2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vaněk 31.1.2007 8:06

Re: Re: Dohoda z Melku

Asi jste se upsal. Podle dosavadního průběhu jde o vychcánky rakouské.

Mirek F. 31.1.2007 8:29

Re: Re: Dohoda z Melku

Když s někým uzavřete obchodní smlouvu a odběratel vám za dodané zboží nebude platit, tak mu zajisté budete dodávat dál, neboť smlouvy se mají přece dodržovat. Doufám, že v tomto budete principiální, že vaše replika, na kterou reaguji, nebyla jen nezvladatelným puzením automaticky zkritizovat tuzemskou stranu sporu.

HJ 31.1.2007 9:09

Re: Re: Re: Dohoda z Melku

Bylo by dobré specifikovat jaké to "zboží" měla rakouská strana dostat a jak za ně měla "zaplatit" ?

A naopak co vlastně jsme měli "dodat" my a čím dostat "zaplaceno".

(není to moc písmenek, že ne Delfíne?)

vita 31.1.2007 9:15

Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

Bylo by možná vhodné podívat se na to, co Protokol z Melku (ne smlouva) obsahuje.

Až se podíváte, pokud to pro vás nebude přespříliš písmenek, pak zjistíte, kdo porušuje. Pokud dospějete k závěru, že česká strana, pak to BYLO mnoho písmenek...

HJ 31.1.2007 9:18

Re: Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

To ovšem není odpověď na otázku co kdo dodává a kdo neplatí

Delfin 31.1.2007 9:24

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

Ono to chce i k tem ctenym pismenkum zapojit urcity organ. Dole jsem Vam to napsal.

Delfin 31.1.2007 9:18

Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

"Zbozi", ktere dostala rakouska strana je vyjmenovano v dohode z Melku. A nebylo nam "zaplaceno" tim, ze nebyl dodrzen slib o neblokovani hranic.

PS: Nebylo to moc pismenek ...

HJ 31.1.2007 9:27

Re: Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

pořád nevím co za nezaplacené zboží jsme dodali a jak nás to poškodilo. Pokud se rakouská vláda zavázala nebránit pohybu zboží a osob tak bych se ptal spíš na pohyb profesí(a živností), které chtějí v Rakousku pracovat než na pochybné blokády, které spíš naštvou lidi na konkrétním přechodu než by nějak omezily pohyb mezi našimi zeměmi. 

Sakra zase písmenka - snad to půjde.

Delfin 31.1.2007 9:31

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

Tak to jste patrne pouzil jiny organ nez jsem myslel. Mate jeste jeden pokus. Blokada hranic neni omezeni pohybu?

HJ 31.1.2007 10:00

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

Orgány vynechme, co nezaplaceného jseme dodali pořád nevím. Blokády nezajímají ani českou ani rakouskou vládu protože nemají na nic vliv. Je naprosto jisté, že nezajímají ani drtivou většinu rakouské veřejnosti (řekl bych, že ani české).

 Dohodou z Melku jsme se zařadili mezi země, které řeší své nesrovnalosti se sousedy  civilizovaným a slušným způsobem. Jako takoví jsme potom mohli být vnímáni a následně bez problémů přijati do spolku civilizovaných a slušných zemí. Přijímání do toho spolku nemohl ovlivnit spor sám (ani rakouská strana sporu) ale způsob, jakým jej umíme řešit.

Cíle bylo dosaženo, do spolku jsme byli opravdu bez problémů přijati, a teď můžeme přestat závazky dodržovat a(nebo) smlouvu vypovědět. To je právě ten "orientální" přístup k dohodám.

Delfin 31.1.2007 10:09

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

Tak jeste jednou. Z nasi strany je dohoda z Melku plnena (nebo snad znate bod ktery nedodrzujeme?), ale rakouska strana nedodrzuje dohodu v tom, ze povoluje blokady. Lepe to napsat nedokazi :)

Bobby Brown 31.1.2007 10:23

Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dohoda z Melku

Člověče, blokády nemají na nic vliv?

Vy nemáte dopravní firmu, že ne???

A tvrzení, že blokády nezajímají ani českou ani rakouskou vládu je také pěkný úlet!

Blokády nezajímají tak možná HJ, ale dopravce to značně s....

