29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 18:51

Svobodné volby...

Svobodné volby - ANO - ale poté už jenom pseudovolby.  V Německu, u nás i v SSSR.  Ale je zajímavé, že i v té době se našlo těch 0,01% lidí, kteří se uměli vzepřít.  A skončili - ano: na uranu, v kamenolomu, v kotelně ... jak se tak doba postupně měnila.  A jsou tací, kteří to mohou černé na bílém prokázat a doložit...  I já jsem obdržel po mnoha letech omluvný dopis za příkoří, které na mě bylo pácháno...  A hned mi bylo líp!

PS: Jaké řešení našla při 100 : 100 ve volbách 2006 současná koalice?   Prima?

Oteplovač 6.3.2009 18:44

Re: Vážení

Hele, nezaobalujte to. Řekněte rovnou, že se blíží konec světa, a že se na to těšíte.

certik 6.3.2009 18:42

Re: Pan prezident prostě má svá témata ...

Cituji z Hayeka: v dobe krize muze byt uzitecne rozlisovat mezi bankroty nezdravych podniku a bankroty zpusobenymi druhotnou platebni neschopnosti.

Ono totiz existuji matematicke modely ktere ukazuji, ze cyklus platebni neschopnosti a propadu poptavky muze uplne zlikvidovat industrialni zaklad spolecnosti, smerem do doby kamenne. Ja vim, ze to pro nektere lidi je vitana predstava za toho predpokladu, ze se mezi troskami potom bude platit zlatem a ne papirovymi penezi.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 18:42

Re: Dubček...

Nacisti dokonce svobodne volby vyhrali. Jako demokrat by jste to mel respektovat.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 18:40

Re: po přečtení diskuze je mi jasné, že Klaus

No konecne. Ze Vam to trvalo pochopit tak ocividny fakt.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 18:40

Re: INU:

Nacismus mel jiste stejne vysokou podporu lidi, ze ano.

Až 99,9% lidí vedoucí roli KSČ v téže době - podporovalo! Vas radi na uroven naprosteho primitiva. Ono totiz, ti co nepodporovali, kopali uran, nebo pozdeji jejich deti jaksi nemohli studovat a oni jaksi nemohli najit praci.

fg 6.3.2009 18:38

po přečtení diskuze je mi jasné, že Klaus

může úplně za všechno, i za změnu klimatu

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 18:38

Re: Vážení

No, treba tu jednu vetu priste napisu dvacetkrat pro sobe ;)

Kdyz ja nemam rad intelektualne se tvarici haldy nesmyslu, no ;) Kdyby napsal "chci socik a nesnasim Klause", tak k tomu nereknu ani n ;)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 18:37

Re: Vážení

Ropa je nyni pod 40 za barel a jsou ji obrovske prebytky. Tankery stoji na mori v blahove vire majitelu ropy v nich, ze se vyhoupne aspon trochu nahoru.

Jinak samozrejme mate pravdy, hypoteky byly pouze jen spousteci mechanismus - IMHO je problem v systemu "fiat currency" a castecnych rezerv.

fg 6.3.2009 18:34

Re: Co věta to lež...

vízek je magor a já už jeho názory ani nečtu

Kon 6.3.2009 18:32

Re: krize

Pokud si vzpomínám, za socialismu nebyly cyklické krize - krize byla permanentní.

para 6.3.2009 18:22

Re: Vážení

Nadhled a dobrá nálada se ale budou hodit.;-)

Oteplovač 6.3.2009 18:16

Re: Vážení

Pane Kunetko, to není fér. On napíše příspěvek na stránku A4, a Vy mu ho jednou větou takhle rozmetáte. Ve fotbale, když půjdete s míčem na prázdnou bránu, na lajně míč zastavíte a dopravíte ho do sítě hlavou, tak budete minimálně čelit disciplinárnímu trestu. Co s Vámi tady, fakt nevím:-).

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 18:16

Dubček...

Dubček se dostal do vedení ve svých 48 letech a v témže roce padl, že.  

