29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. 22.1.2009 11:06

Re: Zima

bm2 rulez R^

Stredocech 22.1.2009 9:28

Re: Zkuste být věcný a vysvětlete,

Ta V 1, resp. druhý blok, který mojl být spuštěn okamžitě má čistý elektrický výkon cca. 380MWe (hrubý nominálně 440MWe). První blok má stejný výkon, ale jeho spuštění by trvalo déle.

mladý.k.70 m 22.1.2009 10:55

Re: Cest praci sudruh Zima !

 Važení včera byla vtelevizi malá debata o sprosté diskuzi naN.P. pan Nef tam říkal že to nejde nijak ovlivnit jedině  jí zrušit  coš bychom asi nechtěli . Budme lepší neš naši politici chce to jen uznat právo  každého na jeho nazor  ať je levý nebo pravý  katolík nebo žid prostě demokraci v praxi bez sprostých slov uražek a podobně .možná by pomohlo méně anonimity třeba uvádět svuj věk a pohlaví u jmena .

M. Zima 22.1.2009 11:34

Jestli to je, jak říkáte, tak cenzor Neff kecal a ČT jako obvykle poskytla platformu.

bm2 22.1.2009 12:39

Re: Cest praci sudruh Zima !

Vas apel by mal smerovat k zaciatku tohoto vlakna citujem Zimu 

"senilního Neffa, správný český expert, kLaus na Hradě topil čestnými diplomy, Socialistickou blbost, jakou předvedli Slováci, Vy čeští soudruzi experti"

na hrubu dieru ide len hruba zaplata.

Bubik 22.1.2009 9:10

Pan Zouzalík je člověk, který vidí dál než do zítřejšího rána a má v zásadě

pravdu. Na rozdíl od řady lidí zblblých propagandou (mezi které patříte i Vy, Zímo, navíc každé Vaše vyjádření by mohlo začínat slovy nenávidím Klause). To, že na severu Německa jsou tisíce větrníků, aniž by na jih Německa byly dostatečné přenosové cesty je pravdou, kterou nepopřete. To, že Česko je jedinou zemí, která ve střední Evropě má (nyní) přebytek  energie je zřejmé, na rozdíl od Rakouska, které by svoji energetickou bilanci bez Temelína, Dukovan, slovinského Krška a polského uhlí nemohlo zvládnout. To, že Německo si na základě pitomých zelených nápadů naplánovalo odstavit perfektní funkční bezpečné a léty provozu prověřené jaderné zdroje taky těžko popřete. Tak co tady o panu Zouzalíkovi plácáte......

Jinak k tomu plynu - bývá zvykem, že jsou státy energeticky propojeny. Nejde tady ovšem pochopitelně o  bratrskou pomoc, ale o obchod. Takže třeba v dobách běžných Německo dostává ruský plyn taky přes Česko, v dobách neběžných holt Česko dostává více plynu přes Německo. Což je vcelku běžné a bude běžné i do budoucna, pokud by se ve vládě, a je jedno na které straně, neobjevili pitomci Vašeho formátu dívající se na třeba zrovna energetiku optikou své nenávisti.......

M. Zima 22.1.2009 9:28

Ale jistě má Česko přebytek,

nejenom té socialistické silové elektriky, ale i aktivního odpadu a především blbosti. Není Vám nápadné, že v době "plynové krize" musel za Rakousko skuhrat Topolánek a ostatní čeští atomoví fanatici, protože Rakušané vzhledem k zásobníku u německé hranice na spotřebu na třetinu roku  problém neměli. (Ostatně není pravda, že by bylo Česko jedinou exportující zemí ve stř. Evropě, to si Češi namlouvají, exportuje např. i Německo, pravda je, že atomová mafie nemá nikde tak volnou ruku, aby si např. dovolila koupit presidenta, jako v Česku)

Stredocech 22.1.2009 9:35

Topolánek tam jednal jménem EU ale neúspěšně

Nakonec celá EU (Topolánek i Sarkozy a Merkelová) nevyřešila NIC, muselo se dohodnout Rusko a Ukrajina. Původní dohodu, která měla zajistit jen tranzit přes Ukrajinu, ne plyn pro ni, Ukrajina prostě nedodržela.

Strašně by mě zajímala zákulisní jednání v této věci. Tam asi EU nějaké aktivity měla.

