23.4.2024 | Svátek má Vojtěch


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Netřeba 2.2.2007 7:15

Re: Re: Re: Stejne jsou ty "koalicni" pocty fascinujici...

Možná to bude kouzlem (sílou) osobnosti. Protože když poslouchám Topolánka nebo Bursíka, tak když pominu sílu argumentů, rozhodně větší dojem na mě udělá Bursík. Nebo jinak. Bursík má argumenty (jejich pravdivost nebo obsah nehodnotím), kdežto Topolánek na konkrétní otázky blábolí o počasí, o jídle, politická jednání přirovnává ke sportovním utkáním a pod. Pokud rovnou nebouchne dveřmi limuzíny.

Jestli se takto chovají i na zasedáních vlády, a nemám důvod si myslet, že je tomu jinak,  do toho jim kafrá Kalousek, bůh (i ten můj ateistický) ochraňuj tuto zemi.

Wlasta 2.2.2007 8:13

Re: Re: Re: Re: Stejne jsou ty "koalicni" pocty fascinujici...

souhlasím s tím, že Bursík umí mluvit, na rozdíl od Topolánka, ale argumenty nemá. Omílá mantry a zaklíná se tím co mu hraje do noty

pepe 2.2.2007 7:35

Re: Re: Stejne jsou ty "koalicni" pocty fascinujici...

Také se mi příliš zelení nelíbí.Ale Váš článek považuji za poněkud demagogický."Policajt si nenechal něco líbit"-co mu udělala?Pokud to vše ze strany bylo připravené,tak ten blbec na to skočil a udělal to,to chtěli.Nechtělo by to více rozumu?

Václav Železný 2.2.2007 8:39

Re: Re: Stejne jsou ty "koalicni" pocty fascinujici...

Tohle bych sem radši netahal. Mám kamarády co pracují u policie a prakticky nezávisle na sobě se tenkrát shodli na tom, že jejich kolega profesně selhal na celé čáře. Ať už to bylo připravené nebo ne, on zbytečně vyhrotil situaci a pak to nezvládl.

Netřeba 2.2.2007 9:54

Re: . . . a pak to nezvládl.

Souhlasím a ani jsem to jinak nemyslel. V prvopočátku bylo něco, co si měl a musel nechat líbit. Jenže nenechal. Možná ho protistrana znala, možná s tím přímo počítala. Každopádně to pohnulo politikou celého státu, bohužel.

Ruku na srdce, kdo z vás jste kdy byli v podobné situaci. Ono to jinak vypadá, když máte na rozhodnutí několik sekund a jinak se to posuzuje hodiny, dny, týdny a měsíce poté, kdy sedíte v křesle, kouříte své havana a opakovaně vidíte záběry kamer, fotky a pod. Pětkrát situaci vyhodnotíte, přehodnotíte a nakonec vynesete ortel. Prostě toho policajta spláchnete do výlevky. Típnete havana a jdete na obídeček.

Nepřeji nikomu, aby si to prožil.

Za Svaz české - rakouského přá 2.2.2007 1:08

Děkuji za informace

Považuji za přínos rakouské averze vůči Temelínu, že byla věnována jeho bezpečnosti VĚTŠÍ pozornost, než bez té averze.

Naproti tomu dnes je rakouská argumentace trapná a bylo by opravdu zajímavé, kdyby naše vláda trvala recipročně na znovuotevření rakouské dobudované a zakonzervované atomové elektrárny. Snad by to alespoň některým rakušanům ozřejmilo absurnost požadavku jejich vlády.

 Alternativou by také mohl být požadavek na BEZPLATNÉ DODÁVKY PROUDU ve velikosti produkce Temelína, hrazené rakouskou stranou, jako kompenzaci za zakozervování Temelína. Skutečným odpůrcům nebezpečné (temelínské) elektrárny by to za to mělo stát.

Petr 2.2.2007 4:13

Re: Děkuji za informace

A o tom to celé je8-o8-o8-o8-okdyž nám to chtějí zrušit tak at nám to vynahradí;-O

Rýpal 2.2.2007 6:12

Re: Re: Děkuji za informace

Ale vždyť nám přece hornorakouská vláda nabízela, tuším, 300.000 ATS jako Ausstieghilfe...:-)

míša mýval 2.2.2007 9:23

klidně bych Temelín zakonzervoval

a úplně by mi stačily dodávky za cenu, za kterou vyrábí Temelín

Honza42 2.2.2007 1:05

Kudla se mně otvírá v kapse.

