27.6.2024 | Svátek má Ladislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
certik 6.3.2009 16:27

Re: Tak schválně

Ten clanek pana Ulce je plny neoverenych ideologicky motivovanych blabolu, zavadejicich fakt a zcestnych hodnoceni.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:27

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Jakou logiku? Knohovnik naznacuje, ze tu bylo k dispozici spoustu lepsich reseni. Ja uvadim priklady trech alternativnich reseni, o kterych vim, ze byly v te dobe na stole. Jiz chapete, jakou to ma logiku, nebo to mam vysvetlit jednodussimi slovy?

A za odmenu, prosim, vysvetlite vy mne, jak to, ze tu chybel pravni ramec a po par letech, bez toho, aby se prijaly nejake dalsi zakony, se znicehonic objevil? Jak to, ze nebylo mozne na obchodnim soude v roce 96 vymoci dluh a v roce 2002 podle stejneho zakona ano. Jako bonus prosim naznacte, jak za neschopnost obchodnich soudu muze Klaus. Dekuji.

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 16:25

Re: ROZUM to opravdu chce! - 2.

Teď bum bác: propad, hrozby, omezování výroby, nezaměstnanost, dokonce obrovské ztráty na osobním majetku nejen v podobě cenných papírů, ale dokonce i hotových peněz, neschopnost splácet hypotéky a půjčky. Vždyť jenom majetek, který mají Češi uložený například v podílových fondech, klesl v minulém roce o 71 miliard.  To všechno má morální, sociální a psychické důsledky.  Zejména když Topolánkova garda svými „deformami“ přiložila na oheň zkázy nejedno polínko… (Výsledky 13:0 a 23:3 ve volbách 2008 jsou slabou útěchou a jen malým zadostiučiněním.)

Kde je Klaus? Mluví o krizi jako o chřipce, také o přirozeném „cyklu“, o „houpačce“… A při tom všem hlavně nenápadně „řeže“ do těch, kteří nic nezavinili, kteří v USA i v EU zachraňují (možná i blbě). A o vinících opět ticho po pěšině.   A když se i pomoc těm nevinným (!!!) – vydává za populismus, je nebezpečí, že po finanční a hospodářské krizi lze čekat i krize politické a společenské...  

F.Vízek 88.100.57 6.3.2009 16:24

ROZUM to opravdu chce! - 1.

Dá nám profesor ekonomie, t.č. prezident republiky (který se plete do všeho a radí všem a ve všem) odpovědi na otázky, které běžného občana napadají?  Například: Odkud se vzala finanční krize? Odkud je to nebezpečí, že lidé ztrácejí práci? Proč je potřeba sanovat banky stamiliardami?  Kam se poděly peníze, které dnes chybí?  Kdo je prošustroval? Proč najednou ztráta likvidity?  Kde je odpovědnost managementů bank a co dnes znamená pojem spolehlivost?  Banky měly přece v minulých letech (ještě loni) mnohamiliardové zisky a proč dnes nemají peníze ani na poskytování provozních úvěrů firmám?  Včera byly akcie na hodnotě 100 a dnes jsou na hodnotě 50. Jak to?  Proč?  V prosinci schválený náš ZÁKON o rozpočtu 2009 počítal s růstem HDP 4,8% a už v měsíci lednu byl shledán (= ten zákon !! ) nereálným.  Vedou nás odborníci? „Hlídá“ je Klaus?

Když už v září 2008 opozice nabídla vládě 30 dnů na změnu tohoto ZÁKONA, protože jeho nereálnost byla do očí bijící, šířil předseda ČSSD - podle ministra financí - prý poplašnou zprávu.  Krize není a nebude, bude pouze pomalejší růst. Bylo řečeno našimi vládními „odborníky“.  A Klaus mlčel. Proč?

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:24

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Bavime se o roku 97, predpokladam... Vzpominate jeste, kdo byl tehdy prezidentem?

555 6.3.2009 16:23

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Svejnarovo slohové cvičení??????

