2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Standa standardní 6.3.2007 10:17

Re: Homer

Vy jste se asi nikdy v životě nespletl, že? Přesně proto jsou v bezpečnostně relevantních systémech zavedena opatření, aby byl idiotenfest, tedy blbuvzdorný, přesněji průšvih lze spáchat pouze rafinovaným souběhem více chyb. Nikdo samozřejmě netvrdí, že k tomu dojít nemůže, nicméně pravděpodobnost je malá.

Milda 6.3.2007 10:16

Re: Odlákání pozornosti

Pane RP. Diskuzi s vámi nesleduji, ale i z jiných zdojů se ozývá, že lžete. Osobně ale nevím jakou mají nějaké kastry souvislost s uniklou vodou.

Delfin 6.3.2007 10:16

Re: Odlákání pozornosti

Pokud na svych strankach uvadite nejake nepravdive udaje, o kterych to 100% vite, je to lez. Lez to byla, lez to je a lez to bude. Proc lzete? Proc vymyslite nejake kriterium, kdyz jiz jednoznacne kriterium existuje? Mozna Vam i unikl fakt, ze se zavazi palivo s upravenou konstrukci - proc tedy tvrdite: "Toto opatření však žádné zásadní řešení nepřinese"?

TBB 6.3.2007 10:15

Trocha inteligence by neškodila (reakce na Pane Tyc, kecáte jako Drápová)

Pane,

kdybyste používal více mozek, než ty sedací části, o kterých blíže neurčeným vyhrožujete, že jim pod nimi kdosi zatopí, přečetl byste si článek a došlo by Vám, o čem je. Řada jiných už to tady vysvětlila, pro Vás jenom naprostá drobnost:

Možná byste ve své nevzdělanosti chtěl popírat gravitaci (typicky ženský prvek myšlení), ale i kdybyste se p...al, ona platí. A tudíž voda teče dolů (díky tomu se o nás Rakušané mohou otírat, protože jí mají více) a shromažďuje se tu v nádržích horských, údolních, případně sklepních v případě Temelína. Tam už z ní na rozdíl od Rakušanů (a proto si tak vyskakují) žádnou energii nezískají, ale pokud mají dobrou izolaci a systém zacházení s odpady (což AK oceli nepochybně jsou), škodu to nenapáchá.

Zdá se, že jste technickým vzděláním nedotčen, ale zkuste to pro začátek namísto plnění primárních okruhů jenom s tou gravitací. Je to tuším někdy od 5. třídy ZŠ - ale osnovy se od mých časů mohly značně změnit.

Ještě drobná poznámka - radioaktivní podíl se dostává do všeho, co s radiací přichází do styku. Běžné radioaktivní pozadí kdekoli má stanovenu určitou hodnotu a můžete povídat cokoli, vůbec s tím nehnete. Problémem je překročení mezních hodnot.

MLOK1 6.3.2007 10:15

SMRTELNĚ NEBEZPEČNÉ RAKOUSKÉ LANOVKY

My, občané Česka co nejrozhodněji žádáme!

        Ukončete okamžitě provoz smrtelně nebezpečných Rakouských lanovek, s amatérsky zhotovenými kamínky na přitopení v kabině!  Zatímco v tak složitém českém zařízení, jako je jaderná elektrárna Temelín dosud nezahynul ani jeden člověk, v "obyčejné" rakouské lanovce zemřelo mnoho lidí, mezi jinými i Čechů.

        Jo a také se tam nad lyžařskými sjezdovkami srážejí helikoptéry se sportovními aeroplány. Lidé, raději do tak nebezpečné země nejezděte!!!

Emp 6.3.2007 10:15

Re: Odlákání pozornosti

Co bychom také od milého pana Pavlovce chtěli? 

Pokud je mi zmámo, chyba byla jen na stránkách SUJB, oficiálně byly předány správné čísla. Blok byl dlouhodobě plánován do odstávky, a ještě odstávka přijde. Nechápu, jak můžete tvrdit, že odstávka nemá smysl, co vy víte o modifikacích paliva? Asi nic.

