26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Stredocech 6.3.2007 14:37

Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

Česká republika nepotřebuje zelené vůbec a Vás zvláště. Nedělají nic pozitivního, jenom ŠKODÍ. To jsem si opět uvědomil, když jsem nemohl v noci nalézt vjezd na hradeckou dálnici, která kvůli jakýmsi průtahům koncí kus od Hradce.

AeroKarel 6.3.2007 14:36

Re: Návrh na vylepšení ?

R^R^R^R^R^

Jiří Tyc 6.3.2007 14:33

Re: No, tentokrát vám opravdu nerozumím, pane Týci -

Mám na to to jiný názor, ale respektuji ten Váš. Hezký den!

Jiří Tyc 6.3.2007 14:31

Re: A nedalo by se pane Tyc

Víte, to se zařídit dá. Tím, že se ta elektrárna odstaví. A o to tu některým lidem jde. Jinak stav toho kousku technologie odpovídá následkům možného nebezpečí. Jinak řečeno, pokud mi někde takovým způsobem unikne voda, jejiž radioaktivita je navíc na podobné úrovni, jako se používá v radonových lázních (v našem případě to nebyla voda z reaktoru), tak se podle toho se zařízením zachází. Pokud potřebujete mít stoprocentní jistotu, že taková voda neunikne, udělá se to tak, že se na potrubí nainstalují tři armatury za sebou. Naopak, pokud potřebujete jistotu, že naopak někam voda poteče, dáte tři armatury na rozvětvené potrubí vedle sebe (paralelně). Tak se to například dělá u havarijních systémů. Zde by ale takové řešení neodpovídalo vážnosti zařízení.

Stalo se již v minulosti, že nám vypadla turbína kvůli špatné paměťové kartě. Následky: nevýroba, z toho škoda několik milionů korun, medializace. Ale snad nikdy nebyl kolem takového případu tak velký humbuk jako nyní kvůli vylité vodě v kobce někde 20 metrů pod reaktorem. Přitom je to událost nesrovnatelně méně významná, než odstavení turbíny, finančně nezajímavá a následky na okolí elektrárny nulové. Ale tak to prostě chodí... Hezký den!

JE 6.3.2007 14:30

Jistě, že je vždy co vylepšovat.

To ale platí i o JE jinde ve světě. Proč rakušáci protestují proti Temelínu a ne proti JE například v Německu?

Emp 6.3.2007 14:28

Re: Re: Obejvila se tu "Dohoda z Melku" a Pavlovec...

Máš pravdu, no...  takže raději "Čest práci" :-D

Delfin 6.3.2007 14:24

Re: Obejvila se tu "Dohoda z Melku" a Pavlovec...

Myslim, ze se odpovedi od Pavlovce nedockas ... mozna te jako uz se to stalo nekolikrat, oznaci za komunistu.

vita 6.3.2007 14:23

Re: Re: Odlákání pozornosti

Ale pochopil!

Nejspíš už dávno pochopil, že jinak než jako placený lhář by se neuživil - takže mu nic jiného nezbývá. Na tohle bývají pánové jeho typu hodně chápaví. Jak ohon chápana dlouhoocasého, německy Klammeraffe...

Psí vrah Čumil 6.3.2007 14:21

No, tentokrát vám opravdu nerozumím, pane Týci -

víte opravdu dobře, v jakém světle se posuzuje jakákoli drobná událost na každé atomové elektrárně a na Temelínu zvlášť. A přitom, račte prominout, myslím, že ve více než 4 případech nejsou temelínští technici s to zkontrolovat, zda jsou uzavřeny všechny výpustě okruhu, který doplňují. O šikulech, kteří přelijí otevřený reaktor, ani nemluvě. Zajisté to jsou jen bagatelní volovinky, ale právě ony se vám prostě v Temelíně nesmějí stávat. Z tohoto hlediska vzato je daleko důležitější, aby páni technici byli s to rozeznat, zda mají otevřený nebo zavřený ventil, než celá výměna vysokotlaké části turbínových rotorů...

Dovedové, kteří nepoznají otevřený kohout, podtrhují nohy VÁM.

vita 6.3.2007 14:20

Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Úplně stejná lanovka jezdí v tunelu v Istanbulu. Na Galatské straně - a je to nejstarší "metro" na evropském kontinentě, dokonce starší než budapešťské. Říkají mu tünnel a maj tam i Tünnel maydani, tunelové náměstí.