Vy chytrolíne, řekněte mně, vy cykle jeden, proč tu není Poldovka, proč bylo vytunelováno 16 bankovních ústavů, Lodní doprava, Tatra, hutě, plzeňská škodovka atd. atd. Chcete říci, že Třískova, Klausova aj. transformace nebyla malá domu komunistické nomenklatuře??? Úmyslně chyběl právní rámec!! Aby mohli tunelovat, krást a byli nepostižetelní!!

Švejnarovo slohové cvičení... Jakou logiku má, brát si na paškál zrovna Švejnara?? Jste divný.

oe 6.3.2009 16:23

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Prez.ale jmenuje bankovní radu ČNB, jsou to jeho lidé !!  Takže samá škoda.

para 6.3.2009 16:21

Re: Ví Kaus jak na krizi - nebo si jen myslí či předstírá, že to ví?

Jo v gramatice mám slabiny to Hobo postřehl perfektně. Pokud by bylo možné prříspěvky po sobě alespon mazat moc bych to uvítal - co ostudy už jsem vytrpěl.... I ten druhej postřeh je správnej doba naftová končí".  Právě proto jsem uvedl ty odkazy. Stejně asi bylo to hlavní naopak přehlédnuto  - a to, že doba "jaderná" či jiná co by nám dala víc jak ty fosily né a né začnout.  85% energie je stále s fosilů.  A  v tom je právě problém.  Máme náhradou  jen dobu internetu. Prostě jsme se povznesli jen informačně nikoli energeticky a rádi bychom tam zůstaly. Termodynamické zákony to ale vidí jinak.:-(

H.K. 6.3.2009 16:13

Re:Napište pane www.jiri IP: 82.142.120. něco o ruinách

..přestavěného domu zbyly ruiny.

 O jakých ruinách píšete? Hospodářství se rychle přeorietovalo na západní trhy, byla nejnižší inflace ze všech států, atd. Dnes Česká republika patří k zemím, které mají slušný výhled do budoucna. Roční inflace v jiných státech  dosahovala  tisíc %. U nás za prvních 15 let průměrně 6%, meziročně nejvíc 30%, v Rusku průměrně ročně 70%.

Napište něco konkrétního o těch ruinách, které vznikly po roce 1989. Třeba popište zruinované některé město, vesnici.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:12

Re: proč?

Mimochodem, duchodci nakupuji v eurech? Nebo jak jstë myslel ten pokles uspor duchodcu o 26 procent?

Nemluve o tom, ze uplne ignorujete predchozi narust o 40 procent.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 16:11

Re: proč?

Pokud si dobre pamatuji, otazka v tom referendu znela "souhlasite k pristoupeni k EU na zaklade dohod z Nice?"

At koukam, jak koukam, o Euru se tam moc nepise. Nutnou podminkou Eura je Maastricht -kde jste byl s touto pripominkou, kdyz se 8 let po sobe Maastricht porusoval?

www.jiri 6.3.2009 16:04

Re: proč?

Naprostý souhlas.

www.jiri 6.3.2009 16:02

Re: Vidim,

Přirovnám-li transformační náklady k přestavbě domu. Tak přestavba  podle Klause dopadla takto, že místo přestavěného domu zbyly ruiny. V domě před představbou se dalo bydlet po přestavbě v ruinách již nikoliv. V bance dluhy za material, který byl nakoupen a rozkraden. Aktiva v bance, které jsme měli na přestavbu předem našetřeny zmizely. Toto isou transformační naklady podle Klause.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:59

Re: GM chce dalši peníze, anebo se položí

GM mela pozadat o ochranu pred veriteli uz pred 4 mesici... Jezdeni na mrtvem koni ma, zjevne, v US vlade mnoho priznivcu.

Jarda 6.3.2009 15:58

Re: krize

VUML, vysoké učení marxismu-leninismu, byla škola pro idioty a šplhouny. Nechlubte se, že jste na ni chodil. Nedivím se, že vás učili o krizích kapitalismu. Jen ty socialistické krize vám zatajili. Ale copak si nevzpomínáte na měnovou reformu v 50. letech? To byl výsledek hned první pětiletky, nutnost ukrást obyvatelstvu úspory, aby se stát nesložil.

