30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jura Jurax 5.5.2009 23:12

Re: Milý pane Drábku,

Ano, veterina je nejlepší školou na přípravu odborníků na energetiku, najmě jadernou, obnovitelné zdroje energie taky a vůbec všechno ... že já, vzděláním matik a profesí informatik taky odborně neradím v problematice otelení krav ve velkochovech a léčby škrkavek u psů, najmě labradorů, je dáno poze mou skromností; až to rozbalím, může se jit študovaný veterinář, nacpaný zkostnatělou vědou, klouzat ... ;-D

Štěpán Votoček 6.5.2009 7:20

Re: Milý pane Drábku,

Milý pane, nikdo ani nenaznačil, že by snad veterina byla průpravou k práci k hnutí Duha, šlo mi jen poukázat na to, že účel (dehonestace protivníka) prostředky nesvětí, ale znehodnocují. A propos (znovu podotýkám, že nejsem příznivcem Hnutí Duha), ekologismus je podle všech znaků společenský a politický směr a připadá mi to, jako kdyby se někdo pohoršoval, že politci nevystudovali vysokou školu politickou (ač někteří jistě ano, v Moskvě, ale tím se nechlubí, že).

RK 6.5.2009 13:27

Re: Milý pane Drábku,

no to by mě zajímalo jaký byl na gymplu ?

Tento veterinář a ochránce přirody totiž má za smysl života v prosazení postřílení většiny žijící zvěře v českých lesích... sám ale flintu ale do ruky vzít odmítá - což je vůbec typický přístup aktivistů - říkat jak to všichni ostatní dělají blbě, ale když přijde na to něco prakticky ukázat, tak to už "není jejich role"

pepa 5.5.2009 15:20

Čím více Havel nerozumí věcem, tím více do nich kecá, to je Havel

Společnost si neuvědomuje, že Havel nemá žádné vzdělání, jenom kulisáka dosáhl, a tak si jej získá každý pochlebovač! Ti v DUZE mu krásně lžou a jemu se to líbí!!!!

para 5.5.2009 15:39

Re: Čím více Havel nerozumí věcem, tím více do nich kecá, to je Havel

Jo s tím vzděláním - tedy papírem na hlavu jak se to lidově říká  - to má pepa pravdu. On totalitní režim si na takovéto aspekty - aby mu někdo nepřerostl ... dával dobrý pozor a i geniům ale nepodvolným či nepohodlným takováto vysvědčení co pepovi u Havla chybí nevydával. Havel ale měl i má charakter a schopnost říci něco nováho, neúplatného a pro mě osobně pozoru-hodného. Jsou lidé co mají profesorský titul získaný za oněch podivných okolností - jsou i bystří ale na jejich vývody si musí kdekdo dvojnásob pozor. Nejméně dva takoví profesorové zde v poslední době na NP dost často a velmi kontraverzně přispívají - jinde už je svět nebere moc vážně.;-)

Vaněk 5.5.2009 15:45

Re: Čím více Havel nerozumí věcem, tím více do nich kecá, to je Havel

Mno jednomu takovému se Váš věrozvěst Al Gore pro jistotu vyhnul, aby s ním nemusel diskutovat. Jeho kniha se vydává stejně tak jako ty Goreovy po celém světě a spolu s bývalým ekoaktivistou z Dánska, který vystřízlivěl, když si zelené chiméry - coby profesor statistiky - chtěl zdokladovat z hodnověrnýc podkladů....

V.Novák 5.5.2009 17:54

Václav Havel má DAMU.

Vystudoval ji dálkově co kulisák - za peníze totalitního komunistického režimu.

Předtím se pokoušel o FAMU a jako záchranu ČVUT jakýsi ekonomický obor. Po roce odešel, opět zkoušel FAMU, opět ho nevzali (jako stovky jiných) a jakožto nestudent šel na vojnu.

Takže vzdělání má - dá-li se jeden rok ČVUT a DAMU považovat za vzdělání...

