3.5.2024 | Svátek má Alexej


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Radko Pavlovec 1.2.2007 11:43

Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Chápu že chcete od této trapné záležitosti odvést pozornost. Jen pro doplnění Vaší informace: stačí akcie, na které byla uplatněna opce, podržet déle než 6 měsíců, a vše je úplně osvobozeno od daně!

Vaše starost o finance mé kanceláře je dojemná, ale na tyto informace jistě nemá nárok jaderná lobby, ale pouze ten, kdo dává prostředky na činnost či jím pro kontrolu činnosti určené orgány. Mimochodem: Jaké je Vaše skutečné jméno a adresa, na kterých internetových stránkách je možno nálezt Vaše daňové přiznání? Při zveřejňování údajů, které požadujete od jiných, jdete jistě příkladem.

Skeptik 1.2.2007 12:02

Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Pokud Vás to zajímá, tak můj loňský příjem před zdaněním byl přibližně (nemám ještě  dopočítané přiznání) asi 400 000 Kč. Ostatní požadované údaje klidně zveřejním, ale jen pokud Vás to přiměje ke stejnému kroku. Upozorňuji ale, že s ČEZ mám společné jen složenky, které platím prostřednictvím distributora za proud.

Skeptik 1.2.2007 12:18

Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Mimochodem našel jsem ještě tenhle článek.

Je těch 200 000 € na rok a půl provozu kanceláře (tj asi 4 mil korun ročně) také dezinformace?

Radko Pavlovec 1.2.2007 13:35

Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Vážený pane Anonyme Skeptiku,

svým zájmem o prostředky hornorakouských daňových poplatníků a nezájmem o stovky miliónů českých daňových poplatníků a spotřebitelů, které plynou do motivace bossů ČEZu v rámci výše uvedeného motivačního programu (jejich normální platy je zřejmě dostatečně nemotivují - máte o nich nějaké údaje?) dokládáte, že jistě nejste s firmou ČEZ nijak propojen. Přesto Vám rád odpovím.

Článek, na který ukazuje Váš link, čerpá z informací, které jsou v Horním Rakousku - jak jsem již řekl, veřejné. Jedná se o náklady na poslední balíček opatření. Jistě jste si povšiml, že se jedná o delší dobu - 1,5 roku. Tomu odpovídají náklady celkem 800.000, - €, to jest navýšení o zhruba 50% z již diskutovaných 550.000 na jeden rok. Jak z čanku dále můžete zjisti, plyne 75% částky na podporu projektů nevládních organizací a 25% spravuji já přímo. Jak jsem již uvedl v minulém příspěvku, slouží k úhradě právních kroků, studií, informační činnosti a provozu mých dvou kanceláří v Linci a v Praze, ve kterých je včetně mě zaměstnáno 6 osob. Myslím, že si každý může udělat obrázek o otázce zbohatnutí v rámci protijaderné činnosti.

Velmi rád bych to porovnal s náklady firmy ČEZ. Můžete mi dát link na platy vedení firmy ČEZ a výdaje jejích kanceláří? Rád bych se také dozvěděl, kolik vydává firma ČEZ ročně na reklamní kampaně o výhodné elektřině (např. Duhová energie). Dáte mi také link na vybrané členy širšího vedení, kteří se obsluhují v rámci motivačního programu? Děkuji Vám předem za ochotu, informace totiž není jednosměrka. 

Emp 1.2.2007 13:54

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

;-D Pane Pavlovče, co se tu pořád staráte o ČEZ? To je klasická Vaše argumentace. Pokud jste v koutě, obrátíte vše na druhou stranu, ve smyslu - nejlepší obrana je útok. A pokud si Vám někdo dovolí ostřeji oponovat, nazvete ho StBákem. Je vidět skutečně Vaše fundovanost... Bojujete proti Temelínu či proti CEZ? Já jen, že už mám jasno oč tu jde.

Mimochodem, mé roční příjmy se pohybují kolem 250 000Kč, nejsem žádnými penězmi nikým motivován a nepracuji v CEZ. Jediné co nesnáším jsou lži a manipulace s fakty.. Viz vaše články třeba v http://oekonews.at/  . Já mám na rozdíl od Vás čistý stůl a čisté svědomí.

