29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:30

Re: Kde byla ta trochu rozumu kdyz byl ten trouba u moci?

Spise KDU napravuje ;)

bob 6.3.2009 20:19

Re: Kde byla ta trochu rozumu kdyz byl ten trouba u moci?

Proc ne. ODS to ted napravuje. Aspon maji ti chlapci co delat.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:16

Re: Nádhera

"Na ceny těchto suite si určitě jejich nájemníci vydělali poctivou prací svých rukou!  "

Ano, takto nejak argumentovali komuniste... Poctiva prace, spekulanti a tak...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:11

Re: Kde byla ta trochu rozumu kdyz byl ten trouba u moci?

Jiste. U nas treba rekordnimi schodky rozpoctu...

bob 6.3.2009 20:07

Kde byla ta trochu rozumu kdyz byl ten trouba u moci?

Vysledky nebyly lepsi nez u Bushe. V obou pripadech (Klaus a Bush) musi kydat hnuj levice.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:05

Re: Svobodné volby...

Je genialni, jak umite svym dalsim prispevkem vyvratit predchozi. Vy mne jako oponenta ani nepotrebujete, stacite si sam ;)))

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:04

Re: Vážení

TIm spise je vhodnejsi se vratit do stavu, kdy cely svet nebyl ohrozen jednim burzianem s bolavymi zuby...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:03

Re: Vážení

Za den tankeru se plati 75 kUSD. Myslite, ze ty zdroje dojdou TAK rychle? ;)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 20:02

Re: Vážení

Aha, takze kdyz zkrachuje GM (a zreorganizuje se, bankrot neni zanik aktiv), tak se technologicky vratime 300 let dozadu. Teda, ted mam skutecne obavy...

Mimochodem, velka krize a upadek vedouci k WWII byl prave dusledkem zavedeni Vami zjevne preferovaneho systemu castecnych rezerv.

Co by dali soucasnici za WWII za tak mirne valky, jako byly predtim...

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 19:58

Re: Vážení

Puvodni prispevek tvrdil, ze problemem byla prilis vysoka cena ropy. Ja se snazim oponovat tim, ze poukazuji na soucasnou realitu. Tot vse, Vas prispevek jde uplne mimo.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 19:57

Re: Pan prezident prostě má svá témata ...

Co to ma spolecneho s faktem, ze existuji podniky, ktere jsou zdrave, avsak celi problemum v souvislosti s druhotnou platebni neschopnosti?

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 19:55

Re: Vážení

"A proto je moudré se pokusit ty nejistoty – ta překvapení - předvídat,

nenechat je dojít  kamplitudám a frekvencím, které jsou životu

nebezpečná. Proto je nutná globální diskuse, globální zásahy, globální

kontrola." Citat od Vas, jinak popis socialismu.

Pochybovat o nazorech p. Klause Vam nebranim, koneckoncusam tak cinim o nekolik prispevku nize. Zbytek Vaseho prispevku vypovida o Vas.

Hledajíci 6.3.2009 19:50

Re: Vážení

Nejsem socík, a nemám rád když mě někdo zakazuje pochybovat o čemkoliv. Napřiklad o moudrostech pana Klause. Takových moudrých bylo, je a bude na světě vždy plno. Kdesi jsem četl o tom jak pan Klaus získal své akedemické tituly, a že jeho "vědecká" práce není k nahlédnutí. Jeden z jeho opnentů to udělal, a zhrozil se za co pan Klaus dostal profesuru! Dále protože pan Klaus odmítl pohovor s jedněmi USA novinami, tak se mu noviny pomstili tím že o něm napsali co si o něm mysleli je starničťi soudruzi : ješitný neuznáný genius, který všem okolo pouze nadává. 

para 6.3.2009 19:44

Re: Vážení

Jo přichází konec jedné epochy a jsme na začátku jiné a já jsem zvědav jaké - stačí?;-)

para 6.3.2009 19:41

Re: Vážení

Oni i ti majitelé dobře vědí, že ji ubývá a že nová ložiska jsou obtížněji dostupná a náklady na těžbu tak obecně rostou.