Stredocech 22.1.2009 9:25

Pokud vím, Česko ZATÍM elektřinu vyváží a dodržuje Kyoto,

Rakousko a Německo nedodržují Kyoto ani náhodou. Naši eurohujeři tím, že připustili prodej elektřiny na burze ji zdražili pro české domácnosti i podniky. Slováci nepředvedli žádnou blbost, já na jejich místě bych tu V-1 spustil. A kdo ví, co dostali za to, že ji nespustili (plyn původně určený pro Německo a Francii, např.)

M. Zima 22.1.2009 9:45

Ceny, burza, mafie je jiná tematika. BTW: Není Vám nápadné, že do energetiky zavedl ČEZ terminkšefty, tedy přesně to, co položilo finančnictví?

Ladislav N 22.1.2009 11:23

Re: magor M. Zima IP: 80.140.206.xxx

Zimo, už zase máte "svůj den"? Zatelefonoval jste studentům psychiatrie, aby se přišli podívat? ;-P

gerontusinza 22.1.2009 9:36

Chtěl bych vás jen maličko usměrnit......Re: Zouzalik, tyhle smyšlenky jsou dobré tak pro senilního Neffa,

bez Ruského plynu byste měl potíže se sušením ponožek i vy.... Jásice chápu že váš německý patriotismus je nebetyčný ale ona ta pitomá evropa je tak divně propojená..... takže nepřehánějte  anebo vlastně přehánějte, budete aspoň čitelnější.... Jo mimochodem,  co ten Klaus, jak se vám jeví....?;-)

M. Zima 22.1.2009 9:53

Kluci nechte toho šaškování přes energii,

Němci a Rusové už leptají na největším zásobníku Evropy a Vy máte tu kliku, že v Česku stojí pár německých fabrik, tak ten plyn dostanete. Kdyby to záviselo na Vašich schopnostech, byli byste odkázání na Váš osobní bioplyn a na to, co byste hořlavého našli u cesty.

gerontusinza 22.1.2009 11:06

Víéte pane Zimo, když vým ti zaprdění čecháčci tak vadí proč se mezi ně montujete..?Re: Kluci nechte toho šaškování přes energii,

že byste s němci nevycházel? Víte že se ani nedivím?, vy jste pro tuto zemi udělal vůbec to nejlepší tím,  že jste z ní vypadl..... zůstaňme u toho;-) Je to škoda, nerad se vyjadřuji k neznámému člověku takto , ale vy si o to říkáte....:-/

Kolombo 22.1.2009 10:16

Re: Zouzalik, tyhle smyšlenky jsou dobré tak pro senilního Neffa,

Bez urazky pane Zimo, ale pripadate mi jako propagandista, jehoz zadanim je postvat proti Nemecku, popripade Rakousku co nejvice lidi. Vase nadutost a prechytralost  sturmuje nebesa. Mne osobne staci, kdyz v Cechach CEZ zdrazuje s tim, ze nemuze okradat akcionare a prodavat levne, kdyz Nemecko plati vic. A proc plati vic? Inu, jejich "zelena" energie je pekne draha. Zatim maji navrch a muzou ruinovat obcany Cech stejne jako kolonialiste druhdy prevedli zemedelstvi svych kolonii na exportni monokultury a mistni pak nemeli co jist. Cest, Mein Fuhrer!

Jura Jurax 22.1.2009 10:20

Re: Zouzalik, tyhle smyšlenky jsou dobré tak pro senilního Neffa,

A echtgermán Zima opět osvědčil pronikavou hloupost jemu vlastní, stejně jako nevědomost, kterou je na Psu již proslulý. Jeden už ani nezasměje, jak je Zima monotónně alternativně inteligentní. :-(

Herdík 22.1.2009 10:32

Re: Zouzalik, tyhle smyšlenky jsou dobré tak pro senilního Neffa,

Opravdu, myslel jsem si, že mne pan Zima už nedokáže ničím překvapit , ale přece!  Stalo se!Skoro bych si troufnul odhadnout, že za tím vším bude nějaký vleklý a vážný osobní problém. Pan Zima bude asi (v jádru :-)) nešťastný a opuštěný člověk.

i.h. 22.1.2009 10:41

Ale

zaslouzene. Taky v jadru.

křovas 22.1.2009 8:45

Průběžné výsledky soutěže o puncovaného blbce:

 O první příčku se zatím dělí Karel s Gastonem ;-)  Ovšem někteří závodníci zatím ještě nenastoupili.