Pišta 5.5.2009 17:27

Re: Čím více Havel nerozumí věcem, tím více do nich kecá, to je Havel

Svatá pravda! Takovej Gottwald byl nedoučenej truhlář a rozuměl úplně , ale úplně všemu!!!Holt komu není shůry dáno...

honzak 5.5.2009 17:47

Re: Čím více Havel nerozumí věcem, tím více do nich kecá, to je Havel

on i malíř pokojů Adolf Schickelgruber taky všemu rozuměl a všude byl 2x. Ku cti veškrnovi budiž řečeno, že se nemontoval do ministerstva zdravotnicvtí. Dobře věděl proč.

K.Oblich 5.5.2009 20:38

Re: Čím více Havel nerozumí věcem, tím více do nich kecá, to je Havel

Kvůli svému zdravotnímu stavu potřeboval, aby zdravotnictví alespoň minimálně fungovalo...

jan 5.5.2009 15:13

Havel škůdce národa, který ani neví jak je nevzdělán jeho expresident

Co si dovolí tento škůdce a pábitel si neumí nikdo ani představit! Dosazen cizí mocí ke škodě vlastního národa! Jak krutý osud nás čeká? Hodně krutý! Jeho obč. iniciativy brání stavební povolení staveb ve veřejném zájmu! O je nasazen na rozvracení republiky!!!! BIS mlčí!

Pišta 5.5.2009 17:30

Re: Havel škůdce národa, který ani neví jak je nevzdělán jeho expresident

To je pravda! Jeho drzost nezná mezí. Jednou dokonce nesl nějaké kytky k pomníku svatýho Václava. Ještě , že ho stačili zatknout a zavřít, jinak nevím co se mohlo stát!

MGM 5.5.2009 15:06

Když tady čtu informace od pana para, tak se divím, že ještě nezažaloval informační kanceláře našich jaderných elektráren.

Zrovna minulý víkend jsem si udělal se synem výlet do JE Dukovany a přinesli jsme si odtud řadu informačních materiálů. Jsou v naprostém rozporu s informacemi, které tu poslytuje pan para. Náklady na energii z JE jsou odle nich ty nejnižší. Jak jim nemám věřit, když proti nim pan para i s Hnutím Duha vytrvale nevede soudní spor, jehož součástí by byl soudní zákaz do ukončení sporu podobné materiály v informačním středisku poskytovat.

Honza2 5.5.2009 16:15

Re: Když tady čtu informace od pana para, tak se divím, že ještě nezažaloval informační kanceláře našich jaderných elektráren.

Nu, informace si každý hledá kde chce. Pokud věříte propagačním materiálům z JED, je to vaše věc. Ale zkuste si přečíst třeba sérii článků o JE od p. Wagnera na serveru Osel. Autor je sice trochu jaderný optimista a mírný fanatik, ale informace si v jeho článcích jsou velmi zajímavé i pro skeptiky a odpůrce.

Beldor 5.5.2009 16:46

Re: Když tady čtu informace od pana para, tak se divím, že ještě nezažaloval informační kanceláře našich jaderných elektráren.

Mno ja bych rekl ze propagacni materialy JED a nazory pana wagnera nejsou v rozporu...nebo vy to vydite jinak?:-)

Honza2 5.5.2009 17:04

Re: Když tady čtu informace od pana para, tak se divím, že ještě nezažaloval informační kanceláře našich jaderných elektráren.

Ano, ideové názory p. Wagnera a propagačních materiálů jsou nejspíš zajedno. Ovšem faktických údajů v propagčních letácích narozdíl od těch článků najdete minimum (aspoň v těch, co jsem četl).

Pokud jste ovšem kovaný zastánce (čehokoliv) a vaší svatou vírou stejně nic neotřese, jsou pro vás letáky jen s minimem pečlivě vytříděných fakt stejné, jako optimistický, ale přesto zasvěcený a odborný článek.

