15.5.2024 | Svátek má Žofie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Ladislav N :-))) 22.1.2009 11:30

Re: Bursík automobil

No to je jednoduché. Zadáte do Google "Bursík automobil" a můžete číst. ;-P

R 22.1.2009 9:14

Re: Pan chytrej Zouzalík

Auta na hybridní pohon jsou taky znatelně dražší než srovnatelné normální. Další rozdíl ve výrobních nákladech potom hradí automobilky ze svých zisků nejspíš jako náklady na vývoj. Nikde nejsou žádní lobbysté, kteří by protlačili zákony, že by auto na hybridní pohon muselo být stejně drahé nebo případně levnější než auto klasické a rozdíly že by doplácela automobilka z peněz získaných zvýšenou cenou za klasická auta.  To se totiž stalo u alternativních zdrojů.

Jura Jurax 22.1.2009 9:36

Re: Pan chytrej Zouzalík

R^R^R^

Pravá Míra 22.1.2009 0:57

Dobrá. Po dříví přišlo uhlí, po uhlí přišla ropa, uran.

Zapomněl jste (jistě ne schválně, že?)  na větrné mlýny. Ty už tu také byly, ale nějak se neujaly...

Pumprlidentlich 22.1.2009 1:05

Re: Pan chytrej Zouzalík

V Německu rostou desítky dalších uhelných elektráren. Můžete nějak vysvětlit další zelenou perlu "Proto vítám jakékoli pokusy o alternativní zdroje. A proto hanobím jakékoli názory, které tyto pokusy zatracují"

Proč se energetika díky zeleným vrací na úroveň reálného socialismu?

Jste jistě velký znalec alternativních zdrojů. Můžete se pochlubit svým přínosem v pokroku? (kromě keců)

Gaston 22.1.2009 1:35

Re: Pan chytrej Zouzalík

Nejsem vůbec žádnej znalec alternativních zdrojů. K mému názoru mi postačí třeba prostý fakt, že LCD televize stály před 4 roky 60 tisíc, dnes je dostanete za 10.000Kč. Proč by to tedy nemohlo dopadnout podobně s energií ze solárních panelů? Jste všichni chytří, protože máte jistotu, že dnes tu klasické zdroje jsou. Hmm a co kdyby ten zemní plyn opravdu z Ruska nedošel a jaderné palivo jakbysmet. Nezazlívám Vám, že jste konzervativci a ekonomové.   Konzervativci jistě buďte v pohledu na uspořádání společnosti. Zazlívám Vám, že nemyslíte dopředu

Jenda 22.1.2009 2:23

Re: Pan chytrej Zouzalík

Nemohlo. Ta energie ze solarnich panelu je zavisla zaprve na tom kolik svetla na ne dopada (a s tim, predstavte si, neudelate vubec ale vubec ale setsakra totalne vubec nic ani kdybyste se na hlavu stavel), za druhe na ucinosti premeny energie svetla na energii elektrickou. S tim uz se neco delat da ... ovsem vylepseni nebudou radova ale pouze obcas nejake to procento. Opakuji, i kdybyste se na hlavu stavel. Fyzice je putna jakou casti tela se dotykate podlozky. A ani s jednim vam masova vyroba (coz je jeden z hlavnich duvodu zlevneni LCD televizi) nepomuze.

A pokud nedojde jaderne palivo z Ruska tak se holt koupi jinde. On jaksi neni problem ho skladovat na nejaky ten rok dopredu a nemusite na jeho dopravu stavet produktovod. Takze v tomhle na Rusku zavisli nejsme.

loiz 22.1.2009 3:18

Re: Pan chytrej Zouzalík

protoze cena elektroniky zavisi na mnozstvi trasnzistoru, ktere se daji na jednotku plochy nakreslit  - a v tom byl obrovsky pokrok. Prumerne mnozstvi svetla dopadajici na plochu je vsak dlouhodobe prakticky konstantni, stejne jako vydatnost proudeni vetru.

Pripadne pokud by se podarilo zmensovat lidi (aby tak potrebovali mene energie) obdobne jako se nacpe vic tranzistoru na cip, energie ze solarnich zdroju by v pomeru ke klesajici spotrebe rostla podobne jako si to predstavujete s elektronikou. 

Peta 22.1.2009 8:36

Re: Pan chytrej Zouzalík

On ten pokles ceny by byl možný i u větrníků a i solárních panelů. A to za normálních tržních podmínek. Ale proč by měl výrobce zlevňovat? Proč by měl zákazník tlačit na nižší cenu? Když zelený zákon říká, že výkupní ceny z těchto zdrojů jsou takové, aby se investice zaplatila za 5let!!!! A to ještě často dostane dotace na tu investici.;-€;-€

Stavte si větrníky, světelníky a kdoví co ještě, ale za svý!!!! A do sítě dodávejte za ceny tržní!!!!

