18.6.2024 | Svátek má Milan


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Richie 6.3.2007 11:54

Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

A co teda je to zařízení, co jezdí na Petřín, když ne lanová dráha?

Emp 6.3.2007 11:53

Re: Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

těch lanovek máte víc... Co třeba na Sněžku? :)  Ale nechtěl jsem se dostávat do porovnávání počtu lanovek, tunelů, aut, vrtulníků.... Nejde o tohle. Jde o to, že se nestala na Temelíně jediná "anomálie či nehoda", která by ohrozila osoby, natož způsobila smrt. Mluvíme tu vždy o odchylkách od projektu, občas o lidském faktoru.  Nestalo se ale nic, s čím by si zařízení neumělo poradit, neboť je i na lidskou blbost dimenzováno.  V tom je celé jádro pudla.

Proti tomu stojí rakouskem provozované "technologie a zařízení", které zavinily smrt lidí - ať již špatným provozem či špatnou údržbou... Nechci tyto věci spojovat, ale také nesouhlasím s tím, že jsme obviňováni z prostého  "šlendriánství" (myslím obecně CR) 

vita 6.3.2007 11:52

Re: Re: Temelín

Opět lžete, Pavlovče!

Proti Mochovcům byly protesty naposto nesrovnatelné s vaší hysterickou kampaní proti Temelínu.

pokud si tak plácáte po ramenou, jak jste zařídili odstavení JB, tak byste taky měl dodat, že jste tím udělali ze Slovenska energetického parazita stejně jako je samotné Rakousko. Výsledkem je a bude růst cen elektřiny v regionu - což je zřejmě cílem vašich kaviárodárců, takto akcionářů OEAG.

Nějak musíte dokopat cenu tak vysoko, aby se ty vaše plánované, drahé a na ruském plynu závislé elektrárny vůbec dostaly k lizu, což?

Jiří Tyc 6.3.2007 11:52

Re: Milý pane Týci,

Ano souhlasím s Vámi, že si za to můžeme sami. Ale mám dotaz. Píšete, že těch malérů s vodou máme prostě moc. Jak jste došel k tomuto názoru? Z novinových článků? Nebo ze srovnání s ostatními elektrárnami? Kolik takových úniků se stává na jiných elektrárnách? Nemusíte odpovídat. Jee se nad tím zkuste zamyslet.

Jinak ale máte právo na svůj názor! Uvědomte si jen, že bez dohody z Melku by se ani o jednou úniku veřejnost nedozvěděla. Bohužel to je tak, jak to je. Až budou stejným způsobem informovat i další jaderky, bude to o něčem jiném.

honzak 6.3.2007 11:49

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Tímto příspěvkem chtěl básník říct co????

R 6.3.2007 11:49

Co takhle při rakouské blokádě přechotů protiatomovými trotly

zablokovat ty vlaky, co vozí z Polska do Rakouska černé uhlí, ze kterého Rakušáci vyrábějí elektřinu? Když si tu svoji vlastní nespustili a její výkon nahradili tím dovozem? Přece ty vlaky nám tady zhoršují životní prostředí, rozprašují uhelný mour do přírody a jak se do toho uhlí opře slunce, uvolňuje  určitě škodlivé výpary, fenol a podobně a zamořuje naši přírodu. A fenol je mpěkné svinstvo.

vita 6.3.2007 11:47

Re: Vito,

Tím, že budete urážet - a jenom urážet, dostáváte se na jejich úroveň. A nelíbí se mi, když se pro to, co prosazuju i já, "argumentuje" takovým způsobem.

qwert 6.3.2007 11:46

Vidíte, pořád je co vylepšovat

Třeba tam dáte ventil, u kterého se jasně pozná pracovní poloha a který i v agresivním prostředí po pár měsících nezatuhne!!

Jen nechápu, proč se tato vylepšení "prototypu JE" nefinancují z evropských fondů v rámci nějakého projektu "řešení nadstandardní bezpečenosti evropských jaderných zařízení". Najděte si v Rakousku pár inteligentních politků, kteří to podpoří .... ;-)

Jiří Tyc 6.3.2007 11:46

Re: Odlákání pozornosti

Pane Pavlovče, koukám, že jste pořád nic nepochopil. Nepochopil jste, že základním problémem našich diskusí není stav paliva na ETE, ale Vaše nepravdivá argumentace v této věci. Jinak otevřený dopis našeho sdružení týkající se této věci jsem poslal i Vašim šéfům. Pokud nedojde k náprvě, pošleme další otevřený dopis na obě vlády (spolkovou v Rakousku a Českou) a jako lháře tam budeme muset zahrnout právě i Vaše šéfy. Zdá se, že děláte to, co si oni přejí...

Jinak minulý rok nedošlo k ohrožení jaderné bezpečnosti. To je jen Váš výmysl. Došlo k nedosednutí dvou klastrů o víc jak 15 kroků. A to moc dobře víte. Analýzy jsou dělané pro dva klastry s největší "vahou" zaseknuté v nejvyšší poloze. Už opět neříkáte pravdu...

