19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jiří Tyc 31.1.2007 14:26

Re: Re: Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

Pane Pavlovče, ano je možné, že by všechny klastry nespadly třeba den, nebo týden před tím, než byla zkouška provedena.

Otázky: co je pro Vás hlavní limitní podmínka? Která je ta vedlejší? Víte, že jsou spočítané analýzy, podle kterých dojde k bezpečnému odstavení reaktoru i  s dvěmi klastry plně vysunutými klastry s největší "vahou"? Už jste si opravil Váš nejnovější lživý článek na Vašem webu? Už jste si přečetl ten americký materiál? Chcete nám tu lhát ještě dlouho?

vita 31.1.2007 14:02

Re: Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

No - proč by lhal...

Je za to placený a musí vykazovat činnost -aspoň svým kaviárodárcům.

emp 31.1.2007 13:54

Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

Pane Pavlovče, ostře se ohrazuji proti Vašemu tvrzení, že došlo v květnu k ohrožení jaderné bezpečnosti. Zásoba bezpečnosti zůstala i při těchto odchylkách natolik velká, že nedošlo k ohrožení bezpečnosti provozu.

1) Existence limitní podmínky je dána a je na ní striktně nahlíženo. pokud by splněna nebyla, blok by byl odstaven.

2) Vubec nevím, kde jste tu hranici 75% vzal. Dedukujete ne na základě výpočtů, ale na základě jakéhosi pseudoúsudku.  

Radko Pavlovec 31.1.2007 14:07

Re: Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

Vážený pane empe,

hranice 75% je v mém příspěvku jasně odvozena. Nebo můžete zaručit, že se taková situace nemůže opakovat? Proč? Máte k tomu nějaké další informace?

Též jsem v příspěvku jasně odvodil, proč není samotná existence limitní podmínky pro zajištění bezpečného provozu dostatečná. Protože její porušení může být zjištěno až zpětně!!!!

emp 31.1.2007 14:24

Re: Re: Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

Vážený pane Pavlovče, jak jistě víte, existuje jistá zásoba bezpečnosti. Pro Vaší informaci, je ta zásoba tak výrazná, že mnohonásobně překračuje i jednotlivá TOTALNI selhání klastrů. Jistě víte, že dashpot je jiné konstrukce a dochází v něm k hydraulickému tlumení. Všechny problémy klastrů se dějí až v oblasti dashpotu, top jest těsně před dolním koncovým spínačem. Neexistuje jediný případ toho, že by se klastr zasekl někde v nezužené části trubky. Z toho celého vyplývá, že neexistuje sebemenší předpoklad totálního selhání klastru, o kterém tu píšete v spojitosti s těmi 75%. Sám dobře víte, kde a za jakou dobu se klastry zasekly, když limitní podmínku nesplnily. A také víte, že od té doby byly provedeny na palivu modifikace, které dopomohly k lepším výsledkům. (nejde jen o počet dosedlých klastrů, ale také o počet kroků nad DKS) v tomto parametru , tedy uhrnným počtu kroků se situace výrazně zlepšila. Další zlepšení lze očekávat s novým palivem, takže Vás mohu uklidnit. Sledujte výsledky pádů bedlivě i následující 3 roky...

kdokoli 31.1.2007 17:37

Re: Re: Re: Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

Opatrně, aby jste náhodou tomu ... neotevřel nové obzory ;-) i když nečekám, že by pochopil SDM.

Emp 31.1.2007 19:10

Re: Re: Re: Re: Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

máte pravdu, hlavně jsem to napsal tak, že to vyznívá jinak, než jsem chtěl

kdokoli 31.1.2007 17:32

Re: Re: Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

Vy stupidní megalomane, vy si opravdu myslíte, že někdo potřebuje Vámi odvozená pseudokritéria, že někdo čeká na vaši rádobyexpertízu ? Samozřejmě že můžeme zaručit a prokázat, že v intervalu mezi zkouškami nedojde k porušení Limit a Podmínek.  Ale vám a vašim rakouským chlebodárcům se určitě zpovídat nebudeme. ČEZ prokazuje jadernou bezpečnost SÚJB a to se zodpovídá vládě ČR. Vy si můžete tak akorát trhnout nohou.