Já jsem přesně o 20 let mladší než on a zklamání z chování tehdejších mocných moje generace nese těžce dodnes.  Jak vadí vám, historiku", oni normalizační Husákovi komunisté, z nichž mnozí dnes  spravují naši zemi a stali se z nich superkapitalisté?   

A pokud jde o dnešní komunisty? Inu  KSČM je třetí nejsilnější  (a tedy nejoblíbenější) strana v zemi. Rozhodly o tom svobodné volby.

Musím to jako demokrat respektovat, byť po mně  tato strana  celý  život šla...

KD 6.3.2009 18:12

Pan prezident prostě má svá témata ...

I když má VK asi v mnohém pravdu, tak fakt nechápu, jak může napsat, že " form;zahraniční] banky bezdůvodně přiškrtily poskytování úvěrů i jinak zdravým firmám." To jako mají poskytovat úvěry, aby mohly přežívat podniky, kterým rapidně klesá odbyt, a které mohou mít v řadě případů problém přežít, natož pak svoje úvěry splatit?

para 6.3.2009 18:10

Re: Vážení

Jo je to po stoletích prakticky stálé progrese nepředstavitelná změna. Za tím nemohou stát jen hypotéky v převisu. Ty mohli jen počátek pohybu té laviny postrčit. O co se nám to ekonomický válec zastavil?   Že by mu došla levná nafta....? Třeba toho v cestě bude víc. Kdo ví jestli nebudem muset kus cesty prošlapat pěšky... Kdo se chce vrátit když není kam?

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 18:09

INU:

Já jsem se už ve svých 27 letech (čili po skončení VŠ studií) zařadil do proudu, který hledal lidskou tvář i na tom socialismu, kterému 99,9% lidí - přes všechnu jeho bestialitu -  dávala podporu i za Gottwalda,  i za Zápotockého, zi a Novotného i za Husáka. 

A prohrál jsem a skončil podle zásluhy...  u lopaty až do svých skoro 50 let (1989). Ti mávající v průvodech, ti schovaní za bukem, ti nadšení voliči  KSČ  (např. Klaus a celá jeho kamarila včetně Husákových  komunistů Kočárníka, Třísky, Dlouhého atd.) se zachovali opravdu super...

Já jsem se aspoň pokusil věci změnit a byl za to soudem shledán antisocialistou, antikomunistou, pravicovým oportunistou, který útočí na vedoucí roli KSČ.  

Až 99,9% lidí vedoucí roli KSČ v téže době - podporovalo!   Taková je pravda.

historik 6.3.2009 18:04

Re: Co věta to lež...

Pan Vízek za to nemůže. Má vrozenou komunistickou vadu. A komunista zůstane komunistou i kdyby ho zavřeli. Viz nejznámější z nich - Dubček. Komunista umí jenom chválit bídu a utiskování, když vládli oni a hanět svobodu a bohatství, když vládnou kapitalisti.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:58

Re: ROZUM to opravdu chce! - 1.

Aha...to byl Vas jediny argument. Rozumim.

para 6.3.2009 17:57

Re: krize

No já si myslím, že války o suroviny jak dříve už nehrozí - jiné typy vyloučit nelze dosud. S tím skupováním pozemků a investic po půdy obecně ale máte pravdu - tam se bude rozhodovat kdo začne časem hladovět prvý.... Oni asi přemýšlejí. :-(

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:55

Re: Vážení

A to si predstavte, ze padla i vychodoindicka spolecnost, ktera mela obrat vyssi, nez HDP poloviny zemekoule...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:53

Re: Já bych byl opatrnější.

Tim spis. Kdyz uz se to ma stat, at se to stane rychle...

Schumacher 6.3.2009 17:53

Já bych byl opatrnější.

Posílení pravomocí pro Klause ano. Ale obecně ne. Při představách kdo všechno by mohl přijít po něm.

Schumacher 6.3.2009 17:51

prezident,není schopen urejdovat naše politiky

Dajtě mu do rúk ťažký guĺ'omet a uvidíťe....

