30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kiebel 5.5.2009 9:26

Re: miliony

zkuste mi to vysvětlit.

Glosator 5.5.2009 9:29

Re: miliony

Sám jste to řekl "když si to seženou." A kdo jim to dá? Např. Bursík, ovšem ze státní kasy...

Petr Kiebel 5.5.2009 9:33

Re: miliony

máte nějaký podklad, že jsou placeni od státu?

Petr Kiebel 5.5.2009 9:37

Re: miliony

já našel, že zhruba 15% dostávají prostřednictví grantů od MŽP a EU. S tím, aby byli finančně podporováni státem tedy moc nesouhlasím...

M. Zima 5.5.2009 8:41

Pane Drábek,

Vaše tvrzení "alternativní (= drahé a neefektivní) " a naznačený požadavek na vlastnictví střelné zbaně při ochraně přírody Vás jako kritika rozhodně nekvalifikují, na takové pitomosti zabere tak Neff zastupující konsekventně atomové triviály.

honzak 5.5.2009 8:48

Re: Pane Drábek,

Mudřec dorazil! Vítej v Grunbachu!

Co dělá kamarád s geniálně přesnou předpovědí větru nad sjednoceným Německem? Co na to říkají šéfové Německé přenosové soustavy? Byl by nějaký odkaz - v tomto týdnu půjde několik front za sebou a šlo by předpovědi dobře verifikovat!

M. Zima 5.5.2009 8:54

On dělá s tou předpovědí miliony. (Platí mu je energetické koncerny)

honzak 5.5.2009 9:15

Re: On dělá s tou předpovědí miliony. (Platí mu je energetické koncerny)

kecy, kecy, viď? Určitě takový génius má svoje stránky a na nich reference od od těch koncernů.

M. Zima 5.5.2009 9:29

Ano, je to na internetu.

V.Novák 5.5.2009 10:09

Re: Ano, je to na internetu.

"Odkaz! Odkaz! Odkaz!"

Hans 5.5.2009 9:31

Re: On dělá s tou předpovědí miliony. (Platí mu je energetické koncerny)

To vsechno je statni tajemstvi, vi o nem jen Zima.

BJ von Wolfenstein 5.5.2009 9:14

Re: Pane Drábek,

Pane Zimo, prosím, který "alternativní zdroj energie" je levný a efektivní?

M. Zima 5.5.2009 9:34

Který není?

Máte pravdu, jestliže myslíte, že záleží na okolnostech. (Biomasa na venkově, Vítr u Sev moře, NLG, Slunce na Sahaře, ....)

J.M. 5.5.2009 9:45

Re: Který není?

Zimo, jste si jist, že NLG je alternativním zdrojem energie? Nebo jste se jen neobratně (jak je u vás zvykem) vyjádřil?

M. Zima 5.5.2009 10:15

Je to hned několikanásobná alternativa (k JE, naftě, ..., ale i k pipe) Že byste se jen, jak je u Vás zvykem, neobratně zeptal?

Vaněk 5.5.2009 10:43

Re: Není to alternativa. Náhodný zdroj elektřiny vyrábí tržně bezcenný produkt

Např. Dánsko své přebytky větrné energie je nuceno občas nabízet zcela zdarma.

Jaderné elektrárny vč. externalit vyrábí elektřinu řádově levněji a to elektřinu hodnotnou, neb stabilní plánovatelnou a zčásti i regulovatelnou.

Kukulín 5.5.2009 16:34

Re: Který není?

Dopr....kenné ohrady. Jak souvisí nizozemský gulden s energií?

Glosator 5.5.2009 9:33

Ano, "alternativní" ZNAMENÁ drahé a neefektivní

Znamená to také nucený odběr za několikanásobek tržních cen, což jenom potvrzuje výše uvedené.

Pokud by se větrníky a fotovoltaika obešly bez nuceného výkupu za 2,7 resp. 13,2 Kč/kWh s dodáním "až podle počasí," nikdo by proti nim nic nenamítal (ale také by je nikdo nestavěl).

Ludva 5.5.2009 8:26

Kapitalizmus selhává ?

Vždycky jsem si myslel, že základem kapitalizmu je volná soutěž mezi technologiemi. Kdo má levnější, účinnější technologie, má větší zisky. A ejhle, ono to neplatí. Stačí přesvědčit politiky, že něco, třeba ekologie, je nadřazeno ekonomice. To se to pak podniká, za cizí peníze, na cizí účet. Aby si sami ekologisté vyráběli ty své fantasmagorie a pokusili se konkurovat, ani nápad. Chápu proč se náš pan prezident, pustil s nimi do křížku. Popírat zákony ekonomie se nikdy nevyplatilo.

R 5.5.2009 9:06

Re: Kapitalizmus selhává ?

A ejhle, ono to neplatí. Stačí přesvědčit politiky, že něco, třeba

ekologie, je nadřazeno ekonomice. To se to pak podniká, za cizí peníze,

na cizí účet. Aby si sami ekologisté vyráběli ty své fantasmagorie a

pokusili se konkurovat, ani nápad.

R^R^R^

portwyn 5.5.2009 10:58

No, moderní kapitalismus opravdu selhává

pokud od něj chcete dlouhodobý plán. Ostatně krátkozraké "pumpování" růstu cen papírů bez ohledu na realitu je jednou z příčin současné krize.

Kapitalismus je určitě nejefektivnější způsob, jak zítra vydělat. Na druhou stranu je fakt, že komerce válcuje úplně všechno a na pozítřek kašle. Fantasmagorie různých ichtylů typů hnutí DUHA ale jakoukoli snahu o uvážlivější přístup těžce diskreditují.