jerry 31.1.2007 14:22

Nabídka

Potřebujeme komika na takovou každoroční firemní oslavu.Kolik byste si účtoval za Vaše asi tak půlhodinové vystoupení?:-)

Šumavák 31.1.2007 14:30

No, dostane-li na půl roku od hornorakouské vlády 550 000,-EUR vedělte si to

polovinou  ročního fondu pracovní doby (normálka plánovací kalendář) a zjistíte, že takovéhoto komika si v ČR může dovolit POUZE ČEZ !

kdokoli 31.1.2007 16:11

Re: Poučení z krizového vývoje 4. palivové kampaně na bloku 1 JE Temelín

Znovu vám opakuji, že jste se svými úvahami a anlýzami úplně vedle a že stále nechápete, o co vlastně s těmi klastry jde. A já vám to vysvětlovat nebudu :-P.

Antonín Hrbek 31.1.2007 12:07

Rakušané si budou moci oddychnout

V současné době je tak velká tuzemská poptávka po elektrické energii, že ji na export, nota bene do Rakouska, příliš nebude. A ve velmi krátké době ji nebude dostatek ani pro tuzemskou potřebu. Ať si ji Rakušeané vyrábějí jak chtění,  třeba ze zemního plynu který znečistí ovzduší u nich. Ale ať nám dají svatý pokoj.

Na hrubý pytel by měla být i hrubá záplata. Pokud blokádou hranic poruší Rakušané dohodu z Melku, má česká strana plné právo plnění dohody z Melku pozastavit a přestat předávat do Rakouska informace. Ale to bychom nesměli být podělaní a nesměli mít v naši zemi pátou kolonu.

Šumavák 31.1.2007 12:14

Já bych věděl progresivnější řešení....

po dobu každé blokády je odpojit od Temelína.....a naší sítě vůbec!

Nechtěj "atomovou elektriku" ?? Tak ji nedostanou.!!!

O zablokování dvou železničních hraničních přechodů do Rakouska ani nemluvě.... Nedávno jednou chvíli (24 hod) stávkovali rak. ajznboňáci a na české straně zůstalo stát na kolejích 50 vlaků uhlí  !!

Petr Benes 31.1.2007 12:17

Re: Já bych věděl progresivnější řešení....

Oni prece od nas tu skodlivou jadernou energii neberou, maji na to ty sve "filtry", co tu skodlivou energii zase vraci do site. :-)))))

Antonín Hrbek 31.1.2007 12:28

Re: Já bych věděl progresivnější řešení....

Vážený příteli, EON tak dlouho podporovala boj proti Temelínu až se zmocnila celé jihočeské distribuční sítě. A ta přenos neodpojí. Blokování silničních a železničních přechodů je již tvrdfý zásah, který nás může i poškodit. Ale když přetneme informační kanály, tak ještě ušetříme.

Šumavák 31.1.2007 12:50

Mně o nich vykládejte.... !!

Ale nemáte ten název správně! To se doopravdy jmenuje :E.ON Energie AG ( viz obchodní rejstřík)  a E-ON se k tomu dostal tak, že Peuhringerova Energie AG, která JčE v tichosti koupila (a zvedala ceny, aby mohla Kuchtová řičet, že Vláda slíbila po dostavění temelína v Jč nižší ceny a ony se zatím zvedají...) začala mít doma trochu problémy s veřejným míněním, když konečně blockierern pochopili, jak se věci mají, a vyměnila si s E-ON 20% akcií výměnou za změnu jména......

Pak také doporučuji vaší pozornosti výroční zprávu Energie AG se zvl. zřetelem na to kde vytváří největší podíl zisku.....jo , kilowata za 0,9 kč nakoupit a za 5,60 prodat...

Můžete hádat třikrát....

Vážený příteli 31.1.2007 13:10

Re: Mně o nich vykládejte.... !!

Teď máte další raritu slunečnicovou elektrárnu (která se ale za sluncem neotáčí), od které se eneergie vykupuje za 13 Kč/kWh a přesto se bude rentovat až za deset let, kdy část dřevěné konstrukce bude již narušená.

Jinak z chalupy vidím JETE jako na dlani a pamatuji řeči o laciném paušálu. Takže vím komu platím spotřebovanou elektřinu a za kolik.

S pozdravem

Skeptik 31.1.2007 13:13

Re: Re: Mně o nich vykládejte.... !!

