6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
palat.htk 8.7.2008 13:51

Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Jsem přesvědčen,že právě nastala ta pravá chvíle,aby ZELENÍ byli vymeteni z politické scény. Pokud bude jakákoliv vláda ustupovat jejich pomateným vizím,zhroutí se relativní energetická soběstačnost ČR. Fantasmagorické nápady zelených mně nápadně připomínají období T.D. Lysenka a I.V. Mičurina ve 2.pol.20.stol.v zemědělství býv. CCCP. Nepatřím k fan-clubu p. Topolánka,ale kdybych byl na jeho místě,vyhnal bych zelené z vlády,neboť odpovědnost premiéra (i když bohužel nikoli trestně-právní) za osudy tohoto státu je značná. Takže by bylo načase, aby se zamyslel nad dalším směřováním vládní politiky. Výsledky expertní komise akademika Pačese představují jeden z pilířů dalšího směřování této země, ovšem bez zelených. Bursíku et company - končíme!

Rudolph 8.7.2008 13:49

Re: Re: Re: Re: Milí benzínoví pánové

Útok z boku. Nevadí :))) Kuchtovou jsem neviděl, udělalo by se mi šoufl. Já jsem jen vstal a řekl, že řev proti jakémukoli využívání alternativních zdrojů má všechny znaky ovlivňování veřejného mínění. To co tady vykládáte o technických a ekonomických aspektech je nejspíš pravda, nic to ovšem nemění na tom, že ropný (a maliličko i uhelný) průmysl je zlatý důl a má zájem na tom, aby se alternativy co možná nejdéle pozdržely.

Taky jsem tady jednou slyšel prohlašovat (možná jste to byl dokonce Vy) že "petrolejářům je to jedno, až jim dojde ropa, investují do něčeho jiného". Směšné. A můžete se se Šumavákem do sytosti vynadávat :)

Abych nezapomnněl: k těm alternativám počítám samozřejmě i jadernou energetiku a ve vzdálené budoucnosti i fúzi. Tak. Abyste to měli těžší ;-D

zdeněk 8.7.2008 13:45

no o tom by se dalo polemizovat

první reaktory sloužili k výrobě jaderných bomb.

Šumavák 8.7.2008 13:42

Re: Re: Re: Milí benzínoví pánové

No není to nic proti tomu, jaká pěna u huby se dělá některým zdejším diskutérům ne kvůli pár.. ale kvůli jedné, jediné JE !!

Kde je demokracie?

Já chci aby byly poměry zachovány! jeden větrník - jedna JE !!

milkom 8.7.2008 13:41

Re: Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

Pravda, to je přesnější.

Jura Jurax 8.7.2008 13:38

Re: jaderné elektrány by bez státních dotací neexistovaly

Inu, na výzkum, milý Zdeňku, na výzkum - ne na dotování provozu fofrníků či fotoelektrických panelů, aby se na nich dalo vydělat. Pochopil?

Honza42 8.7.2008 13:36

Re: Re: Osobní zkušenosti

Vzhledem k tomu, že za rok vyrobil 2500kWh el. energie, je zřejmé, že se nemyje ani nepere. Žádnou akumulaci tedy nepotřebuje.

Jura Jurax 8.7.2008 13:35

Re: Re: Jen slovíčko

a co zákon zachování hmoty a energie ... a ve filmu Zabil jsem Einsteina, přátelé, říkala sličná Jana Brejchové, že vesmír je nekonečný, avšak zakřivený ... kdyby byl uzavřená soustava, nic se neztratí ;-D

honzak 8.7.2008 13:33

Re: Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

obávám se, že se mýlíte. Tu elektrárnu staví člověk, který do ní uleje peníze, získá dotaci na stavbu, dotace na výkup JAKÉHOKOLIV VYROBENÉHO MNOŽSTVÍ a předpokládám i dotaci, na NEPĚSTOVÁNÍ protože podl panely nic kloudného nevyroste. Takže investor idiot není, idioti jsme my, že mu na to přispíváme....

V.Novák 8.7.2008 13:32

Re: Re: jiste trh je ten nejspravnejsi instrument

V Holým vúdu takových scénářů mají!

Jura Jurax 8.7.2008 13:32

Re: Re: Re: Milí benzínoví pánové

no, pěna u huby - tyhle krávoviny se dotují i z mých daní ... a kdyby se zeleným trotlům neoponovalo, bylo by to horší (viděl jste Kuchtu v neděli v TV - pakliže ano, co Vy na to z hlediska své PR odbornosti ;-P)... ono ty prachy, co se v tom ročně utopí, bych rád měl ;-);-D mimochodem, platíte-li daně, jsou to i Vaše prachy ;-D

honzak 8.7.2008 13:28

Re: Osobní zkušenosti

ještě dotaz - vyrobenou elektřinu používáte a) on-line DC, nebo b) máte akumulátor a měnič? Obávám se, že b) je správně. Představa automatické pračky, která bere 80A z 24V DC a s každým mrakem přestává prát je velmi úsměvná.

Kolik stál ten měnič? Jakou má účinnost? Za jak dlouho se vrátí investice do akumulátoru?

Jura Jurax 8.7.2008 13:28

Re: jiste trh je ten nejspravnejsi instrument

Jojo, kecáte sice hovadiny, ale kdybyste své vize zpracoval do hororové postkatastrofické fantasy či scifi, možná zbohatnete.

Rudolph 8.7.2008 13:27

Re: Re: Milí benzínoví pánové

Ale! Těžká váha Jura se nám ozval :) Že by Vám nějak nedocházela souvislost mezi "řízeným oblbováním podle zadání" (pěkné :) a tím, že se tady pravidelně někomu dělá pěna u huby kvůli pár větrníkům a solárním panelům?