Hledající 6.3.2009 15:58

GM chce dalši peníze, anebo se položí

Na http://www.guardian.co.uk/business/2009/mar/05/gm-bankruptcy-warning je článek „GM says it will go bust in days without new US bail-out”. V článku se zhruba praví “Automobilka General Motors ve čtvrtek varovala, že do 30 dnů udělá bankrot, pokud nedostane od amerického ministerstva financí další obří půjčku. Auditorská firma Deloitte totiž varovala, že General Motors v nynějším stavu nemají schopnost přežít jako funkční podnik. Celkem obdržela automobilka General Motors od americké vlády už 15 miliard dolarů. Dnes v podstatě Obamovu vládu vydírá, argumentací, že těchto 15 miliard nikdy nesplatí, pokud nedostane ještě dalších 30 miliard dolarů. Za poslední tři roky firma General Motors prodělala 82 miliard dolarů, loni 31 miliard dolarů. Automobilka požaduje letos dalších 3,5 miliard dolarů a pak 2,3 miliardy dolarů každý rok až do roku 2014, aby nezbankrotovala. Tento plán, předložený americkému ministru financí Timu Giethnerovi, předpokládá propuštění 47 000 zaměstnanců, z toho 26 000 mimo USA.“

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:57

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Vy mate tak hodnotne arghumenty, ze mne vyslovene vyvadite z rovnovahy.

Presvedcil jste mne, navodu byly desitky az stovky, akurat jsem je prehledl. Asi je autori sikovne schovali... Protoze ty, co jsem cetl nebo slysel ja, byly naproste prusvihy (Zemanova zamestnanecka privatizace - prakticky experiment skoncil straslive), Svejnarovo slohove cviceni na tema "nebude li prset, nezmoknem", Komarkovo pokracovani v sosialismu... ;),

pe 6.3.2009 15:57

proč?

Je sepsáno to co bylo už dávno napsané. Proč nerespektujete výsledky referenda , kde se 64 % občanů vyslovilo pro EU ,pro Euro, pro svhengen,lisabon  a pro hlubší spolupráci se západem? Proč jste se nepřipojil ke Slovákům při vstupu do eurozony? Důchodce jste tak poškodil o 26 % úspor, kdy od srpna 08 padla koruna o 26%. Kolik to bude koncem roku? Chcete nás dostat do ruského vlivu?

 

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:54

Re: Pak nechápu, soudruhu řediteli zeměkoule

V letech, kdy mel Klaus realny vliv na politiku, to az tak vyrazne nebylo, ze? Uvery domacnosti znacne limitovane, rozpocet vyrovnany (naklady konsolidacni agentury pokladam za transformacni naklady)... I kdyz samozrejme to nebyl zadny ideal, ale bylo to alespon zhruba v tezich monetarismu.

Problem je v tom, ze ti, co se neucastni uveroveho mejdanu, vykonostne zaostavaji...

knihovnik 6.3.2009 15:51

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

kdyby se svet skladal jen z toho co jste vy slysel, tak by byl opravdu tezko snesitelne misto.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:45

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Kazdopadne na Vasi otazku v zaveru bych odpovedel, ze oboji je pravda - bez uveru bychom se kapitalismu nedockali, a kdyby ano, bylo by to dost tezka cesta. A samozrejme vzdy, kdyz ma stat nejake penize, co rozdeluje se k tomu nabali spousta podvodniku a zlocincu, kteri jsou schopni ovlivnit rozhodovani uredniku (LTO jako nejmarkantnejsi priklad - stacilo podplatit vyssiho urednika na ministerstvu).

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:41

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Mimochodem, k tomu zlatu, obdobnou stupiditu udelalu prakticky vsechny evropske centralni banky. Zhruba ve stejnem obdobi. Ten Klaus, to je ale lotr, ze.... ;)

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:40

Re: Vidim,

To ne, ale jsem ochoten pochopit, ze se na prestavbu zadluzim. Anebo (abychom mluvili o skutecne situaci) kvuli tomu prodam treba akcie, ktere nejakou dobu mam.