A vůbec, opakovaně reagovat stejnými příspěvky na Vaše dezinformace smysl nemá. V minulých diskusích jste z těch lží usvědčen byl a reagovat nedokázal.  Věřím, že si lidé dokáží udělat na Vás názor...

S pozdravem  

wembloud 6.3.2007 10:14

Re: Pane Tyc, kecáte jako Drápová

ach Zimo Zimo, Vy musíte být samý květ....

- zásobník je sice ve sklepě, ale v kobce reaktoru to je dost podstatný rozdíl, takže je asi tam kde má být

- není to havarijní voda, ale chladící kapalina

- radioaktivní podíl se tam dostal tak, že jednou ze součástí chladící kapaliny je kyselina boritá

nejsem jaderný odborník, jenom jsem si článek PŘEČETL, co Vy jste zřejmě neudělal.

Milda 6.3.2007 10:12

Děkuji za pravdivý příspěvek

ALe proč vy sami neorganizujete demonstrace a neblokujete hranice s Rakouskem? Jak je to možné, že to dělají jen ti pomatení rakušáci? To neumí nikdo z čechů vymyslet transparent, nechat si povolit demonstraci a postavi se na hranice? Návrh hesel: "Žádnou energii do Rakouska", Dohodu z Melku plníme na 100%, I love you Temelin, Děti nepatří do sklepů, Lanovky mají jezdit ne hořet, Naše jádro je zdravé, Za čistší vzduch bez rakušáků!

JH 6.3.2007 10:09

Pane Zima, vy jste od protinožců???

"Jak to, že se zásobník havarijní vody nachází ve sklepě?" Tam totiž lidé chodí po hlavě, jestli to nevíte ;-)

honzak 6.3.2007 10:08

Re: Ano, ale nemohl to být počátek termonukleární katastrofy, která by vypláchla celou Českou kotlinu ?

bál bych se, že to budou citovat jihočeské mutry. Je tam hodně cizím a nebezpečných slov:-D.

Ejt 6.3.2007 10:06

Re: Jestliže dojde

Pane Zima,  stále přemýšlím, co jste za člověka.. Jestli jste nějak zakomplexován či máte pocit, že jste sežral všechnu moudrost světa... Možná by Vám neuškodilo studium a né střílení nesmyslů od boku

Radko Pavlovec 6.3.2007 10:04

Odlákání pozornosti

Vážený pane Tyci, zřejmě nedokážete napsat ani jeden článek bez nějakých nadávek či osobních výpadů. Je to o to horší, že z minulé diskuze jasně víte, že za rozdílné údaje dvou měření pádu klastrů je odpovědný SÚJB, jehož autorizované údaje jsem používal. SÚJB se za svou chybu alespoň omluvil (viz stránky SÙJB), Vy však dále pokračujete ve svých křivých obviněních.

Je mi jasné, že tím vším chcete pouze odlákat pozornost od skutečnosti, že 1. blok musel být koncem ledna odstaven z důvodu degradace aktivní zóny. Jinak by totiž došlo k ohrožení jaderné bezpečnosti. Rozdílné údaje k výsledku prvních dvou zkoušek pádu klastrů nemají na platnost tohoto výroku žádný vliv. V současné době probíhá již druhá předčasná výměna paliva, což je nouzové opatření. Toto opatření však žádné zásadní řešení nepřinese, dochází pouze ke zvýšené produkci radioaktivního opdpadu. Tyto experimenty stojí české daňové poplatníky desítky až stovky miliónů korun.

Jak velmi dobře víte, navrhl jsem zavedení jasného kritéria maximálního počtu nedosedajících klastrů, aby  nemohlo dojít k dosažení kritické oblasti. ČEZ i SÚJB sice toto kritérium odmítají, k odstavení reaktoru došlo přesto v časovém prostoru, který jsem navrhoval. To je přece jenom pokrok oproti předešlé palivové kampani, kdy došlo k ohrožení jaderné bezpečnosti.