JH 31.1.2007 10:06

Nemá cenu reagovat na pana HJ

protože jeho informační a intelektuální schopnosti jsou silně podprůměrné. Bohužel i takoví lidé mají volební právo :-(

JH 31.1.2007 10:11

Dohoda z Melku je právně nevymahatelný dokument

asi jako když se dva dohodnou na pokecu v hospodě. A pak ten rakouský pivař tomu českému postaví před dveře traktor :-)

zalozak 31.1.2007 0:30

Hezky clanek...ale opravdu ztracite s tim clovekem cas...

Neustala (a opravnena) snaha dostat p. Pavlovce k prezentaci dukazu, faktu ci k vedecky platne polemice je naprostou ztratou casu. I kdyby p. Pavlovec byl v oboru kvalifikovan a vedel co a o cem pise (coz se nezda byt ten pripad) - z pozice sve cinnosti nema jiz principu zajem na tom diskutovat.

Jeho role je role stekaciho psa! To je proc je zde a to je za co je placen! Zda steka zmanipulovana fakta, polopravdy ci snad i lzi je nedulezite - hlavni je aby stekal. Prestane-li stekat - ztrati svuj job!

Nemyslim ze by si technici v uradech v Hornich Rakousich neuvedomovali ze ten pan proste placa. Ale o to zde nejde. Pokud v budoucnosti bude potrebne aby vec obhajoval profesional, p. Pavlovec zkonci. Dnes, je potreba stekaciho psa... takze mame i p. Pavlovce

Demagogie, obvinovani,  spineni ci manipulace je  desetiletimi  osvedceny trik "aktivistu" vseho druhu. Proto prosim... uvadejte na pravou miru jeho nesmysly a neztracejte viru ze to ma smysl... Hlavne ale  neztracejte cas snahou presvedcit psa u boudy ze nema stekat. Kdyz prestane prijde o zdradlo -a  on to vi!:-D

Lapil 31.1.2007 1:09

Re: Hezky clanek...ale opravdu ztracite s tim clovekem cas...

Není to ztráta času. Mě opravdu nelze podezírat z nějaké alergie na techniku, ale vždycky jsem si myslel, že pan Pavlovec je - jak to říct - jakž takž odborník nebo aspoň schopný politik, který prostě dělá svou práci. Která je mi odporná a jejíž součástí je spousta demagogie, ale je to solidně odváděná práce schopného člověka.

Četl jsem ale komentáře ke zmíněné "jedničce" pana Tyce a celou dobu jsem žil v domnění, že rakouského zmocněnce někdo zastupuje a dělá z něj při té příležitosti blba. Teprv dnešní povídání mě přesvědčilo, že pan Pavlovec v komentářích byl pravý; pan Tyc aspoň nic nenaznačuje, a já předpokládám, že se oba pánové dobře znají.

No jo, no.Má-li demagogie aspoň trochu fungovat, musí ji dělat aspoň poučený laik. Pan Pavlovec není ani to. Pořád dokola opakuje jednu tezi a občas to proloží osočením z komunističnosti. Po zkušenosti z víkendové debaty si dovolím tvrdit, že jestliže je pan Pavlovec stále naživu, je pan Tyc vyjímečně trpělivý člověk.

kdokoli 31.1.2007 16:39

Re: Re: Hezky clanek...ale opravdu ztracite s tim clovekem cas...

Pan Tyc je skutečně vyjímečně trpělivý člověk. Ale já ne ;-€

Ursus 31.1.2007 0:27

Vážený pane Tyci

Pozorně sleduji Vaše pře zde na Psu s panem Pavlovcem, a dovolím si tvrdit, že jsou  více než oživením tohoto deníku. Dovolím si jen jeden přípodotek, byť potměšilý, jelikož jste jej dozajista použil schválně. Pozastavuji se nad skloňováním jména oponenta. V Lokálu, tedy šestém pádu, jsou možné oba tvary, tedy Pavlovci i Pavlovcovi, ale ten druhý je užívanější. Ten první má naopak nádech určité pejorativnosti, a v kontextu byl patrně užit správně. :-)

V bitvě s virtuální blbostí Vám držím palce a přeji hodně zdaru.

Dodatek pro pana Pavlovce. Je mi přes čtyřicet a vlastním jeden takový list, z něhož si dovolím vyjmout podstatnou část výroku: nebyl evidován. Apropo, jak jste na tom vy?

Jiří Tyc 31.1.2007 9:40

Re: Vážený pane Tyci

Dobrý den! Přestavte si, že zrovna s tím šestým pádem jsem měl dilema. Napsal jsem Pavlovcovi, ale redaktor to opravil na Pavlovci. Nechal jsem si poradit, protože v češtině nejsem bez mezer. ;-) Mějte se!