1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Emp 31.1.2007 22:17

Re: Pane Pavlovec, když už jste tady...

jojo.. klasická čára.. : Hornorakouská vláda (Tedy stát) --- hornorakouská platforma proti jadernému nebezpečí --- atomstopp --- jihočeské matky.

Tohle je absurdistán po Rakousku... Vláda finančně přímo podporuje nevládní organizace

Šumavák 31.1.2007 22:48

chybí Vám tam na začátku ta Energie AG ( takovej minifuci hornorakouskej ČEZ)

která je ve 100% vlastnictví země Horní Rakousko( Zisky, dividendy...)  zastoupená J Puehringerem, takto "předsedou" (landeshauptman) hornorakouské vlády--> ... a pak už to máte dobře.

Emp 31.1.2007 22:55

Re: chybí Vám tam na začátku ta Energie AG ( takovej minifuci hornorakouskej ČEZ)

dík za doplnění. Narážím na to, jak někdy mnozí argumentují stále pokročilým a inteligentním "západem" a českou nespolehlivostí a kocourkovem.

Veteran 31.1.2007 21:30

Pan Pavlovec vždycky lhal

panu Pavlovcovi vyhovuje strašit rakouské měšťáky a školní dětičky děsným Temelínem u jejich hranic.  Je zajímavé, že starší jaderné elektrárny v SRN (např. u Schwandorfu) si kritizovat ani nedovolí, natož nimi strašit. Dejte si to dohromady z řadou faktu, třeba že se odmítají již rok bavit o ukradených sochách z Valče. Je to prostě rakouský syndrom starého mocnářství, když se ve Vídni rozhodovalo o provincii Čechy a najednou je tu z těch venkovanů konkurence. Ale císař pán už umřel!!!

Radko Pavlovec 31.1.2007 21:10

Jiné jaderné elektrárny

V několika příspěvcích se vyskytly námitky, že Horní Rakousko brojí pouze proti Temelínu. K tomu několik slov:

V předešlých letech se tisíce Rakušanů podílely na demonstracích v Bavorském Wackersdorfu. Jak víte, byl tento projekt nakonec zastaven. Vliv rakouského protijaderného hnutí byl také značným impulsem pro Německo a dosažení výstupu z jaderné energie. Protože již existuje jasný plán likvidace německých JE, není třeba v tomto směru nich zvláštního podnikat. Přesto se snažíme vyvolat tlak na dřívější odtsvení JE Isar 1. Nemá containment a je tedy dosti zranitelná v případě pádu letadla.

Ve vstupních rozhovorech se nám podařilo prosadit odstavení dvou reaktorů Bohunice V1, 4 reaktory v bulharském Kozloduji (všechny typu VVER 440/230 - bez containmentu). Dále se podařilo prosadit odstavení reaktoru černobylského typu v Ignalině. Jeden reaktor v Bohunicích a dva v Kozloduji byly odstaveny na konci minulého roku, další následují koncem 2008. To přinese velmi podstatné zvýšení jaderné bezpečnosti v celém našem regionu, ze kterého profituje nejen Rakousko, ale prakticky všechny země ve Střední Evropě. 

Jak se tedy můžete přesvědčit, nejsou naše snahy zdaleka jednostranné. V současné době existuje v zemćh EU jeden konrétní projekt výstavbu nového jaderného reaktoru ve Finsku. 

Šumavák 31.1.2007 21:14

a další ve Francii.

A Slováci plánují místo těch zastavených dva nové.....

Ovšem... není nad plynové elektrárny na ruský plyn či uhelky na polské uhlí, že?

Šumavák 31.1.2007 21:16

jo ještě jsem zapomněl an Poláky s JE.

Delfin 31.1.2007 21:23

Re: a další ve Francii.

Je nadherne, jak zelenym hlavam u plynu emise CO2 nevadi ... teda ono jim to nevadi ani u uhelek, kdyz jde o odstaveni jaderek. Holt ekologie jde stranou ...

