15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Zebra 5.5.2008 12:53

Re: Sestřenice Běto,

Běžte hned za pouhých 180.- až 290.-, ušetříte, pobavíte se, hadr na vycákanou krev ušetříte, v bufíku maj dobrý kafe,...IMHO to nemá chybu.

Mirek F. 5.5.2008 12:52

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Nu, je vidět,

Ty nenormální podmínky nakonec poškodily i je. Jak jsem psal, lidé byli "povolenými umělci" přesyceni, takže po změně režimu se logicky zajímali o něco jiného. Analogicky po roce 1989 prudce spadnul zájem o zájezdy do Bulharska, když byla možnost konečně vyrazit do Itálie a v Bulharsku již každý byl. Což ovšem neznamená, že za normálních podmínek by bulharské destinace zely prázdnotou.

balthasar 5.5.2008 12:52

Re: Zebro,

Jo, teď jsou u páky Richterové se svym stánem.

vita 5.5.2008 12:52

To je ale nadřazenosti na obecenstvem - hrubě nekulturně pařezovitým...

Už jste si odplivla, drahá sestřenice? Ublíváte rozhořčením?

Ale peníze od toho nekulturního a pařezovitého publika by vám nesmrděly, což?

balthasar 5.5.2008 12:51

Re: Jak jsem tak pochopil ...

Já bych těch 200k € bral, třeba i jednou za život .. nedala by se vypsat taková občanská grantová podpora, třeba na nějaký procento ze superhrubý mzdy ?8-o

sdf 5.5.2008 12:49

Re: Pane Suchý, máte to zapotřebí?

nedává stejně, dává tuším každý rok dvojnásobek

balthasar 5.5.2008 12:48

Re: Počet sedadel

To už je osud každý kulturní avantgardy, kromě Leni Reifenstahl. 8-o

sdf 5.5.2008 12:47

Nevím, nějak tomu nerozumím

... dostávají peníze, teoreticky za nic, a místo aby někdo z nich řekl "děkuju" tak si ještě stěžují. Nevím, nějak to nechápu.

vita 5.5.2008 12:46

Re: Ja tak sleduju tuto diskusi,

Divadlo Semafor rozdělil před mnoha lety, konkrétně 17, jistý Jiří Suchý - a to tím, že si usurpoval jeho název co značku a všechny své kolegy, kteří mu pomáhali plnit divadlo, vykopal. Ze dne na den se dověděli, že v Semaforu končí a musí se vystěhovat.

Možná by nemusel žebrat o granty, kdyby to divadlo mělo širší záběr - jako mělo od svého vzniku vždycky - kdyby se postupně měnilo, docházelo v něm k běžné generační obměně jak herců, tak diváků a nebylo založeno jen na dvou starokomicích a nostalgických vzpomínkách na Semafor let 60. a 70.

Jenže to je kdyby a kdyby jsou chyby. JE to divadlo založené na dvou starokomicích a poetice, která BYLA před 40-50 lety objevem, ale dnes je už muzeálním exponátem. Jako "bruselské" volavky... A proč k tomu došlo? Protože Suchý sám sebe začal co muzeální exponát a svůj vlastní pomník vidět.

Fafa 5.5.2008 12:45

Zebro,

na to neni nutne delit zemi. Staci zrusit dotace a granty. V virtualnim Richterlandu si tak lide za SVOJE penize budou kupovat SUVecka, Lide ve virtualni zemi Jiriho Sucheho  si za SVOJE penize budou cist. A neni nutne vytycovat hranice. Vy ovsem zda se navrhujete system, kdy se v Richterlandu budou kupovat mensi SUVecka a usetrene penize se budou posilat do zeme Jiriho Sucheho.  

Zebra 5.5.2008 12:45

Re: Re: Re: Zebro,

Věřte či nevěřte si čemu chcete ,ale nelžete, že Suchý chce šestimetrový auto a větší plazmu.