Protiatomčík 1.2.2007 14:18

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

já jako občan - dejme tomu ČR, ale to v tomto kontextu není rozhodujícící,  mám zájem o informace i o stinných stránkách jaderné energetiky. Je přirozené, že od zastánců jádra jsou tyto informace patřičně bagatelizovány. Kolik jen finančních prostředků od počátku rozvoje JE(50let?) bylo investováno jen u nás do propagace jádra?  Za socíku byla součástí výuky vyložená propaganda! A jaká je asi tato suma celosvětově? Je logické, že šíření informací něco stojí (kolik stojí tisk a distribuce Temelínských novin a jiných propagačních materiálů ČEZu na křídovém papíře a všechny PR agentury, které se starají o image ČEZu ?) a  že prostředky na šíření informací o negativech jádra pochází ze zdrojů, které politicky rozvoj jádra nepodporují. Ale chápu, že se argumentace typu"podívejte se, kdo vlastně platí ty protiatomčíky" v tom našem čecháčkovském rybníku mimořádně hodí. 

Emp 1.2.2007 14:32

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Pane Protiatomčíku, víte... jde o to, co berete jako propagandu a co jako fakt. Pokud mluvíte o tom, že zastánci bagatelizují - uveďte prosím informace, proč si konkrétně myslíte, co si myslíte. Ale musí to být nezávislé informace. Už jen to, že se někdo "zastává jádra" berete jako propagandu? Potom opak jest také propagandou. A napište mi někoho, kdo do té či oné propagandy podle Vás nespadá...?  Chtěl bych od Vás slyšte ta konkrétní fakta, poté se můžeme bavit. Přijdu Vám jako propagátor? Může být propagátorem někdo, kdo v energetice nepracuje, přitom Temelín hájí jen z pozice, že má takové vzdělání?

Protiatomčík 1.2.2007 15:01

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Za čistou propagandu považuji argumenty typu - skladování vyhořelého paliva je vyřešeným problémem, je to jen otázka času, kdy vyhořelé palivo bude cennou surovinou, už jsme krůček k termojaderné fúzi, to víte jenom ty finanční prostředky je třeba stále pumpovat. Když to obrátíme, tittíž, kteří hovoří a blízké budoucnosti vyřešení problematických oblastí JE, hovoří o neperspektivnosti obnovitelných zdrojů, mimo jiné také z důvodů finančních -zpochybňování dotací na jejich rozvoj, apod.

O propagandě za doby socialismu u nás snad nemusím hovořit. o haváriích se mlčelo. Ale jak známo, podobné to bylo ve Francii. Politici ujišťovali občany, že radioaktivní mrak se zastavil na hranicích Francie..

Emp 1.2.2007 15:12

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

k tomu prvnímu odstavci... Já bych to řekl jinak... A upřímně mi řekněte, jestli je to podle Vás propaganda.

Vyhořelé palivo se dá přepracovat.. Francie vyhořelé palivo přepracovává v Reprocessing plant v La Hague. Z využitelné části (96%) vyrábí MOX fuel, který jde zpět do certifikovaných reaktorů a produkuje další energii. ty 4% procenta jsou vysoceaktivní štěpné prvky, které zatím vitrifikuje (zalévá do skla) a skladuje.  Z tuny je takového odpadu cca 40kg.

Tyto vysoceaktivní látky lze odstranit.. metody na to jsou a v malých měřítkách se to provádělo.. V malých proto, že je to energeticky náročné a v současné době nerentabilní. Neznamená to ale, že metoda neexistuje. Spočívá v tom, že se aktivní jádra o dlouhých poločasech ostřelují urychlenými částicemi. Vznikají silně nestabilní jádra o krátkých poločasech.. tedy prvky, která svou aktivitu rychle ztrácejí.  Jelikož je na to potřeba dost energie.. a hlavně není motivace toto provádět, neprovádí se to. Skladovací kontejnery jsou projektovány na 100 let, tak nač spěchat, když může být využití třeba i jiné. Pokud by začala jaderná fúze, bude na transmutaci dost levné energie a bude ten proces ekonomicky zajímavější.