Pěkný pozdrav

Radko Pavlovec 

lynx 6.3.2007 10:03

Homer

Kolik strojníku v Temelínu se jmenuje Homer? Temelín i jeho rakouský odpůrci mi byli celkem fuk, teď jsem poněkud znervozněl. Strojník v atomovce a neumí zavřít kohout na vodu - to na klidu nepřidá. Je to vyjímka nebo běžný personální standart?

Jan Daniel 6.3.2007 10:02

o čem ta minulotýdenní epizoda byla

Rakouský premiér dostal doma od novinářů za uši, že byl při jednání s Topolánkem moc krotký. A tak se musel ztropit nějaký humbuk, aby rakouská vláda opět vypadala jako borci peroucí se za občana. Tolik podstata celé věci.

Ruda 6.3.2007 10:02

Re: To isté len v inej farbe.

R^ ty to prizdisracstvi mame zakodovane v genech!!!

Takova priposranost nema na svete obdoby, aby vsichni, kdyz nejaky hitleruv pohrobek zasteka, se misto poradneho vyprasku pro jistotu posrali...(Y)

JH 6.3.2007 9:58

Pan Hasan určitě velkou důvěru nevzbuzuje

a navrhuji, aby mu bylo odebráno volební právo, protože nechci, aby člověk, který se vyjadřuje bez informací a dostatečné inteligence, spolurozhodoval o složení zastupitelských orgánů :-(

Milda 6.3.2007 9:54

Re: Na jeden ventil treba dvoch čechov

Nejsi ty chudý duchem?

Kantor 6.3.2007 9:47

Lajický dotaz taťko, jaký moment síly představuje

síla dvou mužů točících kolečkem zaseklé armatury?Já bloud myslel, že jsou na nich nějaká čidla signalizující otevřeno, zavřeno.To muselo vypadat jak v americkým filmu.;-D

Sch.glosátor 6.3.2007 9:43

Ano, ale nemohl to být počátek termonukleární katastrofy, která by vypláchla celou Českou kotlinu ?

Nebyla to obyčejná voda, ale radioaktivní dihydrogen monooxid. Kdyby došlo k jeho reakci s lithiem, které je všude a obsahují ho i například baterie mobilních telefonů, mohlo dojít k výbuchu a následné havárii reaktoru. Jak víme, tak předpokladem termonukleární reakce při nižší teplotě je právě přítomnost lithia. Jaderný mikrovýbuch v reaktoru by způsobil silný elektromagnetický impuls a ten by řádově v nanosekundách vyvolal v kovových armaturách silné dostředné magnetické pole, které by zkoncentrovalo veškeré lihium, ano obsluha má ony nebezpečné mobilní telefony, do aktivní zóny. Obsluze by to v té chvíli už bylo jedno, protože by se vypařila. Tím by nastaly poměry shodné jako v termonukleární bombě a tak zvaným proton-neutrinovým cyklem popsaným v proslulé Tellerově práci "The proton acceleration and hawy neutrino phenomenon" , která se stala východiskem ke konstrukci první americké vodíkové bomby. Ve třetí fázi, první štěpná, druhá hydrogen-lithiová, třetí hydrogenová (které uvolněnými těžkými neutriny vznikajícími při delta kvarkovém posunu ("Bottmom" kvark přechází na "Up" s emisí 10 na třetí megaelektronvoltu, předchází konverze gydrogenu přes těžký hydrogen na tricium, by se řádově v jedné mikrosekundě uvolnilo množství energie odpovídající pěti stům (podle Konrada Kurzwellena ze Severokorutanské zemské univerzity, dokonce až pěti stům padesáti) megatunám tnt, tedy s efektem ekvivalentním dopadu planetky střední velikosti. Tolik pro laiky, podrobný popis celého mechanismu je poměrně i časově náročný a doktor mě právě upozorňuje, abych si vzal prášek, protože jinak už mě nepustí k počítači.