Jura Jurax 8.7.2008 13:26

Re: ovšem dotace do této oblasti

Dotace do výzkumu ano, dotace do provozu nedokonalých zařízení nikoliv - no a tady se děje to druhé. Chopí-li se něčeho politikové, najmě zeleně oblbení a případně ještě z EU, je přijetí nejpitomějšího možného řešení zaručeno.

ook 8.7.2008 13:25

jiste trh je ten nejspravnejsi instrument

na tvorbu ceny v monopolnim prostredi.

Tesim se ze ti kteri horuji pro trh budou mit pochopeni pro cenu vodneho a stocneho tak vysokou,

 aby byla prave konkurencni dovozu pitne vody do vodni nadrze domu a odvozu obsahu zumpy hovnocucem. Protoze to by byla spravna  cena stanovena trznim konkurencnim prostredim. O paralelnim vodovodnich a odpadovych rozvodech neni nutno mluvit, protoze by to bylo mnohem drazsi.

S elektrinou je to jen o trochu jinak.

Navic chytri si elektrony o dostatecnem potencialu kupuji, protoze to je ta nejcistri energie co muze byt, blbi radoste prodavaji, dostavaji za to potistene papirky , za ktere si koupi lestene prdy a na konci jim zbyde vytezena zeme poseta odkalisti, propadajicmi se uzemimi, zdevastovana krajina a jaderna zarizeni, jejichz decommisioning zacvakaji danovi poplatnici.A jediny kdo vyhral bude sampion Roman a jeho melody boys.

Šumavák 8.7.2008 13:24

Re: Re: Milí benzínoví pánové

však píše, že je jako odborník v PR.....v bruseli !

Jura Jurax 8.7.2008 13:22

Re: Jen slovíčko

No, ono vhled do budoucnosti je sice dobrá věc, ale jednak sluneční elektrárny a fofrníky energetiku nespasí, ani kdyby se za to všichni zelení trotlové, co jich na světě je, za to modlili imrvére furt, druhak je pošetilé zouvat se a sundávat si gatě, je-li k brodu ještě daleko ... ;-)

Šumavák 8.7.2008 13:21

Re: kdo je majitelem VČE a ČEZ?

A proč mají Jižní Čechy a Jižní Morava nejvyšší ceny pro koncové odběratele, když rozvodné sítě patří E-ON a rakouské Energie AG a ne ČEZu ???

že by byli ještě horší než ČEZ ??

milkom 8.7.2008 13:20

Re: Dejte pokoj!

;-D ;-D - no báť! A jestli neuspějí buchta Kuchta a Che Stropnický vyvolají vnitrostranickou revoluci.

honzak 8.7.2008 13:19

Re: Re: Re: "svítí" a "nesvítí" z pohledu dodávek el. energie

pevně umístěný panel i při celodenním slunečním svitu "vyrábí" podle úhlu oslunění a orientace vůči světovým stranám. Kvůli této informaci si panel nemusím kupovat.

Jura Jurax 8.7.2008 13:19

Re: Milí benzínoví pánové

Jojo - odborník v PR - a takhle odborník v energetice, silnoproudé elektrotechnice a takový nějaký podobný by nebyl? Ono odborník v PR je akorát odborník v řízeném oblbování podle zadání, za které je mu placeno ... je to profese jistě potřebná a úctyhodná, ale jak to souvisí s diskutovaným tématem?

zdeněk 8.7.2008 13:16

jaderné elektrány by bez státních dotací neexistovaly

Na výzkum jaderného štěpení dali USA i SSSR nepředstavitelné částky. Žádný soukromník by si to nemohl dovolit....

milkom 8.7.2008 13:16

Velké fotovoltaické elektrárny v ČR

jsou zeleným zločinem proti přírodě. Je to absurdní plýtvání zdroji, které je zhruba tak smysluplné jako dotace EU případnému zájemci o pěstování banánů na vysočině. Naše země neoplývá ani nadprůměrným množstvím slunečního svitu, ani velkými rozlohami pouští. Zato oplývá poměrně hustým osídlením, téměř 100% elektrifikací a nemalým množstvím faktorů snižujícím účinnost panelů jejich znečištění přírodními i průmyslovými spady. Pokud si někdo namontuje solární panely nebo větrník v místě bez dostupného rozvodu elektřiny je to naprosto v pořádku a pravděpodobně jde o záslužný čin - stavět solární elektrárnu ve Zlíně může jen zelenými dogmatiky vygumovaný idiot.

honzak 8.7.2008 13:15

Re: Re: Re: Osobní zkušenosti

Ivo, ty jsi BURSÍK!!! Používáš stejné jednotky...:-D

Pete Brich 8.7.2008 13:15

Re: Výrobce elektřiny postaví cokoliv, co jim nařídí zelený Khmer.

PB

Šumavák 8.7.2008 13:15

Dejte pokoj!

ještě ho budete dráždit zákonem o zachování energie a zelení v PS se pokusí ho hlasováním změnit!

Pete Brich 8.7.2008 13:14

Výrobce elektřiny postaví cokoliv, co jim nařídí zelený Kmer.

Podstatné je, že v ceně elektřiny to zaplatíme všichni, ne jen ti Zelení po totální lobotomii;-€

PB

zdeněk 8.7.2008 13:14

a jak stanovují cenu v té Francii? Tam vládne jedna strana?

;-D

Já jsem pro to aby cenu určovala vláda tedy nepřímo voliči.

Obdobně to funguje tam kde vodovody patří obci( a ne zahraniční firmě které to od ní koupila protože jakýkoli vlastník jiný než státní je špatný, podle 1 přikázání pana hayka.)

Šumavák 8.7.2008 13:13

máte zahrádku?

Tak vrtejte a hledejte. Až tu ropu najdete, uvidíte to jinak