ps 22.1.2009 1:06

Re: Pan chytrej Zouzalík

Samozřejmě, že to byly levnější varianty. Uhlí se začalo používat v okamžiku kdy veškeré lesy v západní Evropě byly vyplundrované. Boom jaderných elektráren nastal v sedmdesátých letech v dobách ropné krize. Myslíte, že v 18. stol. nějaký stát dotoval těžbu uhlí? 8-o

Buďte tak laskav a uvědomte si, že mezi vývojem nových technologií a dotováním běžného provozu (např. na vyrobené kwh) je podstatný rozdíl. Věřím, že nikdo ze zde diskutujících by neměl nejmenších námitek proti navýšení finančních prostředků tekoucích do vědy a výzkumu (např. do dalšího vývoje fotovoltaických článků). Ale nikdo kdo má trochu zdravého selského rozumu nemůže souhlasit s tím, že na provoz drahých, neefektivních a když si uvědomíte všechny důsledky tak i neekologických zařízení se vydávají prostředky ze státního rozpočtu a že si na tom mastí kapsu skupinka hochštaplerů bez skrupulí.

emersonskej 22.1.2009 1:20

Re: Pan chytrej Zouzalík

Skvěle řečeno !!!R^

R 22.1.2009 9:36

Re: Pan chytrej Zouzalík

R^R^

Jura Jurax 22.1.2009 0:50

Re: Pan chytrej Zouzalík

8-o8-o8-o

že jakýkoliv pokus o alternativní energii má mnohem větší význam než Vaše rozumy. - pokus jo - v laboratoři; ne plošné zavádění technologií produkujících energii neúnosně draho, málo a nepravidelně.

Při Vaší filozofii by se vývoj zadrhnul někde v pravěku. - no, ono prozkoumání slepých uliček a zjištění, že tady cesta nevede, má taky svůj význam a pjistě přispívá k obecnému pokroku. Ale k tomu postačí jeden fofrník, jeden m2 fotovoltaického panelu a jeden ar na pěstování surovin pro biopaliva. Detekovat slepé uličky v měřítku přinejmenším celoevropském je blbost a vyhazování platného oběživa do klozetmísy. Akorát že část toho oběživa uvízne u propagátorů a provozovatelů těch slepých uliček, což je nejspíš hlavní a taky jediný účel (ne však přínos) toho všeho.

zk 22.1.2009 7:21

Re: Pan chytrej Zouzalík

Páni, Gastone, vy jste ale "chytrej":-/

honzak 22.1.2009 8:02

Re: Pan chytrej Zouzalík

ty jsi chytrej jako lázeňskej švihák! Panebože, do čehos to duši dal!

Říká ti něco pojem "hustota energie"?

R 22.1.2009 8:54

Re: Pan chytrej Zouzalík

Pokusy jsou dobré, když pokusník sežene investora, který mu ty pokusy platí. A když investor trefí na správného pokusníka, kterému se to povede a investor se potom napakuje.

Pokusy jsou špatné, když úředníci, vláda atd nařídí, že každý, kdo se rozhodne pokusničit, dostane tolik ze společných peněz, že se tím může v pohodě živit. To je přesně to, co se děje s alternativní energií. My všichni jsme povinně investory takového pokusnictví, ať chceme nebo nechceme a ten šek je bianco, protože počet dotovaných alternativních zdrojů není shora omezen.  Proto považuji za svou povinnost proti takovým nerentabilním alternativním zdrojům  bojovat, protože je v mém zájmu, aby ten bianko šek byl co nejmenší. Nebo tak malý, jak se já rozhodnu a ne tak velký, jak rozhodne jakýsi zelený hlupák na úřednickém postu.

Beda 22.1.2009 0:24

Slepi?

Mozna. Blbi urcite.

emersonskej 22.1.2009 0:31

Re: Slepi?

Inu někteří jsou možná slepí a blbí, někteří jsou pouze zblblí, resp. plní onu nevděčnou roli tzv. užitečných i.diotů, ale někteří - třebas jako pan Bursík, Kačka JauJau nebo mam.las Stropnický to dělají z navýsost zištných důvodů !!!!!

Jenda 22.1.2009 2:16

Re: Slepi?

U Bursika a Kazenky bych s vami souhlasil, ale pretrhdilo Stropnicky a zistne duvody? Kdepak pane, ten je jen nadsenej a blbej jak deravy troky.

Náčelník Skvrnitý ocas 22.1.2009 0:23

Článek ani není potřeba číst ...

Název příspěvku: Jsou ekologičtí aktivisté opravdu slepí?

Podtitulek: Ekologie je dnes veliký byznys

Ne, pane autore, nejsou slepí. Ekologie je totiž dnes velký byznys.

Dr.Sid 22.1.2009 0:33

Re: Článek ani není potřeba číst ...

Tak tak .. blby kdo dava, ne kdo bere.

Jura Jurax 22.1.2009 0:58

Re: Článek ani není potřeba číst ...

No, slepý není ani ten, kdo tomu byznysu dává legislativní podšprajc, bez něhož by to nefungovalo. Ten je podplacený nebo naivní a nevzdělaný, potažmo blbý.

loiz 22.1.2009 1:11

Re: Článek ani není potřeba číst ...

R^