29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
xxx 6.3.2007 18:53

Leda , že by ve vládě byli samí lháři........Bursík, Čunek.......

Jako laik, který tomu moc neroumí se musím spoléhat na naše čelní představitele. Místopředseda vlády a ministr životního prostředí Bursík veřejně přiznal, že neplníme dohodu z Melku. Kdo teda lže? Zeptejme se Drábové. . .

Emp 6.3.2007 18:51

Re: Temelín

zirku, kde berete domněnku, že je na SUJB "pátá kolona"?

AeroKarel 6.3.2007 18:45

Re: jsem zvědavej

Opravdu ne?

baltazar 6.3.2007 18:37

On takovej kohoutek

má v podstatě stavy tři .. uzavřenej (jde povolit), otevřenej (jde přivřít), neznámej (nejde s nim hnout). Vysvětlujte to ale jedincům s binárnim myšlenim.

Stredocech 6.3.2007 18:30

Ono to sice chyba je, ale hodnotí se jako nevýznamná, neboť víte

na jaký únik je zařízení dimenzováno??? Strojník se spletl, což je samozřejmě špatně a jeho chybu zjistila čidla. Mimochodem, kdyby chyba byla vážná, odstaví automatika reaktor.

Jinak, kdysi dávno jsem byl na praxi v chemičce v Záluží a bezpečák nám jako veliký úspěch říkal, že minulý rok tam nebyl žádný "smrťák."

zirk 6.3.2007 18:26

Temelín

Vládu máme takovou, jakou si tento národ zvolil a pokud jde o rakušáky, tak jak v Temelíně tak i na státním úřadě pro jadernou bezdpečnost je tzv. "pátá kolona rakušáků" jsou to čecháčci co se nechali koupit za pár eur a práskají a dělají to co chtějí rakušáci a naše bezpečnostní orgány nic v tom nedělají  včetně našeho slavného BIS.

pet 6.3.2007 18:22

Re: pořádek v Temelíně

Kamo.ač jsi asi suchar,stačí když svojí Vší silou utahneš kohoutek na vodu v otevřené poloze na radiatoru, za desret minut ti bude vedro-tak ho zkus zavřít-vem si sebou ale francouzák-promiň, ale kecej do věcí kerejm rozumíš.ne-li jdi do politiky

Emp 6.3.2007 18:15

Re: Re: předpodělaná civilizace

ale vždyť ten technik chybu přiznal, odpovědnost vzal na sebe a je na CEZu, jak s tím naloží.. Není tu žádný "pachatel neznámý" a zamlžování. Jde o konkrétní chybu konkrétního člověka...

Kralupák 6.3.2007 18:12

Re: předpodělaná civilizace

Vážený pane (paní) LV,

já pracuji ve firmě, která svojí technologií připomíná alespoň částečně dotyčnou část JE. V každém případě u nás hrozí rizika stejná, tj. ohrožení životního či pracovního prostředí.

Zcela seriózně a zodpovědně Vám říkám, že to, co tu ten pán z JETE píše jako vysvětlení a obhajobu by u nás bylo pokládáno za přiznání vlastní chyby a ten pán by měl velké potíže.

Emp 6.3.2007 18:09

Re: Re: Re: Já si na rozdíl od jiných

V Cernobylu byla hlavní chyba v reaktoru a do toho opakované selhání lidského faktoru a nedodržování předpisů. Poučení je z toho velké, ale podpořilo to jasně jadernou bezpečnost. Asi je to i dobře

vita 6.3.2007 17:55

Re: Mám praktický dotaz:

Tím, že obelhávaného ještě uráží stupiditou své lži.

vita 6.3.2007 17:48

Re: Re: Pane Tyc, když tak koukám,

Až se naučíte, Zimo, položit otázku, bude vám odpovídáno. Zatím máte značné rezervy...

Kralupák 6.3.2007 17:46

Re: Re: pořádek v Temelíně

VÝBORNĚ !!!

Konečně se diskuse přesouvá do věcné roviny.

LV 6.3.2007 17:31

předpodělaná civilizace

Blahopřeji autorovi k trefnému zhodnocení věci, ale bohužel na vnímání takzvaných "rizik" většinovou, neškolenou populací to nic nezmění. Lidí znalých věci je (nejen v oboru jaderné energetiky) málo a ostatní to vnímají pohledem amerického katastrofického filmu. A naše media předpodělanost dále vybičovávají "šokujícím" odhaleními. Pak může dojít k tomu, že k neznámému prášku (jetelové semeno) se z 300km řítí přivolaná speciální skupina a při nálezu "nebezpečně vypadajícího předmětu" o velikosti 3x7cm (!!!) je vyklizeno nám.Svobody v Brně. Opravdu se stalo, obojí! A TV NOVA nevysvětlí zděšenému lidu, že pro ochranu nevinných kolemjdoucích by bohatě stačilo tu "hroznou" věc 3x7cm strčit do policejní holinky...

