18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
jarouš 6.7.2007 6:02

Pane Pacnere

zmíněná kniha vyšla česky asi před rokem a  byl jsem překvapen, že bez velkého ohlasu. Asi se současným zeleným příliš nehodilo o ní referovat.

Ladislav N. 6.7.2007 6:47

Re: ...vyšla česky asi před rokem...

Budou muset udělat dotisk. Zelení magoři se o to postarali. ;-P

Ladislav N. 6.7.2007 7:43

Re: Re: ...vyšla česky asi před rokem... (září-říjen 2006)

Michael Crichton: Říše strachu, Knižní klub 2006

No a když jsme u toho, zdá se, že za dobrou cenu se dá kniha pořídit na Vltavě.cz - jinak od 269 Kč výše (+ poštovné).

Roman Šula 6.7.2007 9:17

Re: Re: Re: ...vyšla česky asi před rokem... (září-říjen 2006)

To je dobrá cena, Skeptický ekolog Bjorna Lomborga stál skoro 600.

Anděla 6.7.2007 5:18

Recenze na román?

Trotl 6.7.2007 6:43

Re: Recenze na román?

Možná recenze na blbost. Ani to nelze vyloučit.

Ladislav N. 6.7.2007 6:45

Re: Recenze na román?

Andělo, pro vás je červená knihovna. ;-)

gill 6.7.2007 1:24

bohužel se opravdu mění klima

Možná je to přechodné, možná to nezpůsobil (nebo alespoň ne v zásadní míře) člověk, ale je to skutečnost, kterou žádné pokřikování: fuj, zelení, nebo hanba ekologistům! nezmění.

A na jedné straně proklamovat něco o zachování přírody, protože je někdy celkem výhodné ji mít (z rekreačních důvodů), a na druhé straně nemínit ani o chlup ustoupit z nároků technologicko-indrustriálního rozvoje, je postoj srovnatelný s "částečným těhotenstvím".

Ladislav N. 6.7.2007 2:01

Re: bohužel se opravdu mění klima

Pokud se na výkyvy klimatu díváme jako na přirozený jev (a v historii Země je takových bezpočet), pak není žádný důvod provádět jakákoli opatření. A o tom se vede spor - zda vynakládat obrovské prostředky (z nichž Zeleným zůstane část za nehty) na pokusy "poručit větru a dešti", a nebo jenom vývoj v klidu pozorovat a přizpůsobit se mu, jako už mnohokrát v minulosti.

loiz 6.7.2007 8:28

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

klimaticke zmeny jsou dalsim duvodem (alespon castecne) deregulovat jadernou energetiku . Zadne dalsi naklady nejsou treba, staci prestat klast vselijake prekazky do cesty komercniho rozvoje jadra.

laco 6.7.2007 8:53

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

souhlasím a pokud by to šlo,zařadit zelené poděsy do kategorieškůdců státu

mol 6.7.2007 2:21

Re: bohužel se opravdu mění klima

Ale klima se měnilo vždycky, to přece nikdy nikdo nepopírá. A nechápu, proč "bohužel".

Ale je potřeba bojovat proti tomu, že se to určité skupiny pokoušejí zneužít jako důvod pro zase další formu sociálního inženýrství.

Trotl 6.7.2007 7:13

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

Mole. Nejde o nic víc než o peníze. Chceš ženskou? Musíš mít prachy. Chceš mladou ženskou? Musíš mít k tomu moc, a pokud možno být mediání hvězda. Takže, jakýkoliv způsob je dobrý. Kdo to zaplatí nakonec? No přece já  a vy. Bohužel o nic víc nejde. Ostatní, jsou pouze kecy na koledu. Asi tak. Je to holt smutné, ale co dál safra. Jak ty sociání inženýry odstavit od dojné krávy? To sám nevím. Bohužel.

Martin 6.7.2007 5:54

Re: bohužel se opravdu mění klima

mne docela rozesmal vasik klausu, ktery na jedny strane rika at huntujem co chcem, protoze technologie a lidske schopnosti to vyresi a na druhe strane vriska jak se mame chovat ekologicky a jezdit tramvaji ci nekupovat mineralky ze zahranici :-D

gill 6.7.2007 6:30

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

Milý Martine, opravdu myslíte, že něčemu se ještě dá zabránit? Rozjetý rychlík z kolejí nedostanete, leda když vykolejí. I zpomalit je téměř neřešitelné. :-(

Když sleduji takové nápady, jako obklopit Zemi slunečníčky apod., tak si radši říkám, ať proboha nic nedělají! Vyháněj čerta ďáblem. Ona si to Matka země jednou vyřeší sama. Možná si to už řeší? ;-(

BTW - nečetl jste náhodou Lemův Futurologický kongres? Ale to byste měl. Myslím, že tohle čtení by vám sedlo.

Milan Kralovic 6.7.2007 6:38

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

Rv Rv Rv

SuP 6.7.2007 10:05

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

Pane, mežvaňte kraviny!

Lerak. 6.7.2007 13:55

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

Tak se přece ubohý a osamocený hlupák Martin ozval. Nevydrřel to. Byl na demonstraci lůzy, tedy odborářů, neuměl spočítat, kolik jich vlastně bylo a te'd zase útok na prezidenta (tajrtrlík není vašík, ale Martin). Jestli by alespoň mohl doložit svá slova, která na adresu  prezidenta uvedl  Samozřejmě, že nemohl. Axiom pro hlupáka je Martin. 

