30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Beldor 5.5.2009 11:54

Re: Prospěchářství a amatérizmus

A kdešpak se podle vas to thorium spaluje? :d

VL 5.5.2009 13:24

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Nepoužil bych výraz "spaluje" ale reaktory na thorium jsou ve výstavbě v Indii. Indie nemá dostatek uranu, zato dostatečné zásoby thoria.

Vaněk 5.5.2009 13:48

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Nic si nemusím idealizovat. V problematice jsem pracoval přes 20 let, m.j. byl několikrát i v Černobylu - kde např. lidé v "mrtvé " zoně, kteří odmítli se odstahovat se v průměru dosahují delšího věku než průměr Ukrajiny. Tím nechci bagatelizovat tuto havarii - ale již v r. 1986 celosvětově - vč. ČSSR byly zahájeny intenzivní programy prevence příčin této havárie = lidské chyby.

Thoriový palivový cyklus není nic neodzkoušeného a spolu s rychlými reaktory a odhadovanými těžitelnými zásobami uranu je skutečně paliva víc než dost - vč. potenciální náhrady paliv v jiných tepelných elektrárnách.

Měl by ses více věnovat studiu seriozních zdrojů a ne populistickým výkřikům zelených věrozvěstů.

hlava22 5.5.2009 10:55

Re: Prospěchářství a amatérizmus

tedy uskrovnit se a tedy snížit produktivitu práce ( za málo peněz málo muziky ). Výsledek - holokaust ( ne židovský ).

para 5.5.2009 11:31

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Může to být i horší i jinak.  Produktivitu je třeba zvyšovat a zároven mín konzumovat. Např polovina českého národa je otylá - proč asi?

Pěkně jsou úvahy o kolapsech v přírodě a společnosti uvedeny v:  "Něco překrásného končí" - nakl. Dokořán 2008.

BJ von Wolfenstein 5.5.2009 11:08

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Tedy předpokládám, že jdete příkladem alespoň vy, když už váš velekněz zeleného náboženství Al Gore obývá skromných zelených 26+1 s několika vyhřívanými bazény a po světě létá soukromým tryskáčem, aby mohl hlásat své zelené pravdy.;-D

viktor 5.5.2009 11:17

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Vidíte a o tom to je.  Jednak je samozřejmé, že technický pokrok přináší na straně jedné energetické úspory například elektronizací, ale masovým rozšířením mnohdy několikanásobně předčí původní spotřebu. Nebo na kolik přijdou počítačové spamy. Potud souhlasím. Nemohu ale ponechat bez komentáře Vaše srovnání energetické spotřeby nacistického Německa v době největšího rozkvětu s naší dnešní realitou. Tak porovnáváte nesouměřitelné věci, na straně jedné energetická výroba prakticky celé Evropy bez Itálie, Švýcarska a Španělska a naše dnešní  energetická čistá spotřeba která v roce 2007 byla 59,7 TWh el. energie. Bohužel nemám k dispozici údaje z roku cca 1943 abych plně vyvrátil Vaše nekompromisní tvrzení. Přesto si dovoluji silně polemizovat pro naprosto disproporční kapacity i s ohledem na dané časové rozlišení. Jen se potvrzuje laický pohled na věc a metoda jak bez faktů omílat nesmysly.

IvaA 5.5.2009 12:13

Re: Prospěchářství a amatérizmus

Voni Para, neberou si laskavě do své nevymáchané huby naše otce a dědy. Ti se sakra snažíli, aby materiální podmínky k životu jejich potomstva byly lepší. A nedívali by se nečinně na to, jak zpovykaní humanitně vzdělaní intelektuálové, v těchto lepších podmínkách žijící, rozvracejí civilizaci ve jménu své zvrácené a lidstvu nepřátelské ideologie. Určitě by alespoň po tom bejkovci sáhli.

portwyn 5.5.2009 12:22

Samozřejmě že konzum

se urval ze řetězu; použít místo házení sněhu lopatou motorovou frézu a pak jet autem utrácet ušetřenou energii do posilovny je pitomost, o tom žádná.

Jenže: 1) lidi těžko přesvědčíte, že se mají začít chovat rozumně. Umět si udělat věci sám není "in"...a nikdy nebylo, kutilství za socíku i předtím bylo ekonomicky vynucené, navíc spotřebu energie znamená také 

2) to, jak jinak rozumnou ideu šetření prosazuje DUHA, lidi spíš vytočí než přesvědčí

3) šetřit se má tak, aby to bylo efektivní.

Ivan 5.5.2009 10:00

Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Hnutí Duha si průzkum veřejného mínění mělo dělat "podle vzoru Paroubka". 

Co se tím myslí ví asi jen propagandista na psu.  Nejspíše jde o to, vytvářet všemi prostředky a  za každou cenu nepřátelský postoj vůči Paroubkovi. Všechno ostatní v příspěvku je asi jen na zastření skutečného cíle a vzbuzení důvěry k propagandistovi. Přesně podle příručky Goebelse.

ps 5.5.2009 10:02

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Nejspíše tím myslí to, že se paroubek bez průzkumu veřejného mínění ani nevys.re.

Ivan 5.5.2009 10:08

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

To je jistě důvěryhodný argument hodný modrého ptáka.

ps 5.5.2009 10:16

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

To není argument to je realita.

libero 5.5.2009 10:42

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Na kvalitní argumenty kvalitními argumenty.

