20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
kapitán 6.7.2007 11:02

Re: Ježišmajrá, já jsem asi zase pozadu, já ještě bojuji proti globálnímu ochlazení.

Evidentně jste to NEpochopil, dochází ke GLOBÁLNÍ změně, která způsobí, že se někde ochladí a někde oteplí. Někde bude vražedné sucho - někde budou zničující záplavy.

Honza42 6.7.2007 12:05

Pochopil jsem to dobře. Ke globální změně dochází neustále a buďto se oteplí nebo se ochladí.

Vědci plnou svou vahou tvrdí buď to a nebo pravý opak. 30 let nemá z hlediska klimatu totiž žádnou váhu. Přesto jsou předkládány diametrálně odlišné prognózy. 

ll 6.7.2007 9:55

Festival politické písně

Tentokrát celosvětový, hodně "mladých" umělců v důchodovém věku, znalců, jak bojovat proti nepravostem světa všeobecně a Bushovi zvláště..

Kam se na něj hrabou komunisti se svým ubohým Sokolovem. A to vše nám nabídne veřejnoprávní TV s přiblble se usmívajícím Andělem a špičkami českých klimatologů. Agitprop aktivistické ČT se opět vytáhne.

I.L. 6.7.2007 10:02

Re: Festival politické písně

Presne ;-P

Roman Šula 6.7.2007 10:14

Re: Festival politické písně

A bude osobně přítomen sám vrchní globální oteplovač Al Gore aby si udělal reklamu na svůj kšeft s emisními povolenkami. Takhle se vydělávají miliardy, kam se na melouny hrabe Microsoft.

komantsch 6.7.2007 11:18

Re: Festival politické písně

Soudruzi zavzpominejte!

http://youtube.com/watch?v=jxjRTrsMW4M

Bob 6.7.2007 9:17

Román

Michael Crichton je spisovateľ a nie vedec. Jeho znalosti z meteorológie a klimatológie sú iba na úrovni bežného laika. Preto nie je žiaden dôvod, aby sa k tejto knižke meteorológovia a klimatológovia vyjadrovali. Možno táto publikácia ovplyvní mienku niekoľkých laikov, to ale môže rovnako ovplyvniť aj hocktorý novinový článok na tému "globálne otepľovanie". Súdny čitateľ už dávno vie, že kde môže nájsť relevantné a hodnoverné informácie o klimatických zmenách.

Roman Šula 6.7.2007 9:23

Re: Román

Obvyklá reakce ekoteroristů, že kdo není vystudovaný klimatolog, tak ať do toho nekecá. Přitom veškeré poznatky jsou volně dostupné, stačí si dát jenom tu práci s jejich hledáním a prostudováním. Pro pochopení chování atmosféry jse však nutné mít alespoň nějaké fyzikální vzdělání, protože je to fyzikální záležitost, což se obávám, že průměrný ekoterorista nemá.

i.h. 6.7.2007 10:22

Re: Román

Bobe, Bobe. Proc delate hloupeho. Vzdyt vy dobre vite, ze tady nejde o meteorológii a klimatológii, ale o to, aby nam zeleni nackove mohli poroucet. A az to, mohutne podporovani lidmi jako je Metelka, vyhrajou, tak vam, klimatologum a meteorologum, ukazou, zac je toho loket. Teste se. Budete v modelech oteplovat, i kdyz vam budou mrznout zadky, jinak potahnete do turmy. A v techhle zalezitostech je, dovolim si tvrdit, nejaky Crichton s velkou pravdepodobnosti kompetentnejsi nez Bob. Ostatne, jedete na festival politicke pisne, podporit boj za spravedlivou vec ?

I.L. 6.7.2007 10:40

Re: Re: Román

Levne letecke spolecnosti doprodavaji posledni listky do Londyna,

organizovane skupiny mladych klimatologu maji prednost :-)

komantsch 6.7.2007 12:26

Re: Re: Re: Román

R^ A vlaky zdrazuji. Zkuste se dostat v kloudnem case vlakem z Curychu do Prahy a zpet. trva to dele nez za bolseviku a to se tenkrat stalo asi 3 hodiny na hranicich (dukladna prohlidka). Chce to zdrazit letani (hlavne na kratke trasy do 1000 km) a postavit po evrope hustou sit rychlovlaku.

Honza42 6.7.2007 13:29

Jakých rychlovlaků? Vy nevíte, že z důvodu úspory energie bude maximální rychlost vlaků omezena na 80 km/h?

BM 6.7.2007 11:16

Re: Román

Sudny posluchac z Komenskeho univerzity snad moze najst "relevantné a hodnoverné informácie o klimatických zmenách" a ak je naozaj sudny bude pochybovat a preverovat tvrdenie oboch stran.