Tohle vím a nemohu to napsat jinak... ale jestli to někdo bere jako propagandu jádra, je to težké

Protiatomčík 1.2.2007 15:15

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Nakonec, neustálé zdůrazňování a upozorňování a "objevování Ameriky", kdo vlastně financuje protijaderné aktivity, je propaganda. Mně osobně je to jedno, kdo to financuje. Já jsem příjemce informací a mám zájem o informace z obou stran.

Emp 1.2.2007 15:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Jasne, máte zdravý přístup. Zkuste na vše ale koukat trochu z nadhledu a vše si ověřujte. Třeba u nezávislých institucí, nebo zkuste sám výpočty atd.. Nikdy není dobré brát jakoukoli informaci  jako fakt, vždy je dobré ověřovat a ověřovat. Pokud budete mít zájem kdykoli o můj názor, jsem Vám k dispozici... třeba na mailu Emperorofspace@gmail.com Přesvědčovat nebudu, a vnucovat názor už vůbec ne.

Jéňa 2.2.2007 13:42

Re: Re: Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Vážení pánové, proč se s tím hňupem Pavlocem vůbec zahazujeme. Vždyť je to jen ztráta našeho drahoceného času. Z blba inteligenta neuděláš ať děláš co děláš.  

hulda 1.2.2007 16:44

Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Aha, takze si nerozdeli castku 2 miliardy, ale akcie. No tak to muzete klidne spat, CEZ je podle vas diky Temelinu na pokraji krachu, tak to z tech akcii moc mit nebudou, kdo by taky od nekoho kupoval akcie tak ztratoveho podniku. Kdyz lhat, tak aspon inteligentne, a je si treba pamatovat, co jsem pred chvili rekl ci napsal.

Bobby Brown 2.2.2007 0:03

Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

To je neuvěřitelné!

Takže, Vy tady neustále jódlujete o finančních záležitostech ČEZu či JETE - snažíte se nás "postrašit" všelijakým "přesouváním" peněz, ale když máte Vy odpovědět na zcela banální otázku: Jak je to s financováním Vaší kanceláře v Praze, tak nám jako do toho nic není a obracíte slovy: Udejte svůj příjem blablabla!

To, co si o Vás myslím jsem Vám jasně řekl. Přesně těmito kydy mě v mém názoru na Vás jen utvrzujete.

Divím se, že je s Vámi na oficiální úrovni vůbec někdo ochoten ještě jednat. Vás mít v "branži" tak Vás pošlu do p***e sviňskym krokem, to Vám garantuji - a nejen já. Asi proto nedělám politiku...

PS pro Admina: je to *** už takhle pol. korektní?

novák 1.2.2007 11:31

Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Takže 8 milionů korun je dezinformace, ale  těch 550 tisíc € za pololetí (nebo 500, nechce se mi to hledat) to je fakt. Nebo také pomluva?  Když vám někdo dokáže, že děláte svou práci dobře (tedy anti-atomově ať už je to pravda nbo ne) pak je to pokleslý příspěvek? Zvláštní logika.

Obávám se že za tento příspěvek nebudete od svých chlebodárců moc pochválen. Ten totiž vůbec není anti-atomový, ale anti-ČEZ, ale to je špatně, protože te provozuje i ty hodné uhelky co se vám tak líbí.

Radko Pavlovec 1.2.2007 12:02

Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Vážený pane Jaromíre Nováku,

uvedená částka 550.000, € odpovídá výšce prostředků na tzv. balíček opatření v oblasti jaderné energetiky, o kterém jednou ročně rozhoduje hornorakouská vláda. Celková částka je vždy zveřejňována v médiích, jedná se tedy o veřejnou informaci. Tato částka pokrývá všechny náklady na 1 rok činnosti. Největší část připadá na podporu projektů protijaderných organizací, které podávají žádost o granty. Ze zbylé části je financováno vše ostatní, t.j. právní zastoupení, studie, publikační a informační činnost, chod mých kanceláří v Linci a v Praze.

Porovnejte prosím: to vše stojí zhruba 15 miliónů korun ročně (ovšem občany Horního Rakouska), motivace "ČEZáků" stojí české spotřebitele a daňové poplatníky více než 2.000 miliónů korun, t.j.  zhruba 133násobek mnou uvedené částky. Je zajímavé, že Vás zajímá pouze první číslo. Jste snad, vážený anonyme, také v rámci motivačního programu motivován? 

