27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
hank bukowsky 6.3.2009 15:16

Re: To musí být hrozný šok

bohužel, ty spolu s Klausem , pořád koukáte na černobílé TV, ačkoliv vám sousedi říkají, že už jsou i nové výrobky

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:16

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Zodpovednost za menovou politiku ma CNB. V rozhodnuti o likvidaci zlata se VK nepodilel. Krachy bank jsou otazkou bankovniho dozoru.

Propad ceske ekonomiky do cervenych cisel byl dilem otazkou hospodarskeho cyklu, a dilem zvolene metody transformace (VSECHNY ekonomiky vychodniho bloku byly jistou dobu v cervenych cislech, v CR a Slovinsku byl propad asi nejmensi a nejvic rozlozeny v case ).

M. Zima 6.3.2009 15:13

Když už je řeč o té laťce, myslíte tu, kterou by měl konečně někdo tu pakáž včetně kLause z Hradu vypráskat?

hank bukowsky 6.3.2009 15:13

Pak nechápu, soudruhu řediteli zeměkoule

Proč je naše ekonomika tlačena do amerického mustru.

chv 6.3.2009 15:12

Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

ale proč jste se tím neřídil v roce 1997, kdy Vaše politika nastartovala krachy bank, propad české ekonomiky do červených čísel a z ČNB nám vyfičely zlaté rezervy, jako by tam někdo nalil lučavku královskou? Vy jste zavinil, že je česká měna, tak jako většina ostatních měn světa, podložena pouze vírou ve stát a jeho vládu, což se teď ukazuje jako hodně nedostatečné.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:06

Re: To musí být hrozný šok

Vzdyt to rikam, tren soicalismus porad *tak* laka....;)

M. Zima 6.3.2009 15:06

Tak teď trochu aktuality do planých českých teorií

1) Dokonce podle vůdčích západních neoliberálů (Sinn a spol.) je regulace finančních trhů potřeba, kLausovské zmateční představy jsou připisovány Staroliberálům.

2) Za rozhodující příčinu finančních problémů považují západní neoliberálové nyní nízkou kvótu vlastního kapitálu (např. akt. 4%). Navrhují zvýšení na minimálně 10%, což dává konečně smysl.

3) Oproti kLausově omylu ohledně recese se již zřejmě nacházíme v periodě stagflace, na kterou keynes nezabírá ani teoreticky. Přesvědčit se o tom může každý, kdo se poohlédne po západním supermarketu. Na tom nemění nic skutečnost, že se už zavedlo "šrotovné" pro kdejaký průmyslový výrobek, včetně bot, krátká finanční deka do té stagflace tlačí tak silně, že bude ze zoufalství otevřeno i v neděli.

Phoenix 6.3.2009 15:04

Re: Děkuji nechci pane nezaměstnaný IP: 78.102.218.

Hledajici, jestli myslite, ze v druhovalecnem Nemecku vladl kapitalismus, tak jste vic mimo, nez jsem si myslel puvodne. Proboha, vzdyt NSDAP to ma primo v nazvu, o programu nemluve.

Phoenix 6.3.2009 15:02

Re: krize

Momentalni krize je sice krize socialismu, ale jinak dobry. Socialismus je po rozkradeni vseho vsemi ostatne v krizi porad, takze je to celkem jedno.

Phoenix 6.3.2009 15:00

Re: To musí být hrozný šok

Hledajici, my jsme nekteri studovali matematiku. Jednak nemate pravdu, protoze zalezi na tom, jakym zpusobem system budujete (mluvite o axiomaticke vystavbe) a kazdy axiomaticky budovany system navic nemusi byt bud jedno a nebo druhe (staci vzit treba prazdny system, ten je co?). To ze matematika neprekonala treti krizi neznamena, ze ji hodime do kose a povalime dal bez ni.

Jestli se nejistoty a prekvapeni ve svych projevech lisi uz na lokalni urovni, tak odkud se bere jistota, ze je budete schopen kontrolovat, nerku-li predvidat, na globalni urovni. Nicmene s tou globalni kontrolou jste se tak nejak hezky odkopal :-D

Pravda 6.3.2009 14:49

Máte asi namysli,že někteří lidé to ostatním zařídí

lépe-než oni sami??Nebo ,že existuje skupina "nejchytřejších".Možná bude lepší se s výkyvy se smířit a vědět,že existují-než lidem slibovat řešení,která je zadluží.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 14:49

Re: Profesor ekonomie v čele státu = výhoda?

Samozrejme, ze je to pravda. I kdyz se jednalo pouze o spousteci mechanismus, k nejake forme krize by doslo tak ci onak.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 14:49

Re: To musí být hrozný šok

Ja to pisi, socialismu a planovaci komise je nam treba... Jak krasne to fungovalo. Vsechny nejistoty byly pryc, vsechno bylo rizeno vedecky...

Vladimír 6.3.2009 14:48

Imaginární hrozby

Takže podle Klause jsou už i ozonové díry a kyselé deště  imaginární hrozby. Nasazuje čím dáltím vyšší laťku. 

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 14:48

Re: To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

A to jeste nemluvim o tom, ze k nam slovaci jezdi pracovat. Zjevne z litosti a charity, aby nam pomohli v bide. Pekne od nich.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 14:47

Re: To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

Zatimco cesi v rčoce 90 jezdili s vyhodou nakupovat do zaostaleho rakouska, ze ano.

Pane boze, Ty to vidis... ;)

Vládínek Smolík 6.3.2009 14:46

Re: dekujeme, pekne jste to zvoral!

Možná máte v něčem pravdu, ale pod tenhle článek se při všech výhradách k panu Klausovi podepíšu!