Alfred 6.7.2007 20:19

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

Aspoň že tě Martine něco rozesmálo, vypadáš jako morous. Kdy že vasik klausu říkal ať huntujem co chcem? A proč že to vříská? Já měl vždycky dojem, že pan Klaus nikdy netvrdil, že se lidi mají chovat neekologicky jako jednotlivci, byl proti státním monstrakcím za miliardy s pochybným efektem. Je proti idiotskému ideologicky prosazovanému budování větráků a pěstování biopaliv, což může mít  větší dopad na klima než pálení ropy a uhlí. Jak dopadl SSSR se zavlažováním  celin a tamním pěstováním obilí? Zničil Aralské jezero a zasolil rozsáhlé oblasti.

Trotl 6.7.2007 6:52

Re: bohužel se opravdu mění klima

Promiňte, ale ekologista je pro mne špína člověk. Ekolog si naopak zaslouží respektu. Ekologisté, totiž páchají ve svém náboženství mnohdy nenapravidelné ekologické škody. A s tím ekologové nemají nic společného. Pravda, o ekologii jste vlastně vůbec nemluvil.

Roman Šula 6.7.2007 9:20

Re: bohužel se opravdu mění klima

Na Marsu už se hezky dlouho pozoruje pomalý úbytek polárních čepiček, dokonce i na od Slunce hodně vzdáleném Plutu je tepleji, než by tam teoreticky mělo být. Že by i za to mohlo lidstvo?

Falkor 6.7.2007 9:48

Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

;-DR^R^R^R^R^;-D

Roman Šula 6.7.2007 10:17

Re: Re: Re: bohužel se opravdu mění klima

No čekám, kdy teroristé z Greenpeace, Dětí Země, Hnutí Duha nebo Jihočeské Ježibaby s nějakou takovou teorií přijdou. Lidstvo přece může i za to, že se vesmír rozpíná.

Ladislav N. 6.7.2007 1:17

No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

Podvodníci falšující ekologii na zelenou víru s rudým obsahem to nebudou mít zase tak jednoduché. Už se ozvali i čeští "alarmisté oteplovači" v čele s Ladislavem Metelkou. Jsou však ve svých předpovědích umírnění... Klimatologové: Změna bude pokračovat nejméně 20 let ... 20 let a potom co? Zase se bude ochlazovat? Vědí? Nevědí? Tím spíše není žádný důvod k zavádění nesmyslných ekologistických (a nikoli ekologických) daní na cokoli a buzerace lidí, kterou zelenorudí předvádějí a chystají plošně zavést do zákonů.

Roman Šula 6.7.2007 9:27

Re: No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

Klimatologové používají stejný matematický model jako meteorologové, takže předpovídat dění v atmosféřé na dobu delší než tři dny je zatíženo značnými chybami a chaotickými vlivy.

krmič 6.7.2007 11:03

Re: Re: No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

Dnes tu asi nebude Metelka, tak nám nebude nadávat, že si pleteme meteorologii s klimatologií. Ale k těm modelům:

Sleduji už delší dobu na webu soustavně tři, včera k tomu přibyl čtvrtý, nejnovější. O předpovědi na 3 dny nemůže být ani řeči, rozcházejí se většinou už po 6 hodinách. Zpravidla ukazuje každý model něco jiného, se skutečným počasím se trefí málokdy. Taky už jsem pozoroval, že třeba předpovídají déšť ze zcela jasné oblohy. Mám na mysli obecně přístupné předpovědi modelů Aladin, Medard, polská předpověď založená na britském modelu (jméno si teď nevzpomínám), ta nejnovější verze je model COAMPS. Co chci zdůraznit je to, že různé modely dávají odlišné výsledky. Takto jsem si vědu nepředstavoval. ;-)

ja 6.7.2007 12:16

Re: Re: Re: No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

a co bys od tech modelu jako chtel, kdyz popisuji chaoticky system? Ja v presnosti predpovedi pocasi zadny problem nevidim. Na jede dva dny jsou dost presne, na tyden staci vedet, jestli budou vedra, nebo zamraceno. To ze se pri nejakem nastaveni parametru lisi je jasne. Skus si treba hledat rovnice, ktere budou simulovat tvar mandelbrotova fraktalu, ale musis pouzit jine, nez kteryma byl vytvoren....

krmič 6.7.2007 13:46

Re: Re: Re: Re: No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

Co bych od těch modelů jako chtěl? No přece aby předpovídaly počasí, když to inzerují! To je přehnaný požadavek? Na jeden dva dny NEJSOU dost přesné, spíš dávají náhodné výsledky. Na týden nedávají ŽÁDNÉ výsledky a každý slušný meteorolog vám řekne, že se tak daleko předpovídat nedá. Když už o tom mluvíme, teploty se daří předpovídat vcelku dobře, často úplně přesně, +-1°C. Ale oblačnost a srážky vůbec ne. A to je právě to, co mě jako "uživatele" zajímá. Proto ta nas.anost.

A netykej mě, blbe.

Ladislav N. 6.7.2007 14:13

Re: Re: Re: Re: Re: No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

Na červenec 2007 byla zveřejněna předpověď, že bude "teplotně nadprůměrný". V porovnání s loňskem mi ale připadá spíše chladný. Tak jsem zvědav, jaká bude skutečnost po uplynutí měsíce... ;-P

LM 6.7.2007 14:31

Re: Re: Re: No konečně dílo, které poukazuje na metody ekologistů z Greenpeace a spol.

Déšť ze zcela jasné oblohy? ;-D

Prosil bych jeden jediný příklad...