JJ 22.1.2009 8:44

To se musite zeptat CSSD,

proc nas zavazala k tem procetntum vyroby z OZE pri vtupu do EU.

rezy 22.1.2009 8:26

ok, dobrý článek

osobně bych uvítal, kdyby se dělaly kotle UT na uhlí/dřevo  vybavené Stirlingem a el.generátorem, nic z té el. neprodávat a prohnat do domácími spotřebiči.. To by myslím mělo skutečný smysl.

R 22.1.2009 8:58

Re: ok, dobrý článek

Tam se právě narazí na fyzikální hranice. Taková zařízení budou vzhledem k velké elektrárně tak malé, že jejich účinnost bude zoufalá a když se potom do toho promítne pořizovací cena plus náklady na údržby a opravy, vyjde cena takové elektřiny strašně drahá ve srovnání s elektřinou z rozvodů. Přirozeně je potom na místě investovat do toho a udělat pokus v reálu, aby byla zjištěna přesná čísla.

rezy 22.1.2009 9:26

Re: ok, dobrý článek

vyrábí se plynové kotle UT se stirlingem a generátorem cca 1KW, neměl by to být problém to udělat na kotli na uhlí ci dřevo. cena té nástavby nebude nijak strašná, při sériové výrobě cca 10táců.Problém je v tom, že se toho musí chopit výrobce kotle a konstruovat ho tak, aby ten stirling šel vložit a mohl být chlazen zpáteční vodou z okruhu. Protože v kotli topíte aby bylo teplo, účinností by se nikdo netrápil, všechno odpadové teplo by skončilo v otopné vodě a vám by navíc svítila žárovka

certik 22.1.2009 9:03

Re: ok, dobrý článek

Ale neco podobneho existuje a je to komercne dostupne aspon v zapadni Evrope a USA. Zapomnel jsem ale anglicke jmeno tech jednotek. Stirlinguv stroj tam neni, je tam nejaky jiny motor, a jsou to jednotky pro rodinny dum a pohon je typicky na plyn nebo topny olej. Ucinnost vyroby elektriny v zime se snad blizi 100%

R 22.1.2009 9:06

Re: ok, dobrý článek

Kolik to stojí, jak to je náročné na udržbu a kolik tedy vyjde jedna kilowathodina? ve srovnání třeba s klasickým generátorem se spalovacím motorem.

certik 22.1.2009 9:13

Re: ok, dobrý článek

Ja vazne nevim, podivejte se na wiki pod CHP, jsou tam pak nejake odkazy a kdysi jsem se doklikal az na firmy ktere to opravdu dokazou instalovat, a byly leckdes. On tam snad spalovaci motor je, jen to odpadni teplo se prevadi do topeni.

R 22.1.2009 9:17

Re: ok, dobrý článek

Spalovací motor, nedávno proběhl tiskem případ motorestu, který se nepohodl s Čezem na množství odebrané elektřiny a majitel byl Čezem obviněn z krádeže. Tak se odpojil od sítě a motorest připojil na tuším 50 kw generátor se spalovacím motorem. Kilowathodina ho měla vyjít nějak na 50 Kč.

certik 22.1.2009 9:23

Re: ok, dobrý článek

No to urcite zalezi na tom, jaky generator meli, jak casto ho pouzivali atd. Ale v techhle kombinovanych jednotkach se vyuziva odpadni teplo, ktere u spalovaciho motoru dela snad (opravite me) 75% nebo vic.

certik 22.1.2009 9:29

Re: ok, dobrý článek

Ja teda ziju v miste, kde se obcasny delsi vypadek elektriny da cekat z meteorologickych duvodu, takze jsem se na zalozni generatory dival. Tam ta ucinnost je povetsine druhotna vec, protoze se to povazuje za nouzove reseni--spis ten vyrobce klade duraz na skladnost a bezpecnost. Pouzivat tyhle veci jako zdroj pro motorest je uplne mimo.

R 22.1.2009 9:29

Re: ok, dobrý článek

Vzhledem k tomu, že fungoval místo sítě, tak pravděpodobně jel nonstop. S tím ostatním to je otázka, jak to udělali. Velký diesel má účinnost ze školy pamatuji okolo 40 %, provozovaný jako generátor při stále stejných optimálních otáčkách účinnost ještě zvýší. Jestli se pak namáhali napojit chlazení na vytápění nebo ne, jestli měli malý generátor pro noc a období s malou potřebou elektřiny a velký na špičky nebo běžel pořád jenom jeden velký??