Lidi se prostě dívají na svět prismatem tužek, bourajících výbuchem domy, aut, vybuchujících při každém nárazu a jiných zhovadilostí made in Holyvood. A bábě Novákové těžko objasnit, že lehkovodní reaktor je něco jiného než to, co bouchlo v Černobylu. Ostatně to nechce slyšet. Je to cosi nad její chápání a tak veškeré vysvětlování končí neoblomným - ale my se toho stejně bojíme!!!

Otázkou je, kam půjde naše civilizace, bude-li odborník na techniku, bez níž se neobejdeme považován za jakéhosi potměšilého šamana, k jehož piklům a rejdům nemáme důvěru. Nebude lepší to zakázat, né pani??

zm 6.3.2007 17:30

jsem zvědavej

na tu Topolánkovo smlouvu. Protože má gule místo mozgu bude to něco jako:

1)tato smlouva umožňuje ČR vláčet po soudech a vyhazovat stamiliony za právníky

2)Rakousko má právo na odškodnění za cokoliv si vzpomene

3)Temelín stejně zavřeme

Pro méně chápavé: nejsem socan

Marie 6.3.2007 17:28

Re: Všem chytrolínům

A já bych naopak ještě jedem blok přidala...........

Pako 6.3.2007 17:20

Všem chytrolínům

co dokáží jen kritizovat vřele doporučuji návštěvu Výzkumného ústavu v Řeži u Prahy v rámci některého Dne otevřených dveří. Tam vám stejný reaktor jako v Jetelíně předvedou, popíšou a vysvělí jeho činnost. Potom můžete kázat o tom jak je tento typ reaktoru "nebezpečný". A pokud se to rakušákům nelíbí, že tu JE máme, tak bych ten jeden blok, který vyrábí energii jen pro ně s klidem odstavil, ať si svítí svíčkama ;-D

Pete Brich 6.3.2007 17:17

Re: Re: Ty proti-blokády

Spíš sodomií. Ale je fakt, že někteří po ovcích ten mozek podědili - a ještě se s tím předvádějí na hranicích.

PB

Jaroslav 6.3.2007 17:04

Re: Vážení čtenáři,

Naprostý souhlas - píšu to jinde: Operátor si nemá co myslet a dokonce si to nechat pro sebe!! Operátor měl prokazatelně hlásit na velín, že ventil nejde zavřít. Tečka. A jestli to nemá v pracovním předpisu, tak je to na prokurátora.

Jaroslav 6.3.2007 16:58

Re: Odborník

Nedá mi to - pořád jsem to hledal: Víte, co je na Vašem příspěvku zajímavé, pane Stanleyi? Ten plurál: "Vykašleme se na TAKYODBORNÍKA ... , ZKUSME věřit  NAŠIM ... pracují tam (na rozdíl od "takyodborníka" )  odborníci ...,  až po finální "... NÁM mů že být ukradenej!"  My a VON!  Deja vu, soudruhu!  

k.k. 6.3.2007 16:53

Re: Ty proti-blokády

Tohle také už není o debatě, ale jsou to jen sprosté urážky a provokace. A ta vaše poslední věta zavání šovinismem.

Jaroslav 6.3.2007 16:49

Re: Odborník

Pane Stanley, to zní hezky, ale u toho ventilu končí sranda. Jsem opravdu zděšen formulací "... strojník vyhodnotil...". To je na prokurátora - roz. pro toho strojníka až naposledy - bez dalšího. Strojník měl PROKAZATELNĚ  HLÁSIT na velín, že armaturu nelze uzavřít A CELÁ PROCEDURA MĚLA BÝT POZASTAVENA DO . Je jen ohromné štěstí, že to byl tento ventil. Představte si to v chemičce, nebo v elektrárně... jestli - znova cituji " ... strojník něco vyhodnotil ... " A NECHAL SI TO DOKONCE PRO SEBE, a chytla to až čidla, tak je to strašlivá systémová chyba. Žvanit zde o důvěře je, nezlobte se, víc než nezodpovědné. 

jirka.s. 6.3.2007 16:37

Re: Pane Tyc, když tak koukám,

Jakpak je vysoká, ZIMO, ta německé podpora v nezaměstnanosti? Zřejmě jsi musel uvíznout v místní sociální síti, když můžeš tady na Psu roznášet ta svoje emetika od rána do večera!