Když v minulých dnech oznamovali v rádiu  snad každou půlhodinu, jak někde na jihu Čech nebo Moravy slavnostně spustili fotovoltaickou elektrárnu. Prostá data z radia:    výroba 620.000 kWh/rok,  investice 85.000.000 Kč  (z toho samozřejmě  cca 30.000.000 dotace).  Takže když vezmu 15 let tak to vyjde 9,1 Kč/kWh. Porovnejme s Dukovany,  kde vychází cena cca 0,6 Kč/kWh. Takže je fotovoltaika cca 15x dražší. K tomu přidejme informaci, že fotovoltaika produkuje více skleníkových plynů než jádro (viz přiložená tabulka.)  Reakce starosty obce kde se tento nesmysl uskutečnil: "Je to skvělé, každý o nás bude vědět". To už by snad bylo lepší, kdyby ty peníze rovnou ukradli a nic nestavěli. Bože můj, kdo to zastaví ?

Emise CO2 (t/GWh) při výrobě elektřiny za celý životní cyklus (data z roku 2002)

Vítr 14   Geotermální energie 15   Jádro 17   Voda 18   Fotovoltaické články 39   Biomasa 46   Zemní plyn 622   Uhlí 1041

Jiří Tyc 2.2.2007 1:24

Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Dobrá tabulka! Nemáte náhodou zdroj této informace?

Jinak Vás trochu opravím: výkupní cena je 13 Kč/ kWh.

A těch 30 melounů - když už se musí utratit - bych dal osobně raději na zateplení baráků. Trochu drahá investice na zvýšení turistického ruchu jedné Jihočeskéí obce. ;-D

Honza42 2.2.2007 1:31

Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Zdrojem informace o produkci CO2 je článek na serveru české nukleární společnosti.

http://www.csvts.cz/cns/

Honza42 2.2.2007 1:35

Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Tu cenu 9 Kč/kWh jsem odhadl z 15 leté návratnosti, ceny a produkce. Pokud je výkupní cena 13 Kč/kWh, tak má pan podnikatel 4 Kč/kWh zisk. No a my všichni ostatní to zaplatíme.

Jiří Tyc 2.2.2007 1:54

Re: Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Tak tak... Zaplatíme i přesto, že roční produkci této obrovské elektrárny vyrobí Temelín asi za 19 minut. A za 1 Kč/kWh. A i v noci. :-(

Díky za link!

Emp 2.2.2007 9:23

Re: Re: Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

ještě jsem našel jiný zdroj, kde jsou výsledky mírně odlišné.. (lokalizovány pro Japonsko/Švédsko a Finsko) http://www.uic.com.au/nip57.htm

Jéňa 2.2.2007 16:28

Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Jednomu Zelenýmu mozku, který na náměstí propagoval alternativní zdroje a brojil proti JETE jsem nabídl ke koupi fotovoltaický zdroj(podnik ve kterém jsem pracoval je měl ve své nabídce) o výkonu cca 25 W při plném slunečním svitu za 10000Kč zalapal po dechu a nebyl schopen řeči. Tak bychom měli postupovat k Zeleným mozkům.  Máš blbé nápady, tak plať, ono by je to pak rychle vyléčilo a přišli by na lepší nápady, než blbě tlachat.

bruner 2.2.2007 2:13

Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

z hlediska podnikatelského to však není až tak špatné. Vložím 55 mil.a zisk mám ročně cca 6 mil. To znamená, že jsem si "uložil" peníze na 4% úrok (čistý, bez větších problému a na dlouhou dobu). Která banka by vám to dala?

Bertík 2.2.2007 9:05

Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Jenom pár informací pro doplnění - celková hodnota investice = 85 milionů, dotace státu 75 milionů, reálná cena na postavení elektrárny = 45 milionů (fakt nepřeháním). Vlastní investice podnikatele = - 30 milionů. Takže elektrárna je zisková, ještě než dodala první kW do sítě. Pochopitelně, že se na provoz elektrárny nepoužívá elektřina vyrobená elektrovoltaicky, protože je nechutně drahá - samozřejmě se odebere ze sítě za zvýhodněný tarif. Ale alespoň se nepouští odebraná elektřina zpátky, protože by se muselo zvýšit napětí alespoň o nějakých 10 voltů proti síti a to už by někdo mohl vyšťourat.