Ergo sudruh Al Gore zeleny guru, usporiadatel festivalu politickej piesne, habilitoval z klimatologie a meteorologie KDE ?

zlý kukuč 6.7.2007 8:57

Zdravý rozum mi brání

a) naslouchat radám NERF-Greenpeace, Zeleným v rámci EU

b) věřit tomu, že se klima nemění v čase

c) věřit tomu, že se na ní lidská aktivita, zejména spalování fosilních paliv NEPODÍLÍ

d) věřit jakékoliv prognoze zpracované pouze ekonomy

e) věřit jakékoliv prognoze zpracované pouze ekology

Roman Šula 6.7.2007 9:14

Re: Zdravý rozum mi brání

Klima se vždy měnilo a měnit bude. Lidská aktivita na těchto změnách má však s vyskou pravděpodobností takřka zanedbatelný vliv, ledaže by lidstvo dokázalo naříklad změnit dráhu Země, případně regulovat sluneční aktivitu.

ja 6.7.2007 12:27

Re: Re: Zdravý rozum mi brání

jak to muzes napsat, kdyz o tom nic nevis??? Klima Zeme je dano biosferou, bez ktere by planeta vypadala uplne jinak.  I kdyby nicim jinym, tak kacenim lesu muze clovek zmenit podnebi na Zemi. Nebo se ti zda, ze na poustich a v pralesech jsou stejne klimaticke podminky? Vis jaky vliv na tvorbu mraku/srazek maji destne pralesy? Zadrzovani vody v krajine, eroze pudy...

komantsch 6.7.2007 12:29

Re: Re: Re: Zdravý rozum mi brání

V Sahare byla drive savana. Proc zmizela?

BM 6.7.2007 13:00

Re: Re: Re: Re: Zdravý rozum mi brání

Pac ji Bush s Klausem vymytili.

Ladislav N. :-))) 6.7.2007 14:22

Re: Re: Re: Re: Re: Zdravý rozum mi brání

 ;-DR^ ... !! A je to jasný! ;-P

Roman Šula 6.7.2007 13:00

Re: Re: Re: Re: Zdravý rozum mi brání

Jo, a lesy v Grónsku zlikvidoval ledovec způsobený lidstvem, že jo? Lidstvo se umí tak nádherně přeceňovat v tom, co všechno dokáže.

ja 6.7.2007 17:02

Re: Re: Re: Re: Zdravý rozum mi brání

tam byla savana v posledni dobe ledovy. Od te doby se otepluje a rozsiruje se tam poust. To ale neme nic spolecnyho s vlivem cloveka na soucasny klima, protoze to je zalezitost poslednich 100let. To ze voda v sudu meni svoji teplotu podle rocniho obdobi vubec nedokazuje, ze pod sudem nemuzu pritopit.

Alfred 6.7.2007 20:02

Re: Re: Re: Zdravý rozum mi brání

I bez různých studií je zřejmé, že biosféra vznikla postupným vývojem, v daleké minulosti byl například v atmosféře mnohem vyšší obsah CO2. Ten byl postupně vázán v CaCO3. Vývoj člověka je ve srovnání se změnami atmosféry velmi rychlý, takže se dá říct že se člověk objevil za biosférických podmínek sobě příznivých. Vykácení lesů , změny skladby a rozsahu vegetace tyto podmínky mění, povedou s mnohem větší pravděpodobností ke zhoršení  z hlediska člověka než k jejich zlepšení.

pozorovatel123 6.7.2007 7:56

Je zajímavé

kolik je k tomuto tématu příspěvků v den volna. V pracovní den by jich touto dobou bylo již víve než 200. Také pozoruhodné (hlavně pro manažery).

baltahsar 6.7.2007 8:12

Re: Je zajímavé

Zkuste si na to sehnat nějakej grant, bude to pozoruhodnej sociologickej výzkum -- proč se o svátkách vstává později než ve pracovní dny?

loiz 6.7.2007 8:30

Re: Je zajímavé

Clanek argumentuje vedecky problem odkazem na konspiracni beletrii. Co k tomu chcete psat? 

Problem klimatickych zmen jsme uz resili detailne mnohokrat u clanku, ktere se venovaly tematu, ne romanopisectvi.

ja 6.7.2007 12:18

Re: Re: Je zajímavé

dobra pripominka. Ta kniha neni nic vic, nez treba Vzpoura oceanu. Uz nevim, kdo to napsal.

Pete 6.7.2007 8:35

Re: Je zajímavé

Nejen v počtu příspěvků je rozdíl veliký, ale i v názorech. Vidíme, že jsou podstatně míň ekoteroristické, spíše stojí na straně opatrné vědy než huráideologie. To je neméně zajímavé a můj předběžný názor na tento jev je ten, že domácí majitelé počítačů jsou podstatně obezřetnější v tvorbě radikálních názorů než uživatelé počítačů v práci, často frustrovaní a pod časovým tlakem. A navíc jsou movitější a tudíž nemají ty sklony k závistivému vzteku. Je známo, že bohatší národy jsou obecně slušnější, s tím to také asi souvisí.

Roman Šula 6.7.2007 9:16

Re: Re: Je zajímavé

Zrovna já jsem v práci a ekoterorista rozhodně nejsem. Ale jinak má postřeh docela logiku.

Von 6.7.2007 17:51

Re: Re: Je zajímavé

Pete - až na to, že majitelé domácích počítačů nemusí být všichni moc movití - máte naprostou pravdu. Váš odhad totiž trochu zavání třídním škatulkováním. Ono jde spíš o to, co má kdo v hlavě

M 6.7.2007 7:02

... arguentace novelami hhhmmmmm ..a co treba tohle

Andreas Eschbach - Ausgebrannt ....taky novela