokud se identifikuje s politickou sektou....žel.

I-Worm 5.5.2009 9:03

Žeby premiér-ekonom byl zárukou

hospodářského rozvoje státu? Jak ukazují zkušenosti, jenom pokud je co rozkrádat, pak přijdou úsporné balíčky...

R 5.5.2009 9:01

Oficiálně distribuované letáky.

Nejhorší je, že toto hnutí proniká i do veřejné správy a vytváří potom ve veřejnosti dojem, že je nějakým způsobem oficiální a podporováno státem.  Letos na jaře nám z radnice rozdali dotazník o odpadech a současně s ním i leták o kompostování, jak dělat kompost atd. Vypracovaný hnutím Duha a podepsaný hnutím Duha.Tedy vypracovaný asi ne, o těch kompostech to nejspíš opsali z nějakého webu zabývajícícho se zahrádkářením.

Až u nás budou stavět nějakou silnici nebo něco takového a Duha si usmyslí tu stavbu překazit, hnutí Duha bude mít přes takové radnicí distribuované letáky velkou podporu.

rasputin 5.5.2009 9:08

Re: Oficiálně distribuované letáky.

Vám kompostování vadí ,

Petr Kiebel 5.5.2009 9:25

Re: Oficiálně distribuované letáky.

...a v čem je problém?

R 5.5.2009 11:48

Re: Oficiálně distribuované letáky.

Problém je v tom, že ta distribuce letáků duhy byla přes místní úřad. U neinformovaných lidí se tak vytváří dojem, že hnutí Duha je něco jako státní organizace případně že je se státem propojena a tudíž že má vždy pravdu, zatímco skutečnost je jiná. Takže pokud Hnutí Duha vyhlásí nějakou blbovinu týkající se tady toho kraje, kde bydlím, tito neinformovaní lidé nebudou uvažovat a automaticky budou Hnutí podporovat.

Ať si roznášejí svoje propagační letáky, ale ať je roznesou sami za sebe a za své. A pokud chce radnice  nějaké informační letáky na kompostování, ať si je objedná přímo radnice.

Jirka 5.5.2009 9:28

Re: Oficiálně distribuované letáky.

Víte jaký plyn vzniká při kompostování? Ozon to není!

westík 5.5.2009 8:49

ad k vysokoškolsy vzdělaným "odborníkům" z Hnutí Duha

IMHO žádná odbornost získaná na VŠ není k zahození, pokud má absolvent zdravý rozum. Problém je, "když se vzdělanost usídlí v hlavě magora;pak to mívá dalekosáhlé účinky" (Chevalier);-D

R 5.5.2009 9:04

Re: ad k vysokoškolsy vzdělaným "odborníkům" z Hnutí Duha

Na tom něco je. Ovšem obvykle kdo má zdravý rozum, tak takové odbornosti na VŠ nestuduje.  A pokud ano, tak je nepovažuje za základ či oprávnění k práci kolem životního prostředí.

portwyn 5.5.2009 11:19

Nevím jak Vás,

ale mne by ani nenapadlo dělat  ze sebe s vystudovanou Ma-Fy odborníka na arabštinu...

Petr Kiebel 5.5.2009 8:48

miliony

...ještě mne udivilo, že kampaň bude stát milióny - čí milióny? Duha není státní organizace, když si je seženou, tak ať si je proboha utratí za co chtějí,ne?

Jinak jsem nepochopil o čem je článek. Že nějaká organizace prosazuje nějaké své cíle? Pokud to dělá v mezích zákona, tak o tom je přece demokracie,ne? Pokud do té organizace necpe stát prachy, tak je vše OK,ne? Nebo mají mít všichni stejný názor? To už tu bylo...

westík 5.5.2009 8:51

Re: miliony

asi jste ,Kieble, vážně článek nepochopil. Zkuste si ho přečíst znovu -třeba Vás Duch svatý osvítí :-/

para 5.5.2009 9:01

Re: miliony

Já jej také četl několikrát ale vedle odplivnutí hořké sliny sem koncept co s problémem dělat ani nezahlédl.:-( Možná tedy jen o ten cílenej plivanec... autorovi šlo. On NP je přeci jen založením politický portál - ne?;-)