7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Charlie 2.2.2007 10:01

Re: Protestuju!

Ano, je ošklivé kačátko ! 

vita 2.2.2007 11:55

Re: Protestuju!

A plešatej - takovej přece nemůže mít pravdu!

To Bursíček-miláček, to je fešák! Za tím by Jelenová šla světa kraj...

cb 2.2.2007 12:56

Re: Re: Protestuju!

Plesati jsou sexualne vykonni.

Charlie 2.2.2007 9:43

Větrníky jsou na draka

Větrníky jsou na draka když:

1. Když nefouká.

2. Když málo fouká.

3. Když moc fouká.

4. Když stát přestane jejich několikanásobně dražší elektřinu z našich daní dotovat. 

Emp 2.2.2007 9:45

Re: Větrníky jsou na draka

ještě tam připište.. 5. když více mrzne

Charlie 2.2.2007 9:50

Re: Re: Větrníky jsou na draka

Ano. Tady jsou příklady i s fotkama.

http://members.aol.com/fswemedien/ZZUnfalldatei.htm

Emp 2.2.2007 10:00

Re: Re: Re: Větrníky jsou na draka

jj tu stránku znám :) kdysi jsem sem házel i asi 3 další...

http://sweb.cz/EmperorOfSpace/windmill-broken1.jpg http://sweb.cz/EmperorOfSpace/windmill-broken2.jpg http://sweb.cz/EmperorOfSpace/Eole-Dunkerquex4-20-3-04.jpg

Charlie 2.2.2007 10:02

Re: Re: Re: Re: Větrníky jsou na draka

Jó ?  Tak díky za ní !  Dodatečně.  R^

Charlie 2.2.2007 9:38

Nebezpečné větrníky

Pokud trochu ovládáte němčinu podívejte se na tuto adresu: http://www.windkraftgegner.de/

Novák 2.2.2007 10:29

Re: Nebezpečné větrníky

Joj to je nádhera

Uns quälen Windräder viel zu sehr

wir wählen die Parteien nimmermehr.

Unsere Heimat wird versaut:

für Ökowahn kaputt gebaut"

Emp 2.2.2007 10:36

Re: Re: Nebezpečné větrníky

líbí se mi:

"Windkraftanlagen sind die Kirchtürme der GRÜNEN Politik" Bärbel Höhn, GRÜNE, Umweltministerin Nordrhein-Westfalen, Düsseldorf 2001

- da bleibt wohl nur noch "AMEN"

Chosé 2.2.2007 9:24

Prodáváme elektřinu z Temelína?

Prodej elektřiny z Temelína do Rakouska jen dokazuje, jací jsme hlupáci. Chytré země nestaví rizikové provozy na svém území ale nechají je postavit rozvojové země a pak produkt od nich kupují. Na námitku, že naše země na tom aspoň vydělá, je jednoduchá odpověď: Nevydělá, vydělá na tom ČEZ, my poneseme jen tíži toho rizikového provozu. Když už jádro musí být, tak by mělo sloužit jen nám pro nutnou spotřebu.

Emp 2.2.2007 9:29

Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Pane Chosé, nevyvážíme celou produkci Temelína, rozhodně ne stále. Těmi "hloupými zeměmi" myslíte Francii, která má zatím z reaktorů nadprodukci a vyváží..? Belgii či Švýcarsko?

Když mluvíte o rizikovém provozu, co tím konkrétně myslíte?

a zatřetí.. Vydělá na tom CEZ ale díky daním a dividendám i stát, jakožto většinový. Koukal jste se někdy, kolik na daních CEZ platí?  

Chosé 2.2.2007 9:45

Re: Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Myslím, že už jsme zažili co jadrné elektrárny dovedou. Tím nemyslím jenom Černobyl, ale i havárii jaderné elektrárny v USA a nedávnou kritickou situaci ve švédské elektrárně. Rizikové jsou samozřejmě i rafinérie, chemičky atd. ale ty jen v lokálním rozsahu, zatímco jaderky působí v rozsahu mezinárodním. Nebo jste o tom nikdy takhle neuvažoval? U ČEZu jsem si nevšiml ani tak odvedených daní a vyplacených dividend státu jako naprosto nemravných odměn manažerů, tím hůře, že je ČEZ, jak říkáte je většinový vlastník. Ale riziko, a to nejen z jaderných, ale i elektráren na hnědé uhlí se vším všudy nese obyvatelstvo České republiky. Moudré státy, když už musí postoupit riziko, tak jen tam kde je to skutečně nutné. Je to tak trochu podobné našemu „výkupu“ odpadků z Německa, a nic na tom nemění to, že je to pro někoho náramný kšeft a zaplatí třeba i daně.