Zkuste si prosím přečíst všechny komentáře pod Vaším příspěvkem a uvědomte si, že Váš morální kredit je nulový  a že byste s tím měl něco dělat.

Emp 6.3.2007 11:45

Re: Re: Temelín

Skutečně úsměvný příspěvek.

Ano proti Mochovcům byly protesty, ale nikoli stejně rozsáhlé. To odstavení si nepodařilo "vám", stejnětak Kozloduje, kterým se tak pyšníte. Slováci budou stavět další 2 bloky, to projde bez povšimnutí? :-)

Rts 6.3.2007 11:42

Re: Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

Tak to jsme dva. Vím o rakouských lanovká, o české, snad jen té na Petřín. Ale to není ani lanovka. Jenom ukázka.

Emp 6.3.2007 11:40

Re: Re: Re: Pokračování

temelínské modifikace znám... šlo mi o ty modifikace na Ukrajině... :) ale stejnak díky

Emp 6.3.2007 11:39

Re: Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

no, nevšiml jsem si zprávy.. řekněme za posledních 30 let, že by se v CR stala havárie lanovky

jirka.s. 6.3.2007 11:37

Re: Klasika pro septika!

"To byl nejakej Bousek z Libne. Vosumnactkrat za vecer ho vyhodili od Exneru, a vzdycky se jim tam vratil, ze tam zapomnel fajfku. Lez jim tam voknem, dverma, z kuchyne, pres zed do lokalu, pres sklep do vycepu a byl by se snad spustil kominem kdyby ho hasici nesundali ze strechy."

P.S.: Septiku, měl bych k tobě jednu velkou prosbu! Nezapůjčil by ses mi tak na týden? Svařil bych pro tebe takovou malou útulnou klícku a objel bych s tebou pár větších náměstí po krajských městech. Abych nevypadal jako vydřiduch, vybíral bych jenom po desetikoruně, ono objektivně vzato, víc by asi za pohled na tebe těžko někdo dal!

 

Jiří Tyc 6.3.2007 11:34

Re: Homer

Je to vzácná výjimka. Pokud byste měl možnost nahlédnout do databáze poruch na všech jaderných elektrárnách ve světě (je to v síti WANO), zjístil byste, že se to stává. Problém je v tom, že jediný Temelín s takovými informacemi chodí na veřejnost. Opatření, aby se to neopakovalo jsme udělali a budeme dělat další. A to i bez Melku. Takhle to ale bohužel vypadá, že jen na Temelíně jsou H. Simpsnové...

ika 6.3.2007 11:32

Re: Homer

Jee pan chytrolin ;-)

nepozora 6.3.2007 11:26

otevřený kohoutek

Moje manželka má take ve zvyku otevírat (a zavírat) vodovodní kohoutky silou. Na podzim to opět udělala s kohoutkem při vypouštění vody z venkovního vodovodu pro zahradu. Já to pochopitelně nespozoroval (kde ta ženská bere tolik síl?) a vytopil jsem sklep. Nyní si musím davat pozor, abych se nedostal do střetu s Rakouskem. Utěšuji se jen tím, že nebydlím v ulici u Temelína.

Vážný 6.3.2007 11:25

Vojenské řešení

Nemohli bychom Rakousko vojensky obsadit?

Koneckonců není v NATO, tak nám nic nehrozí.

 A historicky nám patřilo a za 300 let okupace nám taky nic nedali... ;-)

Fa 6.3.2007 11:22

Vito,

já se nemám důvod řadit na druhou stranu. Jestli jste si nevšiml, tak je velice dobré ujasnit si strukturu lidí, které chcete přesvědčit, diskutovat, argumentovat. Jenže vzhledem ke složení této masy odpůrců je argumentace jen zbytečné vyčerpávání sil a naprostá ztráta času. Zkrátka řečeno - nepřesvědčíte je. Když se podíváte na argumentaci odpůrců elektrárny, tak to je děsnější než Hitchkokovy horory. Např. prohlásit únik neškodné vody za havárii - to hovoří za vše. V tom případě vylití horké vody v kuchyni je těžká havárie. Atd.

Jiří Tyc 6.3.2007 11:22

Re: Re: Re: Nějaká doba.

Já Vám děkuji za Váš příspěvek. Mohl bych Vám samozřejmě dopodrobna vysvětlit, v kolik hodin se to stalo, jaké jsou  tam tlaky, z jaké výšky se systém zaplňuje a co všechno přitom strojník musí kontrolovat. Též jaké množství přesně uniklo. Dva kubíky je celkové číslo, únik byl cca 1,5 m, zbytek byl oplachová voda... Nevím ale, jestli by pomohlo Vám vše tak podrobně vysvětlovat. Koukám, že Vás asi nepřesvědčím. Jenom se zeptám, co je pro Vás v tomto okamžiku ten princip? To že nesmí uniknout nic nikam? Únik který popisuji byl první toho druhu na Temelíně. Už jsem psal, že to byla ostuda, ale na druhou stranu, kdo nic nedělá, ten nic nezkazí.