V.Novák 5.5.2009 17:56

Re: Když tady čtu informace od pana para, tak se divím, že ještě nezažaloval informační kanceláře našich jaderných elektráren.

Takže CO jste chtěl říci - kromě toho druhého odstavce, který raději obstrouhnu jako trapný a informací prostý výpad ad hominem?

Honza2 5.5.2009 21:19

Re: Když tady čtu informace od pana para, tak se divím, že ještě nezažaloval informační kanceláře našich jaderných elektráren.

Chtěl jsem říct, že sbírat "informace" z reklamních letáků je hloupost, i když v tomto případě shodou okolností propagují vcelku rozumnou záležitost.

V druhém odstavci říkám, že komu stačí leták k vytvoření názoru, ten je t*u*p*e*c. A je to ad hominem pro každého, atˇ už bílého, hnědého nebo zeleného s chapdélky.

GRUNTORÁD 5.5.2009 14:45

A JÁ SU PRO TO BYOMASLO JAK ŘÍKALA kATKA JAUJAU!

MGM 5.5.2009 14:58

Re: A JÁ SU PRO TO BYOMASLO JAK ŘÍKALA kATKA JAUJAU!

Nebyla to "bioSadoMasa"?

Jakub S. 5.5.2009 21:30

Re: A JÁ SU PRO TO BYOMASLO JAK ŘÍKALA kATKA JAUJAU!

BIngo! teda Byngo.

Katka už může přitahovat jedině sadomaso úchyly. No a vlastně martínka, jo. Ten na to de silou, katuško, silou. A výsledek se dostavil, zdá se - ?

Vaněk 5.5.2009 14:14

Zásob fosilních paliv

Celkových zásob ropy ve světě je takové množství, že by to mohlo vystačit na nejméně dvě další století, a zemního plynu je zhruba na tři století. Plyne to z posledních odhadů Mezinárodní agentury pro energii (IEA).

....."světu ještě ropa ani zemní plyn nedochází", konstatuje IEA.

Vaněk 5.5.2009 14:21

Re: Zásob fosilních paliv

U spotřeby uhlí IEA čeká růst do roku 2030 o dvě procenta ročněproti zhruba jednoprocentnímu růstu u ropy. Vzhledem k očekávanémuzdražování ropy a plynu by se měl podíl uhlí na globální poptávce po

energii zvýšit na29 procent ze 26 procent v roce 2006. IEA odhaduje,

že světová těžba uhlí se bude muset do roku 2030 zvýšit o zhruba 60

procent. Ropná společnost BP loni odhadla, že jen prokázaných zásob uhlí ve světě je tolik, že při současném tempu spotřeby by to stačilo na téměř

150 let.

para 5.5.2009 14:42

Re: Zásob fosilních paliv

Jo souhlas - uhlí máme na cca 200let - hlavně to americké povrchově těžené co je i v Hamburku ještě levnější a Němci na něj stavěj u moře elektrárnu s učiností nad 50%... Když to uhlí a další fosily rychle spálíme ohřejem planetu díky skleníkovému efektu do konce století v průměru o 4stupně - to bude znamenat posun v klimatických hladinách o cca 800m výše - tedy zkázu řady ekosystámů na nihž jsme závislí. A tento scénář hrozí reálně protože energie z jádra je podstatně dražší. Naději by mohli být důmyslnější technologie. Dosut to ale důmyslněji nikdo neumí i když se JE konstuují a provozují už půlstoletí velmi a to velmi intenzívně. Jejich bezpečnost vzrostla mnohonásobně - bohužel podobně i investiční náročnost. Na jediný nadějný tokamak budovaný mezinárodně ve Francii už rovněž padli částky tak velké, že o efektivnosti provozu se vedou dohady i když paliva je tam potenciálně podstatně více. A k tomu ropnému zlomu který nás potká spolu s tím plynovým nejdříve : http://www.energybulletin.cz/?q=clanek/ropny-zlom-uvodni-informace   nabo http://ac.blog.sme.sk/c/181117/Skutocne-priciny-financnej-krizy.html 

Vaněk 5.5.2009 14:46

Re: Zásob fosilních paliv

Pominu, že Vaše odhady nárustu teploty se opírají o prokazatelně nesprávné matematické modely a nejsou vůbec schopny  zahrnout komplexnost klimatu, kde CO2 má marginální efekt na skleníkový efekt - na rozdíl od vodních par jejichž tvorbu, pohyb mraků atd. nikdo nedokáže namodelovat ani na dva dny dopředu natož na století.