Celkově vzato, hnutí DUHA škodí věci.

Falkon Nightsdale 7.5.2009 19:28

Re: Kapitalizmus selhává ?

Kéžby to bylo alespoň ekologické...

Kéžby...

AGO 5.5.2009 8:23

Není nad vlastní zkušenost.

Minulý týden jsem se zůčastnil EIA -projednávání větrného parku 5 ks 2,5MW větrníků.Odpor okolních starostů klesal z druhou mocninou vzdálenosti od umístění větrného parku.Mistním bylo přislíbeno 150 tis.za vrtuli a rok a tak úspěšně všechny argumenty odmítali například : -koeficient využití větrné energie13% se zdál být úžasný,-odlétávající námraza nepodstatná,-noční hluk 38 dB zanedbatelný,-zničení pohledového horizontu nulové,-zimoviště netopýrů nicotné s jediným argumentem byli ochotni souhlasit a to s poklesem ceny nemovitostí (10-20%) toto však držhubné 150kKč vykompenzovalo.

honzak 5.5.2009 8:28

Re: Není nad vlastní zkušenost.

jo, zaručená výkupní cena je mocné lákadlo! A mediální masáž v televizoru také vykoná na jednodušších spoluobčanech svoje.

Tzv. alternativní zdroje bez patřičné AKUMULACE jsou jedna VELKÁ LUMPÁRNA. "Ušlechtilý" nástroj na tunelování našich peněženek.

para 5.5.2009 8:47

Re: Není nad vlastní zkušenost.

Také pošilhávám po nějakém jiném zdroji energie a napadlo mě akumulovat teplo z něj pod sebe do země - tam je akumulátor  slušné tepelné  kapacity - a druhou půlku roku jej zas pumpovat. Jen ta počáteční investice mě zatím drží při zemi.:-(

westík 5.5.2009 8:44

Re: Není nad vlastní zkušenost.

u nés přišel nějaký "obejda" s návrhem na zabrání cca3 ha zeměděl.půdy I.bonity na sluneční "elektrárnu ", leč zastupitelstvo obce (na rozdíl od vlastníka pozemku) odmítlo udělit souhlas. Dobře udělalo, neboť  jak se dodatečně zjistilo, kraj by stejně neudělil souhlas  jednak z hlediska ochrany zeměděl.půdního fondu,jednak proto, že  ani "větrníky" ani "slunečníky " nejsou zapracovány v územním plánu kraje a ani se v nejbližší době se změnou ÚP v tomto směru nepočítá .  Zřejmě si kraj vzal poučení z jednoho zlomyslného "větrníka", který v zimě metal ledové koule na lidi a auta projíždějí kolem na silnici - došla jsem k závěru, že i  neživé věci mají duši ;-D

para 5.5.2009 8:56

Re: Není nad vlastní zkušenost.

To máte v kraji rozumné duše. Ona ta půda vždy lidem byla zdrojem bioenergie a to přímo prostřednictvím potravy. Podle toho jak se ve světě vzmáhá skupování pozemků to vypadá, že si jejich budoucího významu jako hlavního zdroje bioenergie už někdo zas  všimnul. Ostatní bioenergetické koncepty za tímto věky osvědčeným způsobem  /až na topení dřevem/ zatím svou účiností a efektivitou a skladovatelností /faraonovy sýpky/ dost pokulhávají.;-)

Antonín I. 5.5.2009 18:55

Re: Není nad vlastní zkušenost.

AGO,

po přečtení Vašeho článku mne mrazí. Myslím si o "alternativních zdrojích" svoje, ale čísla jež udáváte, jsou katastrofická. Prosím Vás, odkud se ročně sebere 750.000 Kč pro ty vesnice? Obávám se, že od výrobce elektřiny, který to vybere - hádejme od koho! Slyšeli někdy ti páni starostové slovo DANĚ?

AGO 6.5.2009 7:13

Re: Není nad vlastní zkušenost.

Antoníne ,povím vám pohádku : V jednom království poctiví pekaři z Dukovan ,Tušimic a Lipna vyáběli rohlíky á 1Kč za kus.Na trh přišel jakýsi větrný pekař,který pekl rohlíky s pilinama za který by nikdo nedal zlámanou grešli (50hal),neměl odbyt a tak přesvědčil krále(ERU) že od něj musí vždy odkoupit veškerou denní produkci á 2,45 Kč.Aby to neplatil král ze svého ,zvýšil  král prodejní cenu rohlíku na 4Kč.Většina peněz podvodného větrného pekaře poputuje do Němec a i někteří poctiví pekaři uvažují o nákupu větrných pekáren.

honzak 5.5.2009 6:45

pro úplnost

bych doplnil, že dalším energetickým specialistou je paní učitelka němčiny, nějaká kuchtová. Co je to za stát, kde hystrická preklimakterická baba rozhoduje o energetické politice? Kolik museli rakouští soudruzi pustit šilinků / eur aby se ta kráwa dostala tak vysoko? Kolik z nich přistálo u veškrny a jeho pravdolásky?

Snad se té části intelektuálů, které v mozku zbyly ještě nějaké funkční buňky rozsvítí a tu sebranku melounistickou nebudou už nikdy volit (normální člověk je volit nemůže). V ostatních politických stranách jsou sice stejní hýzlové, ale většinou se nemontují do techniky, protože dobře vědí, že tomu nerozumí.