Radko Pavlovec 6.3.2007 11:19

Re: Temelín

Asi jste si toho nepovšiml, ale proti Mochovcům byly v Rakousku stejně rozsáhlé akce jako proti Temelínu. V rámci rozšíření EU se nám podařilo prosadit odstavení bloků Bohunice V1. První blok byl odstaven na konci předešlého roku, druhý následuje do konce 2008. Tím došlo v našem regionu k velmi podstatnému zvýšení jaderné bezpečnosti, ze kterého profituje nejen Rakousko, ale i Česká republika, Slovensko a Maďarsko.

Stredocech 6.3.2007 11:19

To není bohorovnost, to je nazývání kraviny kravinou, ovšem, nějaká

opatření se přijímají pokaždé, když se stane i bezvýznamná porucha. Systém hlášení je podrobně rozpracován podle zásady budeme-li si všímat a malých provozních závad, nedojde k vážnější nedbalosti.

Jenže Rakušáci právě tohoto zneužívají a sami mají průmyslové havárie, kde jsou mrtví.

Vážný 6.3.2007 11:16

Tlak na Rakousko

Myslím, že klidného průběhu vůči Rakousku už bylo dost.

Myslím, že bychom měli Rakousku naznačit, že všude kde půjde o Rakouské zájmy v EU (a nebudou to zrovna zájmy SRN) můžeme začít dělat problémy, že můžeme začít dělat problémy v přeshraniční spolupráci, naopak začít velmi tlačit na Rakousko v oblasti zaměstnávání našich lidí (odmítnutím důvodů které Rakousko uvede v žádosti o prodloužení a třeba žalobou u ESD - ten dokázal už vygenerovat z menšího ničeho judikáty a je zdrojem práva EU).

Rts 6.3.2007 11:16

Re: SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

České lanovky jsou bezpečné, nejsou. České tunely jsou také bezpečné, protože nejsou. České sjezdovky jsou také bezpečné, nemáme tolik vrtulníků a soukromých letade. Jenom ten led, mokrý sníh, nezkušenost lyžařů.

Hasan 6.3.2007 11:15

Re: Re: Nic se nestalo,ale

Vážený pane Antoníne.Mám 25 leté zkušenosti s prací na strojním zařízení a i když s Vámi v mnohém souhlasím,tak by se takové věci prostě stávat neměly.K ostatním reakcím bych jenom dodal,že mnozí z těch kteří se tady k případu vyjadřují sedí někde v kanceláři a ohánějí se razítkem.Nemají o takových věcech ani potuchy.

Stredocech 6.3.2007 11:13

Slováci mají proti nám tu výhodu, že nemají doma pátou kolonu

a pokud se do nich začne někdo s*rát z venku, dovedou se sjednotit lépe, než Češi. Nicméně EU se montuje i do jejich elektráren. 

Rts 6.3.2007 11:13

Re: Re: Dej šimpanzům atomovku...

Jasně. Máme to bezpečný. Máme taky silnice, železnici, parlament ... Stejně jako v tom Rakousku, nebo Německu.  Stačí přejet hranice tam a zpátky. Pak pochopíme (nejsme -li ti šimpanzi), že je někdo lže, a někdo jiný tomu opravdu věří. A hlavně, taťkové většinouo neradi cestují, kvůli pivu.

Petr Benes 6.3.2007 11:09

Tak koukam, ze posledni havarie v Temeline

byla zase na urovni polamaneho splachovani na WC. Ty Rakusaky to musi fakt bavit. :-)

Sch.glosátor 6.3.2007 11:09

Že byl reaktor studenej. Přesně tak. Černobylskej byl taky studenej.

A kdo tam při tom byl, byl byl potom taky studenej. Studenej reaktor je nejnebezpečnější. Divím se, že to ještě nedošlo Zelenejm a JČmatkám se zablokovaným přechodem.

routa 6.3.2007 11:07

Ta bohorovnost!

Z Temelína bych až takový strach neměla, kdybych podobnými událostmi, jako byla ta poslední s otevřeným kohoutem, a komentáři zainteresovaných osob jako pan Tyc nebo pí. Dana Drábová nebyla varována, jak nezodpovědný přístup mají ke své práci ti, kteří by nám za bezpečnost jaderné elektrárny měli ručit. To oni by měli být nejvíc znepokojení, měli by se omlouvat nám, kteří je živíme, i Rakušanům, měli by urychleně přijímat účinná opatření. A ne to zlehčovat a vysmívat se nám! Opravdu si vy fandové jaderné energetiky myslíte, že tihle lidé zvládnou ještě další dva bloky?!