I kdyby nastal "posun o 800 metrů" tak by také nastal posun na sever a nic by vyhynovat nemuselo. Na pólech jaxi zatím planeta životem nepřekypuje.

para 5.5.2009 15:15

Re: Zásob fosilních paliv

Obávím se že i kdyby na polech teplota byla oprimálních řekněme 20 st. a půda tam byla jak v polabské nížině asi by tam sotva co produktivně rostlo. Sluneční svit tam kolísá s periodou jednoho roku a podobně další klima vlivy ovlivnující produkci. A k těm odhadům vlivu CO2 - nejsou moje - převzal jsem je např od http://www.brighton73.freeserve.co.uk/gw/paleo/20000yrfig.htm nebo od STEFANa RAHMSTORa and ANDREY GANOPOLSKIho  http://www.pik-potsdam.de/~stefan/Movies/global_warming.html

Vaněk 5.5.2009 15:27

Re: Zásob fosilních paliv

Jistě, vyráběním hororových modelů vlivu CO2 se dnes módně živí tisíce "vědců". Věřím Vám, že jste si to někde přečetl.

Při troše soudnosti by Vám však mělo být nápadné, že  - na rozdíl násobilky, či ohmova zákona, se jaxi autořit těchto "modelů" nedokáží shodnout vůbec na ničem.

Měl byste si všimnout takových okolností, jako - tuším - Heidelberská výzva velké skupiny vědců vč. tuším desítky nositelů Nobelovy ceny, aby se s GO neblblo ale raději se kriticky pokoušelo o objektivní zhodnocení situace.Skutečně Vám nevadí, že klimatické modely nejsou schopny předpovědět jak budou vznika a vyvíjet se mraky - rozhodující to klimatický vliv - na více než pár hodin dopředu?Skutečně Vám nevadí, že byly v historii období s podstatně vyššími - a pro život očividně příznivými - teplotami a obsahem CO2?

Skutečně nevíte o pokusech prokazujících, že s vyšší teplotou a CO2 rychleji roste produkce biomasy ale i tvorba mraků? atd. atd.

Jste si vědom toho, že např. teplo, které uvoňuje takový Temelín do ovzduší je srovnatelné s množstvím tepla, které absorbuje ze slunce trochu větší pole (resp. míra absorbce závisí silně na tom, co na tom poli je)?

Pavel 5.5.2009 15:52

Re: Zásob fosilních paliv

Nechte ho. Vzledem k pravopisu je "para" trochu jednodušší, ale rád si pročítá katastrofické scénáře na internetu. Co jsou všechny elektrárny na světě v porovnání s energií uvolněnou sopkou? Ať si topí karotkou a točí větrníky, až vyroste, třeba na to přijde sám. Kdyby byla finanční krize ještě dva roky, tak se o GO přestane mluvit ...

Vaněk 5.5.2009 14:47

Re: Zásob fosilních paliv

A ještě připomínám, že opakujete naprostý nesmysl stran ekonomické efektivnosti jaderné energetiky.

para 5.5.2009 15:01

Re: Zásob fosilních paliv

Jeli to nesmysl atakujte prosím zpracovatele tabulek Wiki... a nebo uvedte zde alespon ediný příklad JE stavěné pro vonný trch energií ze soukromých zdrojů. Asi víte, že soukromník si daleko lépe jak umožnuje rozsah diskuse na NP probere náklady a efektivitu celého procesu.