Šumavák 1.2.2007 12:35

Co kdybyste uvedl datum, kdy Vám byly tyto prostředky přiděleny

a vysvětlil, že čeho jste žili až do té doby - tedy většinu roku 2004.To byly dodatečné peníze na II.pololetí 2004! A tady je na ně názor:

Mittlerweile  bekommen diese Organisationen von LR Anschober  aber soviel Geldmittel  zur Verfügung, dass hier jedenfalls ein  Rechenschaftsbericht  angebracht ist, damit die Bevölkerung weiß, wie diese  Gelder  eingesetzt werden!", fordert Brunmair.Allein in der Regierungssitzung  von letzter Woche seien mehr als 550.000 Euro  für Organisationen  bereitgestellt worden. "Die Effektivität dieses  Mitteleinsatzes  gehört jedenfalls geprüft", so der stellvertretende  Klubobmann. Abschließend fordert Brunmair eine  Abkehr von der zahnlosen und  weichen Ankündigungs- und Informationspolitik  Anschobers.

"Bezahlen Anderer für das Informieren von Personen,  die nichts  ausrichten

können: So sieht die oberösterreichische  Anti-Atom-Politik zur  Zeit aus."

Skeptik 1.2.2007 13:30

Re: Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Vás zjevně také zajímá jen první číslo a nikoliv toky peněz. Pokud už peníze pro představenstvo prohlásíte za tunelování, je přibližně poloviční, než uvádíte.

Konkrétní čísla příjmů člennů dozorčí rady včetně toku peněz jsou třeba  zde. (S tím že je to nechutně hodně nepolemizuji, s Vaší interpretací faktů však ano).

Šumavák 1.2.2007 12:23

Nebojte se, pochválen bude!

To je především o konkurenci !

Pochválí hoza hornorakouskou vládu Landeshauptman, který je zároveň předsedou dozorčí rady "konkurenční" Energie AG.

Jestli on nebude vtip v tom, že v Rakousku se dostali k moci socani a on teď musí zvýšenými aktivitami opět prokázat (lidovci už si zvykli) oprávněnost svého zbytečného úřadu, aby nepřišel o práci.....

Radko Pavlovec 1.2.2007 12:12

Re: Kdo opravdu dobře vydělává

a dovolte mi ještě jednu poznámku: Jako občan České republiky, daňový poplatník a spotřebitel, který motivaci vedení ČEZu spolufinancuje, považuji tento program za formu tunelování České republiky.

Skeptik 1.2.2007 13:19

Tunelování ?

Představě o tunelování by opět pomohlo, pokud bydte to číselně porovnal s cenami pro rakouské spotřebitele a daňovými odvody rakouských energetických společmostí do rakouského rozpočtu. Pokud je to tam lepší, nic Vám nebrání čerpat tyto služby v méně tunelovaném prostředí ;-P.  Jako daňového poplatníka mě zajímá výsledek - totiž kolik mě celkem stojí elektřina a kolik stát dostane ve formě daní, případně ve formě zvýšení hodnoty státem vlastněného podílu ve firmě. Rozdělování peněz uvnitř firmy je z pohledu poplatníka lhostejné.

Emp 1.2.2007 13:58

Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Vážený pane Pavlovec, tunelování ČR probíhá i legálně... Mám na mysli povinné výkupy a dotace elektřiny z OZE... A tam mi to vadí mnohokrát víc 

Jiří Tyc 1.2.2007 16:01

Re: Re: Kdo opravdu dobře vydělává

Pane Pavlovče, po spuštění Temelína šla cena akcií prudce nahoru. A tím pádem také opční program dává zisky, o kterých se ani nesnilo.Trh správně zareagoval na to, že je v provozu nová jaderná elektrárna. Která vydělává a pomáhá tvořit zisk. Akcionáři nejsou hloupí. Kdyby byl ČEZ v krachu, tak to bude vypadat jinak. Můžete se stavět třeba na hlavu, ale Temelín je zisková fabrika.