Emp 2.2.2007 9:57

Re: Re: Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Myslím, že jsem viděl i to, co dovedou větrné elektrárny, chemické podniky či větší provozy... Chcete obrázky? Když tu píšete o kritické situaci na Forsmarku, bylo by třeba dobré doplnit, že se to na Temelíně stát nemůže a víte z jakého důvodu?

U Toho čezu se na ty daně mrkněte a porovnejte je s daněmi Skoda Auto a odměnami jejich vedení, které ten CEZ převyšují. Odměny špičkových manažerů jsou celosvětově zcela běžnou záležitostí. V dřívějším podniku, kde jsem pracoval byla odměna za každou získanou zakázku pracovníkem ve výši 5% z její ceny. Když tedy byla získána zakázka za 100mil Kč, přišel si zaměstnanec na 5milionů.  Píšu to jen jako příklad toho, že není rozdíl v odměňování. 

Jak píšete... riziko je všude.. proč tedy vůbec cokoli vyvážíme? Viz zmíněná Skoda auto? Víte, kolik elektřiny a emisí CO2 se zpotřebuje při výrobě 1auta? Jaké je riziko nehody v metalurgii, chemickém průmyslu při výrobě dílů pro ta auta? Přijde mi, že tohle se nevidí.

A ještě závěrečná poznámka. Píšu to tu často... CEZ je vlastněn státem pouze zhruba z dvou třetin. Ostatní vlastníci jsou bud soukromé subjekty nebo právnické. Z obchodního zákona vyplývá, že majoritní vlastník nesmí podnikat cokoli, co by vedlo k znehodnocování akcií a tudíž snižování zisku minoritních akcionárů. To jest stručně řečeno... Vedení má ze zákona dělat vše proto, aby měl podnik co nejvyšší zisky.

Charlie 2.2.2007 10:00

"Přijde mi, že tohle se nevidí. "

Ono se toho hodně nevidí. Hlavně to, co se vidět nechce. Že fakta odporují ideologii ? Tím hůře pro fakta!  :-(

NevericiTomas 2.2.2007 11:32

Re: "Přijde mi, že tohle se nevidí. "

Tak zkuste nejaka ta Fakta pridat. Zatim akorat zvanite.

Jojin 2.2.2007 9:58

Re: Re: Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Pro Chosého:Hele ty odborníku,říkáti něco INES?Je to škála pro určování nebezpečnosti poruch jaderných zařízení.Podle této škály nedávná porucha ve Švédsku se ani nevešla do této škály(jinými slovy byla na stupni nejnižším na nule)a porovnávat havárie v USA které se styly před cca třiceti lety je usvědčující z neznalosti této problematiky.Že se obáváš je celkem přirozené,ale to lze se obávat i automobilů...:-)

t7 2.2.2007 9:58

Re: Re: Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Nemate pravdu. Prave proto, ze jsme videli, ze jaderne elektrarny jsou nekonecne mene rizikove, nez spalovani fosilnich paliv, je lepsi vyrabet proud z naseho Temelina, nez spalovat v Rakousku (polske a ceske) uhli.

Kolik lidi prislo o zivot v duesledku te havarie v USA? Zadny! Kolik lidi zabilo vyhorele palivo z jadernych elektraren u nas? Nikoho! Kolik lidi zabiji odpady z nasich uhelek? Radove tisic rocne!

Nejen u nas, ale i za hranicemi - prachove castice a vselijake jedy take neznaji hranice.

Vase zminovani Cernobylu jenom ukazuje, ze nemate zadnou predstavu o meritkach rizik, jaka doprovazi prumysl. Aby se vyrovnala rizika Cernobylu a uhelne energetivky jenom v USA, muselo by dojit k zhruba 8mi vybuchum jako v Cernobylu kazdy rok. Nehlede na to, ze elektrarna v Cernobylu  byla primarne konstrovana jako tovarna na vyrobu plutonia do jadernych bomb, nikoliv klasicka jaderna elektrarna.

Kazda vyroba energie zahrnuje rizika, stejne jako cokoliv co clovek cini. Rizika jaderne energetiky jsou objektivne nejnizsi.

