26.4.2024 | Svátek má Oto


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
NevericiTomas 2.2.2007 11:32

Re: "Přijde mi, že tohle se nevidí. "

Tak zkuste nejaka ta Fakta pridat. Zatim akorat zvanite.

Leon 2.2.2007 11:26

Souhlas

Naprosto souhlasím s autorem článku.Bohužel vládní strana zelených v čele s restituentem p.Bursíkem, předsedkyní "jihočeských matek" p.Kuchtovou je jakékoli racionální řešení energetiky posunuje do nedohledna. Přitom jakýkoliv ekonomický růst a růst životní úrovně i při různých úsporných opatřeních bude zvyšovat poptávku po energiích všeho druhu. Z pohledu obchodní bilance a zátěže životního prostředí se mi jeví jaderná energetika jako nejekologičtější dostupný zdroj.

honzak 2.2.2007 11:24

děkuji pánům,

kteří vedou nekonečný boj s nezměrnou rudozelenou blbostí. Jen co bude chvilka, rád se připojím.

vita 2.2.2007 11:21

Re: Re: Pravdu má ten, kdo má moc

Takže a by nevládl Paroubek - to je lepší poslechnout Bursíka a zablokovat to jediné, co nás může uchránot od osudu Rakouska.

"Hlavně ideologicky to musíte vidět, soudruzi - hlavně ideologicky! Pak získáte jasný maják a nemůžete si splést směr."

Saša 2.2.2007 11:17

Naprosto nezbytné je stavět další JE.

A rychle - dokud na to ještě máme odborníky.

huhu 2.2.2007 11:16

Re: Re: Re: Pravdu má ten, kdo má moc

už vyčpělá sodovka. Ve vládě není poprvé od r. 89 jediný bývalý člen ksč či ksčm ani čssd....

Emp 2.2.2007 11:10

Re: Re: Lzi

hm, že by se změnila zelená hláška ze  "Zabij bobra, zachráníš strom"  Na : "Spal strom, uděláš místo na fofrník"

h 2.2.2007 11:05

Re: Re: Pravdu má ten, kdo má moc

Ale bolsevici nam vladnou i ted. Kdo u voleb byl, vetsinou bolseviky volil, otazka jen v ktere strane.

Emp 2.2.2007 11:01

Re: Re: Pravdu má ten, kdo má moc

Není to jediná možná alternativa, ale nechci to sem tahat. Politika je svinstvo pokud zasahuje do jakékoli odborné profese. A Co se zelených týče? Mrkněte na západ... U nás to má ještě jeden aspekt... a to je ten, že z jakéhokoli neuspěchu vlády budou těžit KSCM.. A  průzkumy tomu tak nasvědčují 

Emp 2.2.2007 10:57

Re: Pravdu má ten, kdo má moc

klasika... Zpráva není hotova, ani se na ní nezačlo a hned se vydírá. Že by pan Bursík věděl, jaké závěry ta zpráva bude mít? Možná neví, ale tuší, tak hloupý není

huhu 2.2.2007 10:57

Re: Pravdu má ten, kdo má moc

bohužel jedinou alternativou k zeleným ve vládě je vláda ksčssd. A pak tohle minus (jaderná energetika) je menší minus nežli vláda bolševiků

Pavel R 2.2.2007 10:55

Re: Re: BURSÍKOV

Elektrický ohradník, ne plot

Emp 2.2.2007 10:54

Re: Další agitka za ještě dlouho zbytečnou výstavbu elektráren

Nemyslím si, že je to agitka. Změňte zákony.. co víc říci

MS 2.2.2007 10:53

Pravdu má ten, kdo má moc

Důvody pro dostavbu Temelína jsou objektivní, jinak se za 5 roků dostaneme do role prosebníků jako Rakousko. Jenomže, když si přečtete výroky m. Římana na http://ihned.cz/3-20323310-energie-000000_d-ef, tak vám ztuhne krev. Kdo rozhodne o osudu naší energetiky?:

Říman: Co se týče jaderné energetiky, vláda minulý týden nominovala Václava Pačese, předsedu Akademie věd (genetik), na šéfa skupiny, která by měla vydat dobrozdání, co by ČR měla udělat. Pan předseda požádá všech pět stran ve Sněmovně, aby mu dodaly po dvou odbornících do týmu.

M.Bursík prohlásil:  jestli bude porušen zákaz budování jaderné energetiky, tak to je na odchod zelených z vlády.

Takže si tady můžeme ponaříkat a stokrát zdůvodňovat nutnost nového jaderného zdroje a pokud komise dostane pokyn jak má analýzu udělat tak aby vyhovovala m.Bursíkovi, tak jsou všechny snahy zbytečné

Skepticus Maximus 2.2.2007 10:48

Další agitka za ještě dlouho zbytečnou výstavbu elektráren

pro zisk menšinových vlastníků na úkor většinového vlastníka tedy občanů ČR.

Emp 2.2.2007 10:47

Re: Re: Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Jen by mě zajímalo  ještě.. jaké státy jsou podle Vás ty "chytré" ? Energeticky nesoběstačné Rakousko? Které dováží ve velkém jen proto, že mají spotřebu stejnou jako v CR a přitom méně obyvatel? nějak mě totiž žádný jiný stát nenapadá... , který byste mohl myslet

Skeptik 2.2.2007 10:43

Re: Re: Re: Re: BURSÍKOV

Tak tak. A pokud bude celý český národ včetně nemluvňat a stařenek šlapat 24 hodin denně tak, jako by jel něco přes 20 km/hod, vyrobí za rok tolik proudu, jako jeden blok Temelína (včetně odstávek).

