29.5.2024 | Svátek má Maxmilián, Maxim


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
honzak 22.1.2009 7:59

Re: Bursík

a stalo by se něco?

Ladislav N 22.1.2009 1:55

"...Někdy mám pocit, že tamní aktivisté jsou potomky Járy Cimrmana. ..."

To je jistota! Jára Cimrman by to nevymyslel líp! ;-D

Jenda 22.1.2009 2:30

Re: "...Někdy mám pocit, že tamní aktivisté jsou potomky Járy Cimrmana. ..."

Jara Cimrman sice byl pruzkumnik slepych ulicek, ale myslim, ze tak dlouho by mu to zkoumani urcite netrvalo. Ten uz by davno hlasite kricel "Tudy ne, pratele!" a odjel by, aby opet videl svou vlast, Bohmen.

conqueror 22.1.2009 0:45

Jasné je jedno:

Ekologisté(ne ekologové) a ekofašisté a eko- a biohujeři ničí přírodu v současnosti i do budoucnosti a tahají všem peníze z kapes. To všechno dělají pod záminkou ochrany přírody. Je to nevídaná a sprostá gauneřina se škodami srovnatelnými s válečnými a je mi úplně jedno jestli mi tu někdo z potrefených bude nadávat...

Jura Jurax 22.1.2009 0:41

Není co dodat

přesné. R^R^R^

Zelení khmerové jsou zemští škůdci. A politikové, co jejich mantru melou dílem z blbosti a dílem za úplatky jsou škůdci taky, byť je jim hlupci aplaudováno. Ovšem jak známo peníze nesmrdí a peníze daňových poplatníků nasměrované do dotací zřizovatelům a provozovatelům fofrníků a fotovoltaiky tuplem. Využitelné energie z toho sice je co by se do náprstku vešlo, ale kšeft je to parádní. A je to ekologické ... fuj :-/

A nezapomeňme na biopaliva - na jejich výrobu je sice třeba vložit stejně i více energie než se z nich získá, ale zato jejich přídavek zdražuje paliva a jako vedlejší efekt též zdražují potraviny. Ale zase - kšeft je to parádní - řečeno s feldkurátem Katzem: to se nám to hoduje, když nás lidi dotujou ... ;-€;-O

Ono koneckonců dotacemi lze učinit konkurenceschopnou i výrobu elektřiny třením ebonitových tyčí liščími ohony - jen je potřeba vrazit něco do reklamy, zblbnout pár naivků a novinářů a politiků a jiné podplatit - vše za prachy daňových poplatníků arciť. Ekologické aktivisty naštěstí blbnout netřeba, ti jsou samooblbující se a budou tu hovadinu podporovat grátis - akorát se bude muset pustit chlup jejich guruům, aby je nasměrovali.

emersonskej 22.1.2009 0:50

Re: Není co dodat

R^

BBC 22.1.2009 1:08

dalo by se ještě dodat

že jde o organizovaný fanatizmus

BBC 22.1.2009 1:02

k těm biopalivům

bolševník velkolepý by nepotřeboval hnojit ani sázet, roste rychle a obsahuje až 30% cukru. Škoda, že má tak nedobré jméno a pálí jak kopřiva. Asi by pálil taky radlice a drtiče

Ladislav N :-))) 22.1.2009 3:05

Re: k těm biopalivům

A na vlastní zpracování by spotřeboval víc fosilního paliva, než sám poskytne energie...

Něco nového by nebylo? ;-P

vrata 22.1.2009 5:12

Re: k těm biopalivům

Ty fosilní paliva se zamlčí, ale bude to přece ekogolické! Lidi to zaplatí a o to jde. Pětiletku splníme i kdyby nám to mělo trvat deset let!

PeGa 22.1.2009 8:11

Re: k těm biopalivům

asi jste nikdy s bolševníkem (přesněji s jeho šťávou) nepřišel nikdy do kontaktu. Potřete se sní a vlezte si na chvilku na sluníčko. Uvidíte ... je to jako yperit... a stejně dlouho a blbě se to hojí. Já bych to zpracovávat nechtěl.... ani za 100.000,- měsíčně.

R 22.1.2009 9:04

Re: k těm biopalivům

No, muselo by se počkat na zimu, až stvoly bolševníku uschnou, teprve potom by se mohl sklidit. Ale bolševník není dobrá rostlina na biomasu, stvoly jsou sice velké a jako biomasa zřejmě kvalitní, ale rostou daleko od sebe. Z jednotky plochy by se "bolšbiomasy" moc nesklidilo, jiné rostliny dávají mnohem více.

vrata 22.1.2009 4:56

Re: Není co dodat

Plně s Vámi souhlasím, bohužel není každý znalý a neorientuje se v oboru. Lidi bez základních technických znalostí propagují a prosazují naprosté nesmysly. Skupina podnikavců se zahalí  zeleným hávem a nabalí na sebe dav užitečných idiotů a začnou prosazovat svou ideologii. V podstatě jim však jde pouze o svůj kšeft a prosazování svých zvrhlých nápadů, za které jsou za naše peníze skvěle dotováni. Jenom uvedu příklad: rohlík se prodává za 2Kč, ale oni za něj dostanou 6Kč! Takto to vypadá s dotacema pro zelené při výrobě el. energie! A neprodej to, to se přece vyplatí !