Skeptik 2.2.2007 10:06

Čeho si všímat

To je právě otázka toho, čeho si chcete všímat. Pokud si chcete všimnout odměn, všimnete si odměn, pokud daní, všimnete si daní. Moudré státy si skutečně uvědomují riziko (a riziko škod z výpadků proudu není vůbec malé) a snaží se mu předcházet.

Mimochodem: co dovedly ty ostatní elektrárny? Myslím tím počet mrtvých? Ja nejspíš jedno, jestli to jsou mrtví z jedné vesnice nebo z větší oblasti - stále jsou tozmažené životy. Připomínám, že mrtvých z vodních elektráren bylo za posledních 50let v Evropě víc, než mrtvých po Černobylu.

Emp 2.2.2007 10:47

Re: Re: Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

Jen by mě zajímalo  ještě.. jaké státy jsou podle Vás ty "chytré" ? Energeticky nesoběstačné Rakousko? Které dováží ve velkém jen proto, že mají spotřebu stejnou jako v CR a přitom méně obyvatel? nějak mě totiž žádný jiný stát nenapadá... , který byste mohl myslet

Emp 2.2.2007 9:34

Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

a ještě jedna poznámka... Jmenujte mi rozvojové země, které jsou na tom technologicky dobře aby 1) zainvestovaly a provozovaly jaderné elektrárny při zajištění jaderné bezpečnosti 2) byly v dosahu evropy, aby se dala elektřina transportovat bez velkých ztrát.

Jinak těmi rozvojovými zeměmi myslíte USA, GB, Spanelsko, Finsko, Svedsko, Nemecko, Japonsko, Rusko, JAR, atd atd? Tedy státy, které provozují jaderné elektrárny?

huhu 2.2.2007 9:41

Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

váš příspěvek je dost demagogický. 1. apriori považujete Temelín za rizikový. Proč ne třeba Slapskou přehradu ? 2. výroba elektřiny v Temelíne je za nižšíích nákladů nežli jinde (zisková) a tedy má na trhu komparativní výhodu. Otázka je více politická - proč dodávat zrovna do Rakouska, nebylo by lepší je nechat trochu pomrznout ?

MZ 2.2.2007 10:12

Re: Prodáváme elektřinu z Temelína?

To snad nemyslíte vážně, jestliže potřebujeme něco z nebezpečného provozu, tak ho přesunout do nějake chudé země (a když to bouchne, tak mají holt smůlu, hahaha) ;-€? Je mi z Vás špatně. A nemyslím, že by uhelné elektrárny škodily jen lokálně (podle Vašeho návrhu by tedy měly být mimo naše území taky, jakož i většina chemického průmyslu), CO2 pokud vím nezná hranic.

Vlastimil 2.2.2007 8:48

Plynové a větrné elektrárny

se opravdu dají dají postavit rychle a levně. Mají potom ale nejvyšší provozní náklady - zemní plyn jako palivo je velice drahý. A co když Rusům jednou plyn dojde?

Větrníky prý v Rakousku pracují asi 1500 hodin ročně (tj. asi 17% roční časové kapacity). Poblíž místa, kde bydlím, se nyní připravuje výstavba 7 větrných elektráren (Větrný park Sedlec). Investor ve svém záměru konstatuje, že v daném místě nejsou zrovna ideální větrné podmínky a současně přitom předpokládá 2250 hodin provozu větrníků ročně (tj. 25,7% roční časové kapacity). CHA, CHA - hlavně když budou dotace!   

Emp 2.2.2007 8:53

Re: Plynové a větrné elektrárny

píše na jakém výkonu budou větrníky při těch 25%?

Vlastimil 2.2.2007 8:55

Re: Re: Plynové a větrné elektrárny

Nepíše.

Emp 2.2.2007 8:57

Re: Re: Re: Plynové a větrné elektrárny

hm, tak pak je to klasika :)  Hlavně, že se točí

Zdenka Jelenová 2.2.2007 8:47

Lzi

Jsou to jen lzi jaderne lobby! Vsichni prece vime ze Rakousko je ekologicka zeme, ze ktere bychom si meli vzit priklad. Nedavno jsem jela z Vidne na Mikulov kolem stovek vetrnych elektraren. To je cesta dopredu, a ne smrtici atom!

Emp 2.2.2007 8:52

Re: Lzi

Pani Jelenová, nedělejte si srandu , dik