Kde ráčíte viděti něco, na co se dá kvalitně reagovat? Ten váš ideologický žvást?

honzak 5.5.2009 10:08

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

jak dneska před naší a za naší Váňo? Kam tě vede cesta tvá? A jaxevede Nastěnce?

Ivan 5.5.2009 10:09

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Že by další kvalitní argumentace modrého ptáka?

honzak 5.5.2009 10:12

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

ale prd! Jen jsem formou humornou a možná i veselou chtěl naznačit, že jsi kolosální blb.

Ladislav N :-))) 5.5.2009 10:49

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

;-PR^!! Copak náš ortodoxní komunista Ivan... ;-)

mu1 5.5.2009 12:18

Re: Pozor, Ivan tady přistál. Použijte nouzového východu !.

A co sáńky samochodky, komsomolče ?

libero 5.5.2009 10:40

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

Máte-li na mysli, že Paroubek se řídí dle Goebbelse, nemýlíte se. Určitě ho studoval dopodrobna, stejně jako metody TASSu.

Bubranik 5.5.2009 11:27

Re: Hlavně si všimněte odkazu na Paroubka.

  Nejlepe si dat na kazdeho cloveka poradný pozor!Nekteri si mysleji, ze mohou hlasat cokoliv a to i v protikladu naopak.

vrissky 5.5.2009 9:50

biomasa

bydlím na vsi a donedávna jsem si na zimu štípal dřevo, byla to hrozná dřina a strašně to kouřilo, když bylo mokré, styděl jsem se před zelenými a duhovými a vůbec všemi. Teď jsem již poučen a štípu si na zimu biomasu, je to strašná dřina a hrozně to mlží, když je to mokré, jenom ten pocit čistoty a ekologického přístupu ten je k nezaplacení.

P.S. už vidím kateřinu jak štípe biomasu na třísky, aby v pražském bytečku zapálila ekokamna.

para 5.5.2009 10:07

Re: biomasa

Nestyd se vrissky za štípání dřeva - taky to občas dělám - m§že to být relativně ideální energetický zdroj tam kde je dostupné...  A na povzbuzení považ, že pokud se to jen trochu umí - a to stačí okoukad od předků či sousedů...  - má dřevo energetickou návratnost vyší jak dnešní  jaderná energie a to 20 až 30 oproti 3 až 10.  http://cs.wikipedia.org/wiki/ERoEI   http://www.esf.edu/EFB/hall/images/Slide1.jpg  Biopaliva mají prostě zas budoucnost - jen neuživěj sedmimiliardovou smečku konzumních spotřebitelů - to je podle některých "notorických konzumentů" neduh největší a nejtrestuhodnější.;-)

honzak 5.5.2009 10:11

Re: biomasa

dneska má EROEI dost zpoždění - až v 10:07. Údaj o energetické návratnosti dřeva je fantastický - určitě na to předělají EMĚ! Ale musí to být dřevo, které se samo porazí, doveze do elektrárny a tam se zase samo naštěpkuje, usuší  a nasype do kotle. Sovětší vědci už takové dřevo jistě vyvinuli!

para 5.5.2009 10:27

Re: biomasa

Nikoli honzáku - musí to být dřevo, které si babka nese už vyschlé z lesa co má za domkem.  Nápady s hromadnou výrobou pro hromadný konzum máš spíše bohužel jen právě Ty a "sovětští vědci" ti je jen znárodnily.;-)

honzak 5.5.2009 10:51

Re: biomasa

takže dříví pro 500 MW blok EMĚ budou nosit babky? To se docela proběhnou... A co budou nosit např. na Medarda, když prakticky každý den prší? A to nemluvím o vzdálenosti lesů od EMĚ...

Boha jeho, vy melounisti jste banda trotlů!  Smysl má spalování odpadu (piliny, štěpka) tam, kde ten odpad vzniká a nemusí se vozit. Takže NIKDY nebude mít to spalování ENERGETICKÝ VÝZNAM v celostátním měřítku!!!

Ladislav N :-))) 5.5.2009 10:52

Re: Něco pro Para

Něco pro Para ... ;-P

vrissky 5.5.2009 10:36

Re: biomasa

já se za to nestydím, jenom se mi líbí, když jsem in protže pálím biomasu. jenom pro doplnění za chalupou přes kopec mám temelín a když mám housera,tak si s chutí pustím přímotop, jo a to dřevo řežu na cirkulárce nebo motorovkou, přivezu ho za traktorem a v lese ho řežu taky motorovkou a jedu tam autem;-D;-D;-D

ale když budou chtít bursíci, můžou to všechno pořídit s kravkou a ruční pilou. (vlastně s kravkou ne ta prý neekologicky prdí);-D;-D;-D;-D

VL 5.5.2009 10:10

Re: biomasa

Proč ekokamna, ty nejsou nutná. Strana zelených se může poučit od svých chráněnců. Již v roce 1986 mi popisovali maníci, kteří jeli na Luník IX. pro cikána, který se nevrátil z dovolené, jak tam měli v panelákových bytech nainstalované topení na tuhá paliva. Vyrobeno jednoduše - prorazili bok trouby ve sporáku, do díry dali ukradenou okapovou trubku a protáhli ven dírou v okně.

para 5.5.2009 10:30

Re: biomasa

No vidíš VL a jsme u toho - zatímco jedni - tedy cikáni maj v panelácích roury ... jiní maj v panelácích stál přes dvacet stupnů i když svou dovolenou tou dobou trávěj bud na horách nebo v karibiku. Suma sumárum jsou si obě technologie efektivitou podobné.;-)