Hobo 5.5.2008 12:42

Počet sedadel

V dobách totalitních jsem se do Semaforu nedostal, bylo stále vyprodáno a zajistit si vstupenku, když jsem bydlel 100 km od Prahy, jsem nedokázal. Od převratu do Semaforu chodím, koupit lístek není problém. Chodím tam celkem rád, vždy jsem semaforský showbusiness miloval a miluju stále - je to takový návyk. Tedy, nejsou to už ty pecky, co to bývaly. A mezi sedadly tam taky dost táhne. S manželkou (chodím všude s ní, abych se neztratil :-) máme však jen dva zadky a fakt to nezaplníme. Myslím, že dotace už to nezachrání. Je mi líto smutného konce Semaforu a klaunsky trapného závěru kariéry p. Suchého. Nakonec nám tady začal propagovat socialismus.

Jirka Stejskal 5.5.2008 12:38

Nahle?

Nevim, kde pan J.S. zije, ale problemy s podporou kultury josu zname uz mnoho let. Nebo si snad predstavuje, ze cisty fakt, ze mam divadlo  aneco tam hraju me opravnuje k tomu, abych sel na magistrat s naprazenou dlani? Nebo to snad mysli tak, ze - "vzdyt uz ... let vam tu hrajeme, jak to, ze nam ted ty penize nechcete dat"?

Mozna mate pravdu, mozna je opravdu hodne lidi, kterym vase produkce pripada jako kultura. Nic vam nebrani v tom ty lidi oslovit a ziskat je jako sve sponzory, podporovatele. Konecne, jestli bude mit vase nova hra uspech, zisskate ty penize tak jako tak. Takze vlastne o co jde? Musite se proste vic snazit, ne jen chodit s natazenou rukou pro pohodlny penize na magistrat.

KL 5.5.2008 12:37

na vozy a žádné granty nikomu! Když kapitalismus tak pro všechny!

KDYSI v dětství jsem pana Suchého měl rád, můj otec o něm dokonce říkal: !největší básník... Tak dostal táta veršík na parte: "lidé nóbl, ba i prostí, před vánoci dárky shání, já však už mám po starosti, můžu se dát do zpívání". /táta zemřel před vánoci/.  Suchý má taky už nárok na odpočinek, i když je pár lidí, kteří by na něj ještě šli./není problém vyjet na štaci s karavanem,ne?/Těch citlivých, jak  j.s. říká. Jsem též citliv,a to zvláště na naši demokratůru západorumunského korumpistánu, a proto jsem pro j.s. složil malý textík: Drahý vládní komiku, vem u dveří za kliku, zavři dveře zvenčí, zvěčni, zvěčni, zvěčni...  Zajímalo by mne jaké granty se rozdělují třeba v USA., když my ostatní jsme hozeni do vody a plaveme už dvacet let bez grantů(Y)

Fafa 5.5.2008 12:37

Zebro:

nojo i zpetna umelecka kritika je mnohem snadnejsi. Dozadu Vam kritici lehce vzdycky vysvetli, ktery autor byl skvelym prinosem svetove kulture. Jenom jaksi u tech soucasnych autoru se jim to dari o dost mene. Schvalne, kolik penez by tak asi dala grantova komise francouzske vlady tomu mazalovi z Holandska nekdy v roce 1888?

A jeste jedna poznamka k tomu "A teď se zkuste vypořádat s tou změnou pravidel uprostřed hry." Kdy v politice konci hra a smeji se menit pravidla?

honzak 5.5.2008 12:31

Re: Ja tak sleduju tuto diskusi,

jedno voko nezůstalo Suchý....

kevorkian 5.5.2008 12:29

A zase náckové...

Dnes modní záležitost, označit odpůrce za fašistu, nacistu, popřípadě cokoli-foba (v tomto případě nejspíš kulturo-foba). To já neberu. Tím u mě mě Suchý skončil i kdyby měl 100x pravdu...