PS: Jeste bych doplnil plany UK na stavbu jaderek ...

Delfin 31.1.2007 21:25

Re: a další ve Francii.

a v Nemecku a Svedsku to take nebude tak "slavne" s odstavovanim.

Emp 31.1.2007 21:23

Re: Jiné jaderné elektrárny

S tím Německem asi nepochodíte, jak to tak začíná vypadat

Delfin 31.1.2007 21:27

Re: Re: Jiné jaderné elektrárny

Ano, ano, neni nad to, narazit na tvrdou realitu.

Šumavák 31.1.2007 21:44

oni se s tím Vaterlandem ani moc nenutí !

odkud by pak brali proud ?????

Delfin 31.1.2007 21:30

Re: Jiné jaderné elektrárny

Jeste jste se nejak nevyjadril k tomu nepotrebnemu Zwentendorfu a Temelinu jak jste tvrdil v roce 2003 panu Krizi ...

Emp 31.1.2007 21:37

Re: Jiné jaderné elektrárny

Když jste u těch projektů na JE.. tak nějak zapomínáte na Francii

Skeptik 31.1.2007 21:40

Štěkání hezké, ale na španý strom

To, že jste se zúčastnil i akcí organizace Global 2000 proti Mochovcům se dá zjistit. Ale nepřipadá Vám, že se pokoušíte o zrušeí trochu špatného zdroje proudu, když v Evropě zahynulo od války víc lidí na havárie přehrad než na havárie jaderných elektráren?

A druhý dotaz: myslíte si, že česká republika by se měla vydat rakouskou cestou zvyšování podílu fosilních zdrojů na výrobě elektřiny?

h 31.1.2007 21:48

Re: Jiné jaderné elektrárny

A jste vlastne zeleni jako ze mate radi prirodu, nebo zeleni jako ze khaki? Neni mi totiz moc jasny postoj k vojenskemu jadru (nebo treba jen zakladne), jez zrejme nevadi, zatimco civilni jadro vam vadi.

Šumavák 31.1.2007 21:57

Třeba tomu nebudete věřit, ale

oni mají v Rakousku zákon, zakazující využití jádra k mírovým účelům obecně a k výrobě elektriky zvláště. Tak ho dodržují.

A na otázky, co tedy v těch dvou výzkumných reaktorech zkomají a kam dávají použoté palivo zásadně neodpovídají.

S tím palivem je to ale jednoduché - protože nemají rádi mezisklady, natož trvalá úložiště, posílají ho zpět do Ruska,

h 31.1.2007 22:15

Re: Třeba tomu nebudete věřit, ale

Srandovni je ale fakt druhy, a to ze ve Vidni sidli IAEA, organizace ktera usiluje o rozvoj jaderne energie v mirovem smeru. Je to tak trochu schozofrenni.

DVA ??? Jste si jist? Ja vim jen o jednom, Triga- krasny reaktor, a to palivo z nej odebiraji nazpet americani.

Emp 31.1.2007 22:21

Re: Re: Třeba tomu nebudete věřit, ale

Vždyť taky IAEA značně "perou", že je příliš proatomová... Jenže jim to nějak neprošlo a tak se to ututlalo. Prostředí IAEA docela znám, rakušané jsou jim úsměvní.. Ještě, že všichni nejsou tací

h 31.1.2007 22:24

Re: Re: Re: Třeba tomu nebudete věřit, ale

No ale stejne, jsem nikdy jsem jednu vec. Proc jim nevadi ta jejich vyzkumna triga - vlastne v centru mesta. V pulsnim rezimu to da tech 200MW, sice jen v radu ns ale i tak ....