Jinak už několikrát tu v komentářích zmiňujete, že jste občan České republiky. To je od Vás hezké, ale po celých těch letech, co sleduji Vaši činnost včetně podpory hraničních blokád musím konstatovat, že jste spíš "skvrna" České republiky.

Delfin 1.2.2007 10:00

Tma

Svět se má ponořit do tmy. Kvůli klimatu.

Si rikam jestli toto "gesto" se nebude opakovat casteji a nerizene, kdyz tak ctu pana Pavlovce ...

Jiří Tyc 1.2.2007 1:47

Nebezpečná závislost na plynu

Sejdou se zase jednou dva přátelé - Francouz a Rakušan - a baví se anekdotami. Francouz se ptá Rakušana jestli ví, co je to Gaskoněc. Jakpak ne, povídá Rakušan, myslíc přitom na D´Artagnana, to je přece nějaký Francouz. Ale ne, povídá Francouz, to je okamžik, kdy Rusko zastaví dodávky zemního plynu. ;-D

i.h. 1.2.2007 8:02

Re: Nebezpečná závislost na plynu

Pekne, ale prece jenom: "mysle", "myslíc" jenom tehdy, jednalo-li by se o Rakusanku.

Jiří Tyc 31.1.2007 23:43

Předpověď se vyplnila

15.1. jsem ve svém článku o panu Palvovcovi a jeho grafech psal: "Koncem ledna, až bude první blok odstaven na výměnu paliva, možná hornorakouský zmocněnec sdělí světu, že to byl on, kdo předpovídal odstavení a k tomuto nabádal. Nebude mu vadit, že odstávku naplánoval už tři měsíce před tím provozovatel Temelína. Ale nepředbíhejme. Nechme se překvapit."

A tak jsem se nechali překvapit. Dnes je na stránkách papa Pavlovce (www.temelin.com) mimo jiné napsáno:

"I když provozovatel a SÚJB naše závěry k degradaci aktivní zóny odmítají, byli na základě faktů nuceni jednat", prohlásil Radko Pavlovec. "Včasným zveřejněním kritických informací se tentokrát podařilo prosadit odstavení reaktoru ještě před dosažením kritické oblasti".Ať žijí demagogové! ;-D

Emp 31.1.2007 23:48

Re: Předpověď se vyplnila

Klasika pane Tyci, co chcete... :-D Odstávka 1.bloku byla jasná už při odstávce II.bloku minulý rok. Jen přemýšlím, že by nebylo od věci plánované odstávky uveřejňovat... Zkusím to probrat v práci

Emp 31.1.2007 23:56

Re: Re: Předpověď se vyplnila

btw... tu informaci o odstávce jsem tu také uváděl, stejně jako na iHned, tuším kolem data posledního testu klastrů na 2.hvb, cca 9.1 ... a přesně připsal, že to zas bude humbuk...  pan pavlovec si to může dohledat, ale to neudělá

Jiří Tyc 1.2.2007 0:32

Re: Re: Re: Předpověď se vyplnila

Ono to už v mediích zaznělo, že budou letos tři odstávky.

Jinak s tím informováním je to fakt problém. To co projde jiným elektrárnám, to Temelínu neprojde. A když se dá informace, tak příjde kritika, že byla informace dána pozdě, nebo neúplná. Je těžké najít hranici, co vše by se mělo do novin uvádět. Kdo chce psa bít, ten si vždycky hůl najde.

Jednou jsem byl v Linci na besedě, kde seděla také paní Matilda Halle. Známá odpůrkyně Temelína. Vykládala o poruchách na Temelíně a já jsem se jí zeptal, jestli ví o poruchách na Něměckých elektrárnách. A ona mi odpověděla: "Oni nám říkali, že žádné nemají". Jóóó, když není dohoda z Melku, tak se dá tvářit, že to pořád jede.

Kdo třeba ví, že na Dukovanech vloni dvakrát vypadla turbína? Jen Ti zasvěcení. Nebo teď na Dukovanech mění systém kontroly a řízení za francouzského Schneidra. U Temelína by to byl humbuk, že přece ruský reaktor nemůže dobře pracovat se západním systémem. U Dukovan to je nezajímavý detail.

To je prostě život... ;-D