26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Markéta 6.3.2007 12:55

jasne Charlie,

R^

Jura Jurax 6.3.2007 12:54

Jojo,

zkušenost učí, že jednati z blbem jest zbytečno - nepochopí, o čem je řeč, a mele svou. Blb potřebuje laskavé, leč přísné a nekompromisní vedení.

Naši politikové si dosud neuvědomili, že v roli blbů je pan Pavlovec a všelicí ti rakouští hysteričtí, mediálně zblblí nevzdělaní protestanti proti Temelínu a blokátoři hranic včetně, bohužel, rakouské vlády i prezidenta, kteří holt musí výt s tupou masou, protože ta je volí. A že z blby jest, jak psáno výše, jednat laskavě (často za to nemůžou), ale nekompromisně (blbci to holt jsou). Takže žádné dohody z Melku, žádný nadstandard, ať si trhnou nohama a třeba se zadusí. A tvrdě žádat, aby si Rakousko udělalo doma pořádek a nepovolilo blbům blokády silnic.

Případně se často tázat, jak je na tom Rakousko s bezpečností lanovek :-D

Stanley 6.3.2007 12:53

Re: Re: Temelín

 Jak to, že podle Vás profitují jenom tyto státy ?  To přece musí profitovat celá Evropa  !  VY se přece bojíte jaderné katastrofy ?  Nebo proč tak vehementně protestuje proti Temelínu?  Kvůli rezavému šroubku nebo  špinavé podlaze ?!  Proč se nebojíte německých, francozských elektráren ? V případě havárie u nich, se TO  Rakousku vyhne  ???

Markéta 6.3.2007 12:53

Re: Re: Odpověď je jednoduchá. Ze strany České republiky nebylo porušeno NIC.,

Jiří Tyc 6.3.2007 12:52

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Pane Pavlovče, opět lžete, ale už mě to ani nepřekvapuje. Nedávno jsem Vás nachytal, že jste nečetl jeden americký materiál, teď rto vypadá, že jste nečetl ani dohodu z Melku! Pokud ano, zkuste odpovědět Empovi.

To, že dohodu z Melku plníme dnes už ví i náš ministr zahraničních věcí, když si sehnal potřebné informace. A tvrdí to i přesto, že SZ, která do do úřadu nominovala tvrdí ústy pana Bursíka něco jiného.

Charlie 6.3.2007 12:51

Re: Re: Vito,

Blbost !  Když řeknu o blbci že je blbec, tak to ze mne blbce neudělá.

honzak 6.3.2007 12:49

Re: Re: Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

moje informace říkají že nejezdí a "tunel" byl podjezd pod silnicí. Ale na 100% relevanci netrvám, v Karlových Vařích jsem již 10 let nebyl. Ono je to venkoncem jedno. Kaprunský Ledovcový drak1 je úplně jiná kategorie co do rozměrů a hlavně rychlosti. Ten oheň rozdmýchal hlavně pístový efekt v tunelu.

Delfin 6.3.2007 12:46

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Neslo by napsat co konkretne bylo poruseno z nasi strany?

Stredocech 6.3.2007 12:45

A co takhle v rámci boje proti globálnímu oteplování prosazovat

v rámci EU zákaz budování nových elektráren, spalujících fosilní paliva. Když blbnout, tak nakvadrát.

Emp 6.3.2007 12:44

Re: Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

a teď mi citujte, co nebylo splněno...

Emp 6.3.2007 12:44

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Myslíte tohle? Bod č. 1 Vysokoenergetické potrubí na úrovni +28,8 m

( doporučení AQG/WPNS specifická pro jednotlivé země)

Zajistit, aby bezpečnostní dokumentace, prokazující přiměřenou ochranu proti prasknutí vysokoenergetického potrubí a následným poškozením parního a napájecího potrubí, splňovala požadavky a odpovídala praxi běžné v rámci EU a aby byla uplatňována vhodná kombinace opatření.