Takže ať žije ekologické podnikání...

Honza42 2.2.2007 15:58

Re: Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Děkuji za upřesnění. Tož až takovou hrůzu jsem nečekal. Takže se potvrzuje, že ekologické podnikání se v podstatě od loupeže vůbec neliší.

honzak 2.2.2007 6:58

Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

tento příspěvek a následující komentáře by si měl povinně 3x denně před jídlem číst zmocněný zmocněnec Pavlovec. Třeba by konečně pochopil, že nedělá dobře, Jaromír!

Velmi se mi líbilo, jak fotovoltaická elektrárna dosáhla světového věhlasu zejména na Prachaticku. Jestlipak bude ČT ukazovat i hnilobu nosné dřevěné konstrukce, která nutně nastane?

Mamlas 2.2.2007 7:50

Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

A co s tím udělá nějaký větší vítr ...

honza verfl 2.2.2007 16:26

Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Ahoj, vischni nahodni ctenari, chtel bych jenom upozornit, ze tento Honza42, neni ja, abych predesel dalsim dohadum.

kokrhel 2.2.2007 18:49

Re: Re: Kudla se mně otvírá v kapse.

Navrhuji kácení lesů za účelem výstavby těch fotografickoalkoholických hovadin.Začít je možno na Boubíně a dál pokračovat azimut 360.Možná,když nebudou už lesy překážet,pokryjeme tím cca 20% spotřeby.Už vím,proč se na vojně určité kategorie přítomných nazývali ZELENÉ MOZKY.

JJ 2.2.2007 1:04

Dobry populismus

Nemusi to byt JETE, Dukovany ci bavorske jaderky. Muze to byt kterakoliv jina elektrarna, i treba polske elektrarny, ktere zase tlaci do cech co to da.

Neni ta, bude jina. Jadro je pro CR z hlediska bezpecnosti dodavek nejvyhodnejsi, ale populismusje zde zcela nabytecny. Ale autor je ted politik a mozna se uci od Paroubka.

J.Mach 2.2.2007 9:51

Re: Dobry populismus

Co na článku bylo populistické? Já jsem tam, na rozdíl od vás, našel řadu faktických údajů, které podtrhávají zaslepenou blbost rakouských aktivistů a jejich českých souputníků. A to ještě autor opomenul fakt, že jestli rakušani postaví ony nutné plynové elektrárny, budou mít vážné problémy, jak splnit limity CO2

JJ 2.2.2007 21:36

Re: Re: Dobry populismus

Pocinaje nazvem ....

Rohožka 2.2.2007 0:30

Pane Burkete,

nevěšte hlavu. Zelení pidimužíci v čele s náčelníkem Burnusem a jeho kuchtou Vám rádi vysvětlí, že nerozborné přátelství s Ruskem na věčné časy nám dostatek plynu zajistí. Jenom naše tradiční slovanské přátele nesmíme ničím zlobit.

Karel II 2.2.2007 4:33

BURSÍKOV

Navrhuji, aby vláda věnovala zeleným některý vojenský prostor , nejlépe VVP Libavá. Zde by zelení vybudovali svojí prací ukázkový Zelený stát Bursíkov.Prezidenta nemusím jmenovat.Vše by zde fungovalo na ekologická bázi.Tedy žádné žárovky, televizory, automobily atd.K tomuto státu se mohou přidávat další okresy až bude vytvořen Velký Evropský Bursíkov.Přístup do tohoto státu bude pěšky nebo koňským povozem.Samozřejmě celou akci bude nutno podpořit nějakou studií o vysoké perspektivě tohoto státu, která bude uhrazena z dotací EU.Spisovatelům doporučuji toto téma využít ke zpracování nějakého vícedílného spisu, něco jak Kája Mařík.

Rudolf 2.2.2007 6:22

Re: BURSÍKOV

Žárovky jim rozhodně nezakazovat. Třením ocasu vyrobí Bursík proud.

František 2.2.2007 8:24

Re: Re: BURSÍKOV

Většina energetických informačních center má jako jednu z atrakcí šlapadlo bicyklového typu, kde si každý může ověřit, jakou námahu stojí rozsvítit žárovčičku. Dovedu si představit rodinnou idiyku, kde tatík pilně šlape, aby si mamka mohla shlédnout svůj oblíbený TV seriál. Pro zmiňovaný Bursíkov bych to bral jako základní model. Asi by je ty roupy brzy přešly.