Zapoměl jste ještě dodat, že ona zázračná desetiletá návratnost je dosažena kromě jiného tím, že kromě té šílené výkupní ceny ještě stát zadotoval polovinu pořizovacích nákladů. ;-€

Šumavák 31.1.2007 14:24

a že sluneční elekrárny jsou z dlouhodobého hlediska mrtvé

a neprspektivní, protože( a to zelení tají!!) slunce stejně vyhasne.... :-))

Skeptik 31.1.2007 14:31

jako penězovod ...

... jsou bohužel teď až příliš živé.:-(

kdokoli 31.1.2007 17:25

Re: Re: Já bych věděl progresivnější řešení....

Naštěstí dálkové přenosové trasy neobhospodařuje E.On. ale ČEPS. Na kapacitu přeshraničních profilů se dělají aukce. Mimochodem ČR je velmi pokročilá v plnění požadavků EU na oddělení výrobců, distributorů a provozovatelů přenosových sítí.

jerry 31.1.2007 12:02

Pavlovec jako typický Čech bere návštěvu psychiatra jako ostudu

a proto nepochopil moji dobře míněnou radu,aby se ambulantně léčil ze své fóbie./Třeba skupinová terapie/ a obvinil mě , že ho hodlám zavřít do blázince. Získat si důvěru těchto pacientů je bohužel velice složité.:-/

Radko Pavlovec 31.1.2007 11:30

Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Osobní výpady a křívá obvinění jsou bohužel namísto očekávaných odborných argumentů hlavním obsahu tohoto nového článku. Nemám opravdu již chuť se těmito odpornostmi zabývat. Díky dokumentované časové posloupnosti článků si může každý účastník diskuze udělat obraz, kdo útočí a kdo se brání. Nechci však, aby pan Tyc a spol. dosáhli svého cíle, to jest: Odlákat pozornost od otázky, proč musel být odstaven 1. blok JE Temelín. Během dne se ke všem aspektům této tématiky a částí článku, které obsahují alespoň náznak odborné argumentace, vyjádřím.

joe 31.1.2007 11:57

Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Pane zmocněnče, proč Vám vadí potíže s palivem na ETE a proč vám nevadily daleko větší potíže německé firmy na JE Paks? http://www.world-nuclear-news.org/regulationSafety/300107Removal_of_damaged_fuel_completed_at_Paks.shtml?jmid=695739033

Antonín Hrbek 31.1.2007 12:13

Re: Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Vážený Pane Pavlovče,

co je Vám vlastně do provozu JETE a její jaderné bezpečnosti, která je výlučnou záležitostí České republiky? Patří Vám nebo Rakouské vládě? Starejte se laskavě spíše o záležitosti rakouských firem, například v Linci a nezneužívejte přílišné ochoty českých orgánů, které Jezinkám podyl prstíček.

Pokud máte zájem, jsem ochoten se s Vámi kdykoliv setkat na veřejné diskusi. 

Dušan 31.1.2007 12:46

Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Pane Pavlovče, nemáte-li jak říkáte chuť se věcí dále zabývat, prosím, nezabývejte se jí tedy. Domnívám se, že řada čtenářů mne nevyjímaje nebude nijak litovat, pokud zůstane ušetřena Vašich, s prominutím, blábolů.

Jiří Tyc 31.1.2007 13:20

Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Pane Pavlovče, první blok Temelína musel být odstaven proto, protože má problémy s nadměrným prohýbáním palivových souborů. Tzv. "banánový efekt". Psalo se o tom už v listopadu v novinách, například v Hospodářských. Též plán odstávky (konec ledna) byl zveřejněn v listopadu. Blok byl odstaven ne proto, že jste VY upozornil na prohýbání paliva, ale proto, protože to souvisí s kulturou provozování JE. A koncem ledna to bylo proto, protože v květnu už následuje pravidelná odstávka bloku druhého a není možné mít odstavene dva bloky najednou. Též je třeba kordinovat odstávky i se čtyřmi bloky na Dukovanech.

Uznávám, že moje informace o Vašem vzdělání byly mylné. Nejste tedy vyučený zemědělec, ale nedoučený zedník, jak jste uvedl. Za to se Vám omlouvám! Též se Vám omlovám za to, že jste zkonstruoval svůj graf z údajů, které chybně uvedl na svých internetových stránkách SÚJB a já si myslel, že jste ty hodnoty uvedl schválně. Též Úřad se Vám za to omluvil.