Stejný systém - W.L pohon a tuším i abtova výhybka. BTW - funguje tak trochu jak vesmírná brána, neb dole a nahoře (cca 600m jízdy) jsou úplně jiné světy, ale to je opravdu off topic.

Kupodivu - taky nehoří. I když Turci jsou Turci.

JE 6.3.2007 14:17

A také pátým pádem oslovujeme, voláme: Pane Tyci!

JE 6.3.2007 14:16

Zpátky do školy! Píše se byste, ne by jste!

Emp 6.3.2007 14:15

Re: A nedalo by se pane Tyc

Prkotiny byly a budou...  Tomuhle se asi nikdy zcela nevyhneme. Jde o to, aby na všechny lidské "blbosti a ostudy" byly projektovány ochranná opatření, která by ¨kompenzovala či minimalizovala chybu lidského faktoru. Tak ta zařízení fungují a nebylo shledáno, že by v tomto byly problémy.

Jaderka je složité zařízení, nakonec asi nejsložitější technologický provoz s největším množstvím komponent a personálu.... Pokud by se lidské chyby porovnaly s jinými provozy, bude na tom Temelín ještě velmi nadprůměrně.

Tímto jsem chtěl říci, že by se to stávat nemělo, ale člověk je člověk a má i své mouchy. Věřím, že technik, který chybu učinil si toto bude pamatovat do konce života.  Chybami se člověk učí... stále to tak bude. ,

vita 6.3.2007 14:14

Re: Re: Re: Vito,

Pokud si hňup nechá vysvětlit, v čem se chová hňupsky, přestane hňupem být. Což je win-win hra - vydělá on i já.

Hňupa Zimova kalibru šetřit netřeba - ten si o označení za hňupa říká a v jeho případě to urážka není.

Charlie 6.3.2007 14:11

Sranda-akce ?

No, já bych při příští blokádě přijel s kotlem čaje (třeba bych i flašku rumu obětoval)  a hodně silným projímadlem.  ;-D

vita 6.3.2007 14:11

Re: Re: Re: Vito,

Když ale řeknu, že každý, kdo si myslí něco jiného než já, je blbec, bolševik, fašista... tak se jako blbec projevuju taky.

A to se mi na Fantomově příspěvku nelíbilo.

Frau Merkel 6.3.2007 14:08

A nedalo by se pane Tyc

nějak zařídit, aby v budoucnu k takýmto prkotinám nedochazelo. Ta medialní ostuda opravdu mnohonásobně překračuje vzniklé nebezpečí.

Fantom 6.3.2007 14:08

Pane Tyc,

jen bych za Vás ještě dodal, že každá jaderka je prototyp. Že neexistují dvě naprosto stejné. Hodně štěstí!!!

vita 6.3.2007 14:07

Re: Návrh na vylepšení ?

Nad čí možnosti?

Nad ČEZovské určitě ne.

Na nás je, aby zelení trotlové co nejdřív vyletěli z vlády a už se tam pokud možno nedostali. Pokud ovšem budou lidé jinak rozumní razit, že jediná šance je 51+% pro ODS - a jinak třeba Zelení do vlády - tak se moc nehnem...

Emp 6.3.2007 14:04

Obejvila se tu "Dohoda z Melku" a Pavlovec...

a jelikož se to dostává na druhou stranu a jelikož považuji toto za důležité,

žádám váženého pana Pavlovce, aby zde citoval pasáž (použil copy/paste), kterou ČR porušila, případně co nebylo uskutečněno, jak se na to odvolává "Hlava VI"

Děkuji

Jiří Tyc 6.3.2007 14:02

Re: Pane Jiří Tyc - napište 10 věcí, které by jste na Temelínu vylepšil

Jéje! Těch věcí, co bych na Temelíně vylepšil je mnohem víc! Zkuste si jen vymyslet, co byste vylepšil na svém autě, kdyby to šlo. ;-)

Víte, ono na jaderce se pořád něco vylepšuje. Pořád se něco nového vymýšlí. To není tak, že se jaderka postaví a jede ve stejném stavu "do důchodu". Od doby, kdy byl Temelín spuštěn se již realizovalo několik tisíc změn. Od takových prkotin, jako je výměna nějaké trubičky z černého kovu za nerezovou, až po velké akce. Jednou z největších investicí bude letos výměna vysokotlakých rotorů turbín.