Současný stav a plánované specifické akce:

Otázka ochrany proti prasknutí vysokoenergetického potrubí a následnému poškození parního a napájecího potrubí je zahrnuta ve stávající bezpečnostní dokumentaci posuzované při licencování 1. bloku JETE. Za účelem vyřešení rozdílnosti v názorech expertů, pokud jde o tuto otázku, inicioval dozorný orgán opětovné posouzení této části bezpečnostní dokumentace s cílem znovu posoudit, zda odpovídá požadavkům a metodám běžně uplatňovaným v EU. Za tímto účelem jsou uplatňovány alternativní metody hodnocení a data získaná během zkušebního provozu 1. bloku. Výsledek  této práce bude dán k dispozici dozornému orgánu do konce září 2002 ke konečnému rozhodnutí. V závislosti na výsledku, do výše zmíněného povolení n;1] může být zahrnut harmonogram provedení dodatečných bezpečnostních opatření. Obě strany jsou srozuměny s tím, že dodatečná bezpečnostní opatření pro oba bloky budou zvážena dozorným orgánem a v případě potřeby zahrnuta do výše zmíněného povolení tak, aby bylo dosaženo cíle uvedeného tomto bodě.

Zlíňák 6.3.2007 12:44

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Blbost!Dále bez komentáře.

Charlie 6.3.2007 12:43

Re: Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Ovšem „nereakce“  rakouské policie, její neochota zabezpečit nerušený provoz porušením dohod JE !

Skybird 6.3.2007 12:37

Hlavně bychom se měli chovat sebevědomě !!!

To ovšem žádná naše vláda nedokázala.

Za zablokované přechody žádat odškodnění, Temelín brát z hlediska oznamovací povinnosti k okolí za standardní jadernou elektrárnu, jakých je např. v Německu či ve Francii řada. Na žádné extrabuřty nepřistupovat !

Radko Pavlovec 6.3.2007 12:33

Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Zapomínáte časovou posloupnost. Česká republika porušila dohodu z Melku, protože závažné bezpečnostní nedostatky specifikované v bodu 6, příloha 1 nebyly odstraněny. Blokády jsou pouze reakcí nevládních organizací na tuto skutečnost.

Zlíňák 6.3.2007 12:33

Re: Co takhle při rakouské blokádě přechotů protiatomovými trotly

Jediné řešení je NEKUPOVAT RAKOUSKÉ ZBOŽÍ!!!

Zlíňák 6.3.2007 12:29

Re: Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

Jediné řešení " NEKUPUJTE RAKOUSKÉ ZBOŽÍ"!!!

NevericiTomas 6.3.2007 12:27

Re: Re: Pláč nad rozlitým ...čímkoliv

Zato urcite muzou nejaci Cesi nebo Zidi...

Otto Grotewohl 6.3.2007 12:25

Ale Temelin neni pane Pavlovec

Wackersdorf,  ceska politicka smetanka je na umreni jeste moc mlada.

NevericiTomas 6.3.2007 12:23

Re: Re: Re: Re: Homer

Mozna netekla radioktivni voda do pripravene nadrze. Mozna jenom vyteklo redidlo do kanalizace nebo litr mogulu do pudy......

MLOK1 6.3.2007 12:20

Re: Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Honzaku, nechci být rýpal, ale pokud vím z doslechu, tak jedna taková minilanovka v tunelu se snad ještě nachází v Karlových Varech. Ale nic určitého nevím, sám jsem ji nepoužíval.

Stredocech 6.3.2007 12:18

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

U nás lanovky samozřejmě máme a silniční tunely rovněž. Dokonce jedna lanovka jezdí na Petřín už od konce 19 století.

jen tak 6.3.2007 12:17

Re: Vidíte, pořád je co vylepšovat

Řekl bych, že kromě kulových ventilů jde snad každý zatáhnout v otevřené poloze a nejedná se o zatuhnutí. 

honzak 6.3.2007 12:15

Re: Že byl reaktor studenej. Přesně tak. Černobylskej byl taky studenej.

tak speciálně tento přechod se musí odblokovat!!!! Některý ženský po odeznění přechodu dostanou znovu rozum. I když u kuchty by to bylo evidentně poprvé....