Jaroslav 6.3.2007 16:36

Re: pořádek v Temelíně

Naprosto s Vámi souhlasím. Jeden JIŽ DŘÍVE (jak a proč, probůh?) UZAVŘENÝ ventil není jen tak - to je bez diskuze. To je v chemičce, nebo v JE bez dalšího na prokurátora. Nevím, jak se mám potom vyrovnat s nátlakem Rakušanů: nebýt jejich bengálu, tak co?! Opravdu mne z toho polévá hrůza: "Strojník VYHODNOTIL !!!" Co má strojník co hodnotit?! Strojník měl HLÁSIT, ŽE ARMATURU NELZE UZAVŘÍT !!! Tečka.         

M 6.3.2007 16:33

Re: A také pátým pádem oslovujeme, voláme: Pane Tyci!

Dneska se připopuští i nominativ - pane Tyc.

Přeji hodně štěstí

Petr H 6.3.2007 16:20

Ty proti-blokády

nebudou tak jednoduchý.Při fotbale Rakousko-ČR v roce 03 ve Vídni si dovezli čeští fandové do Prátru transparenty v němčině Temelín s námi či Ano Temelínu,ne rakouskému fotbalu... a rakousko to hnalo dokonce před eufa jako xenofobii a rasismus a ČR dostala mastnou pokutu.Jeden může,druhý nesmí.Někdy se člověk opravdu neubrání dojmu,že rakousko je živý důkaz,že maďaři šoustali ovce.

Stanley 6.3.2007 16:20

Re: Re: Já si na rozdíl od jiných

Na to máme přece  jedno přísloví - chybami se člověk učí !!  Jde jen o to, chyby neopakovat  !     V Černobylu došlo k řadě chyb od podřízených k nadřízeným a poučení z toho má celý svět !

SIGI 6.3.2007 16:20

pořádek v Temelíně

Pane kolego, tím, že jste dělal onu noc směnového ing. bych se moc nechlubil a to z těchto důvodů:

1.  .... "celý systém pečlivě obhlédnut a byly nastaveny všechny armatury tak.."  - lepší by bylo důkladně zkontrolovat, ale budiž

2. "...Byla udělána kontrola a ta následně objevila otevřenou armaturu na trase odvzdušnění ucpávky čerpadla. Tato armatura měla být uzavřená, ale nebyla...." - tzn. důkladná kontrola byla provedena až když se něco dělo

3. "...Strojník při kontrole zkoušel armaturu dovřít, ale ani se nehnula. Vyhodnotil to tak, že armatura byla již předtím uzavřena. Ve skutečnosti ale byla po ukončení prací na čerpadle velkou silou otevřena...."  Můžete my  vysvětlit jak dokonale máte vycvičený personál u Vás v ETE , když strojník neví, že když otevře armaturu na 100% musí otočit kolečkem min. o půl otáčky zpět aby s ní bylo možno volně otočit a tím pádem bylo jasné, že je otevřená. 4...." Po tomto zjištění se ji podařilo „silou dvou mužů“ stočit z plně otevřené polohy a potom už bez problému uzavřít."... Můžete my  sdělit Js daného odvzdušnění ucpávky čerpadla, ať víme jaké"siláky" máte na směně .

5. Můžete mi sdělit jaký byl finanční postih Váš a Vašeho zaměstnance.Děkuji.

Emp 6.3.2007 16:18

Re: Re: Re: Vážení čtenáři,

Já Vám rozumím... ale myslím si, že postihy budou v Temelíně každopádně...  Tohle už se ale nedozvíte(me)

Emp 6.3.2007 16:16

Re: Odborník

Tohle je docela "jádro věci".

..Mnoho lidí vzhlíží k ekonomicky rozvinutějším státům stále s respektem a mnoho lidí si myslí, že existuje to skloňované "čecháčkovství" jen u nás... Myslí si, že naše politická reprezentace je "extra třída" co se "slušnosti a seriozity" týče... jenže když se podíváte za hranice, zjistíte, že všude je to stejné... Jen jsme se někdy naučili vnímat sami sebe jako ten "aušus Evropy" .. Je nám to nakonec podsouváno i takovými, jako je Pavlovec. Slovy jako "Schrottreaktor" a zpochybnováním čehokoli českého - ve skutečnosti je to však naopak.  Pravdou je to, že by Rakousko svépomocí nedokázalo ani jadernou elektrárnu postavit.. natož provozovat...