Hledajíci 6.3.2009 19:41

Re: Nádhera

A v to suite se mu nádherně snít o neviditelné ruce svobodného trhu, která jako kouzelným proutkem uvede opět vše do pořádku!

Hledajíci 6.3.2009 19:39

Re: Vážení

Ano ale v dobách kdy svět nebyl navzájem tak propojen jako dnes. Dnes stačí aby si nějaký burzián, kterého bolí zuby, špatně zatvářil, a akcie spadnou na hodnotu blízké nule. A nikdo neví proč jakási firma prodělala. To jste asi nepochopil! 

bob 6.3.2009 19:39

Re: Nádhera

Prece byste nechtel, aby sral v autokempinku.

Hledajíci 6.3.2009 19:35

Re: Nádhera

Za peníze českých platičů daní!

Kon 6.3.2009 19:34

Vynikající

Vynikající, racionální, konzistentní a srozumitelný výklad původu krize. Stejně jako příspěvky Petra Kunetky - šíleného zločince. Na V.K. mně vadí jen jeho přílišné porozumění pro Putinovu politiku.

bob 6.3.2009 19:33

Re: Nádhera

Klaus jede de USA, bude mit kde bydlet

Hledajíci 6.3.2009 19:31

Re: Pan prezident prostě má svá témata ...

Ale kromě Hayek existuji i jiní ekonomové. Napřiklad Joseph A. Schumpeter, který ve svém pojednání Kapitalismus, Sicialismus a Demokratie vyjadřuje jiné myšlenky než Hayek, které v dnešní době vice platí. Není možné, že se pan Hayek mýlil, anebo lépe řečeno že jeho následovníci nepochopili správně jeho myšlenky.Pan Hayek za svůj život napsal okolo 260 pojednání a knih, pochybuje že je pan Klaus všechny přečetl, a že všem rozuměl tak jak to myslel pan Hayek. A určite nekonzultoval s panem Hayek jak je pochopil, a zda je správně pochopil. A tak se dá řici, že milovníci pana Hayek mluví o koze, ale pan Hayek mluvil o voze!

Mell 6.3.2009 19:30

Moc pěkně napsáno

těším se na další články.

H.K. 6.3.2009 19:23

Re: INU:

Každý jsme nějak žil. Vím dobře, že doba nebyla jednoduchá.. Žil jsem na venkově a prožil jsem likvidaci zemědělců a drobných živnostníků.  Já jsem v tom měl jasno od mládí. Každý z nás se narodí s nějakou genetickou výbavou, formuje ho rodina a okolí ve kterém žije. V životě udělá každý mnoho chyb. Váš otec byl košíkář a určitě jste si dvě masa každý den k obědu dát nemohli. U nás jsme den starou upečenou kačenu taky neházeli do popelnice. Je mi fuk, že jste byl v KSČ. S tím se vypořádejte sám. Co mne popudilo je stálé osočování. Klaus a pořád Klaus. Snad za všechno co bylo, je a bude může Klaus? Kritizujte, máte na to právo. Ale rád bych si někdy přečetl co strana, která se Vám jeví jako dobrá,  udělala a udělá dobrého a jakým způsobem bude řešit věci veřejné.

Pokud by si komunisti nevzali za úkol vládnout jako vyvolená strana, tak je nemuselo podporovat 99,9% lidí, Vy byste nemusel "útočit " na vedoucí úlohu KSČ a nemusel to tady pořád opakovat. Doufám, že si o sobě nemyslíte, že jste hrdina.

Proč Vámi jmenovaní pánové byli v KSČ je jejich starost. Pokud poznali, že to bylo špatně a Ví jak  to dělat lépe, tak dobře. Ale Vy stále prosazujete socialismus. Dnešní ČSSD je strana, která nehájí  zájmy lidí, kteří potřebují sociální výpomoc. Je to strana která hájí zájmy bohatých. Bere lidem peníze a  rozděluje ve formě dotací, grantů, pobídek, a p. Prosazuje "šrotovné" ze "státních" peněz. Zaplatí to naši vnuci. Plošně rozdává tzv. pastelkovné. Porušuje zákon, když nabádá lidi, aby neplatili poplatky. Poplatky bude hradit z cizích peněz a říká tomu dar.