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 14:46

Re: Vidim,

To bylo hodne k memu prispevku , ze ano.

A taky to vypada, ze letos se urodi hodne jablek  ;)

Hledajíci 6.3.2009 14:45

To musí být hrozný šok

 pro nadšené budovatele kapitalismu v ČR. Konečně se dostali na práh vysněného ráje, a ten ráj se opět položil.

Systémy jsou buďto plné rozporů - inconsistent, anebo neúplné – Open End. Systém sám nemůže být použit k dokázaní že je bez rozporů. V každé formální theorii od určité mohutnosti jsou výroky, jejichž pravdivost anebo nepravdivost nelze ani dokázat ani vyvrátit.

To znamená že systémy jsou plné nejistost. Tyto nejistoty se občas projeví, a vždy překvapí lidí žijícív takovém systému. Zkušenosti získané při jednom překvapení nelze použít pro překvapení budoucí. Nejistoty systému se projeví vždy jinak. Záleží pouze na amplitudě a frekvenci těchto překvapení. Při některých amplitudách a frekvencích se může stát, že lidé v systému žijící budou takovým překvapením eliminováni. A to se v historii Homo Sapiens už mnohokrát stalo.

V současné době má ale Homo Sapiens takové množství zbraní hromadného ničení, že by mohlo dojít k eliminaci veškerého života na Zemi. A proto je moudré se pokusit ty nejistoty – ta překvapení - předvídat, nenechat je dojít k amplitudám a frekvencím, které jsou životu nebezpečná. Proto je nutná globální diskuse, globální zásahy, globální kontrola. Jakési zásahy na lokální úrovni mnoho nepomohou, protože žádná skupina Homo Sapiens nežije  v lokalizaci světelné roky vzdálenou od jiných skupin. Musí se přejít od ego-centrických a etno-centrických názorů k nazorům použitelným pro všechen život na této Zemi. To co je dobré napřiklad pouze pro ČR může být životu nebezpečné pro její sousedy. A stejné platí naopak. Z tohoto důvodů jsou pro mě ego-centrické a etno-centrické názory pana Klause a jeho stoupenců  jaksi mimo mísu.    

Pravda 6.3.2009 14:40

Máte recht-ale lidi rádi poslouchají pohádky levicových gaunerů

-jak se vše bude zlepšovat.......:-D:-D:-D.

Tlama 6.3.2009 14:38

Re: To jak je VK špatný ekonom dokazuje Slovensko

Jak dopadne Slovensko-se uvidí -za rok,za dva.Ale žít byste tam nechtěl,že.Klaus má pravdu-ale lidi jí nechtějí slyšet.

miller 6.3.2009 14:35

krize

S politováním musím konstatovat, že už na VUMLu ( starší budou vědět co to je ) nás učili o cyklických krizích kapitalismu. Bohužel , ač se mi to hluboce protiví bylo v tom hodně pravdy. Jenom si nevzpomínám, že by se to historicky vyřešilo jinak než válkou. Dnes to sice naštěstí nehrozí, o to bude složitější mírovou cestou nějak vyřešit, ono bylo vždy nejsnazší vše rozmlátit a pak bylo co budovat a kupovat, i teď existují podobné roztomilé mírové pokusy jako šrotovné na ještě dobrá a málo opotřebená auta.Jsem ale jen technik, snad to ti různí pseudoekonomové vymyslí, i když já se těm pitomcům musím jen smát.

Prorok 6.3.2009 14:34

Žití na dluh,vyplácení nereálných důchodů-

-to je cesta do pekla.Nevím jak dlouho si to nechá mladší generace od generace"komoušů"líbit.

frantisek 6.3.2009 14:34

ekonomicke teorie

nejlepsi teorii je praxe ve vyrobe. to dnesni garnitura nema ,nemohla by ridit ani trafiku.all capone by byl bridil proti dnesnim mafianum.

TOK 6.3.2009 14:32

Mám jiný pocit-

-nežijeme ve vzduchoprázdnu,ale držet odvětví,která mají 5 miliard dluhů- skláři-a počítat,že se najednou vzchopí-to je nereálné.

TOK 6.3.2009 14:28

Asi každý četl jiný článek-ale V.K. má pravdu

-nevím,proč by stát se měl zadlužovat.Ta odvětví,která jsou v krizi-ať zkrachují.A vzniknou nová.Počet automobilek je nesmyslný.

Vladan 6.3.2009 14:26

Re: Děkujeme pane prezidente,

Bacha, at si to nekdo nevyloží tak, že odmítáte globální oteplování!

Hobo 6.3.2009 14:24

Re: Ví Kaus jak na krizi - nebo si jen myslí či předstírá, že to ví?

Však už nám brzy zase pohnou zeměkoulí, abychom stávali o hodinu dřív!

Vladan 6.3.2009 14:20

Re: Profesor ekonomie v čele státu = výhoda?

No, pokud je tohle pravda,

http://neviditelnypes.lidovky.cz/usa-priciny-a-pozadi-americkeho-financniho-karambolu-2-pfa-/p_zahranici.asp?c=A081014_231504_p_zahranici_wag

tak se na spuštění krize Obama fest podílel

Hobo 6.3.2009 14:18

Re: Ví Kaus jak na krizi - nebo si jen myslí či předstírá, že to ví?

"Schopnost člověka využívat a přivlastňovat si a transformovat energie či věci hmotné." No právě!! Doba naftová díky tomu skončí dřív než nafta, navzdory snahám zelených zbržďovačů.Vyžádá si to "vývoj biologického druhu."

Zelené pravdy mají zhruba takový fundament jako gramatika zelených. Kdybyste uměl lépe gramatiku, možná byste používal lépe i logiku.