Hledajíci 6.3.2009 17:51

Vážení

General Motors GM vyrábí různé druhy aut v 34 různých státech. V GM je přimo zaměstnáno 252 tisíc lidí. V 2008 prodal GM 8.35 milonů aut. GM byl po 77 let největšim výrobcem aut. ----- American International Group AIG je třetí největší pojištovnou na světě, po Alianz SE a ING Group. AIG zaměstnává 116 tisic lidí v 30 různých státech. V 2007 měl AIG obrat 110.1 miliard US Dollars. ---- To jsou opouze dva koncerny, se ztrátami mnoha desítek miliard US Dollars, pouze dva koncerny z mnoha koncernů!  ----- Pád takových obrovský koncernů se dá přirovnat k zemětřesení 9-tého stupni a výše Richterovi stupnice, to je zničení všeho v okruhu tisíce kilometrů.

Co způsobilo vznik takových koncernů? Co anebo kdo dovolil vznik takových koncernů? Kdo je po léta udržoval v chodu? Neviditelná ruka trhu přece nevznikla v posledních letech, že ano? Tedy tato neviditelná ruka trhu proti vzniku takových mamutích koncernů nic neměla! A na nich dlouhá letá vydělávala stovky miliard US Dollars.

Myšlenka, že tyto koncerny špatně hospodařily, a tak ať klidně padnou, dokazuje že takto myslíci nemá ponětí o takových koncernech a jejich vlivu na svět. Dokazuje, že takto myslící uvažuje v poměrech ČR, v poměrech nějakých malých firem nanejvýše s několika sty zaměstnanci, s vlivem pouze v jejich nejbližšim okolí. Krach takové malé firmy sice v nejbližšim okolí znamená citelnou ztrátu, ale takovou malou firmu lze velmi snadno nahradit. Zkrachované koncerny s několika statisíci zaměstnanců už tak lehko nahradit nejde.

Nepřenášejte myšlenky vzniklé na základě zkušeností v ČR, státu s desíti miliony obyvatel. Je mnoho měst na světě, které mají větši počet obyvatel než ČR. Čina a Indie mají dokonce každý pres 1 miliardu obyvatel. Snad nechcete říci, že zkušenosti ČR jsou přenosné do těchto států, a že tam budou fungovat? To by jste byli velmi namyšlení! Nedivte se, ža vás nikdo neposlouchá!

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:49

Re: Trochu rozumu do dnešní krize

No, ja bych byl za primou volbu a posileni pravomoci, ale kdo jsem ja ;)))

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 17:48

Re: To je velmi dobré a výstižné a moc se mi to líbí.

Klaus je monetarista. Sice s nim v kde cem nesouhlasim, ale oproti neokeynesianum a socialistum je jako muj rodny bratr... ;)))

Pamětník 2 6.3.2009 17:45

Re: Trochu rozumu do dnešní krize

To ho máme jen na "vokážku"?;-) Není to příliš velký luxus?;-)

Takyekonom 6.3.2009 17:44

...a proč ne třeba tuneláři???

Nejenom bílé límečky z Wall Streetu. ...ti drobní, "nevinní" si "jenom" půjčili a nesplatili. V dnešní logice za to ale přeci nemohou. To jenom ti bankéři a kapitalismus. Kde je osobní odpovědnost za své finance?  A kde má pak být odpovědnost státu za státní finance s touto logikou?

Proč se nehovoří o těch tísících dlužnících, kteří se tak trochu "přecenili". Kdyby se psal rok 1997, bylo to v ČR a nedej bože to byli navíc drobní OSVČ, tak by to byli "po Zemanovsku" TUNELÁŘI! A Obamova vláda vládou tunelářů, protože je toleruje.

...jó, jiná doba... a jiný úhel pohledu...

Schumacher 6.3.2009 17:44

To je velmi dobré a výstižné a moc se mi to líbí.

Chvílemi měl dojem, že čtu pojednání od Modrého ptáka v rámci jeho ekonomických nepravidelníků.