Napsal jste, že každá věta je lež. Teď jste se k tomu nevyjádřil.

para 6.3.2009 19:23

Re: Vážení

To jo - pokles ceny ropy dolu je razantní ale klame. Jednak to není ustálený důsledek toho, že jí zbývá víc jak před stagnací a hlavně nic to nezměnilo na faktu kolik se dnes oproti minulosti musí do těžby vkládat a tedy, že to stále do společnosti přináší relativně méně a méně.  Poměr na počátcích těžby a dnes je všude už víc jak 3x. A jsme schopni se 3x uskromnit ve výdajích? Pro prognostiku by bylo pohodlné pokud by peníze zobrazovaly volný energetický potenciál věrně - to by mohlo ale platit jen v ustáleném stavu a za situace, že se s nima neprovádějí kejkle. ;-)

Hledajíci 6.3.2009 19:22

Re: Vážení

Ropy nejsou obrovské přebytky, pouze majitelé ji nechtějí lacino prodávat, a tak nechají stát tankery na moři. Tak jako vylévají sedláci mléko do kanálu, aby ho bylo málo, a oni ho mohli prodávat za vysoké ceny. Tak jak se pálilo obylí v kotlech, a na světě bylo miliony hladových. Ale tomu v nebudete věřit, že ano? To jsou pouze bolševické žvásty, že ano? 

yenda 6.3.2009 19:11

Františku, přesto,že ti za mnoho vděčím, tak s tebou nesouhlasím:

Těchh 99,9 % voličů tvé rodné komunistické strany volilo s "bodákem v zádech". Tak si to trochu porovnej v hlavě. Jak jsem ti záviděl tvoji odvahu před 25 lety, tak tě teď trochu lituji za tvoji slepotu a mírně řečeno zabedněnost.

Hledajíci 6.3.2009 19:11

Nádhera

V hotelu Four Season New York je na 52-tém poschodí k mání 400 čtverečních metrů suite – to je retěz navzájem spojených místností – za pouhých  35000 US Dollars za noc. V prosince minulého roku zde bydlel 21 dní jeden obchodní cestujíci, a to sám, protože tato suite ma pouze jednu ložnici. Manažer hotelu Leslie Lewkowitz prohlásil, že tato suite je i pro milionáře přiliš drahá. Člověk musí být mnohonásobným miliardářem, aby si ji mohl dovolit. Jestli chcete v této suite bydlet, tak si ji můžete objednat na adrese 57 East 57th Street, New York, 10022 USA.

 

Tato suite ale není „nejdražši suite na světě“. President Wilson Hotel v Genf požaduje za suite 39000 EU za noc, a to bez snídaně. Martinez Hotel v Cannes požaduje za suite 32000 EU za noc.

 

Na ceny těchto suite si určitě jejich nájemníci vydělali poctivou prací svých rukou!  

PROKOP BUBEN 6.3.2009 19:05

NO ANO

Poslední věta článku hovoří za vše......Děláme li něco blbě, je třeba se libě usmívat i kdyby to měl být spíše již profláknutý ŠKLEB.....Jsem zvědav co bude Klaus vymýšlet až se prokáže, že i jeho názory na přijetí-nepřijetí Eura jsou zcestné......

certik 6.3.2009 18:56

Re: Vážení

Mno, az na to, ze ta veta je irelevantni. Pan Kunetka asi mini holandskou vychodoindickou spolecnost, ktera postupne upadala nejmin dvacet let a to mj. zasluhou nejruznejsich valek. Hura zpet do doby kolapsu vychodoindicke spolecnosti, kdy se valcilo v kazdem znamem kusu sveta a hladomory v Evrope byly obrok. Ale zato, pozor! se platilo zlatem.