brok 6.3.2007 12:11

Rakosko porušilo dohody z Melku mnohokrát,

je proto na čase, aby česká vláda na to reagovala tím, že prohlásí tuto dohodu zaneplatnou z viny Rakouska. Rakušáci budou protestovat, možná se i soudit (pokud tam někdo nebude mít rozum a nerozmluví jim beznadějný soud), ale dohoda bude neplatná. Na blokády hraničních přechodů je třeba odpovědět jejich uzavřením na dobu blíže neurčenou (Rakušáci je využívají více než Češi) a pak jednat např. o omluvách Rakouska (zcela zbytečné, ale zabije se tím víc času, než stálými "informacemi") a vyhrožovat ES pro ekoterorismus (=blokády).

Fantom 6.3.2007 12:08

Vito,

jejich argumenty chápu jako urážku mojí inteligence. Dále radar - starosta (!!!) má otázky, jestli nebudou narušeny životní podmínky obyvatel - přitom takovému trotlovi nedokáže nikdo říct, že obsluha je bezprostředně a přímo u radaru, a taky žijou, souloží, množí se, jedí, vylučují, baví se - no zkrátka normální lidé, kterým radar neubližuje. Takže co na to říct? Trotlové, neinteligentní tupci.  Tak to je. Neurážím, jen nazývám věci pravými jmény.

Jiří Tyc 6.3.2007 12:07

Re: Lajický dotaz taťko, jaký moment síly představuje

Je to armatura ruční s takou malou páčkou. Dáte tam dva prsty z jedné strany a z druhé další chlap druhé dva prsty. Moment odhaduji (v tomto případě) na 200 Nm. Jsou to takové malé potvory, které jsou  těsně na tělese ucpávky a není u nich poznat stav (otevřeno, uzavřeno). Jedním z navrhovaných opatření bude osazení kulového ventilu na trubku za tuto armaturu. Ono by to chtělo vidět na místě... Jo a samozřejmě tam žádná signalizace koncových poloh není. Zatím jsme u těchto armatur žádné úpravy nedělali, protože s nimi dosud nebyl problém. Je to první únik vody touto cestou v dějinách Temelína. Až teď. A je z toho mezinárodní konflikt... ;-)

vita 6.3.2007 11:58

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Pokud netušíte, kde všude jsou v ČR lanovky, neměl byste žvanit. Že víte jen o té petřínské (která samozřejmě je lanovkou, a to Ward-Leonardova systému), je jen a jen známkou vaší ignorance.

To, co se stalo v Kaprunu bylo důsledkem takového nakupení nehorázností, že v Česku by za to muselo sedět několik odpovědných. V Rakousku ovšem nikdo - protože nikdo neporušil žádný bezpečnostní předpis. Kde nic není, nelze porušovat...

Jiří Tyc 6.3.2007 11:57

Re: Děkuji za pravdivý příspěvek

Víte, blokády hranic zpravidla naštvou lidi, kteří s předmětem blokády nemají nic společného. Proto neděláme takové akce. Chtěl bych udělat takovou antiblokádu, kdy bychom se postavili na druhou stranu hranice ve chvíli, kdy je z rakouské strany zablokovaná. Mám slíbený traktor, mám nápad na transparent, jen zatím nemám čas na organizaci a peníze. A také by to chtělo, aby tam přijelo alespoň sto lidí. Ať to má sílu! ;-)

honzak 6.3.2007 11:55

Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

pán bude skoroodborník! Píše o podzemních kolejových lanovkách, kterých pravda v Česku není mnoho. Ani jedna. Zato v jiných státech existují (jezdil jsem s nimi v Tignes a Val d´Isere) a NEHOŘÍ. Bude to patrně tím, že si místní personál nedovolí namontovat do kabiny topení typu Chánov a místní kontrolní orgány to netolerují. Možná to bude i tím, že Frantíci ty lanovky pohánějí atomovou energií!!!!!!

Rakušáci definitivně zblbli a ideologie zvítězila nad fyzikálními zákony a selským rozumem.