To však z Vás nesmývá nálepku nevěrohodného člověka. A lháře. Vysvětlete prosím: 1) Proč jste neopravil své grafy, když jste už 10. září věděl, že Vaše hodnoty "nehrají". 2) Proč jste na základě svého grafu od té doby strašil nebezpečností Temelína. Závislost zhoršování stavu je jiná, než stále uvádíte. A když se teď dívám na Vaše stránky (http://www.temelin.com/), tak LŽETE opět!!!!! 3) Proč lžete a podvádíte veřejnost svým výkladem amerických předpisů (viz odkaz v mém článku), když se tam píše o něčem jiném.

Radko Pavlovec 31.1.2007 14:31

Re: Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Vážený pane Tyci,

děkuji Vám za Vaši omluvu ohledně použití dat SÚJB (první dvě zkoušky 5. palivové kampaně) a za Vaši dezinformaci o výučním listu ze zemědělského učiliště. Je ovšem škoda, že Vaši omluvu vzápětí doprovází další útoky a křivá obvinění, což jí bere veškerou věrohodnost. Nemohl byste se prosím již začít chovat slušně? Diskuzi na tomto fóru by to velmi prospělo.

Vaše vývody prostě nechápu. Jak prosím Vás přicházíte zase na nějaký termín 10. září kdy jsem prý měl vědět něco, co SÚJB zveřejnil 16. ledna 2007? Myslel jsem, že na základě Vaší omluvy a zmíněné omluvy ze strany SÚJB je tato otázka již vyřešena. Musíme se opravdu točit stále dokola?

Co se týče dopadu dvou nových údajů ke zkouškám pádu klastrů na odhad vývoje degradace aktivní zóny 1. bloku, je třeba jej vyhodnotit. Samozřejmě se k tomu v nejbližších dnech vyjádřím. Zatím odhaduji dopad na datum nutnosti odstavení bloku v řádu dní. Na zde prezentovaných vztazích to samozřejmě nemění vůbec nic. K americkým předpisům se jistě ozvu, jakmile to čas dovolí.

Jiří Tyc 31.1.2007 14:51

Re: Re: Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Pane Pavlovče, je to skutečně jako házet hrách na stěnu, ale mám ještě truchu času. 10. září jste měl jisté údaje o zkouškách klastrů. (Viz informace pana Pitrmana z SÚJB). Zcela jasně byly správné hodnoty na www.sujb.cz 19.12.2006. Přesto se Vám podařilo vykonstuovat graf s nějakou parabolou, kteru tu téměř všichni diskutující viděli. Jinými slovy Vaše operování s grafy není vůbec vyřešeno! Pokud budete vyhodnocovat nové údaje v grafu a budete je vyhodnocovat správně (tedy nebudete podvádět!), výjde Vám téměř lineární závislost a tedy dojdete k tomu, co tu říkám již od poloviny ledna. Že totiž mohl být blok klidně v provozu ještě 2 až 3 měsíce. Důvody odstavení teď koncem ledna jsem Vám vysvětlit, to že s nimi nesouhlasíte je Váš problém.

Překvapuje mne toto: "K americkým předpisům se jistě ozvu, jakmile to čas dovolí." Jak se chcete ozývat k něčemu, co máte podle Vašich slov prostudováno? A co ve svých článcích zde i v Rakousku lživě interpretujete?! Každý, kdo si přečetl Vásš minulý článek a kdo se podíval do materiálu, na který udávám link dnes už ví, co jste za člověka.

Jinak v březnu pojedu na besedy do Rakouska a už se moc těším na to, jak studentům budu prezentovat Vaše grafy a Vaše nepravdivá tvrzení. Rakouští studenti jsou stejní jako naši. Jsou chytří a dokáží si udělat vlastní názor.

vita 31.1.2007 15:13

Re: Re: Re: Re: Osobní výpady mají odlákat pozornost od ohrožení jaderné bezpečnosti 2

Sakra - aby vás Pavlovec nezažaloval!

Vždyť vy mu nejen uděláte ostudu, vy mu berete obživu, i vy jeden...