Emp 31.1.2007 22:30

Re: Re: Re: Re: Třeba tomu nebudete věřit, ale

Ono se o tom "moc neví" ... Průměrná rakušan netuší, že á reaktor za humny, stejnětak nevědí, kde ukládají jaderné odpady z lékařských expozic atd atd... Tohle se v Rakousku vehementně tutlá. Onehdy jsem ve Vídni měl debatu se studenty technické university.. o reaktoru, případně o výzkumném zařízení Seibersdorf vědělo 40procent lidí, to, že ve vídni sídlí IAEA vědělo cca 60procent. Stoprocent vědělo, že tam sídlí OSN

h 31.1.2007 22:46

Re: Re: Re: Re: Re: Třeba tomu nebudete věřit, ale

btw. to nevim ani ja, kam vlastne vozi odpady z lekarskych aplikaci? A mate predstavu zda stale nakupujou v Rezi radiofarmaka, nebo se uz konecne pochlapili a postavili si vlastni zarizeni, jak planovali v Grazu?

Emp 31.1.2007 22:50

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Třeba tomu nebudete věřit, ale

odpady nechávají ve skladech, které jsou v blízkosti zařízení. Nevím, jestli nakupujou v Rezi, mám ale pocit, že ne, že Rez produkuje jen pro CR a část pro slovensko... Musel bych to ověřit. Mám pocit, že v Grazu mají cyklotron...

h 31.1.2007 22:55

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Třeba tomu nebudete věřit, ale

No ja mam prave pocit ze cyklotron MEL BYT, a mam tuseni, ze Bock rikal ze to jejich moudra vlada stopla, protoze je to jednak jaderne zarizeni, a taky jak tam vznika to synchotronove zareni, a vubec, tak je to pry nebezpecne. Ale uz to je nejaky patek. Jak to je ted nevim.

Emp 31.1.2007 23:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Třeba tomu nebudete věřit, ale

možná máte pravdu, zítra na to z práce mrknu případně se doptám. Nedivil bych se ničemu...

zm 31.1.2007 22:20

Re: Jiné jaderné elektrárny

Vsadíme se ,že Němci si odstoupení od jaderek rozmyslí? To za prvé. A za druhé Vy ekologu, kolik tun (nejen) CO2 navíc znamenají Vaše zmiňované úspěchy?

t7 1.2.2007 0:08

Re: Jiné jaderné elektrárny

Vykon techto elektraern bude nahrazen spalovanim uhli, ktere zabiji rocne zhruba 30 000 lidi v Evrope. Jaderne elektrarny zabiji rocne zhruba 0 lidi. Vase "zvyseni jaderne bezpecnosti" je eufemismem pro zabijeni realnych lidi emisemi ze spalovani. 

Dušan 1.2.2007 0:21

Re: Jiné jaderné elektrárny

Pane Pavlovče, o "jasném plánu na likvidaci německých JE" mluvte až po jeho realizaci. K té totiž nikdy nedojde (paní Merkelová i jiní to dobře vědí) a vy  hornorakouské vládě ušetříte nějaký ten milion, který bude moci investovat do něčeho alespoň trochu smysluplného.

Šumavák 31.1.2007 20:23

to :Fr.Klouček : "Nenapadlo Vás, že pan Pavlovec a možná část občanů Česka chce tu největší bezpečnost JETE jaká je vúbec možná."

Vám zřejmě zcela unikl rakouský slogan že "Jediná opravdu bezpečná JE na světě je Zwentendorf, protože nebyl nikdy spuštěn !!"

Takhle si představujete tu "maximální bezpečnost" ???

A proud stejně jde ze zásuvky!

František Klouček 31.1.2007 19:49

Pro pana Tyce

Nenapadlo Vás, že pan Pavlovec a možná část občanů Česka chce tu největší bezpečnost JETE jaká je vúbec možná.Já bych na pečlivost, odovědnost ,pořádnost a pečlivost(viz oprava SUJB)Čechů nic nevsadil.Nechi zakazovat JETE,ale chci všechny možné energetické alternativy a rozum.Jsem přesvědčen, že vodní energie není u nás využita ani na 10%.A za 100miliard JETE by mohlo být postaveno tolik alternativních zdrojů,že by nám i Rakušané záviděli.Atomu zdar.