oakman 6.3.2007 9:41

Pláč nad rozlitým ...čímkoliv

Už odpradávna platí, že když je v okolí nepřátelský potentát, mají se mít místní napozoru. Šlendrián, který popisujete je meritorně hovadina, ale druhé straně jen ukazuje, že die Thschechische Slamperei existuje dál se svou příslovečnou přirozeností. Moc dobře víte, že každá taková příhoda je vděčnou záminkou k další buzeraci, ale naši bohorovní soudruzi neumí zavřít kohout!! Trochu vypadáte, že tyhle věci snad děláte schválně. Je to směšné, ale když jsme se tu hádali ohledně původu a provedení vaší stavby socialistickými stavbaři za současné megazlodějiny materiálu na staveništi, bránil jste to. Dnes vidíme, že se musíme bát i zapomnětlivých údržbářů. Holt si vaše technická obsluha musí zvyknout na vyšší hladinu zodpovědnosti - on je prostě vždy rozdíl mezi tím, co "proleze" v běžných provozech a v JETE.

Heinz Guderian 6.3.2007 9:39

Re: Klid, živím se jako technolog, tak si ty pohádky zkoušejte na někoho jiného

Technolog kde? Jestli jste technolog při ořezávání tužek a kompletní vyšetření nehody Vám zabere 50 minut, problém s tím nemám. ;-P

BM 6.3.2007 9:38

Re: Re: Tolik idiotů, co věří Tycovým pohádkám na jednom místě

Je. Obycajna ludska slusnost pri diskusii. Inak je SEPTIK graduovany na blbca univerzalis.

jirka.s. 6.3.2007 9:38

Re: Milá Mami (asi jihočeská)

Milý Olafe! Zřejmě netušíte s jakým exotem jste se pustil do "polemiky". To je jenom na Psu známý, profláknutý a cenzorem vymazaný  ZIMA.*M., jinak to konkurent spárkatce jelínka. Oba kandidují na titul ředitele zeměkoule!

švarc 6.3.2007 9:37

Re: Re: Re: Nějaká doba.

 Jedná se o půlcoulovou trubičku na který je armatura, že na její otevření musí být dva chlapi. 

zdenek 6.3.2007 9:36

Re: Re: Taky jsem byl postižen

Psa nemaje, utopenců jsem posbíral i s cibulí a feferonkami, koberec vykartáčoval a jal se vařiti nový lák. Sice už nebyl jako ten původní, ale než se utopenci stačili prekabátit na nový nálev, byly pozřeny, takže škoda nebyla tak velká. Jak byl ten koberec správně aromatický, když jsem přišel domů, dostal jsem okamžitě chuť na utopence, takže jsem je rychle zlikvidoval.

dph 6.3.2007 9:27

Re: Taky si přisadím

jo a ted se k nim přiřadili radaroví fanatici

HlavaXXII 6.3.2007 9:27

Re: HlavoXXII, jste jen trapná.

Zato Vy už nemáte vůbec co říci.

jirka.s. 6.3.2007 9:26

Re: Klid, živím se jako technolog, tak si ty pohádky zkoušejte na někoho jiného

;-D;-D;-D Technolog v kafilérii nebo v krematoriu?;-D;-D;-D

hodne neRath 6.3.2007 9:24

Re: Re: Milý pane Týci,

to nejsou zavady ale drobne blbosti.. a je jich moc. Skuste si predstavit jak by vypadalo stejne "chybove hlaseni" z Vasi domacnosti.... pokud by jste se hloupe dohodl ze sousedy, co jim budete hlasit - upsal by jste se.

Nicmene ta cetnost uplnych blbosti jiz zacina byt ponekud podezrela... vzdy jako "na zavolanou"...

Charlie 6.3.2007 9:21

Re: Tolik idiotů, co věří Tycovým pohádkám na jednom místě

Pane Bože, zas ten blb "Velká Hovnogrubna" !  Je vůbec něco do čeho se to hovado nesere ?