A propo, Semaforská produkce (to je kalamita...) je spíš ten Felini, nebo Slunce seno ..?

Ivan Nový 5.5.2008 12:28

Zebro,

ano bral. Svoboda je cennější než granty.

Mard 5.5.2008 12:27

Re: Re: Z článku na mě kouká jako koňská noha, že autor si představuje že někdo má POVINNOST jeho divadlu dávat peníze.

To že si někoho vážím, přeci neznamená že s ním musím vždy souhlasit.

Ivan Nový 5.5.2008 12:26

Sestřenice Běto,

proč myslíte. Půjdu třeba do Semaforu za 1500 Kč.

dulcibelka 5.5.2008 12:25

Re: Re: Tak tedy "co by bylo dobré vědět o grantech", pane Suchý?

Aha. Takže chce dostávat víc - na úkor konkurenta, který logicky musí dostat méně, z jediného rozpočtu...již chápu.

Ivan Nový 5.5.2008 12:24

Zebro,

ale ty země rozděleny jsou a jsou rozděleny penězi, každý si za ty své koupíme něco jiného.

sestřenice Běta 5.5.2008 12:24

Re: PK,

Až bude rozhodovat pouze obecenstvo a tržby, budete s mámou chodit do vašeho kulturáku akorát tak na travesty show nebo striptýz, ti si na sebe spolehlivě vydělají. Možná Vám to bude stačit.

dulcibelka 5.5.2008 12:21

Re: Re: Zebro,

Tomu nevěřím. V zemi J.S. byste do roka řvali jako on, že chcete taky šestimetrový auto a větší plazmovku.

Hobo 5.5.2008 12:20

Re: Re: zochu,

Dotaz: z čeho žijete, Zebro? Z cizího? Teď nás zajímá tento mravní zákon, zůstaňte u něho. Proč to demagogicky převádíte jinam? Z čeho tedy žijete?

Varan 5.5.2008 12:19

Bajka o grantu

Chodil boháč kolem žebráka. Bylo mu ho líto, tak mu dával každý den pět korun. Dával den, dva, týden, rok... Pak jednou zapomněl.  A jak tak procházel kolem žebráka ozvalo se "Haló pane! Kde je MÝCH pět korun?"

Samozřejmě radní nedávají ze svého a pan Suchý není žebrák. Pokud budou o penězích rozhodovat lidé, bude výsledek jejich rozhodnutí mnohdy nespravedlivý, prostě subjektivní. Myslet si ale, že vše bude neměnné a stejné na věky věků je trochu naivní. 

Eva Š. 5.5.2008 12:17

Děkuji za pozvání

a ráda přijdu. Už se těším !

PROKOP BUBEN 5.5.2008 12:14

Re: Pane Suchý, máte to zapotřebí?

i jako fanda Klokanů, musím uznat, že mícháte kytky se zelím......

Hobo 5.5.2008 12:13

Re: Kultura

V cenách vstupenek pražských divadel vesměs nelze rozeznat rozdíl mezi Kulturou (tedy podporovanou a dotovanou) a kulturou (tedy hnusným komerčním showbusinessem). Většinou to nelze rozeznat ani repertoárem. U Ta Fantastiky se stále omílá Bílá a muzikál, ale tam se také hraje světově slavné černé divadlo (no jasně, showbusiness) a činohra. Aby si ti hnusní komerčáci vydělali na své zvrácené choutky, hrají se dvě představení denně, o víkendech tři. Fuj. fuj. fuj.

PROKOP BUBEN 5.5.2008 12:10

Re: Ja tak sleduju tuto diskusi,

S těmito myšlenkami, bych se raději moc nezahrával už proto, že se tak a podobně děje......Jde ovšem spíše o prognostický kLausistán a Oblbovákov nad Austrií......No a pak různá ZOO, a jiná zařízení, do kterých zebry a podobní budou patřit....