Emp 2.2.2007 10:36

Re: Re: Nebezpečné větrníky

líbí se mi:

"Windkraftanlagen sind die Kirchtürme der GRÜNEN Politik" Bärbel Höhn, GRÜNE, Umweltministerin Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf 2001

- da bleibt wohl nur noch "AMEN"

MZ 2.2.2007 10:33

Re: Lzi

Jasně, vykácíme lesy a místo nich nastavíme fofrníky. Tím pádem to bude ekologie na druhou, neboť se zbavíme i kůrovce ;-D. To bude kráááááása !

Novák 2.2.2007 10:29

Re: Nebezpečné větrníky

Joj to je nádhera

Uns quälen Windräder viel zu sehr

wir wählen die Parteien nimmermehr.

Unsere Heimat wird versaut:

für Ökowahn kaputt gebaut"

MZ 2.2.2007 10:29

Re: Re: Re: BURSÍKOV

Na to nemusím do informačního centra, stačí staré dobré kolo s dynamem na noční projížďku ;-D ! A když budeme všichni povinně doma rotopedovat proud, fitness národa bude monumentální ;-D;-D;-D;-D !

Jimmy Keen 2.2.2007 10:14

Dukovany

Před 7 roky jsem se ocitl u Dukovan se zahraniční návštěvou, která se o jadernou energii a spory s Rakouskem zajímala. Bylo pro ně překvapivé, že Rakušanům vadí moderní Temelín ale nikoliv staré Dukovany. Odpověď je ve směru drátů z rozvodny. Mnoho vedení jde na západ, na sever, na východ a také překvapivě na jih. A ta jižní větev nekončí ve Znojmě, ale nečekaně překračuje hranici do Rakouska. Je stejně báječný pocit proti něčemu brojit, označovat to za dílo skoro ďábelské a pak to využívat.

MZ 2.2.2007 10:12

Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

To snad nemyslíte vážně, jestliže potřebujeme něco z nebezpečného provozu, tak ho přesunout do nějake chudé země (a když to bouchne, tak mají holt smůlu, hahaha) ;-€? Je mi z Vás špatně. A nemyslím, že by uhelné elektrárny škodily jen lokálně (podle Vašeho návrhu by tedy měly být mimo naše území taky, jakož i většina chemického průmyslu), CO2 pokud vím nezná hranic.

Skeptik 2.2.2007 10:06

Čeho si všímat

To je právě otázka toho, čeho si chcete všímat. Pokud si chcete všimnout odměn, všimnete si odměn, pokud daní, všimnete si daní. Moudré státy si skutečně uvědomují riziko (a riziko škod z výpadků proudu není vůbec malé) a snaží se mu předcházet.

Mimochodem: co dovedly ty ostatní elektrárny? Myslím tím počet mrtvých? Ja nejspíš jedno, jestli to jsou mrtví z jedné vesnice nebo z větší oblasti - stále jsou tozmažené životy. Připomínám, že mrtvých z vodních elektráren bylo za posledních 50let v Evropě víc, než mrtvých po Černobylu.

Charlie 2.2.2007 10:02

Re: Re: Re: Re: Větrníky jsou na draka

Jó ?  Tak díky za ní !  Dodatečně.  R^

Charlie 2.2.2007 10:01

Re: Protestuju!

Ano, je ošklivé kačátko ! 

Emp 2.2.2007 10:00

Re: Re: Re: Větrníky jsou na draka

jj tu stránku znám :) kdysi jsem sem házel i asi 3 další...

http://sweb.cz/EmperorOfSpace/windmill-broken1.jpg http://sweb.cz/EmperorOfSpace/windmill-broken2.jpg http://sweb.cz/EmperorOfSpace/Eole-Dunkerquex4-20-3-04.jpg

Charlie 2.2.2007 10:00

"Přijde mi, že tohle se nevidí. "

Ono se toho hodně nevidí. Hlavně to, co se vidět nechce. Že fakta odporují ideologii ? Tím hůře pro fakta!  :-(

t7 2.2.2007 9:58

Re: Re: Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Nemate pravdu. Prave proto, ze jsme videli, ze jaderne elektrarny jsou nekonecne mene rizikove, nez spalovani fosilnich paliv, je lepsi vyrabet proud z naseho Temelina, nez spalovat v Rakousku (polske a ceske) uhli.

Kolik lidi prislo o zivot v duesledku te havarie v USA? Zadny! Kolik lidi zabilo vyhorele palivo z jadernych elektraren u nas? Nikoho! Kolik lidi zabiji odpady z nasich uhelek? Radove tisic rocne!

Nejen u nas, ale i za hranicemi - prachove castice a vselijake jedy take neznaji hranice.

Vase zminovani Cernobylu jenom ukazuje, ze nemate zadnou predstavu o meritkach rizik, jaka doprovazi prumysl. Aby se vyrovnala rizika Cernobylu a uhelne energetivky jenom v USA, muselo by dojit k zhruba 8mi vybuchum jako v Cernobylu kazdy rok. Nehlede na to, ze elektrarna v Cernobylu  byla primarne konstrovana jako tovarna na vyrobu plutonia do jadernych bomb, nikoliv klasicka jaderna elektrarna.

Kazda vyroba energie zahrnuje rizika, stejne jako cokoliv co clovek cini. Rizika jaderne energetiky jsou objektivne nejnizsi.

Jojin 2.2.2007 9:58

Re: Re: Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Pro Chosého:Hele ty odborníku,říkáti něco INES?Je to škála pro určování nebezpečnosti poruch jaderných zařízení.Podle této škály nedávná porucha ve Švédsku se ani nevešla do této škály(jinými slovy byla na stupni nejnižším na nule)a porovnávat havárie v USA které se styly před cca třiceti lety je usvědčující z neznalosti této problematiky.Že se obáváš je celkem přirozené,ale to lze se obávat i automobilů...:-)