zk 22.1.2009 7:20

Re: Není co dodat

R^R^R^

Gaston 22.1.2009 0:28

Pan chytrej Zouzalík

Je mi úplně jedno co si tady vykládáte. Nemusím být žádnej "zelenej", abych si nemohl myslet, že jakýkoliv pokus o alternativní energii má mnohem větší význam než Vaše rozumy. Při Vaší filozofii by se vývoj zadrhnul někde v pravěku. Ono když se přišlo na oheň, tak to mělo následky ty, že se asi "těžilo" více dřeva, ne? No určitě při tamních mejdanech to byly větší "náklady" než, než u dejchánků bez ohně. Tak to pane Zouzalíku prostě chodí.... a zastavit se to nedá. Preoti tomu by se akorát blb postavil

emersonskej 22.1.2009 0:34

Re: Pan chytrej Zouzalík

Ježiši kriste to je blábol !!!!8-o Že vy jste něco popíjel... asi zelenou... dlouhodobě !!!;-D

Foton 22.1.2009 0:36

Re: Pan chytrej Zouzalík

Pokusy? Klidně, ale nechť si je Zelení platí ze svého.

Trotl 22.1.2009 0:38

Re: Pan chytrej Zouzalík

No asi neumíte číst, tak je vám to jedno. Ale s vaší filozofií bychom se rychle vrátili do toho pravěku. Pokud doma provozujete svá ekonomická rozhodnutí tak jak doporučujete ostatním, tak se divím, že máte ještě počítač. (Solární panely za dobu svého života nevrátí energii do nich vloženou. Proto nemají pro el. soustavu přínos. Jsou jejím balvanem)

Pumprlidentlich 22.1.2009 0:40

Re: Pan chytrej Zouzalík

hodně slabé. Nějaká fakta? Desítky dalších uhelných elektráren jsou "Tak to prostě chodí.... a zastavit se to nedá"?

To je opravdu zelený argument.

Gaston 22.1.2009 0:50

Re: Pan chytrej Zouzalík

Dobrá. Po dříví přišlo uhlí, po uhlí přišla ropa, uran. Chcete snad říci, že to byly levnější varianty? Co dnes je drahé, bude zítra levné. Jestliže dnes "zamrzneme" na "osvědčených" zdrojích energie, pravděpodobně na to doplatíme v budoucnu. Proto vítám jakékoli pokusy o alternativní zdroje. A proto hanobím jakékoli názory, které tyto pokusy zatracují

Jura Jurax 22.1.2009 0:54

Re: Pan chytrej Zouzalík

Uhlí bylo pro některé účely levnější než dříví, jinak by jej nikdo nekupoval - dotace nebyly ještě vynalezeny. Stejně tak ropa. Jádro těžilo z vojenského výzkumu a výroby jaderných zbraní - a teď je levnější než cokoliv kromě vodních elektráren.

Proto vítám jakékoli pokusy o alternativní zdroje. Já taky. V laboratoři, ne v měřítku celé EU.

emersonskej 22.1.2009 0:55

Re: Pan chytrej Zouzalík

 Po dříví přišlo uhlí, po uhlí přišla ropa, uran. Chcete snad říci, že to byly levnější varianty

Tím snad chcete říci, že současné blbnutí s fotovoltaikou, fofrníky, či biomasou považujete za levnější, než třebas atom ??? Ale to snad ne !!!!!

Gaston 22.1.2009 0:59

Re: Pan chytrej Zouzalík

NO samozřejmě že dnes už ne. Chci říct, že když se začínalo s uranem, tak to jistě bylo dražší než s uhlím, víme?

Honza42 22.1.2009 1:10

Re: Pan chytrej Zouzalík

Pletete si vývoj a aplikaci. A tisícinásobnou aplikací pitomé technologie ničehož nedosáhnete (tedy kromě národohosp.škod).

Schválně se píchněte hřebíkem do zadku. Vzniklo zlato? Že ne? Tak se píchněte ještě stokrát. Určitě už brzo vznikne!!!

conqueror 22.1.2009 1:40

Re: Pan chytrej Zouzalík

...díky, poslední větou jste mě pobavil:-DR^

Ladislav N :-))) 22.1.2009 3:07

Re: Pan chytrej Zouzalík

 ;-DR^ Někteří zelení by ten hřebík potřebovali zatlouct do hlavy.... :-)

Gaston 22.1.2009 1:03

Re: Pan chytrej Zouzalík

Krom toho, vysvětlete mi tedy důvody proč se vyvíjejí auta na hybridní pohony. To asi tak jen z potěšení nějakejch zbohatlíků, že? Cchete se snad vsadit, že na nějaký alternatoivní pohon naše děti nebudou jezdit? Jistě ne! Tak o tom přemejšlejte!

Pumprlidentlich 22.1.2009 1:07

Re: Pan chytrej Zouzalík

můžete uvést zdroj energie pro "auta na hybridní pohony" a způsob jeho získávání?

Ladislav N :-))) 22.1.2009 3:09

Re: vysvětlete mi tedy důvody proč se vyvíjejí auta na hybridní pohony

A kdo na ta auta na "alternativní pohon" jezdí? LPG jako ropný plyn nepočítám. ;-P Jenom zbohatlíci typu Bursíka. Nikdo jiný.

vrata 22.1.2009 6:30

Re: vysvětlete mi tedy důvody proč se vyvíjejí auta na hybridní pohony

Měl bych na Vás prosbu, rád bych věděl, jaký má Bursík v autě alternativní pohon. Slyšel jsem jej v televizi jak machroval, nic bližšího však z něj nevypadlo. Dík