Coz kvuli dovolene nejsem ochoten ani jedno ani druhe.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:38

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Nastaveni parametru nijak zvlast cyklus "neovlyvnuje" (to je fakt strasne, ja jsem celkem tolerantni na pravopis, ale... ;), maximalne nektere jeho projevy. Kdyby tomu tak bylo, ze cyklus lze zasadne ovlivnit, jiste by vsechny vlady s nadsenim preskakovaly fazi recese, anebo ji alespon odsunuli na obdobi po volbach. Cyklus je inherentni ekonomice castecnych rezerv.

Klondike 90. let - dosud jsem neslyse zadny smyslupny postup, jak mu slo zabranit. Obchodni soudy zacinaji jakz takz chapat ekonomicke vztahy a souvislosti od roku 2001.

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:35

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Napsal jsem neco takoveho? Ja jen, ze by se Klausovi melo davat za vinu to, v cem hral skutecne dominantni roli - treba ze neprobehla deregulace, ze se nezprivatizovalo vsechno hned (i za cenu obrovskeho narustu nezamestnanosti a otresu) a tak.

Vycitat mu, ze za jeho vlady CNB dost stupidnim zpusobem prodala sve zlate rezervy je IMHO naprosty ulet. Vzdyt CNB byla takj nezavisla, ze v roce 97 de fakto vyhlasila vlade valku (tim, ze provadela menovou politiku presne opacnou, jako byla fiskalni).

Petr Kunetka, sileny zlocinec 6.3.2009 15:33

Re: To musí být hrozný šok

Nevim, televizi nemam... Nove vyrobky - myslite jeste lepsi, novy socialismus, ktery vyperew docista docista?

wolich 6.3.2009 15:32

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Aha, neboli Klaus jako předseda vlády , za nic nemohl, nic neovlivnil všechno vnější, nepřátelské prostředí....;-D

hank bukowsky 6.3.2009 15:31

Re: Pane prezidente, souhlasím s Vámi,

Jenže nastavením parametrů ovlyvňuji cyklus. A Klondyk 90 let byl umožněn nastavením parametrů, tedy žádná cykličnost, záměrná lidská činnost těch, co byli u moci. Otázkou je, jestli byla rozhodnutí více ovlyvněna tím, co Ježek nazval: My jsme nevěděli...., nebo tím, co Klaus nazval: Daň za přechod (DEjte jim ty úvěry, nebo se toho kapitalizmu nedočkáme)

hank bukowsky 6.3.2009 15:26

Re: krize

bohužel není pravda, že války nehrozí. Odmyslíme li kecy o Iránu, Koreji a jiné bubáky pro jednoduché Tondy Sachry, boj o energie, potraviny a vodu v nedaleké budoucnosti spolu se zauzlováním ekonomických rozporů, jež zákonitě musí vznikat z neregulovaného chování kapitálu a další jevy, popírané Klausem, tak nebezpečí velkých konfliktů nebo humanitárních katastrof obrovského rozsahu spolu s nezvládnutou migraci chudých vytvářejí možnost ztráty soudnosti a vzniku válek. Ovšem bez jistoty výhry. Řada zemí -Čína, Arabové - nakupují pozemky na Ukrajině,v Africe, v Azii i jinde k zemědělské produkci. Žeby nevěděli, co dělají?

H.K. 6.3.2009 15:25

Re: Děkuji nechci pane nezaměstnaný IP: 78.102.218.

Já zase žiji 40 let v tom vámi vysněném ráji - to je kapitalismu

Vy jste možná hledal nějaký ráj na zemi. Já vím, že žádný ráj nikdy nebyl a nikdy nebude. Já jenom nechce, aby mne někdo komandova co mám a co musím.

Pokud Vám chybí právě ten socialistický ráj na zemi, tak máte možnost se jeho budování účastnit a žít v něm. Pokud nevíte kde to je, tak Vám poradím. Nevím co Vám bránilo žít tady do roku 1989.