Problém je v tom, že na všechno nejsou hned peníze. A priority, které máme my technici se nemusejí shodovat s prioritami politickými. Například únik, o kterém píšu má za následek finanční ztrátu (roztok kyseliny borité) řádově deset tisíc korun. Prkotina. Ale díky obrovské medializaci se vyšetřování údálosti + nápravná opatření dostavnou finančně řádově výš. Daleko výš, než by tomu "slušelo". Potom nemusejí zbýt peníze na změny, které nás trápí víc a které nám dělají mnohem větší (a to i finanční) problémy. Jenže o tom se zase nepíše a kvůli tomu není rakouský kancléř "naštvaný". A koho z těch, kteří tu v komentářích kritizují "český šlendrián" toto zajíma?...

Jinak žádné sponzory neshánějte. Spíš bychom se měli složit všichni na nějakou sranda akci na hranicích.  Hezký den!

sekna 6.3.2007 14:00

A co IAEA ?

Může mi někdo vysvětlit proč se o Temelínu baví naše vláda s českými babičkami a rakouskými Pavlovci a neřídí se stanoviskem odborníků, kteří na elektrárně byli v řadě komisí ?Jaké je stanovisko Mezinárodní komise pro atomovou energii k Temelínu ? To pány politiky nezajímá, jim jde jen o to aby se zviditelnili.

Sch.glosátor 6.3.2007 13:53

Návrh na vylepšení ?

Dostavět zbývající bloky. Obávám se, že tak velká investice je nad naše možnosti. Ostatně pro toho, kdo jak si zamane,  za pár hodin je třeba na Martiniku, temelínský problém není prioritou ;-P

Delfin 6.3.2007 13:49

Re: Pane Jiří Tyc - napište 10 věcí, které by jste na Temelínu vylepšil

Jen to proboha ne. Toho by jiste Pavlovec vyuzil v boji proti JETE. Mohlo by se stat, ze nam potom stopnou JETE, protoze tam nejsou usporne zarovky.

sekna 6.3.2007 13:46

a co IAEA ?

Jiří Tyc 6.3.2007 13:45

Re: Pro pana Jiřího Tyce

Děkuji za Váš názor! Je to o tom, jak se to člověka týká, nebo netýká. Nedávno psala paní Honsová z MF DNES, že o blokády se už skoro nikdo nestará. Že je to lidem jedno. Ona je totiž daleko od tohoto dění. V redakci... Věřím, že lidi, kteří stojí v koloně jsou pěkně naštvaní. Když byly blokády v roce 2000, mluvil jsem tehdy s člověkem, který se snažil při blokádě projet. Skončil s rozbitým čelním sklem a ještě byl obviněn, že s autem srazil jednoho z demonstrantů. Došlo k soudu a teprve tam ten demonstrant přiznal, že si své zranění ruky "ze srážky" s autem vymyslel... A takovému člověku už nikdo nevysvětlí, že mu blokády vlastně nevadí.

sekna 6.3.2007 13:43

a co IAEA _

qwert 6.3.2007 13:40

Pane Jiří Tyc - napište 10 věcí, které by jste na Temelínu vylepšil

Pane Jiří Tyc - napište 10 věcí, které by jste na Temelínu vylepšil. Napište to i s předpokládanými finančními náklady. Nepochybně se vám ozve řada sponzorů etablujících se ze čtenářů Neviditelného psa, kteří vám  na realizaci vylepšení přispějí. Bude to mnohem prospěšnější než protirakouská agitka.

L8M 6.3.2007 13:37

Re: Re: Pro Mr. Radko Pavlovce

Určitou rezidulání inteligenci pan Pavlovec projevuje, vzhledem k tomu, že jen totální idot by mohl věřit, že jeho aktivity mají nějaký reálný význam (kromě toho, že si díky nim o Pavlovcovi lidé myslí různé nehezké věci) tak ten pán musí být za tohle sebeztrapňování velmi dobře odměňován...

Jiří Tyc 6.3.2007 13:36

Re: Děkuji Jiří

Ahoj Bořivoji! Zdravím Tě a děkuji za příspěvek.